13 Φεβρουαρίου, 2015

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

 

Το μυστικό της επιτυχίας της ελληνικής κυβέρνησης στην σύνοδο κορυφής ήταν η συνάντηση Τσίπρα – Ντάισελμπλουμ.

ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΞΑΦΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ!

 

Φημολογία για ενδεχόμενη θετική εξέλιξη σε ό,τι αφορά το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας πυροδοτεί μία ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στο Twitter. “Πρίν από λίγο στις Βρυξέλλες η σταθερή στάση της κυβέρνησης, το μήνυμα των πολιτών της Ευρώπης και η ομοψυχία των Ελλήνων έφερε την δικαίωση”, ανέφερε στο tweet του ο Πάνος Καμμένος, χωρίς να διευκρινίζει σε τι συνίσταται η “δικαίωση”.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν στο δημαρχείο Ηρακλείου οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Τμήμα της οροφής του γραφείου του δημάρχου Ηρακλείου στην ενετική Λότζια κατέρρευσε, ενώ πλημμύρισαν τα γραφεία αντιδημάρχων. 

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ

 

Σημαντική υστέρηση έναντι των στόχων παρουσιάζουν τόσο τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού όσο και το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο του 2015, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. 

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ: ΧΑΜΗΛΗ ΠΤΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ

 

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι κατά την προσφιλή τους τακτική, δή κάθε φορά που υπάρχει συνάντηση Έλληνα αξιωματούχου με κάποιον Τούρκο.

ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ

 

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επιχείρησε να στείλει ένα μήνυμα στο Βερολίνο αυτή την εβδομάδα ζητώντας από τη Γερμανία να καταβάλλει στην Αθήνα τα δισεκατομμύρια ευρώ που σχετίζονται με τις επανορθώσεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και το ανεξόφλητο χρέος, αναφέρει ο Matthew Karnitschnig σε άρθρο του στη WALL STREET JOURNAL με τίτλο «Greece Seeks to Make War Reparations Part of Debt Debate».

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΝΙ

 

Κοντά και γύρω-γύρω από την πλατφόρμα της ΕΝΙ, Saipem-10000, κινείται το τουρκικό πολεμικό πλοίο TCG Καλλίπολη. Το πολεμικό παρακολουθεί τις εργασίες της πλατφόρμας σε απόσταση πέντε ναυτικών μιλίων ( μερικές φορές μέχρι και 20 ναυτικά μίλια) ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κινήθηκε γύρω από την Saipem-10000. Χθες πάντως το TCG Καλλίπολη βρισκόταν πιο κοντά στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου.