04 Φεβρουαρίου, 2015

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΜΕ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΙ ΣΟΥΛΤΣ

 

«Σεβόμαστε τους κανόνες του Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις κοινές του δηλώσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μάρτιν Σούλτς. Ο Αλ. Τσίπρας, δήλωσε ότι «έχουμε τη θέληση να εργαστούμε ώστε να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση με την ΕΕ». Πρόσθεσε, δε ότι ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση. 

Αισιόδοξος για την πορεία των συζητήσεων εμφανίστηκε στις δηλώσεις του και ο Μάρτιν Σούλτς, τονίζοντας ότι «πρέπει να βρούμε τρόπους συμβιβασμού». Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα ο γερμανός αξιωματούχος τόνισε μιλώντας στο πλευρό του έλληνα Πρωθυπουργού:«Συμφωνήσαμε ότι οι απλοί πολίτες στην Ελλάδα πλήρωσαν τον λογαριασμό. Τώρα αυτοί που έχουν χρήματα και αυτοί που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό να συνεισφέρουν στη λύση του προβλήματος». 

Νωρίτερα, είχαν προηγηθεί διαδοχικές συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στην έδρα της Κομισιόν, στις Βρυξέλλες, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζάν-Κλόντ Γιούνκερ, ο οποίος μάλιστα, σε μια κίνηση που ερμηνεύτηκε ως δείγμα θερμής υποδοχής, πήρε ο ίδιος από το χέρι τον Πρωθυπουργό συνοδεύοντάς προς το σημείο για την εθιμοτυπική φωτογραφία, και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ντόναλντ Τούσκ. 

To Reuters σχολίασε πως ο Αλ. Τσίπρας έτυχε «εμφανώς θερμής υποδοχής». Το ειδησεογραφικό πρακτορείο υπενθύμισε πως ο συντηρητικός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «είχε προειδοποιήσει τους έλληνες ψηφοφόρους κατά της επιλογής του αριστερού Τσίπρα και του σχεδίου του για έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης της ΕΕ, το οποίο επέφερε τη λιτότητα.  

Ο 40χρονος Τσίπρας, περιγράφει το Reuters, με το ανοιχτό πουκάμισό του χωρίς γραβάτα να τον κάνει να ξεχωρίζει από τους περισσότερους άλλους ηγέτες που επισκέπτονται τις Βρυξέλλες, δεν έκανε κάποια δήλωση την ώρα που αντάλλασσε χειραψία με τον Γιούνκερ και τον ασπαζόταν. Ο κατά μία 20ετία μεγαλύτερός του πολιτικός του Λουξεμβούργου πήρε στη συνέχεια από το χέρι τον έλληνα πρωθυπουργό και χαμογελώντας ως απάντηση στα γέλια των δημοσιογράφων, τον οδήγησε προς τον χώρο συνάντησής τους. 

Μετά τη συνάντησή του με τον Γιούνκερ ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ντόναλντ Τούσκ στην έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να ακολουθήσει στη συνέχεια τετ-α-τετ με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σούλτς. Ο Αλέξης Τσίπρας αναχώρησε για το Παρίσι και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ. 

Το τετ-α-τετ των δύο ανδρών ορίστηκε να γίνει στις 3.30 μ.μ. και αργότερα θα υπάρξουν δηλώσεις, χωρίς όμως να δεχτούν ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Στο ίδιο μοτίβο ενός παρατεταμένου διπλωματικού μαραθώνιου ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε στην έδρα της ΕΚΤ, στη Φρανκφούρτη με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, λίγες ώρες πριν από τη μετάβασή του στο Παρίσι για ένα επίσης κρίσιμο ραντεβού κορυφής με τον Φρανσουά Ολάντ, έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς αποτελεί μια κλιμάκωση των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία μιας συμμαχίας για τη διευθέτηση του οικονομικού προβλήματος της χώρας και ακολουθεί την τοποθέτηση του Ζάν-Κλόντ Γιούνκερ την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά την οποία τόνισε πως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η έκφραση της δημοκρατικής θέλησης του ελληνικού λαού, τον οποίο συνεχάρη «για το θάρρος του». 

Σε παρέμβασή του στον ετήσιο διάλογο μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εθνικών κοινοβουλίων σχετικά με το ευρωπαϊκό εξάμηνο ο Ζάν-Κλόντ Γιούνκερ ανέφερε ωστόσο ότι «όσοι κερδίζουν τις εκλογές στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες θα πρέπει κι αυτοί με τη σειρά τους να λαμβάνουν υπόψη τούς υπόλοιπους στην ΕΕ και τις πεποιθήσεις τους».Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναγνώρισε ακόμη την ανάγκη για κάποια διαφοροποίηση στις πολιτικές, διευκρινίζοντας ωστόσο: «Δεν θα ανατρέψουμε τα πάντα επειδή είχαμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα».

