23 Οκτωβρίου, 2014

ΤΗΝ "ΑΠΟΣΤΟΛΗ" ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ

 

Το φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής εξήρε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης κατά την επίσκεψή του στην ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών "Αποστολή". Τον Πατριάρχη συνόδευε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και τους υποδέχθηκαν ο Γενικός Διευθυντής της φιλανθρωπικής εταιρίας κ. Κωστής Δήμτσας με τους συνεργάτες του.

Ο κ. Δήμτσας καλωσόρισε τον Πατριάρχη λέγοντας: "Επισκέπτεσθε την Αγιωτάτη Αποστολική Εκκλησία της Ελλάδος και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε μια κρίσιμη όχι μόνο για το Πατριαρχείο Αντιοχείας περίοδο, αλλά για ολόκληρο το Χριστιανικό Κόσμο της Μέσης Ανατολής, αλλά και για τη δική μας Χώρα. Τα τελευταία χρόνια ένα φοβερό κράμα βίας και θρησκευτικών συνθημάτων ενισχύουν σειρά από τρομοκρατικές ενέργειες με εκμετάλλευση του θρησκευτικού συναισθήματος, τη μετάλλαξη και αλλοίωσή του".

Ο κ. Δήμτσας υπογράμμισε, επίσης, πως "Δεν είναι άγνωστα στην ιστορία της Ορθοδοξίας και της Ρωμιοσύνης, Μακαριώτατε, τα μαρτύρια, τα οποία βλέπουμε, δυστυχώς, να επαναλαμβάνονται και πάλι. Όπως και παλαιότερα ο «πεπολιτισμένος κόσμος» υπήρξε αδιάφορος και εν πολλοίς συνένοχος, έτσι και τώρα πράττει δυστυχώς τα ίδια.

Λησμόνησε ο «πεπολιτισμένος κόσμος» το χρέος του να αντισταθεί στη χρησιμοποίηση της θρησκείας για πολεμικές συγκρούσεις, καθώς και για τη στήριξη της τρομοκρατίας. Λησμόνησε ότι οι πολεμικές συγκρούσεις και η τρομοκρατία συνιστούν την άρνηση του πολιτισμού και την ίδια την αυτοκαταστροφή του.Λησμόνησε ότι η ουσία της θρησκείας οδηγεί τον άνθρωπο σε αρμονία με τον Θεό, αλλά και σε σχέσεις σεβασμού και αγάπης προς τους συνανθρώπους του".

Μιλώντας για το φιλανθρωπικό έργο της "Αποστολής" ο κ. Δήμτσας υπογράμμισε: "Χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς αποκλεισμούς ο Οργανισμός μας, πιστός στις εντολές του Κυρίου μας, βοηθά κάθε άνθρωπο με γνώμονα την ανάγκη".Αναφέρθηκε, επίσης, σε ένα πλαίσιο γόνιμης συνεργασίας λέγοντας: "Ελπίζουμε σύντομα να παύσει ο πόλεμος, να επανέλθει η πολυπόθητη ειρήνη, και να επιστρέψουν οι άνθρωποι σε έργα αγάπης, ειρήνης και προόδου.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ θα είναι έτοιμη να συνδράμει στη διαδικασία επανοικοδόμησης της Συρίας – στο μέτρο των δυνατοτήτων της – με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση της Ελλάδος. Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι απούσα από τη διαδικασία επανοικοδόμησης της Συρίας, στην οποία διαβιούν Ομογενείς και Ομόδοξοι Αδελφοί μας, με τους οποίους μας συνδέουν ιεροί και ακλόνητοι δεσμοί πίστεως και αίματος από αρχαιοτάτων χρόνων και στο διάβα των αιώνων".

Στη συνέχεια ο κ. Δήμτσας έκανε λόγο για την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου, Βερροίας και Αλεξανδρέττας Κύριο Παύλο λέγοντας "με συνοχή καρδίας πληροφορηθήκαμε την απαγωγή του και με αγωνία παρακολουθούμε την εξέλιξη της υποθέσεώς του. Όλοι εμείς εδώ στην «Αποστολή» που τον γνωρίσαμε, τον αγαπάμε και ευχόμασθε και προσευχόμασθε σύντομα να υπάρξουν χαρμόσυνα νέα και να επιστρέψει ο Άγιος Αδελφός Σας ελεύθερος και υγιής". Κατόπιν προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό με τις δράσεις της "Αποστολής".

