21 Φεβρουαρίου, 2015

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ (ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ) ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 

Έπρεπε να περάσουν σχεδόν τρεις βδομάδες, άσκοπης καθυστέρησης, παλινωδιών και πισωγυρισμάτων, για να αποφασίσει τελικά η “αντιμνημονιακή” συγκυβέρνηση “εθνικής αξιοπρέπειας”ΣΥΡΙΖΑ– ΑΝΕΛ, να βάλει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή της στο νέο Συμβόλαιο με την Τρόικα (Μνημόνιο).

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ - ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

 
Διαβάστε όλο το εμπεριστατωμένο τεύχος ΕΔΩ...
 


ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ

 

Η συμφωνία στο Eurogroup της Πέμπτης επήλθε μετά από αμοιβαίο συμβιβασμό και ως ήταν αναμενόμενο η ελληνική πλευρά κατάφερε να κερδίσει στα σημεία αλλά παράλληλα ανέλαβε και συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ

 

Σε άρθρο του στις 18.2.2015 ο αιδεσ. Μέγας Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Τσέτσης προσπάθησε να παίξει με τις λέξεις, αρχής γενομένης από τον τίτλο «Το είπε ή όχι; Κι αν το είπε, πώς το είπε;» 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών να βρίσκονται στην κρισιμότερη ώς τώρα καμπή, ο Π.Λαφαζάνης δηλώνει στα «Νέα Σαββατοκύριακο» πως βασικός στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι ο τερματισμός των Μνημονίων και της κηδεμονίας από την τρόικα. Δεν είναι στις επιλογές μας οι κεντροαριστεροδεξιές σούπες, σημειώνει.

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!

 

Reparationen? Nein και πάλι nein!: Αυτή είναι η κοφτή γερμανική απάντηση σε κάθε αίτημα... για πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα, στη Ρωσία και σε όποιον άλλον θέσει ζήτημα χρηματικής επανόρθωσης για τις απέραντες καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι ναζί στον Β" Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΔΩΣΤΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

 

Στην εκτίμηση ότι αυτό που χρειάζεται να κάνει η Ευρώπη απέναντι στην ελληνική κρίση, προκειμένου να μην βρεθεί αντιμέτωπη με την καταστροφή είναι «να σταματήσει το χρόνο», προβαίνει ο Πωλ Κρούγκμαν σε άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα των New York Times. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν πάντως τα σχόλια του αμερικανού οικονομολόγου για τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Συνεχίζονται αμείωτες οι μάχες και την Παρασκευή στην ανατολική Ουκρανία παρά τις νέες ευρωπαϊκές προσπάθειες με στόχο να εξασφαλισθεί η εφαρμογή μιας κατάπαυσης του πυρός. Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πως Ρώσοι αντάρτες επιτέθηκαν σε θέσεις των κυβερνητικών στρατευμάτων 49 φορές μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, χρησιμοποιώντας ρουκέτες, πυροβολικό και τεθωρακισμένα οχήματα.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ

 

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε δημοσίευμα της Bild σύμφωνα με το οποίο η ελληνική πλευρά έστειλε, κατά λάθος, μη συμφωνημένο κείμενο με τις θέσεις της στις Βρυξέλλες την Πέμπτη με την έκδοση που προτίθετο να στείλει να είναι ένα βήμα εγγύτερα στις προϋποθέσεις που είχαν συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η Bild επικαλείται γερμανικές κυβερνητικές πηγές.