Ο Ζάν-Κλόντ Γιούνκερ παρέπεμψε επίσης στα όσα έχει πει ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σούλτς, πρόσφατα στη γερμανική τηλεόραση ότι δηλαδή: «Δεν περιμέναμε τις εκλογές στην Ελλάδα για να αλλάξουμε την πολιτική μας». Ο πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρθηκε ακόμη στις πρωτοβουλίες που είχε λάβει ήδη η Κομισιόν πριν από τις ελληνικές εκλογές σχετικά με το επενδυτικό σχέδιο των 315 δισ. ευρώ, αλλά και τις αποφάσεις για την ευελιξία του Συμφώνου Σταθερότητας.  

«Κατανοώ αυτά, τα οποία έγιναν στην Ελλάδα και σας λέω ότι αυτά που έκανε η Κομισιόν έγιναν πριν από το δίδαγμα, που ορισμένοι λένε ότι πήραμε από το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών» ήταν τα λόγια του Ζάν-Κλόντ Γιούνκερ. Σε ένα δεύτερο πλάνο τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζάν-Κλόντ Γιούνκερ ήταν βέβαιο πως θα απασχολήσει και το ζήτημα της πιθανολογούμενης υποψηφιότητας του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο προκαλεί ανατροπές στη σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Φεβρουάριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. 

Κατά την σημερινή Συνεδρία: Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας. Ακολούθως συζητήθηκαν οι αιτήσεις εκδόσεως Διαπιστωτικής Πράξεως της Δ.Ι.Σ. περί συστάσεως Ενοριών των Ιερών Μητροπόλεων Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, Σάμου, Αλεξανδρουπόλεως και Δράμας.

Επίσης συζητήθηκε η υποβληθείσα από την Διεύθυνση Δημοσιονομικού Ελέγχου Έκθεση του Τμήματος Εκκλησιαστικού Καταστατικού Ελέγχου (Τ.Ε.Κ.Ε.), η οποία αναφέρεται επί του διενεργηθέντος διαχειριστικού ελέγχου στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», για το χρονικό διάστημα 1.1.2013 έως 31.12.2013. 

Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε την αποστολή συγχαρητηρίου επιστολής στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αχρίδος κ. Ιωάννη επί τη αποφυλακίσει του, εκφράζουσα την χαρά και την ικανοποίησή της για τον τερματισμό της μακροχρονίου περιπέτειάς του. 

Εξ αφορμής δημοσιεύματος του εκκλησιαστικού πρακτορείου romfea.gr περί αποστολής επιστολής του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων στην Εκκλησία της Ελλάδος, η Δ.Ι.Σ. δηλώνει ότι ουδέποτε ελήφθη τοιαύτη επιστολή, καί ουδέποτε ελήφθη απόφαση περί επεμβάσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος στα εσωτερικά του Πατριαρχείου. 

Τέλος η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε Κανονισμούς Λειτουργίας εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων και αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού, και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα. 

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου
 


ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ Ο ΕΒΡΟΣ

 

Σε συναγερμό έχει κηρυχτεί η περιοχή του βόρειου Έβρου, μετά την αύξηση της στάθμης των υδάτων τού ποταμού, στη διάρκεια της νύχτας. Στο Πύθιο, με όριο συναγερμού τα 5,70 μέτρα, η στάθμη του έχει ξεπεράσει τα 6,12μ. Στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, οι αυξημένες παροχές νερού από τη γειτονική Βουλγαρία, μετά το άνοιγμα του φράγματος τού Ιβαΐλογκραντ είχαν ως συνέπεια να σπάσει το ανάχωμα στη θέση Ωοειδές, στην περιοχή τού Δήμου Ορεστιάδας, με αποτέλεσμα το νερό να εισέλθει σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Η εκτίμηση των αρχών είναι ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται να πλημμυρίσουν περισσότερο από 30.000 στρέμματα με καλλιεργήσιμες εκτάσεις και αρκετά αντλιοστάσια. Σημειωτέον, ότι στη θέση Ωοειδές, το σύνολο των καλλιεργήσιμων εκτάσεων ανέρχεται στις 70.000 στρέμματα. Το σπάσιμο του αναχώματος, πάντως, στην περιοχή Ωοειδές είχε ως αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν κατοικημένες περιοχές και οικισμοί, όπως οι Καστανιές και η Βύσσα.

