14 Φεβρουαρίου, 2015

Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: 27 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Εν μέσω των διαπραγματεύσεων σε Eurogroup και Σύνοδο Κορυφής έρχεται στο φως της δημοσιότητας η πρώτη δημοσκόπηση πρόθεσης ψήφου μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.  

ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥ EUROGROUP ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

 

Η παράταση:Αυτή για πολύ καιρό είναι η προτιμητέα επιλογή για τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Και οι δύο καλούν την Αθήνα να δώσει «ανάσα» στον εαυτό της ζητώντας έξι μήνες παράταση του υπάρχοντος Μνημονίου που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και διαπραγματευόμενη τους όρους για την ολοκλήρωσή τους προκειμένου να εκταμιευθεί η τελική δόση των 7,2 δισ. ευρώ.

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙ TΩN ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Οι Αποκριές ή το Καρναβάλι όπως είναι γνωστό σε όλους μας, είναι μια περίοδος διασκεδάσεων Διονυσιακής μάλλον Ελευθεριότητος (= παρεκκλίσεις από την Ηθική). Αρχικά αυτές οι διασκεδάσεις ήσαν αφιερωμένες στο Δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με τις Ρωμαϊκές Καλένδες (Νουμηνίες =Νεομηνίες =περίοδοι νέας Σελήνης),και τους Βυζαντινούς «Καλικάντζαρους (=Δαιμονικά πλάσματα της Νεοελληνικής λαϊκής Μυθολογίας»).

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Επιπλέον 86 εγγραφές από αυτές που περιλαμβάνει η λίστα Λαγκάρντ και αφορούν στην Ελλάδα προέκυψαν από την επεξεργασία των στοιχείων στο πλαίσιο της έρευνας με την ονομασία SwissLeaks. Έτσι, από 2.062 που ήρθαν στη χώρα μας το 2010, με την επανεπεξεργασία και την εφαρμογή χαλαρότερων παραμέτρων στο SwissLeaks προέκυψαν 2.148.

ΓΙΑΤΙ Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΝΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΛΛΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Ο ευρωπαϊκός Νότος «πυροβολεί» την Ελλάδα, την ώρα που Αθήνα και Ευρώπη προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή στις διαπραγματεύσεις. 

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Τα πιο πρόσφατα δεδομένα για την ανάπτυξη της οικονομίας στην Ευρώπη υπογραμμίζουν πόσο απαραίτητο είναι η Γερμανία να δαπανήσει και να επενδύσει περισσότερο, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, τόνισε μια ανώτερη σύμβουλος του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για θέματα διεθνούς οικονομίας μιλώντας στο Λονδίνο.

ΑΚΡΑΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥ SPIEGEL: ΑΝ ΦΥΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

 

Ένα σενάριο που φτάνει στα άκρα, δημοσίευσε σήμερα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο πληροφορίες από το Eurogroup. 

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ 70% ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

 

Στα αποτελέσματα των επαφών με την ελληνική κυβέρνηση αναφέρθηκε αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ

 

Το Σάββατο πριν από την Κυριακή της Απόκρεω ονομάζεται Ψυχοσάββατο, διότι, κατά το Τριώδιο, τη μέρα αυτή μνημονεύομε όλους όσους έχουν κοιμηθεί ευσεβώς (δηλαδή όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς) με την ελπίδα της αναστάσεως για την αιώνια ζωή. Βρισκόμαστε ενώπιον του φοβερού μυστηρίου του θανάτου.