10 Φεβρουαρίου, 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ κ. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΠΑΛΤΑ

 

Με αφορμή την χθεσινή ομιλία του Υπουργού Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά στην Βουλή των Ελλήνων στην συζήτηση επί των Προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης συμπεριέλαβε και τον χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους παρόντος του Πρωθυπουργού όπου μεταξύ άλλων είπε:«Εκκλησία και κράτος πρέπει να διαχωριστούν αλλά αυτή η πορεία είναι μακριά και δύσκολη» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «πρέπει να εκλογικεύονται αυτοί οι ρόλοι. Βήματα προς την κατεύθυνση ανεξαρτησίας κράτους - εκκλησίας μπορούν να γίνουν σύντομα».

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

 

Στο ίδιο έργο... πρωταγωνιστές, οι ηγέτες Ρωσίας, Ουκρανίας και Δύσης προετοιμάζονται να επιστρέψουν στο Μινσκ της Λευκορωσίας με στόχο να «αναστήσουν» (ίσως με κάποιες τροποποιήσεις) το εδώ και καιρό «πεθαμένο» ειρηνευτικό σχέδιο που είχε υπογραφεί στην ίδια πόλη πριν από πέντε μήνες.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Ρήνειας Μυκόνου, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μελίνα ΙΙ» με επταμελές πλήρωμα, χωρίς επιβάτες. Από τις 10:00 το πρωί συνεχίζεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Τον λόγο αναμένεται να λάβουν - μεταξύ άλλων - σήμερα, Τρίτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντ.Σαμαράς.

FINANCIAL TIMES: ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΛΕΦΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Η διακήρυξη του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, ότι θα αφήσει το πρόγραμμα διάσωσης 172 δισ. ευρώ να λήξει στο τέλος του μήνα, χωρίς να υπάρχει υποκατάστατο, προκάλεσε φόβο στις Βρυξέλλες και τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες λένε οι Financial Times. Μάλιστα μέσω ερωτήσεων και απαντήσεων προσπαθούν να καταλάβουν τι γίνεται με την Ελλάδα:

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΟΙΣΟΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΠΟΥ «ΧΑΘΗΚΑΝ»

 

Το σκάνδαλο μεγατόνων με τη λίστα Λαγκάρντ, το οποίο έφερε σήμερα στη δημοσιότητα η Le Monde κάνει το γύρο του κόσμου. Aπό τους 86 Έλληνες που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ η οποία εστάλη στις ελληνικές Αρχές το 2010, 41 είχαν καταθέσεις που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο δολάριο.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ «ΟΧΙ» ΣΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ

 

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, απέρριψε το αίτημα του πρωθυπουργού της Ελλάδας για αποζημιώσεις για τη ναζιστική κατοχή, υποστηρίζοντας πως τέτοια θέματα έχουν ρυθμισθεί οριστικά με τις διαπραγματεύσεις, που οδήγησαν το 1990 στην ενοποίηση της Γερμανίας.

ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΑΓΚΥΡΑ

 

Αποκρούει η Άγκυρα την έκκληση του Έλληνα πρωθυπουργού για απομάκρυνση του ερευνητικού σκάφους Barbaros από τις κυπριακές ΑΟΖ.

† ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Ο ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΣ

 

Πασίγνωστος και αγαπητός είναι ο Άγιος Χαραλάμπης στο Εκκλησιαστικό πλήρωμα της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας. Ίσως γι’ αυτό, ο βίος του διανθίζεται συχνά με πολλά θαυμαστά μεν πλην ανεπιβεβαίωτα γεγονότα, έναντι των οποίων οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Ο Άγιος Ιερομάρτυς Χαράλαμπος, ή Άγιος Χαραλάμπης, έζησε κατά τα χρόνια που αυτοκράτορας ήταν ο Σεπτίμιος Σεβήρος, και μαρτύρησε πιθανότατα κατά το 198 μΧ, σε ηλικία 113 ετών. Ο Άγιος Χαράλαμπος ήταν ιερέας στην πόλη Μαγνησία της Μικράς Ασίας. Δίδασκε τον δρόμο της αρετής και κήρυττε την Χριστιανική Πίστη.