21 Νοεμβρίου, 2014

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΧΟΝΤΡΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 

Απορρίπτουν την ελληνική πρόταση - Σε ναυάγιο και πάλι οι συνομιλίες.«Η θέση της Ελλάδας για μία ονομασία που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes) κρίνεται ως μη αποδεκτή, μη λογική και εκτός της βασικής αρχής περί σεβασμού του διεθνούς δικαίου» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, κληθείς να σχολιάσει σχετικές αναφορές του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, σε συνέντευξή του σε ελληνική κυριακάτικη εφημερίδα.

Σχετικά με τις αναφορές του κ. Βενιζέλου ότι η
ΠΓΔΜ έχει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από αυτό της ονομασίας, όπως οι εύθραυστες διεθνοτικές σχέσεις, η διαφορά με τη Βουλγαρία για ζητήματα εθνικής ταυτότητας και γλώσσας, προβλήματα λειτουργίας του κράτους δικαίου και ελευθερίας του Τύπου κ.α., ο κ. Πόποσκι ανέφερε ότι τα ζητήματα αυτά προβάλλονται σκόπιμα από την ελληνική πλευρά για να μην υπάρξει ενασχόληση με το θέμα του ονόματος.

«Είναι σαφές ότι η Ελλάδα, σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, έχει άλλες προτεραιότητες, θέλει να αποφύγει και να μην ασχολείται με το ζήτημα της ονομασίας και ο καλύτερος δυνατός τρόπος για κάτι τέτοιο, είναι η αναζήτηση επιχειρημάτων αλλού» ανέφερε ο κ. Πόποσκι.
 
«Κανένα από αυτά τα επιχειρήματα δεν είναι έγκυρο, διότι όσον αφορά το ΝΑΤΟ, το 2008 η Συμμαχία συμπέρανε ότι, με εξαίρεση του επιβεβλημένου ζητήματος της ονομασίας, το οποίο δεν αποτελεί τυπικό κριτήριο που έχει τεθεί από το ΝΑΤΟ, πληρούμε όλα τα απαραίτητα κριτήρια, ενώ όσον αφορά την πορεία προς την ΕΕ, επί έξι πλέον κατά σειρά χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και της φετινής χρονιάς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμπέρανε ότι έχουμε εκπληρώσει όλα τα κριτήρια για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ο πλέον απλός ορισμός μιας τέτοιας προσέγγισης, είναι η διαμόρφωση νεφελώδους κλίματος και η αποφυγή ανάληψης ευθυνών, καθώς και έλλειψη βούλησης να ξεπεραστεί το επιβληθέν ζήτημα» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.
 


ΕΠΙΚΑΡΟΤΗΤΑ


Ελλάδα:Να συνεχιστούν εντατικά οι προσπάθειες συνεργασίας με όλες τις κινήσεις και τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς ζητεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Αιφνιδιαστική συνάντηση το πρωί της Παρασκευής είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Αλεξανδρή στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Σε μια δήλωση - παρέμβαση που αναρτήθηκε την Παρασκευή στην ιστοσελίδα του, ο Μίκης Θεοδωράκης εκφράζει φόβους για το μέλλον αν η χώρα δεν καταφέρει να ξεφύγει από τις «καταδυναστευτικές δεσμεύσεις» με τους πιστωτές της, έτσι ώστε «να εξακολουθήσουμε να είμαστε ελεύθεροι Έλληνες». Προτείνει μάλιστα τη σύναψη στενότερων σχέσεων με Κίνα και Ρωσία.

Υπάρχουν τέσσερις - πέντε βουλευτές στους ΑΝΕΛ που σκέφτονται να ψηφίσουν για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Μελάς δίνοντας συνέχεια στην κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο, τον οποίο κάλεσε να πάρει πίσω όσα είπε για «βρώμικα μαξιλάρια της κυβέρνησης». Αναταραχή επικρατησε το πρωί της Παρασκευής στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, όταν περίπου 20 κρατούμενοι - πιθανότατα Γεωργιανοί - έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το νοσοκομείο «Αγιος Παύλος». Τρεις φρουροί κλειδώθηκαν σε δωμάτιο ασφαλείας του νοσοκομείου, ενώ σημειώθηκαν ζημιές και τραυματισμοί.

