11 Φεβρουαρίου, 2015

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ


Το ως άνω εγχειρίδιο αναφέρεται στις συζητήσεις για τις σχέσεις εκκλησίας - κράτους που παραμένουν διαρκώς αμείωτες στον ελλαδικό δημόσιο λόγο, καθώς συνιστά ζήτημα πρόσφορο για πολέμους αξιών.

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΟΣΑ

 
Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων
της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε ο γ.γ του ΟΟΣΑ

Η συνάντηση και οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, είχε ισχυρό συμβολισμό. Το μήνυμα ήταν πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, με στόχο την ανάπτυξη.

ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ EUROGROUP - 70% ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ 30% ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΟΟΣΑ

 

Η λύση αυτή προτείνεται να διαρκέσει για το επόμενο 6μηνο, έως τις 31 Αυγούστου δηλαδή. Η συμφωνία προβλέπει να έχει ρόλο-«κλειδί» το ΔΝΤ, κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας μέχρι το καλοκαίρι και ανοχή των δανειστών για κάποιες παροχές που έχουν ανακοινωθεί.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Από σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους πλήττεται το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Κατά διαστήματα χιονίζει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στα λευκά έχουν ντυθεί πολλές περιοχές της Αττικής. Οι χιονοπτώσεις θα διαρκέσουν για λίγο ακόμη έως το μεσημέρι, λένε οι μετεωρολόγοι. Κλειστά σχολεία, απαγορευτικό απόπλου.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ

 

Στην τελική ευθεία του πρώτου γύρου της διαπραγμάτευσης μπαίνει η ελληνική κυβέρνηση, καθώς στο οικονομικό επιτελείο προετοιμάζονται για τις τρεις μεγάλες μάχες που θα δώσει η Ελληνική πλευρά, στο άτυπο Eurogroup της 11 Φεβρουαρίου, στη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου και στο τακτικό Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου. 

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΙΟΥ ΘΕΟΥ;

 

Φρικιαστικές καταγγελίες για τη δράση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους κατά παιδιών έκανε η Επιτροπή Δικαιωμάτων του Παιδιού των Ηνωμένων Εθνών. Πουλάνε παιδιά που έχουν απαγάγει στο Ιράκ ως «σκλάβους του σεξ» ενώ σκοτώνουν πολλούς νέους σταυρώνοντας τους ή θάβοντας τους ζωντανούς και χρησιμοποιούν ως βομβιστές αυτοκτονίας νέους με διανοητικά προβλήματα, είναι ορισμένες μόνο από τις αποκαλύψεις του ΟΗΕ που προκαλούν φρίκη.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΑ ΑΠΛΑ… ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΝ ΙΓΚΛΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ!

 

Ο ηγέτης των Podemos, του κόμματος που μέσα σε 13 μήνες από τη δημιουργία του βρίσκεται στην πρώτη θέση των δημοσκοπήσεων στην Ισπανία, ελέγχεται από τις φορολογικές αρχές της χώρας για πιθανή φοροδιαφυγή.

ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΣ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ – ΓΙΟΥΝΚΕΡ

 

Μπλόκο στη διαφαινόμενη συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλoντ Γιούνκερ για το σχέδιο γέφυρα επιχειρεί να βάλει η Γερμανία ορθώνοντας πάλι τείχος. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως τα δημοσιεύματα για συμφωνία της Ελλάδας με την Κομισιόν πρέπει να είναι λάθος.

† ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ ΑΡΧΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΣ

 

Μέσα στη μακρόχρονη πορεία της ενδόξου εκκλησιαστικής ιστορίας της αγιοτόκου και μαρτυρικής Μικράς Ασίας έλαμψαν από τους πρώτους κιόλας χριστιανικούς αιώνες φωταυγείς αστέρες, που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την αγάπη του Ιησού Χριστού και κοσμούν το πνευματικό στερέωμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.