19 Φεβρουαρίου, 2015

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ (ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ)

 

Άνεργοι και οι δύο γονείς του μικρού - «Βοηθήστε μας να σώσουμε τον Παναγιώτη μας, απευθύνω έκκληση σε όλους σας να στηρίξετε την οικογένεια μας στη δύσκολη αυτή στιγμή», λέει η γιαγιά του μικρού Παναγιώτη που δίνει μάχη με τον καρκίνο.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΙΑΣ

 

Δέηση ανέπεμψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος όταν η λιτάνευση του ιερού σκηνώματος και της ιεράς εικόνας της Αγίας Φιλοθέης, έφθασε έξω από την Αρχιεπισκοπή.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την αίτηση για επέκταση της δανειακής σύμβασης, δηλαδή του μνημονίου, το οποίο “ξόρκιζε” μέχρι προ τριημέρου…Με την αίτηση ζητά επέκταση, διαρκείας 6 μηνών, αποδέκτης του αιτήματος είναι ο πρόεδρος του Eurogroup, Ντάισελμπλουμ.

Το επίσημο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για επέκταση του Μνημονίου κατά έξι μήνες υπεβλήθη σήμερα στον επικεφαλής του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, το αίτημα της Ελλάδας για επέκταση της δανειακής σύμβασης περιλαμβάνει 4 σημεία:

1.Η νέα ελληνική κυβέρνηση, δια μέσου του Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη, κατέθεσε αίτημα εξάμηνης επέκτασης της δανειακής σύμβασης προκειμένου να υπάρχει ομπρέλα προστασίας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η κυβέρνηση, πιστή στις δεσμεύσεις της, δεν ζήτησε παράταση του μνημονίου. Καταθέσαμε μια πρόταση η οποία σέβεται την λαϊκή ετυμηγορία, προασπίζεται την αξιοπρέπεια της κοινωνίας και ταυτόχρονα μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους εταίρους μας.

2.Στο αίτημα τίθεται το θέμα της αποκατάστασης του κοινωνικού κόστους που προκάλεσε η κρίση καθώς και της αντιμετώπισης των πολύ σημαντικών κοινωνικών επιπτώσεων της.

3.Το αίτημα σηματοδοτεί την επιθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια εξάμηνη ενδιάμεση συμφωνία («συμφωνία - γέφυρα») κατά την οποία δεσμεύεται για δημοσιονομική ισορροπία. Ταυτόχρονα, όμως, προχωρά άμεσα σε μεταρρυθμίσεις κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ενώ θα υπάρξουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης καθώς και για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

4.Η εξάμηνη παράταση δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να δώσει «ανάσες» στην κοινωνία και τον απαραίτητο χρόνο να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, χωρίς εκβιασμούς και έλλειμμα χρόνου, προκειμένου να υπάρξει ένα νέο συμβόλαιο για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη με την Ευρώπη για την περίοδο 2015-2019.

Στο νέο κοινωνικό συμβόλαιο της κυβέρνησης θα περιλαμβάνεται και συμφωνία για την απομείωση του χρέους, όπως άλλωστε προβλέπει και η απόφαση του Eurogroup του 2012.Διαβάστε στα Αγγλικά το κείμενο της αίτησης για παράταση του Μνημονίου ΕΔΩ.


 


Η ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

 
 
Ο ταπεινός «εργάτης»συμπλήρωσε
Επτά χρόνια στον θρόνο!
Ευχαριστώ τον Θεό και τους αρχιερείς».Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του τότε μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερωνύμου στο άκουσμα της απόφασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που τον εξέλεξε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος στις 7 Φεβρουαρίου 2008. 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Μια «έκρηξη» του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ και η ηχηρή απουσία του από την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, τάραξαν τα γαλάζια ύδατα για την κομματική στήριξη στη μετάβαση του Προκόπη Παυλόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο, η διαφοροποίηση του πρώην υπουργού αιφνιδίασε τη Λεωφόρο Συγγρού, ενώ δημιούργησε ρήγμα στις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με προβεβλημένα στελέχη της πτέρυγας των καραμανλικών.

ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

 

Οι αραβικές χώρες θα παρουσιάσουν στον ΟΗΕ προσχέδιο απόφασης με το οποίο ζητούν την άρση του περιορισμού όσον αφορά στην πώληση όπλων στην αναγνωρισμένη από τη διεθνή κοινότητα κυβέρνηση της Λιβύης, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου.

ΝΑΤΟ ΠΡΟΣ ΡΩΣΙΑ: ΑΠΟΣΥΡΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΧΙΣΤΩΝ

 

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε τη Ρωσία να αποσύρει όλες τις δυνάμεις της από την ανατολική Ουκρανία και να σταματήσει να στηρίζει τους αποσχιστές αντάρτες, «καλώ τη Ρωσία να αποσύρει όλες τις δυνάμεις της από την ανατολική Ουκρανία, να σταματήσει τη στήριξη στους αποσχιστές και να σεβαστεί τη συμφωνία του Μινσκ για εκεχειρία», είπε ο γ.γ., στο περιθώριο της άτυπης συνόδου των υπουργών Άμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ στη Ρίγα της Λετονίας.

ΜΕ ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΗ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

 

Κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα, το Eurogroup και την Κομισιόν προκειμένου να επιτευχθεί κοινή συμφωνία την Παρασκευή.

ΗΠΑ ΚΑΛΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Την ανάγκη εξεύρεσης συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα το απόγευμα με τον Έλληνα ομόλογό του. Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Γιάννη Βαρουφάκη, ο κ. Λιου προειδοποίησε ότι ένα πιθανό ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές στην Ευρωζώνη θα μπορούσε να επιφέρει άμεσες συνέπειες για τη χώρα.

† Η ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΣ ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ Η ΑΘΗΝΑΙΑ

 

Η Αγία Φιλοθέη γεννήθηκε το έτος 1522 μ.Χ. στην τουρκοκρατούμενη τότε Αθήνα. Οι ευσεβείς γονείς της ονομάζονταν Άγγελος και Συρίγα Μπενιζέλου. Η μητέρα της ήταν στείρα και απέκτησε την Αγία μετά από θερμή και συνεχή προσευχή.