Στις Καστανιές, κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας - και κυρίως τις απογευματινές ώρες- τα τεχνικά συνεργεία του δήμου και της Περιφέρειας είχαν προχωρήσει στην κατασκευή μικρών αναχωμάτων του ενός μέτρου σε διάφορα σημεία του οικισμού, τα οποία θα ενισχύονταν στη διάρκεια της νύχτας εφόσον υπήρχε ανάγκη. Με απόφαση τού δημάρχου Ορεστιάδας δεν θα λειτουργήσουν, σήμερα - για καθαρά προληπτικούς λόγους - όλες οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημοτικά διαμερίσματα Τριγώνου, Κυπρίνου και Βύσσας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι η κατάσταση σε ολόκληρη την περιοχή κατά μήκος του ποταμού Έβρου κρίνεται ιδιαιτέρα κρίσιμη καθώς πλέον ο μεγάλος όγκος των νερών κατευθύνεται προς τον κεντρικό και νότιο Έβρο. Στο Πέταλο, η στάθμη του ποταμού έχει φθάσει τα πέντε μέτρα και ογδόντα πέντε εκατοστά, με όριο συναγερμού τα έξι μέτρα. Ενώ στη θέση Κιρίσανε, στο ύψος της Ανδριανούπολης, όπου συναντώνται τα τρία ποτάμια - Άρδας, Έβρος και Τούντζας - η παροχή των νερών έχει φθάσει τα 2000 κυβικά το δευτερόλεπτο.

Με το πρώτο φως της ημέρας, τα τεχνικά συνεργεία των κατά τόπους δήμων και της Περιφέρειας ΑΜΘ ξεκίνησαν λεπτομερή έλεγχο όλων των αναχωμάτων ώστε να επέμβουν άμεσα, εφόσον κριθεί απαραίτητο. Σύμμαχος των συνεργείων σε αυτό το δύσκολο έργο είναι οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή του Έβρου τα τρία τελευταία εικοσιτετράωρα, κάνοντας έτσι τη δουλειά ευκολότερη και πιο αποτελεσματική.
 


Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Οι πρoγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, η στελέχωση των οργάνων και το πρόσωπο που θα προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας αναμένεται να ανακοινωθούν από τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αύριο, Πέμπτη. Ως πιθανότερη υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας εμφανίζεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σε «κόκκινο συναγερμό» εξακολουθεί να βρίσκεται ολόκληρη η περιοχή κατά μήκος του ποταμού Έβρου, η στάθμη του οποίου κατά τη διάρκεια της νύχτας έφτασε τα 6,80 εκατοστά, όταν το όριο συναγερμού είναι τα 5,70 εκατοστά.

Μετά τις επαφές του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, που στόχο είχαν τη διαμόρφωση ενός θετικού για την Ελλάδα κλίματος, σήμερα Τετάρτη, αρχίζουν οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης. Αυτήν την ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας συναντά τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Γιάνης Βαρουφάκης τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Tα επόμενα βήματα του ΠΑΣΟΚ στη μετεκλογική περίοδο θα επιχειρήσει να περιγράψει ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος σήμερα, Τετάρτη, την πρώτη μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Σύμφωνο ελεύθερης κοινοβουλευτικής συμβίωσης, το οποίο θα επιτρέψει σε κάθε κυβερνητικό εταίρο να ακολουθήσει τη δική του ατζέντα, προαναγγέλλουν ότι θα επιδιώξουν να εφαρμόσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Τα δύο κόμματα ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα ψηφίσουν νομοσχέδια που είναι αντίθετα στις αρχές τους. Ήδη ο Πάνος Καμμένος έχει εκφράσει την απόλυτη διαφωνία των ΑΝΕΛ στο ζήτημα της άμεσης χορήγησης ιθαγένειας σε δεύτερης γενιάς μετανάστες.

Κόσμος: Έντονο παραμένει το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών ΜΜΕ για τα τεκταινόμενα γύρω από το ελληνικό ζήτημα, με τις συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Γ.Βαρουφάκη στην Ευρώπη να συνδυάζονται με τις αναφορές για αρνητική στάση της ΕΚΤ σε μέρος του ελληνικού σχεδίου. Τα δημοσιεύματα επιμένουν στους «χαμηλότερους τόνους» που εμφανίζεται να κρατά η Αθήνα, ενώ ιδιαίτερη μνεία λαμβάνει ήδη από την παραμονή η απόφαση του Βαρουφάκη να «τολμήσει να γίνει ο πρώτος υπουργός που επισκέπτεται τη Γερμανία».