Κόσμος: Η 67χρονη Ιαπωνίδα Σισάκο Κακέχι, η οποία θεωρείται ύποπτη για το φόνο συζύγων και συντρόφων της προκειμένου να κληρονομήσει την περιουσία τους, αναζητούσε σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο νέο θύμα ενώ ο τέταρτος σύζυγός της πέθαινε δηλητηριασμένος με κυάνιο. Η 67χρονη, στην οποία η αστυνομία πέρασε χειροπέδες, έχει κληρονομήσει με την πάροδο των ετών συνολικά 6,7 εκατ. ευρώ από ασφάλειες ζωής, τραπεζικές καταθέσεις και ακίνητη περιουσία.

Εγκλωβισμένοι σε δύο αμαξοστοιχίες Eurostar μέσα στο απόλυτο σκοτάδι παρέμειναν το βράδυ της Πέμπτης εκατοντάδες επιβάτες εξαιτίας βλάβης σε εναέριο τροφοδοτικό καλώδιο που ακινητοποίησε τα τρένα. Οι υπερταχείες παρέμειναν ακινητοποιημένες σχεδόν για πέντε ώρες κοντά στην Λιλ της Γαλλίας. Αλγεινή εντύπωση προκαλούν αναφορές νεαρών γυναικών από την Ινδονησία που έδιναν εξετάσεις για να μπουν στην αστυνομία: Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, όπως αναφέρουν στην Ηuman Rights Watch, υποβλήθηκαν σε τεστ παρθενίας για να διαπιστωθεί το «ήθος» τους. 

Αν και η εξέταση δεν είναι απαραίτητα τμήμα της διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων, η αναφορά δείχνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις συνεχίζει να εφαρμόζεται. Το χιόνι δεν υποχωρεί ακόμη αισθητά κατά τα διαλείμματα ηλιοφάνειας στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ, αλλά οι κάτοικοι ετοιμάζονται για νέες δυσκολίες από το ασυνήθιστα σφοδρό για την εποχή χτύπημα του χειμώνα καθώς υπάρχουν φόβοι για πλημμύρες σε ορισμένες από τις πιο «λευκές» περιοχές. Στην κακοκαιρία αποδίδονται μέχρι στιγμής δέκα θάνατοι.

Σκανδαλοθηρικό περιοδικό δημοσιεύει φωτογραφίες του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ να συνομιλεί με την Ζουλί Γκαγιέ στον κήπο του προεδρικού μεγάρου, λεγοντας πως πλέον «το ζευγάρι δεν κρύβεται». Η αρχισυντάκτρια του περιοδικού υποστηρίζει ότι η ηθοποιός κοιμάται αρκετές φορές στο Μέγαρο των Ηλυσίων, το προσωπικό του οποίου την αντιμετωπίζει ως «ανεπίσημη πρώτη κυρία».

Οικονομία:Δεν υπάρχει επίσημη θέση των εταίρων μας για παράταση του μνημονίου για ένα έτος, δήλωσε στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελης μιλώντας σε δημοσιογράφους. Ερωτηθείς αν η χώρα θα προλάβει το κρίσιμο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, είπε: «Παλεύουμε. Υπάρχει σύγκλιση, αλλά μας πιέζουν πολύ για τον προϋπολογισμό.Έχουν κάνει και λάθη». 

Πλεόνασμα 10,473 δισ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 9,407 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013, αυξημένο κατά 11,3%, παρουσίασε το ταξιδιωτικό ισοζύγιο την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2014, χάρη στη μεγαλύτερη αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 1,201 δισ. ευρώ (11,1%) σε σύγκριση με την αύξηση των ταξιδιωτικών πληρωμών κατά 135 εκατ. ευρώ (9,6%).

Πρόσθετους φόρους 1,3 δισ. ευρώ προβλέπει για το 2015 ο Κρατικός Προϋπολογισμός που κατατέθηκε στην Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Σημειώνεται πως το προσχέδιο Προϋπολογισμού προέβλεπε πρόσθετους φόρους 1,7 δισ. ευρώ.

Αθλητισμός:Με πρόστιμο 4.000 ευρώ και υποχρέωση ανάκλησης εντός 20 ημερών των δυσμενών σχολίων στα οποία προέβη μέσω social media, τιμωρήθηκε ο Γιάννης Αλαφούζος από την πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Η ποινή αφορά σχόλιο του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο twitter, για τον διαιτητή Ηλία Σπάθα, και προήλθε μετά από δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Παναγιώτη Καρρά.

Πολύ δύσκολα θα παραμείνει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ρανταμέλ Φαλκάο και την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Ο 28χρονος Κολομβιανός σταρ αποκτήθηκε ως δανεικός για ένα χρόνο από τη Μονακό, αλλά δεν έχει καταφέρει να προσφέρει τα αναμενόμενα, λόγω και των συχνών τραυματισμών του. 

