16 Φεβρουαρίου, 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΜΟΡΑΤΟΡΙΟΥΜ H ΔΙΑΦΩΝΙΑ

 

Τουλάχιστον όχι φιλικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το 15λεπτο τετ α τετ, που είχαν πριν το κρίσιμο Eurogroup, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, με τον πρόεδρο Γέρουν Ντάισελμπουμ.

ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Το να πιέζεις την Ελλάδα για τεράστιο πρωτογενές πλεόνασμα, είναι υπερβολικό φορτίο πέραν των πλεονασμάτων καθαυτών, τονίζει ο Πολ Κρούγκμαν σε άρθρο του στους New York Times, παραλληλίζοντάς το με τις υπέρογκες επανορθώσεις που επιχείρησαν να πάρουν οι συμμαχικές δυνάμεις από τη Γερμανία μετά την ήττα της στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ

 

Πολλοί ίσως να έχετε υποπτευθεί ότι τα μνημόνια μας τα έφεραν για να μας εξαθλιώσουν και στη συνέχεια να μας πάρουν τον ενεργειακό μας θησαυρό (πετρέλαιο – φυσικό αέριο – ορυκτά) για ένα κομμάτι ψωμί. Ή μάλλον, να μας τα πάρουν τζάμπα, συμψηφίζοντας το δημόσιο χρέος. Ή, ακόμα χειρότερα, να μας τα πάρουν και να έχουμε ακόμα χρέος.

Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ ΙΣΩΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

 

Τις αιματηρές επιθέσεις του Ιανουαρίου στο Παρίσι φέρεται να ήθελε να μιμηθεί ο άνδρας τον οποίο εξουδετέρωσε την Κυριακή η αστυνομία έπειτα από τις δύο φονικές επιθέσεις στην Κοπεγχάγη.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΦΙΑΣ ΜΕ «ΕΘΝΙΚΕΣ» ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

 

Σε ένα αποκλειστικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Yeni Şafak με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «23 Bın Kişilik Mafya Ordusu», δηλαδή, «23 Χιλιάδες Άτομα ο Στρατός Μαφίας», αποκαλύπτονταν ότι στην σημερινή Τουρκία υπάρχει και δρα ένας ολόκληρος οργανωμένος παραστρατιωτικός μηχανισμός, που ανήκει στην τουρκική μαφία και ο οποίος αριθμεί 23.000 άτομα και που έχει παρακλάδια σε όλους σχεδόν τους τομείς της δημόσιας ζωής, αλλά το πιο ενδιαφέρον σε αυτό το δημοσίευμα είναι ότι κανείς δεν «πειράζει» αυτόν τον «στρατό», καθώς συχνά παίζει τον ρόλο του κύριου υπερασπιστή των εθνικών συμφερόντων της γειτονικής χώρας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Οκτώ στους δέκα πολίτες (81,5%) αξιολογούν θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών». Για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, το 81% τάσσεται υπέρ σε αντίθεση με 13,4% που προτιμούν την επιστροφή στη δραχμή. Ποσοστό 5,4% των πολιτών δεν απαντούν.

ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ LEHMAN BROTHERS

 

Μπορεί η Ελλάδα να είναι ένας μικρός κρίκος της ευρωπαϊκής αλυσίδας, αλλά μην ξεχνάμε ότι το ίδιο ήταν και η Lehman Brothers για την αμερικανική οικονομία, επισημαίνει σε άρθρο του ο Guardian.

ΤΗΡΕΙΤΑΙ Η ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΕΜΠΑΛΤΣΕΒΕ

 

Τηρείται σε γενικές γραμμές στην ανατολική Ουκρανία η εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυχτα, με εξαίρεση το Ντεμπάλτσεβε όπου οι αντάρτες υποστηρίζουν ότι δικαιούνται να πυροβολούν «επειδή είναι δικό τους έδαφος».