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δώδεκα τραυματίστηκαν όταν επιβατηγό τρένο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στην πόλη Γουάιτ Πλέινς, βόρεια της Νέας Υόρκης. Πέντε από τα θύματα επέβαιναν στο τρένο ενώ νεκρός είναι και ο οδηγός του αυτοκινήτου. Το δυστύχημα αναφέρεται ως το χειρότερο στη σιδηροδρομική ιστορία της περιοχής. Τουλάχιστον εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη μετά την απογείωση στην Ταϊβάν, πέφτοντας στον ποταμό της Ταϊπέι. Το δυστύχημα καταγράφηκε σε βίντεο, στο οποίο το αεροπλάνο έχει πάρει κλίση, και το ένα του φτερό ξύνει το οδόστρωμα γέφυρας πριν πέσει στο ποτάμι. 

Διασώστες επιχειρούν να φτάσουν στο εσωτερικό του ημιβυθισμένου αεροσκάφους για να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν εγκλωβισμένοι. Μέσα σε οργή, σοκ και αγανάκτηση για την ασύλληπτης βαρβαρότητας δολοφονία του πιλότου που κρατούσαν όμηρο οι τζιχαντιστές, η Ιορδανία εκτέλεσε λίγες ώρες μετά την κατάδικο που ζητούσε η ISIS ως αντάλλαγμα και άλλον έναν κατάδικο που είχε σχέσεις με την Αλ Κάιντα. Οι εκτελέσεις έγιναν τα ξημερώματα με κρέμασμα. Μόνο το 40% των 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχαν συγκεντρωθεί από δωρεές μέχρι τα τέλη του 2014 για την καταπολέμηση της επιδημίας του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική δόθηκε στις πληγείσες χώρες, όπως αναφέρεται σε έκθεση που συνέταξε το γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

Οικονομία: «Δεν θέλουμε το κράτος να επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν προ κρίσης. Η Ελλάδα είχε πολλά προβλήματα και δεν εκβιάζουμε την Ευρωζώνη. Προσπαθούμε να βρούμε την πιο λογική λύση και για τις δύο πλευρές, μία λύση που να ελαχιστοποιεί τις απώλειες που θα έχουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι» τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στο CNN.

Ως χρήματα της Ελλάδας χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης το 1,9 δισ. ευρώ που προέρχονται από τα κέρδη του Ευρωσυστήματος από τα ελληνικά ομόλογα μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ενώ αποκάλυψε πως η Ελλάδα έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τις προτάσεις της σχετικώς με την ελάφρυνση του χρέους.

Μη διαπραγματεύσιμο χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στη βρετανική Telegraph το τερματισμό της κλιμάκωσης του χρέους και του αποπληθωρισμού, αποσαφηνίζοντας πως  η νέα ελληνική κυβέρνηση έλαβε τη δημοκρατική εντολή να αμφισβητήσει την όλη φιλοσοφία της λιτότητας. Αναφερόμενος στην αυριανή συνάντησή του στο Βερολίνο με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε πως θα προσπαθήσει να είναι όσο γοητευτικός μπορεί στη γερμανική πρωτεύουσα.

Αθλητισμός: Με τις αναμετρήσεις της 22ης αγωνιστικής, συνεχίζεται το προσεχές διήμερο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ατρόμητο και είναι το λογικό φαβορί για την νίκη, όπως και ο ΠΑΟΚ που φιλοξενείται από τον ΟΦΗ. Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός θα πάρει τρεις «ξεκούραστους» βαθμούς αφού ο αγώνας με την υποβιβασθείσα Νίκη Βόλου δεν θα γίνει, ενώ Αστέρας Τρίπολης και Παναιτωλικός, αναμένεται να επικρατήσουν του Πλατανιά και του Εργοτέλη, αντίστοιχα.

Τη λίστα των παικτών για το Europa League εν όψει των αγώνων με την Ντνίπρο έστειλε στην UEFA ο Ολυμπιακός, επιφυλάσσοντας εκπλήξεις. Ο Βίτορ Περέιρα δεν συμπεριέλαβε τον Φράνκο Χάρα, ενώ αντίθετα ο Σαντάνα δηλώθηκε κανονικά, καθώς έπρεπε να καλυφθεί το κενό του Αμπιντάλ. Σε μία καυτή και κατάμεστη Τούμπα, όπως αναμένονταν άλλωστε, θα διεξαχθεί το ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ την Κυριακή, καθώς όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο ΠΑΟΚ το πρωί της Τετάρτης τα εισιτήρια του αγώνα με τον Ολυμπιακό εξαντλήθηκαν.