24 Φεβρουαρίου, 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

 

Περίπου μιάμιση ώρα διήρκεσε η συνάντηση του κ. Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Μίκη Θεοδωράκη στο σπίτι του δεύτερου. Η συνάντηση των δύο αντρών ολοκληρώθηκε περίπου στις 12:00, όταν και εξήλθε ο πρωθυπουργός από την οικία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη χωρίς να κάνει δηλώσεις.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ EUROGROUP ΓΕΡΟΥΝ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ

 

Αγαπητέ Πρόεδρε του Eurogroup,

Στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου 2015, η ελληνική κυβέρνηση κλήθηκε να υποβάλει στα θεσμικά όργανα, από τη Δευτέρα 23 του Φλεβάρη, 2015, μια πρώτη πλήρη κατάλογο των μεταρρυθμιστικών μέτρων που σχεδιάζει, να γίνουν πιο συγκεκριμένες και συμφωνηθεί από το τέλος Απριλίου 2015.

Η ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ: Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

 

Η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η Χριστιανορθόδοξη χρονική περίοδος της νηστείας και της πνευματικής, ψυχικής και σωματικής προετοιμασίας των πιστών για το Άγιο Πάσχα. Ονομάστηκε Τεσσαρακοστή, σε ανάμνηση της νηστείας του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού στην έρημο, η οποία είχε διαρκέσει σαράντα ημέρες. Είναι η αρχαιότερη από όλες τις μεγάλες νηστείες της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Καθιερώθηκε τον 4ο μ.Χ. αιώνα.

ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Την έντονη ανησυχία της εξέφρασε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει επιτευχθεί μια εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία, καθώς έχει περάσει ήδη μία εβδομάδα από τη στιγμή που θα έπρεπε να έχει τεθεί σε εφαρμογή η κατάπαυση του πυρός.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Βγήκε από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο νοσοκομείο ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος και θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου. Ο κ. Κουρουμπλής μπήκε στο νοσοκομείο την Καθαρά Δευτέρα για τοποθέτηση stent. Χωρίς λεωφορεία θα μείνει η Αττική σήμερα, Τρίτη, από τις 11:00 ώς τις 17:00, λόγω της γενικής συνέλευσης του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ.

ΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ 300.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

Στη ρηξικέλευθη πρόταση ακόμα και να σπάσει τη συνθήκη του Σένγκεν η Ελλάδα ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης προχώρησε, ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. 

JP MORGAN: 3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ “ΕΦΥΓΑΝ” ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

 

Οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες ανήλθαν την περασμένη εβδομάδα σε περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της JP Morgan, πριν από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την Παρασκευή, στο Γιούρογκρουπ, μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και της Ελλάδας.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

 

Ο αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζε Τζόνσον κάλεσε τους πολίτες και κυρίως τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μετά τις απειλές των τζιχαντιστών για επιθέσεις σε εμπορικά κέντρα δυτικών χωρών, κυρίως στο Παρίσι, το Λονδίνο, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

 

Όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άκουσαν την περασμένη Τρίτη τον Αλέξη Τσίπρα να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο σκέφτηκαν όλοι το ίδιο πράγμα: «Α, μάλιστα, τον έπεισε ο Καραμανλής!».