20 Φεβρουαρίου, 2015

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ EUROGROUP

 

«Αγαπητέ πρόεδρε του Eurogroup
Τα τελευταία πέντε χρόνια ο λαός της Ελλάδας έχει καταβάλει αξιοσημείωτες προσπάθειες για την οικονομική προσαρμογή. Η νέα κυβέρνηση δεσμεύεται σε μια ευρύτερη και βαθύτερη μεταρρυθμιστική διαδικασία που αποσκοπεί στη διαρκή βελτίωση των αναπτυξιακών και εργασιακών προοπτικών στην επίτευξη της βιωσιμότητα του χρέους και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, διασφαλίζοντας την κοινωνική δικαιοσύνη και μετριάζοντας το σημαντικό κοινωνικό κόστος της διαρκούσης κρίσης.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ;

  
Γιατί η Ισραηλινή αστυνομία σφράγισε 
τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα;

Τί άραγε μαγειρεύουν οι Ισραηλινοί; Στο πόδι οι αγιοταφίτες για διαμαρτυρία – Παρέμβαση στα τυπικά της Ορθόδοξης εκκλησίας χωρίς να ενημερώσουν. Ομάδα της Ισραηλινής αστυνομίας στην Ιερουσαλήμ έφθασε την Τρίτη στις 10 το πρωί στον Πανάγιο Τάφο κι έκλεισε την πόρτα απαγορεύοντας σε χιλιάδες προσκυνητές να μπουν στο κουβούκλιο και να προσκυνήσουν.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΜΑΣ

 

Με την απορριπτική γραμμή της Γερμανίας για την ελληνική πρόταση, φαίνεται να συντάσσονται Φιλανδία, Σλοβακία και Εσθονία. Θετικά προσκείμενες στην Ελλάδα Γαλλία και Ιταλία.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ

 

Η τουρκική κυβέρνηση χορήγησε πριν μερικές μέρες την τουρκική υπηκοότητα σε δέκα ακόμα ανώτερα κληρικά στελέχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι Μητροπολίτες.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Ανοικτό αφήνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της ΝΔ, εφόσον τεθεί θέμα ηγεσίας στο κόμμα. «Αν τεθεί τέτοιο θέμα θα απαντήσω. Ο πρώτος που μπορεί να το θέσει είναι ο πρόεδρος του κόμματος. Δεν τον καλώ να το κάνει. Εκείνος έχει τον πρώτο λόγο» είπε. 

ΣΟΙΜΠΛΕ: Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

 

Άμεσες και έμμεσες αναφορές για την Ελλάδα από τον Β. Σόιμπλε και την πορτογαλίδα ομόλογό του Μ. Λ. Αλμπουκέρκε σε εκδήλωση του Ιδρύματος Bertelsmann για τις προοπτικές της ευρωπαϊκής και πορτογαλικής οικονομίας.

ΠΟΙΑ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟ… ΣΟΙ ΠΙΕΖΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟ 2008;

  

Με νέα της ανάρτηση νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο Facebook, η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου βάζει ένα «κουίζ»: «Γιατί εναντίον του Πρ. Παυλόπουλου έχουν ξεσπαθώσει όλα τα κοράκια της διαπλοκής, τα απολειφάδια του νεοφιλελευθερισμού και τα ακροδεξιά τέρατα;», αναρωτιέται και δίνει η ίδια κάποιες απαντήσεις.

ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ

 

Ο Μεντβέντεφ έδωσε εντολή για προμήθεια φυσικού αερίου στη Δημοκρατία της Λουγκάνσκ. Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έδωσε εντολή στην ‘Gazprom’ και το υπουργείο Ενέργειας για την προμήθεια φυσικού αερίου στο έδαφος της μη αναγνωρισμένης ‘Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ’, όπως γράφει ρωσικό δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι «οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να παγώσουν».

ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ "NOVOROSSIYSK"

 

Στην περιφέρεια της πόλης Μούρμανσκ στη βάση του Βόρειου Στόλου γίνονται δοκιμές του μοναδικού ρωσικού υποβρυχίου «Novorossiysk», το υποβρύχιο κατασκευάστηκε για το Στόλο της Μαύρης θάλασσας, την πορεία του όμως το - απίστευτης ομορφιάς και υπό την σημαία του Αγίου Ανδρέα - πλοίο θα την αρχίσει από τα ζεστά νότια παράλια.