Αμέσως μετά ο Πατριάρχης Αντιοχείας δήλωσε: "Θα ήθελα πολύ να ήταν εδώ και ο αδελφός μου Παύλος, αλλά ξέρω ότι όπου κι αν βρίσκεται χαίρεται μαζί μας". Αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Αποστολής λέγοντας πως "αυτήν την περίοδο που η Εκκλησία της Αντιοχείας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα συναισθανόμαστε το έργο που επιτελείτε". Για τους διωγμούς των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή ο Πατριάρχης είπε πως "συχνά μας ρωτούν αν θα παραμείνουμε σε αυτά τα εδάφη ή θα τα εγκαταλείψουμε.

Όλοι εμείς οι Χριστιανοί που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε αυτά τα μέρη θα συνεχίσουμε και με το έλεος και τη χάρη του Θεού θα παραμείνουμε". Χαρακτήρισε, ωστόσο, την κατάσταση δύσκολη και συγκεκριμένα την Εκκλησία της Αντιοχείας "πληγωμένη" και επεσήμανε πως πολλοί άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, πολλοί μετακινήθηκαν εντός και εκτός Συρίας, ενώ υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα ή που δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο. "Δεν υπάρχει ένα σπίτι που να μην αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα ή να μην έχει χάσει κάποιον δικό του" είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το Θεολογικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αύριο το πρωί ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η υποδοχή του Πατριάρχου θα πραγματοποιηθεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

Κατά την Πανηγυρική Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα λάβει χώρα παρασημοφόρηση του Πατριάρχου Αντιοχείας κ. Ιωάννου.
 

ΟΛΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ

 

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τελική πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά ταμεία.  Σε αυτή, μεταξύ άλλων προβλέπεται και μείωση 30% στην έκτακτη εισφορά για το 2015 και παράταση του ΦΠΑ εστίασης (που είναι ήδη στο 13%) για ακόμη ένα χρόνο.

Ο υπεύθυνος στο ΠΑΣΟΚ για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου Χρήστος Πρωτόπαπας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η ρύθμιση θα τεθεί άμεσα σε ισχύ.  Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, οφειλές μέχρι 15 χιλιάδες ευρώ μπορούν να ρυθμιστούν μέχρι και σε 100 δόσεις με την μείωση των προσαυξήσεων να αγγίζουν το 20%.

Ωστόσο θα πρέπει ο φορολογούμενος να είναι φορολογικά ενήμερος καθ' όλη τη διάρκεια της ρύθμισης. Επίσης, στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν όσοι έχουν φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2014. Οι οφειλές που υπάγονται σε πρόγραμμα ρύθμισης επιβαρύνονται με τόκο που ανέρχεται σε 4,56% ετησίως, έναντι του 8,5 που ήταν το επιτόκιο της προηγούμενης ρύθμισης.

Επίσης, το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των πενήντα (50) ευρώ, ενώ σε περιπτώσεις απώλειας της ρύθμισης, ο οφειλέτης δύναται εντός δύο (2) μηνών να υποβάλει αίτηση επανένταξής του στη ρύθμιση με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις και για τον εναπομείναντα αριθμό δόσεων αυτής.

Τελική ρύθμιση .Όσον αφορά τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, πλην ΝΑΤ, η ρύθμιση προβλέπει τα ακόλουθα:

α)Εφάπαξ εξόφληση της οφειλής με ποσοστό έκπτωσης 100% επί των νομίμων προσαυξήσεων, τελών καθυστέρησης και λοιπών επιβαρύνσεων

β)Εξόφληση μέχρι δώδεκα (12) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με ποσοστό έκπτωσης 90%

γ)Εξόφληση μέχρι είκοσι τέσσερις (24) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με ποσοστό έκπτωσης 80%

δ)Εξόφληση μέχρι τριάντα έξι (36) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με ποσοστό έκπτωσης 70%

