17 Φεβρουαρίου, 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ 21 ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

 

Δήλωση για τη δολοφονία των Αιγυπτίων Χριστιανών στη Λιβύη έκανε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερώνυμος όπου μεταξύ άλλων είπε:"Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την τραγική δολοφονία των 21 Αιγυπτίων Χριστιανών στη Λιβύη και ικετεύουμε ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές τους και να δίνει την ειρήνη, την σύνεση και την αγάπη μεταξύ των ανθρώπων στην οικουμένη. Απευθύνουμε θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων". 
 


ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

Το Eurogroup έκανε τον απολογισμό της τρέχουσας κατάστασης στην Ελλάδα, βασισμένο στον εντατικό διάλογο ανάμεσα στις νέες ελληνικές αρχές και τους θεσμούς.Την τελευταία εβδομάδα το Eurogroup και τα θεσμικά όργανα έχουν επιδοθεί σε έναν εντατικό διάλογο με τις νέες ελληνικές αρχές.

ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β΄


 

Πέρασαν ήδη επτά χρόνια από την ημέρα εκείνη όπου παρουσία της τότε πολιτικής ηγεσίας και εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ορθοδόξων εκκλησιών, τελέστηκε με κάθε επισημότητα στη Μητρόπολη Αθηνών, η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερωνύμου  του Β΄.

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΩΚΙΔΟΣ ΚΥΡΟΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ

 

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΩΗΝ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ 
ΦΩΚΙΔΟΣ ΚΥΡΟΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ

Εκοιμήθη εχθές το απόγευμα σε ηλικία 83 ετών, ο πρώην Μητροπολίτης Φωκίδος κυρός Αθηναγόρας ο οποίος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. O Σεβ. Μητροπολίτης κυρός Αθηναγόρας (κατά κόσμον Νικόλαος) Ζακόπουλος, γεννήθηκε στον Αμάραντο Κονίτσης - Ιωαννίνων το 1931. 

ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΟ EUROGROUP - ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

«Το επόμενο βήμα πρέπει να το κάνουν οι ελληνικές αρχές. Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θα ζητήσει την επέκταση του προγράμματος - με την απαραίτητη ευελιξία αν χρειάζεται να αλλάξει κάτι στο περιεχόμενό του» διαμήνυσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το «ναυάγιο» στις συνομιλίες του συμβουλίου με την ελληνική πλευρά. 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Χιονοπτώσεις σημειώνονται, από νωρίς το πρωί της Τρίτης στους νομούς Χαλκιδικής, Σερρών και Κιλκίς, χωρίς να προκαλούν - μέχρι στιγμής - προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στους οδικούς άξονες. Χιονόπτωση και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ [ΛΙΣΤΑ]

 

Πριν συμπληρώσουν τα 67 έτη, μπορούν να βγουν σε σύνταξη (μειωμένη) χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, λόγω της αλλαγής σε ότι αφορά στις 100 ημέρες ασφάλισης ανά έτος (δεν απαιτούνται μίνιμουμ 100 ημέρες ασφάλισης ανά έτος για την τελευταία πενταετία). Ετσι, με τις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση ωφελούνται:

Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΣΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ!

 

Η Ευρώπη έχει να χάσει πολύ περισσότερα από τα χρήματα, όσον αφορά στο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, τονίζει το Bloomberg ενώ επισημαίνει ότι η στρατηγική θέση της χώρας είναι ίσως το δυνατότερο «χαρτί» του Αλέξη Τσίπρα, κι αυτό έχει φανεί από τις πρόσφατες επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με τη Ρωσία.

ΝΕΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

 

Τουλάχιστον 35 Αιγύπτιοι απήχθησαν σε «επιχείρηση-σκούπα» από ισλαμιστές σε διάφορες περιοχές στη Λιβύη που ελέγχονται από την τρομοκρατική οργάνωση Ανσάρ αλ-Σαρία και το Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με πηγές της Libya Herald, από το πρωί έχει ξεκινήσει επιχείρηση απαγωγής Αιγύπτιων πολιτών, πολλοί εκ των οποίων εργάτες, από ενόπλους.

ΤΟ ΠΟΥΛΕΝ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΟΛΑΝΤ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ GREXIT

 

Σε ευθεία απειλή για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προχώρησε μέσω διαρροών ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, λίγο μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup στις Βρυξέλλες. Μία πολιτική συντάκτρια του Europe 1.