Η Μάντσεστερ στο τέλος της σεζόν μπορεί ν' αγοράσει τα δικαιώματα του με ποσό περίπου στα 60 εκατ. ευρώ, αλλά δεν φαίνεται διατεθειμένη να πληρώσει αυτά τα χρήματα.Η συνεργασία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με τον Σεζάρ Πινάρες, λύθηκε κοινή συναινέσει, καθώς ο Χιλιανός άσος, πρέπει να επιστρέψει στην πατρίδα του για προσωπικούς λόγους.
 
 ΓΕΓΟΝΟΤΑ (21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)
1877:Ο Thomas Edison ανακοινώνει την εφεύρεση του φωνογράφου, το οποίο εκείνη την εποχή ονόμασε «Ομιλούσα μηχανή».
1916:Ο «Βρετανικός» βυθίζεται στα στενά της Κέας από γερμανική νάρκη. Αποτέλεσμα ο τραγικός θάνατος 30 ανθρώπων, οι υπόλοιποι όμως 1.300 διασώθηκαν.
1942:Ο αμερικανός σκιτσογράφος Bob Clampett δημιουργεί τον Tweety, το τόσο αξιαγάπητο όσο και ελαφρώς σπαστικό κίτρινο καναρινάκι που κυνηγά μετά μανίας ο Sylvester.
1945:Κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του γαλλικού γυναικείου περιοδικού “ELLE”.
Γεννήσεις
1694: Βολταίρος, Γάλλος συγγραφέας και διανοούμενος, από τις ηγετικές μορφές του διαφωτισμού.



Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΤΗ ΒΑΡΗ

 

Προβληματισμούς και ζητήματα που τους απασχολούν έθεσαν χθες το πρωί μαθητές της τρίτης Γυμνασίου ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου στη Βάρη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τα Εκπαιδευτήρια «Γείτονα» και μίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ρωτήθηκε για την επιλογή του να γίνει κληρικός, για το παλιό και το νέο ημερολόγιο, αλλά και για την ύπαρξη ζωής μετά τον θάνατο. Μίλησε για το χρέος των γονιών να καθοδηγούν σωστά τους νέους, αλλά και για τα σφάλματα που πολλές φορές κάνουν οι μεγάλοι.

Ο Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων κ. Ελευθέριος Γείτονας υποδέχτηκε και καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και τον οδήγησε στο αμφιθέατρο του σχολείου, όπου περίπου 130 μαθητές της τρίτης γυμνασίου περίμεναν να συζητήσουν μαζί του και να ακούσουν τις συμβουλές και τις σκέψεις του.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως είναι πολύ σημαντικό για τον ίδιο να βρίσκεται ανάμεσα σε μαθητές, γιατί, όπως είπε, «οι μεγαλύτεροι βλέποντας τα συναισθήματα των παιδιών στα μάτια τους, αισθανόμαστε ότι γινόμαστε πάλι νέοι, με περισσότερη δύναμη και κάνουμε αισιόδοξες σκέψεις για το αύριο». Μίλησε, επίσης, για την εποχή που ήταν καθηγητής στη Λεόντειο Σχολή, αλλά και για τις σχέσεις που διατηρεί ακόμη με τους μαθητές του.

Μιλώντας για το χρέος που έχουν οι μεγάλοι να καθοδηγούν τους νέους, ο Αρχιεπίσκοπος έφερε το εξής παράδειγμα: «Γεννήθηκα σε μία επαρχία στην Βοιωτία που έχει δύο μεγάλα βουνά, τον Ελικώνα και τον Παρνασσό.

Έχω στο μυαλό μου την εικόνα να βγαίνουν από τα σπλάχνα τους με ορμή τα ύδατα στους κάμπους. Σκέφτομαι, πως αν αυτήν την ορμή την αφήσουμε ανεξέλεγκτη θα προκληθούν ζημιές, αν όμως κάνουμε κανάλια και το νερό έχει κανονική ροή τότε και η ομορφιά θα διατηρηθεί και το αποτέλεσμα θα είναι σπουδαίο».

Εσείς», είπε ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στους μαθητές, «είστε μία ορμή στη ζωή της κοινωνίας μας. Έχετε σκέψεις, όνειρα, ενθουσιασμό, εκρήξεις. Οι γονείς σας, σας βλέπουν πότε μελαγχολικούς και πότε χαρούμενους, είναι άλλωστε χαρακτηριστικό της ηλικίας σας, δεν ξέρουν, όμως, πώς να σας αντιμετωπίσουν. Να εμποδίσουμε αυτήν την ορμή;

Δε μπορούμε, αλλά και να μπορούσαμε δε μας συμφέρει, γιατί σε αυτόν τον ενθουσιασμό και την ορμή κρύβεται το αύριο. Θα πάρετε τη σκυτάλη από τα χέρια μας, για να προχωρήσετε τη ζωή. Εμείς οι μεγαλύτεροι έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε κανάλια, να κάνουμε υποδομές να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις, ώστε αυτά τα γάργαρα νερά που τρέχουν μέσα στην ψυχή σας, να μην σκορπίσουν και χαθούνε, αλλά να ποτίσουν τον κάμπο για να βγάλει καρπό και να τον χαρούμε όλοι μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για ενδεχόμενες εκτροπές που συμβαίνουν στις μέρες μας τονίζοντας πως «καλούμαστε να βάλουμε θεμέλια να κάνουμε υποδομές, ώστε το σπίτι που θα χτίσει ο καθένας να είναι όπως αυτό που είπε ο Χριστός. Όταν έχει θεμέλια, ας έρθουν οι δυσκολίες το σπίτι δε θα πέσει. Και ας μην φαίνονται, υπάρχουν.

Εξάλλου, τι προτιμάμε στη ζωή μας το φαίνεσθαι ή το είναι; Την ουσία ή την εικονική πραγματικότητα; Δύσκολη η απάντηση. Εξαρτάται από τις υποδομές του καθενός, από τον χαρακτήρα του και κατά πόσο θέλει να είναι ελεύθερος στη σκέψη και στη ζωή».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αρχιεπίσκοπος σχολίασε πως «εμείς οι μεγάλοι, που κάνουμε τους δάσκαλούς σας, πρέπει να ομολογήσουμε και τις αποτυχίες μας, να τις παραδεχτούμε, γιατί όταν παραδεχόμαστε την αποτυχία μας είναι πρόοδος. Πολλοί φοβούνται τη λέξη αμαρτία κι αυτό γιατί ίσως εμείς την έχουμε φορτώσει πολύ. Τι σημαίνει αμαρτία;

Σημαίνει ότι δεν πετύχαμε το στόχο, ότι αποτύχαμε. Αμαρτία σημαίνει ότι βάζω έναν στόχο και δεν τον πετυχαίνω ή τον εγκαταλείπω. Μέσα σε αυτές τις αμαρτίες της ζωής είναι και η μη εκτίμηση της προσωπικότητας. Ο Θεός μας είπε πως ο καθένας από μας είναι ανεπανάληπτος. Κάθε ψυχή έχει μεγάλη αξία. Δεν έχουμε εκτιμήσει, όμως, αυτό το σημείο.

Βλέπουμε αρκετούς που λένε πως θέλουν να κάνουν το δικό τους παράδεισο επί γης με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να ευτελίζεται και ό,τι ευτελίζεται μπαίνει στην αγορά και πουλιέται εύκολα. Και εκεί έρχεται η διδασκαλία του Κυρίου μας που μας λέει πως πρέπει να σεβόμαστε το πρόσωπο του κάθε ανθρώπου».

Κάλεσε, τους μαθητές να αποδεχτούν την αποκάλυψη που του προσφέρει ο Χριστός «Αντιμετωπίστε κατάματα τα ερωτήματα στη ζωή σας και με τη βοήθεια των δασκάλων, της οικογένειας και της Εκκλησίας να βρείτε ό,τι καλύτερο για την προσωπική σας επιτυχία και τη δική σας καλλιέργεια και ευτυχία» είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Στη συνέχεια οι μαθητές απηύθυναν ερωτήσεις στον Αρχιεπίσκοπο "προσωπικού ενδιαφέροντος", αλλά κατέθεσαν και απορίες για ζητήματα που τους απασχολούν. Συγκεκριμένα σε ερώτηση μαθητή για το πώς επέλεξε να γίνει ιερέας ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε ότι «για πολλούς αυτό μπορεί να είναι μία τρέλα, αλλά για άλλους είναι κάτι αυθόρμητο και καλό.

Αυτό ήθελε η ψυχή μου. Είναι όμορφο να ζεις για τους άλλους ανθρώπους. Το ήθελα και δεν το έχω μετανιώσει ακόμη. Ίσως να μετάνιωσα που έγινα Αρχιεπίσκοπος. 

Σε ερώτηση μαθήτριας για το ποιο ημερολόγιο θεωρεί σωστό, το παλιό ή το καινούργιο ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως «ο χρόνος επινοήθηκε από τον άνθρωπο, για να εξυπηρετηθεί. Χωρίζεται σε αυτό που πέρασε, σε αυτό που ζούμε και σε αυτό που θα έρθει. Η πρόοδος στην επιστήμη και οι μεταβολές στην πολιτική και κοινωνική ζωή συχνά οδηγούν στην μεταβολή κάποιων πραγμάτων και δεδομένων που μέχρι πρότινος θεωρούνταν αμετακίνητα.

Και έτσι αλλάζουν και μερικά πράγματα που θεωρούνταν σταθερά. Ποιοι τον αλλάζουν τον υπολογισμό του χρόνου; Οι άνθρωποι . Με σκοπό να εξυπηρετηθούν. Επομένως ο χρόνος δεν έχει αξία ουσιαστική. Δεν είναι θέμα πίστεως.Οι άνθρωποι, όμως, έχουν ανασφάλειες, και θρησκευτικές τοποθετήσεις προβληματικές και πολλές φορές αυτές εξυπηρετούνται μέσα από ποικίλες εμμονές. Η εμμονή στον τρόπο υπολογισμού του χρόνου, κρύβει έναν εγωισμό και αυτό είναι το χειρότερο.

Σήμερα υπάρχει η επιστήμη που μας λέει ότι, έτσι όπως υπολογίζαμε το ημερολόγιο, έχουμε μείνει μπροστά ή πίσω από την πραγματικότητα 13 ημέρες. Αν αυτό είναι σωστό ή λάθος για τον αληθινό πιστό είναι δευτερεύουσας σημασίας. 

Έχουν τη δύναμη για παράδειγμα αυτές οι 13 ημέρες να αλλάξουν τη θρησκεία μπροστά ή πίσω; Για μένα και τα δύο ημερολόγια είναι στα χέρια μας για να εξυπηρετούμε την ανάγκη μας και δεν έχει καμμία εκκλησιαστική σημασία, απλώς το όλο θέμα είναι παραταξιακής τοποθέτησης και εγωιστικής διάθεσης.

-Τι ζούμε τώρα αφού υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο;

-Μπορώ μόνο να σου πω ότι από αυτά που έχω ζήσει, διαβάσει και πιστέψει λέω ότι δεν θα είχε νόημα η ζωή μας αν τελείωνε εδώ που είμαστε.

-Πώς αποφασίσατε να έρθετε πιο κοντά στον Θεό;

-Έχω πάει κοντά στο Θεό...νομίζεις; Ένας μοναχός από το Άγιο Όρος κάποτε μου είχε πει για το άκτιστο φως ότι «αυτοί που το λένε δεν το έχουν δει και αυτοί που το έχουν δει δεν το λένε». Επομένως, το θέμα αυτό αν εγώ έχω πάει κοντά στο θεο ή όχι δεν είναι πρωταρχικής σημασίας. Το σπουδαίο είναι οτι ο Θεός θα έλθει κοντά στον άνθρωπο με την ενσάρκωσή του.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης τα παιδιά ενθουσιασμένα ζήτησαν την ευχή του Αρχιεπισκόπου και τον παρακάλεσαν να τους επισκεφθεί ξανά. Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τους καθηγητές και τους μαθητές για την συζήτηση αυτή και μοίρασε στους μαθητές ως ευλογία από ένα μικρό σταυρό.

 


ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;

 

Εκ των πραγμάτων και των γεγονότων, κάθε σώφρων και σκεπτόμενος πολίτης, αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει σωτηρία για τη χώρα. Αλήθεια, ποιο είναι το Σχέδιο; Ποιος μπορεί να μας δώσει έστω ένα στίγμα για το τι προσπαθούμε να πετύχουμε;

Περιμένουμε επενδύσεις, οι οποίες δεν πρόκειται να έρθουν. Αλήθεια, ποια ξένη εταιρία θα επένδυε σε μια χώρα στην οποία η αγοραστική δύναμη είναι ασθενική, δεν υπάρχει σταθερό φορολογικό σύστημα και οι κυβερνητικοί σχηματισμοί είναι ανήμποροι να λάβουν απλές αποφάσεις;

Σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, αντέχει η κατεστραμμένη οικονομία μας τον διορισμό επιπλέον δημοσίων υπαλλήλων και όπως ακούγεται, την αύξηση των αποδοχών τους; Που θα βρεθούν τα χρήματα; Η ερώτηση δεν έχει απαντηθεί ακόμα από το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η κυβέρνηση αδυνατεί (ή δεν θέλει;) να τα βρει…Ένα Σχέδιο ζητάμε όλοι οι Έλληνες…