03 Δεκεμβρίου, 2014

ΣΤΟ ΦΩΣ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ SIEMENS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ

 

Το σύνολο της απολογίας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, προς την εισαγγελία Μονάχου, που δόθηκε το 2009, για το «λάδωμα» των ελληνικών κομμάτων από τη Siemens. Πέντε ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τον Μάϊο του 2009, όταν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, πρώην επικεφαλής της Siemens Ελλάς, διέφυγε με επεισοδιακό τρόπο από τη χώρα.

Πλέον βρίσκεται στην Γερμανία και η κατάθεση του είναι ενδεικτική για το σχέδιο χρηματισμού των ελληνικών κομμάτων από τη Siemens, προκειμένου να αποκτήσει η γερμανική εταιρία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:«μια καλύτερη τοποθέτηση στην Ελλάδα, για να δικτυωθεί/ολοκληρωθεί όπως οι άλλες επιτυχημένες εταιρείες και ειδικότερα οι ελληνικές εταιρείας, με ιδιαίτερη έμφαση στα έργα υποδομής και στο δημόσιο τομέα».

Ο Χριστοφοράκος επισημαίνει πως συστήθηκε στη Siemens να ακολουθήσει το παράδειγμα πολλών τέτοιων επιχειρήσεων και να δίνονται τακτικά χορηγίες σε πολιτικά κόμματα για την καλλιέργεια του πολιτικού τοπίου. Και προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι από την αγορά προέκυπτε πως τα ελληνικά κόμματα συνήθιζαν να ζητούν τα ίδια της χορηγίες.

«Για να μπορούμε να υπολογίσουμε το ύψος των χορηγιών/πληρωμών και να έχουμε συγχρόνως κάποια βάση υπολογισμού, επελέγη από τον κ. Bersnau για σκοπούς υπολογισμού των χορηγιών ως υπόδειγμα, μια τρέχουσα σύμβαση από κάποιο τρέχον έργο. Ως ύψος λήφθηκε υπόψη το 2% του τζίρου της σύμβασης αυτής, προκειμένου να καθοριστεί το ύψος των χορηγιών και των πληρωμών αυτών.

Τα τελευταία χρόνια αυτό αντιστοιχούσε στο 0,4% περίπου του ετήσιου συνολικού τζίρου του υποκαταστήματος της Siemens στην Ελλάδα ή στο 0,25% περίπου του ετήσιου συνολικού τζίρου του ομίλου Siemens στην Ελλάδα».Συνεχίζοντας την απολογία του ο Χριστοφοράκος αποκάλυψε πως κανένας υπάλληλος της Siemens στην Ελλάδα, ούτε και από τα ανώτατα κλιμάκια, γνώρισε το σχέδιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων:

«Τα χρήματα πήγαιναν αυτόματα στους εκάστοτε ίδιους παραλήπτες και για τον ίδιο σκοπό. Σε μια προκλητικά κυνική εξομολόγηση προς τον εισαγγελέα Μονάχου, ο Χριστοφοράκος τονίζει ότι... συστήθηκε στη Siemens να ακολουθήσει το παράδειγμα πολλών τέτοιων επιχειρήσεων και να δίνονται τακτικά χορηγίες σε πολιτικά κόμματα για την καλλιέργεια του πολιτικού τοπίου. Και προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι από την αγορά προέκυπτε πως τα ελληνικά κόμματα συνήθιζαν να ζητούν τα ίδια της χορηγίες.  

Ο Χριστοφοράκος με απίστευτα... φυσικό τρόπο αποδέχτηκε την ανάμιξή του στο σχέδιο αυτό για τη χρηματοδότηση των ελληνικών κομμάτων, ενώ τονίζει ότι στην Ελλάδα συνηθιζόταν οι «χορηγοί» των κομμάτων να μην εμφανίζονται δημόσια. «Τα χρήματα θα δίνονταν βέβαια μυστικά, ότι όμως θα δίνονταν από «μαύρα ταμεία» αυτό δεν το είχα σκεφτεί ποτέ» ομολογεί και στη συνέχεια αναλύει το... πλάνο των πληρωμών:

«Για να μπορούμε να υπολογίσουμε το ύψος των χορηγιών/πληρωμών και να έχουμε συγχρόνως κάποια βάση υπολογισμού, επελέγη από τον κ. Bersnau για σκοπούς υπολογισμού των χορηγιών ως υπόδειγμα, μια τρέχουσα σύμβαση από κάποιο τρέχον έργο. Ως ύψος λήφθηκε υπόψη το 2% του τζίρου της σύμβασης αυτής, προκειμένου να καθοριστεί το ύψος των χορηγιών και των πληρωμών αυτών.

Τα τελευταία χρόνια αυτό αντιστοιχούσε στο 0,4% περίπου του ετήσιου συνολικού τζίρου του υποκαταστήματος της Siemens στην Ελλάδα ή στο 0,25% περίπου του ετήσιου συνολικού τζίρου του ομίλου Siemens στην Ελλάδα».Συνεχίζοντας την απολογία του ο Χριστοφοράκος αποκάλυψε πως κανένας υπάλληλος της Siemens στην Ελλάδα, ούτε και από τα ανώτατα κλιμάκια, γνώρισε το σχέδιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων: «Τα χρήματα πήγαιναν αυτόματα στους εκάστοτε ίδιους παραλήπτες και για τον ίδιο σκοπό.

Οι πληρωμές γίνονταν μέσω κάποιου λογαριασμού στο Μόναχο και συγκεκριμένα μέσω της εταιρείας PLACID BLUE CORPORATION και αργότερα μέσω της FAIRWAYS Ltd στο πλαίσιο του ίδιου σχεδίου της μητρικής εταιρείας. Όλα ήταν απόρροια της τότε απόφασης αυτής της μητρικής εταιρείας στο Μόναχο».

Διαβάστε αναλυτικά όλο το περιεχόμενο της απολογίας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο οποίος χαίρει άκρας... προστασίας από τις γερμανικές αρχές, κυκλοφορώντας ελεύθερος και «ασυλίας» για λόγους που εύκολα γίνονται κατανοητοί, από τις ελληνικές κυβερνήσεις που έχουν λόγους, όπως αποδεικνύεται από το περιεχόμενο όσων αναφέρει, να μην «καίγονται» για την έκδοσή του στην Ελλάδα, ώστε να λογοδοτήσει για την «αμαρτωλή» υπόθεση της Siemens.

Ο Χριστοφοράκος έχει καταθέσει πως από τα χρήματα που διακινήθηκαν από λογαριασμό που διαχειριζόταν ο κ. Καλδής στο Μονακό, δεν κράτησε ούτε ένα σέντ για τον εαυτό του: «Όλα τα χρήματα, τα οποία διακινήθηκαν μέσω του καναλιού αυτού, τοποθετήθηκαν στην Ελλάδα για τα συμφέροντα της Siemens, όπως μου είχε αναθέσει η μητρική εταιρεία. 

Ο κ. Καλδής έφερνε πάντοτε μετρητά σε μένα στην Ελλάδα, μερικές φορές παραλάμβανα ο ίδιος τα χρήματα από τον κ. Καλδή στην Αθήνα και τα έδινα σχετικά γρήγορα παραπέρα και συγκεκριμένα στα πρόσωπα που ήταν εντεταλμένα από τη Νέα Δημοκρατία (Ν.Δ.) και το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ)» Και το... εντελώς τρελό της υπόθεσης που... ξέχασε, αλλά αργότερα θυμήθηκε να καταθέσει ο Χριστοφοράκος ήταν πως η συμφωνία με τη μητρική εταιρεία δεν ήταν στον αέρα: «υπήρχε και αντισυμβαλλόμενος και συγκεκριμένα τα ίδια τα κόμματα.

Για τα οποία σε τελευταία ανάλυση προορίζονταν άλλωστε τα χρήματα. Στην Ελλάδα έτσι γίνεται, δέχεσαι συχνά τηλεφωνήματα από το κόμμα και σε παρακαλούν να τους δώσεις οικονομική ενίσχυση»...Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Χριστοφοράκος στον Θεόδωρο Τσουκάτο, λέγοντας ότι έλαβε ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα απευθείας από τη μητρική εταιρεία στο Μόναχο και όχι από τον ίδιο.

ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ

 

Η ζωή μας από εδώ και πέρα θα πηγαίνει όλο και χειρότερα-Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε αυτό, τόσο το καλύτερο για όλους μας. Ο άνθρωπος, μας λέει η ψυχολογία, με το που γεννιέται και αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι υπάρχει και βρίσκεται σε έναν χώρο, ανοίγει τα χεράκια του και τα απλώνει για να κάνει δικά του όσα πιο πολλά πράγματα του χώρου μπορεί.

Αυτό το ασίγαστο κυριαρχικό ένστικτο που είναι σύμφυτο με την ίδια την ύπαρξή του,  είναι και αυτό που κάνει τον άνθρωπο να θέλει συνεχώς όλο και πιο πολλά (εξουσία και πλούτη) και να πιέζει τις καταστάσεις για ακόμα πιο πολλά. Όμως ποτέ δεν υπάρχει κορεσμός. Πάντα θέλει ακόμα και πιο πολλά. Το κυριαρχικό αυτό ένστικτο δεν σταματάει ποτέ όσο ζει ο άνθρωπος. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Credit Suisse, το 1% παγκοσμίως κατέχει το 48% του παγκόσμιου πλούτου και το 10% κατέχει το 87% του παγκόσμιου πλούτου.

