09 Φεβρουαρίου, 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ - ΜΕΡΚΕΛ

 

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποδέχθηκε σήμερα στον Λευκό Οίκο την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ για να συζητήσουν κρίσιμα θέματα που αφορούν τις σχέσεις των χωρών τους, ζητήματα όπως το ουκρανικό, όπου η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συμφωνούν απόλυτα, τη διεθνή τρομοκρατία και την παγκόσμια οικονομία και την ανάπτυξη, τη σύνοδο των 7 στο Βερολίνο και τις κλιματολογικές αλλαγές.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ

 

«Το σχέδιο που παρουσιάζουμε περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα - γέφυρα έως την 1η Ιουνίου» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αυστριακό Καγκελάριο, Βέρνερ Φάιμαν, αμέσως μετά τη συνάντηση τους. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο ελληνικό σχέδιο τόνισε ότι «δεν επιβαρύνει ούτε ένα ευρώ τους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

 

Στη συνάντηση Ομπάμα - Μέρκελ, δύο κορυφαίων πολιτικών ηγετών, έχει στραμμένο το βλέμμα της σήμερα η Αθήνα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται σε «στενή επαφή» με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, για διάφορα θέματα, όπως της Ελλάδας, δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζός Έρνεστ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 
   Δείτε το Video της ομιλίας του Πρωθυπουργού ΕΔΩ.....  

ΑΥΤΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

 


Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Με μία ενδιαφέρουσα αναδρομή στον Θουκυδίδη και τη νοοτροπία που διακατείχε τους ισχυρούς Αθηναίους έναντι των αδύναμων πόλεων που δεν είχαν προσχωρήσει στη συμμαχία τους κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Τηλέμαχος Χυτήρης, επιχειρεί έναν παραλληλισμό με τη σύγχρονη πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η χώρα έναντι των πιστωτών της.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Στην πραγματοποίηση, υπό όρους, μιας συνόδου κορυφής ανάμεσα στη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, συμφώνησαν οι ηγέτες των τεσσάρων χωρών. Προϋπόθεση να συμφωνήσουν μέχρι τότε σε έναν «ορισμένο αριθμό σημείων» όσον αφορά το σχέδιο ειρήνης για την Ουκρανία. Την πραγματοποίηση της συνόδου στο Μινσκ της Λευκορωσίας ανακοίνωσε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος. Η σύνοδος κορυφής θα διεξαχθεί «την Τετάρτη, αν καταφέρουμε μέχρι τότε να συμφωνήσουμε σε έναν ορισμένο αριθμό σημείων για τα οποία έχουμε συζητήσει εντατικά τον τελευταίο καιρό», επιβεβαίωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο.

ΧΑΡΑΜΑΔΕΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

 

Πληθαίνουν οι εκτιμήσεις, οι αναλύσεις και τα δημοσιεύματα ότι μπορεί να αποφευχθεί η ρήξη της Ελλάδας με τους δανειστές κι ότι είναι πιο πιθανή μια συμφωνία από ενδεχόμενη κατάρρευση των διαπραγματεύσεων. Μετά την αισιοδοξία που εξέφρασαν πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος για συγκλίσεις με τους Ευρωπαίους, και η Commerzbank αναφέρει ότι έχει περισσότερες πιθανότητες η συμφωνία από τη ρήξη. Η γερμανική τράπεζα επισημαίνει ότι υπάρχουν 75% πιθανότητες να βρεθεί η χρυσή τομή και να υπάρξει ένας συμβιβασμός, καθώς, κανένας δεν θέλει να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ

 

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Μέχρι το Eurogroup της επόμενης Δευτέρας, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει παρουσιάσει στους εταίρους το νέο οικονομικό της πρόγραμμα. Οι διαπραγματεύσεις αναμένονται πιο σκληρές από ποτέ...

ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΓΚΡΙΝΣΠΑΝ

 

Αναπόφευκτη θεωρεί την έξοδο της Ελλάδας από την κοινή νομισματική περιοχή του ευρώ ο πρώην πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED) Αλαν Γκρίνσπαν. Μιλώντας στο BBC, το πρώην αφεντικό της FED δηλώνει ότι δεν βλέπει «ποιος θα μπορούσε να ρίξει περισσότερα ρήματα για να υποστηρίξει τη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία».