12 Φεβρουαρίου, 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΗΞΕ ΤΟ ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ

 

Χωρίς να υπάρξει συμφωνία ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ, σήμερα 12/2/2015 η οποία μάλιστα έληξε χωρίς την έκδοση κοινής ανακοίνωσης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και της Αθήνας.

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

 
ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ 

Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λειώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) είναι διάχυτος παντού. Από αυτή την τσίκνα, λοιπόν, έχει πάρει και το όνομά της η Πέμπτη και λέγεται Τσικνοπέμπτη.

ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ «ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ» ΤΟΥ EUROGROUP

 

Σε παιχνίδι για σκληρά νεύρα εξελίχτηκε το μαραθώνιο Eurogroup της Τετάρτης. Με πιέσεις από την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων για συνέχιση του υφισταμένου προγράμματος και από την άλλη πλευρά, τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης που προσπαθούσαν να προωθήσουν τις δικές τους προτάσεις. 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Η Ελλάδα βρέθηκε χθες χωρίς συμμάχους στην κρίσιμη διαπραγμάτευση στο Eurogroup με τους εταίρους της να συντάσσονται με τις γερμανικές θέσεις. «Η παρουσίαση Βαρουφάκη ήταν γενικόλογη.» Επίσημη και ουσιαστική ενημέρωση για τα όσα συνέβησαν στο έκτακτο Eurogroup ζητά το ΠΑΣΟΚ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης χωρίς την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, λόγω της αναφοράς σε «παράταση» του προγράμματος.

Η DIE ZEIT ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΠΕΝΤΕ ΜΥΘΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ “ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ” ΕΛΛΗΝΕΣ

 

“Γιατί (θέλουμε να) καταλαβαίνουμε λάθος τους Έλληνες”, είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, στο οποίο επιχειρείται η αποκατάσταση “μύθων” που έχουν επικρατήσει από την αρχή της κρίσης στη γερμανική κοινή γνώμη σχετικά με την Ελλάδα. Στο κείμενο παρατίθενται πέντε τέτοιες λανθασμένες αντιλήψεις:

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΜΕ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΑΞΩ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

 

Για τις απειλές που είχε δεχθεί το 2011 επειδή βοηθούσε στην αποκάλυψη τραπεζικών σκανδάλων μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο της Γερμανίας αλλά και της Άνγκελα Μέρκελ. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Stern, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τους γερμανούς ως τους "καλύτερους ευρωπαίους". "Καλύτεροι από τους Γάλλους, καλύτεροι και από εμάς τους Έλληνες", όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΔΗΛΩΣΑΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΙΚ

 

Μία ομάδα ενόπλων ισλαμιστών στην Υεμένη απέσυραν την υποστήριξή τους προς τον ηγέτη της Αλ Κάιντα και δήλωσαν πίστη στον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με ένα μήνυμα στο Twitter, το οποίο εντόπισε το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE. Το SITE δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα αν η ανακοίνωση αναρτήθηκε σκοπίμως στο Twitter από υποστηρικτές της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP), η οποία εδρεύει στην κεντρική Υεμένη.

ΟΗΕ: 300 ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ

 

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εκτιμά ότι ο αριθμός των προσφύγων που αγνοούνται στη θάλασσα μετά τη βύθιση των τριών σκαφών που τους μετέφεραν ανοικτά της Λιβύης ανέρχεται σε 300.