25 Φεβρουαρίου, 2015

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΑΡΕΙΣΤΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

 

Θέματα Εκκλησίας – Πολιτείας απασχόλησαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά κατά την συνάντηση που είχαν σήμερα στην Αρχιεπισκοπή.

ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΙΚΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ακροαματική διαδικασία στο Ειδικό Δικαστήριο με μοναδικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα για τη φερόμενη διαγραφή που διέπραξε από τη «λίστα Λαγκάρντ» τριών ονομάτων συγγενικών του προσώπων.

ΕΝΤΑΦΙΑΣΑΜΕ ΤΟ EMAIL ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ

 

«Ταμείο» για τη συμφωνία με τους εταίρους και τη λίστα μεταρρυθμίσεων κάνει το Μέγαρο Μαξίμου συνοψίζοντας τα «κέρδη» σε 7 σημεία. 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τετάρτης, στην αίθουσα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου από το Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. «Είμαι αθώος. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες» απάντησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου Νίκος Πάσσος τον ρώτησε τη γενική του θέση επί των κατηγοριών.

ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Για μια ακόμη φορά το Κυπριακό εξαρτάται από ημερομηνίες σταθμούς και οι εξελίξεις διαμορφώνονται, συνήθως,  αναλόγως και των όσων διαδραματίζονται στην Τουρκία. Τώρα, η προσοχή είναι στραμμένη στην 6η Απριλίου, όταν δηλαδή θα λήξει η τουρκική NAVTEX για έρευνες στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Η ΛΙΒΥΗ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΔΙΩΚΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΗΣ

 

Με συνοπτικές διαδικασίες η αναγνωρισμένη από τη διεθνή κοινότητα κυβέρνηση της Λιβύης, πετάει έξω από τη χώρα, κακήν κακώς, τις τουρκικές εταιρίες, σε μια απόφαση που προκαλεί σοκ στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Η κυβέρνηση της χώρας που εδρεύει στο Τομπρούκ, διέταξε την απομάκρυνση των τουρκικών εταιριών από όλα τα κρατικά έργα, κατηγορώντας ευθέως την Άγκυρα, ότι στηρίζει τους ισλαμιστές που δρουν στην χώρα.

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 

Καλά θα κάνουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι να πάρουν απόφαση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποπληρώσει ποτέ το χρέος της, ακόμη και εάν παραταθεί το πρόγραμμα διάσωσης, υπογραμμίζει σε δημοσίευμά του το CNBC.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΛΑ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

 

Σε συμφωνία με την ηγεσία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) προχώρησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, η οποία αφορά στην προμήθεια όπλων για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.