Στην δε Ελλάδα, το 1% κατέχει το 56,1% και φυσικά το 10% κατέχει περίπου το 87%. Μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού, ο οποίος, επ’ ευκαιρία, αποτελούσε την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, ο καπιταλισμός αποχαλινώθηκε και αποθρασύνθηκε πλήρως. Η οικονομική πίτα όμως, είναι συγκεκριμένη και όσο συνεχίζεται η υπερσυγκέντρωση πλούτου, τόσο η ζωή των πολλών θα γίνεται χειρότερη.

Το γιατρικό που προτείνεται γι’ αυτή την κατάσταση, δηλαδή η ανάπτυξη (η αύξηση της πίτας), δεν μπορεί να υπάρξει, γιατί απλά οι πολλοί δεν μπορούν να καταναλώσουν και η πτώση της κατανάλωσης οδηγεί αναπόφευκτα σε πτώση της παραγωγής. Φαύλος κύκλος δηλαδή. Εξάλλου, ο όποιος παραγόμενος πλούτος συλλέγεται αμέσως από την διεθνή ολιγαρχία.

Ταυτόχρονα η ονομαστική αξία των χρηματιστηριακών και χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, είναι πολλαπλάσια του πραγματικά παραγόμενου διεθνώς προϊόντος. Ολόκληρο δηλαδή το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα είναι μια μεγάλη φούσκα. Σύμφωνα με αυτά που είπαμε πιο πάνω για το αχαλίνωτο ένστικτο της κυριαρχικής επεκτατικότητας, αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να γίνει καλύτερη παγκοσμίως.

Οι πλούσιοι θα θέλουν πάντα να γίνουν πλουσιότεροι και επειδή μπορούν και ελέγχουν τις πηγές  του πλούτου, θα συνεχίσουν να υπερσυγκεντρώνουν πλούτο, απομυζώντας τις αδύναμες μάζες. Επομένως, σίγουρα η κατάσταση για όλους μας θα χειροτερεύει όλο και περισσότερο, εάν δεν γίνει κάτι για να σταματήσει όλο αυτό το σύστημα. Και φυσικά αναγκαστικά θα γίνει. Το πράγμα δεν μπορεί να πάει άλλο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ασύδοτη κατάσταση ενός νεοπλασματικού καρκινώματος που κατατρώγει ανεξέλεγκτα την ανθρωπότητα.

Σήμερα πλέον, όλοι σιγά σιγά ήδη το βιώνουμε και το συνειδητοποιούμε αυτό. Όσο θα περνάει ο χρόνος, η ζωή μας θα γίνεται χειρότερη. Αυτό το συλλογικό πισωγύρισμα συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία και είναι η πλήρης αποτυχία του μέχρι σήμερα κοινά αποδεκτού ή ανεκτού κοινωνικού συμβολαίου συμβίωσης ελεύθερων ανθρώπων που υποσχόταν προοπτική καλυτέρευσης της ζωής τους και όχι χειροτέρευσης.

Όχι δηλαδή μετατροπή ελεύθερων ανθρώπων σε οιονεί σκλάβους, εξ αιτίας ενός ασύδοτου νεοπλασματικού καπιταλισμού, ο οποίος δεν υπακούει σε καμία κοινωνική λογική, αλλά καθιστά ολόκληρους λαούς σκλάβους λίγων συμφερόντων. Το πρόβλημα λοιπόν είναι πλέον παγκόσμιο. Όμως εδώ στην Ελλάδα, βρέθηκαν οι κατάλληλοι άνθρωποι, η εσωτερική πέμπτη φάλαγγα, για να μετατραπούμε σε πειραματόζωα προς διεθνή παραδειγματισμό και εφαρμογή απάνθρωπων μεθόδων στη Νέα Τάξη.

Κάθε φορά είχαμε εδώ στην Ελλάδα προσδοκία για κάτι καλύτερο. Ελπίζαμε, ψηφίζαμε. Όμως, από τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσουμε ότι αυτά που περνάμε δεν είναι κάτι πρόσκαιρο, όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε, αλλά ότι συνολικά η ζωή μας από εδώ και πέρα θα πηγαίνει όλο και χειρότερα, μόνο τότε θα αποφασίσουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε αυτό, τόσο το καλύτερο για όλους μας.

Όμως τα ΜΜΕ, τα οποία ελέγχονται από το πιο πάνω 1%, με την τερατώδη επιρροή που ασκούν, πείθουν τις μεγάλες μάζες, ότι όπου να ’ναι σε λίγο βγαίνουμε από το τούνελ, περνάμε τον κάβο, έρχεται η ανάπτυξη, έρχεται το success story και άλλες προπαγάνδες που δημιουργούν ψεύτικες προσδοκίες για κάτι καλύτερο, ακριβώς για να μην φανεί ότι "ο βασιλιάς είναι γυμνός", ότι κάθε μέρα θα πηγαίνουμε και χειρότερα. Όμως, αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε για να σωθούμε, είναι η κατάρρευση των ψευδαισθήσεων.
 

"ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Μ' ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ"

 

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών προσκαλεί εφήβους και παιδιά στο Πολιτιστικό Κέντρο της (Μεγάλου Βασιλείου 15, Ρουφ) για ένα τριήμερο εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθεί στις 5, 6 και 7 Δεκεμβρίου. Η είσοδος είναι δωρεάν. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων. 
Το τριήμερο περιλαμβάνει μουσικοπαιδαγωγικά και εικαστικά δρώμενα, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, συζητήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και Cd, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση παιδικού και εφηβικού βιβλίου. Η είσοδος στις εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν. 


Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Φαίνεται πως αναβαθμίζονται σε στρατηγικό και πολιτικό επίπεδο οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και Τουρκίας. Την Δευτέρα, η Μόσχα ανακοίνωσε τερματισμό του σχεδίου κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream και ο Πούτιν «έκλεισε» το μάτι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ενεργειακή συνεργασία. Αναλυτές αναφέρουν ότι η απόφαση του Ρώσου Προέδρου - με αφορμή την ενέργεια-έχει σκοπό μελλοντικές πολιτικές και οικονομικές συνεργασίες και πως προφανώς ελπίζει στη διεύρυνση των σχέσεων με την Τουρκία, αφού προσβλέπει να αντισταθμίσει τις δύσκολες εμπορικές σχέσεις με την Ευρώπη. 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ρώσου πρόεδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την συνέντευξη Τύπου που έδωσε αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Μόσχα θα αυξήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην τουρκική αγορά κατά 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στο πλαίσιο του έργου του αγωγού Blue Stream, που είναι ο αγωγός ρωσικού φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.  «Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλει το αέριο, τότε θα διοχετευτεί κάπου αλλού» συμπλήρωσε ο Πούτιν και έριξε ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βουλγαρία καθώς η μεν πρώτη έχει ζητήσει από τα κράτη μέλη της να σταματήσουν τις εργασίες κατασκευής των επίγειων τμημάτων.

Η Μόσχα, επίσης, θα μειώσει την τιμή του φυσικού αερίου κατά 6% για τους Τούρκους από την 1η Ιανουαρίου του 2015 και έπεται συνέχεια στα πλαίσια της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών αφού είναι διατεθειμένη να κατασκευάσει ένα κόμβο διαμετακομιδής φυσικού αερίου στα ελληνο-τουρκικά σύνορα για να προμηθεύσει την Ευρώπη με φυσικό αέριο για να αντισταθμίσει την απώλεια του South Stream. Σημειώνεται ότι ο αγωγός θα ξεκινούσε από το Νότο της Ρωσίας, υποθαλάσσια στη Μαύρη Θάλασσα, θα έφτανε στη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ουγγαρία, την Ιταλία και την Αυστρία.

Έτσι, φαίνεται η Ρωσία πως αποκτά ένα σύμμαχο και δείχνει τα “δόντια” της στην Ευρώπη, ενώ η Τουρκία αναβαθμίζεται ως διαμετακομιστικός κόμβος ενεργειακών πόρων και λόγω του Ναμπούκο (Τουρκία - Βουλγαρία - Ρουμανία - Ουγγαρία- Αυστρία). Σύμφωνα με το Bloomberg, η απόφαση αυτή σημαίνει ότι οι αγωγοί που περνάνε μέσα από το έδαφος της Ουκρανίας θα παραμείνουν ζωτικής σημασίας για την παράδοση αερίου στις χώρες της Ευρώπης τα επόμενα χρόνια.

Ο South Stream, ο οποίος θα ολοκληρωνόταν το 2015, σχεδιάστηκε εν μέρει για την αντικατάσταση της σχεδιαζόμενης επέκτασης του Blue Stream και θεωρείται ανταγωνιστικό σε σχέση με τον αγωγό Ναμπούκο. Να σημειωθεί ότι οι αγωγοί που έχουν σημασία για την Ελλάδα και την Ευρώπη είναι ο «TAP» που θα φέρνει από το 2019 αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, την Αλβανία και την Ιταλία,ο «East Med», όπου από το 2021 θα μεταφέρει αέριο από το Ισραήλ και την Κύπρο, θα περνά στην Κρήτη και στη συνέχεια διασχίζοντας την Πελοπόννησο και την Ήπειρο θα φτάνει μέσω του ελληνοϊταλικού αγωγού (IGI) στην Ιταλία, αλλά και ο IGB ο διασυνδετήριος αγωγός Ελλάδας – Βουλγαρίας.