22 Φεβρουαρίου, 2015

Ο «ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ» ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΝ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ

 
ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ: «ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ''ΑΥΤΟΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ''»


Ένα βίντεο με τον έγκλειστο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίο, που λέει πολλά.

Στο βίντεο που θα δείτε ο Πατριάρχης Ειρηναίος μιλώντας στη κάμερα κάποιου προσκυνητή εξηγεί ότι δεν είναι "αυτοέγκλειστος" αλλά κλειδωμένος, τονίζοντας ότι δεν αφήνουν κανέναν να πάει να τον δουν."Δείτε οι πόρτες είναι κλειδωμένες και αυτοί ισχυρίζονται όλο ψέμματα..." προσθέτει ο Πατριάρχης Ειρηναίος. 

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΟΥ EUROGROUP

 

«Το Eurogroup επαναλαμβάνει την εκτίμησή του για τις αξιοσημείωτες προσπάθειες προσαρμογής που ανέλαβε η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια. 

ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΧΑΝΤ

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προέτρεψε τις χώρες να αντιμετωπίσουν τον βίαιο ισλαμιστικό φανατισμό σε όλο τον κόσμο, ενώ απέρριψε ως «ένα άσχημο ψέμα» τους ισχυρισμούς ότι η Δύση βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλάμ και ότι έχει εμπλακεί σε μια σύγκρουση πολιτισμών.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

Ελλάδα: Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε τα ξημερώματα έξω από μπαρ στα Μελίσσια. Δύο παρέες που διασκέδαζαν στο μπαρ φιλονίκησαν, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, και βγήκαν έξω για να επιλύσουν τις διαφορές τους. 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

 

Οι διαδικτυακές πύλες των μεγαλύτερων ξένων Μέσων Ενημέρωσης αλλά και οι έντυπες εκδόσεις κάνουν εκτενή αναφορά στις χθεσινές εξελίξεις και στο νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων που πρέπει να στείλει τη Δευτέρα η κυβέρνηση.

«ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ» ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ MOODY'S

 

Την πιστοληπτική ικανότητα της Ρωσίας απο Baa3 σε Ba1 υποβάθμισε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's επικαλούμενος τις επιπτώσεις από την κρίση στην Ουκρανία καθώς και την απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου και της ισοτιμίας του ρουβλίου.

ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

 

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι τόνισε ότι η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της δεν προτίθενται να παίξουν παιχνίδια με τη Ρωσία και συζητούν το ενδεχόμενο επιβολής επιπρόσθετων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, γιατί υπονομεύει την ειρήνη στην ανατολική Ουκρανία.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΛΙΒΥΗ

 

Ισλαμιστές οι οποίοι έχουν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτοκτονίας στην πόλη Κουμπάχ της ανατολικής Λιβύης την Παρασκευή, σύμφωνα με δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ - ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ

 
 
Η ευλογημένη συγχώρηση
 “εάν αφήτε τοις ανθρώποις τα παραπτώματα αυτών,
αφήσει και υμίν ο πατήρ υμών ο ουράνιος”.
 

Στην είσοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής η Εκκλησία μας θυμίζει την παρακοή του Αδάμ.  Θυμούμαστε συγκεκριμένα την “από του Παραδείσου της τρυφής εξορία του Πρωτοπλάστου Αδάμ”.