ε)Εξόφληση μέχρι σαράντα οκτώ (48) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με ποσοστό έκπτωσης 60%

στ)Εξόφληση μέχρι εξήντα (60) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με ποσοστό έκπτωσης 50%

ζ)Εξόφληση μέχρι εβδομήντα δύο (72) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με ποσοστό έκπτωσης 30%

η)Εξόφληση μέχρι εκατό (100) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με ποσοστό έκπτωσης 20%. Και εδώ το ετήσιο επιτόκιο ορίζεται στο 4,56%.
 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΣΠΑΣΤΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ;

 

Η καναδική αστυνομία προχωρά σε έρευνα προς ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ο οποίος κατά τις πληροφορίες ονομάζεται Μικέλ Ζέα- Μπιμπού και φέρεται ως ύποπτος για τους πυροβολισμούς γύρω από το κοινοβούλιο του Καναδά ανέφερε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι οι υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν ενημερωθεί ότι ο δράστης είναι ένας καναδός πολίτης που έχει ασπαστεί το Ισλάμ. Ο ένας από τους αμερικανούς αξιωματούχους διευκρίνισε ότι ο ύποπτος κατάγεται από την περιοχή του Κεμπέκ.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί από τον Λευκό Οίκο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέφεραν τη βοήθεια τους στον Καναδά μετά τις επιθέσεις ενόπλων στο Μνημείο των Πεσόντων στην Οτάβα και στο κτίριο της Βουλής του Καναδά. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, άνδρας με το ίδιο όνομα είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2011 για μια ληστεία στο Βανκούβερ.

 

Επίσης, και το 2006 και το 2009 είχε απασχολήσει τις Αρχές. Το 2006 δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για κατοχή μαριχουάνας, ενώ το 2009, δήλωσε ένοχος για την ίδια κατηγορία.Σύμφωνα με το καναδικό CBC News, η μητέρα του, Σούζαν Μπιμπού είναι εργαζόμενη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και κατοικεί στο Μόντρεαλ.

Πατέρας ενός παιδιού ο άτυχος φρουρός που σκότωσε ο Μπιμπού: Παράλληλα, Καναδοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι ο στρατιώτης που φρουρούσε το Μνημείο των Πεσόντων και σκοτώθηκε από τα πυρά είναι ο Νέιθαν Σιρίλο, 24 ετών και πατέρας ενός παιδιού. Ο Σιρίλο, όπως μεταδίδουν τα καναδικά μέσα ενημέρωσης, ήταν έφεδρος οπλίτης και καταγόταν από το Χάμιλτον του Οντάριο.

«Συλλυπούμεθα την οικογένεια του στρατιώτη ο οποίος σκοτώθηκε και προσευχόμαστε για τον φρουρό του Kοινοβουλίου ο οποίος τραυματίστηκε. Ο Καναδάς δεν θα τρομοκρατηθεί ούτε θα εκφοβιστεί» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εργασίας του Καναδά Τζέισον Κένι.  

Διάγγελμα του Καναδού πρωθυπουργού: Ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ είπε κατά τη διάρκεια σύντομου διαγγέλματος ότι ο Καναδάς δεν θα πρέπει να παρασυρθεί από τις δυο «τρομοκρατικές» επιθέσεις των τελευταίων ωρών. Ο επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας θα κάνουν ότι χρειάζεται για να αντιμετωπίσουν τις απειλές εναντίον της χώρας. «Ας μην υπάρχει καμία παρανόηση. Εμείς δεν θα πρέπει να παρασυρόμαστε. Ο Καναδάς δεν θα πρέπει να παρασυρθεί» είπε ο Χάρπερ.


«Στην πραγματικότητα, αυτό θα μας οδηγήσει να ενισχύσουμε την αποφασιστικότητά μας και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας - και των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας μας – για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό (των δραστών) και την αντιμετώπιση των απειλών ώστε να διατηρηθεί η ασφάλεια στο εσωτερικό του Καναδά» είπε ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ.

Η αστυνομία ήρε τον αποκλεισμό του κέντρου στην καναδική πρωτεύουσα: Η αστυνομία στην Οτάβα του Καναδά ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα) ότι έχει αρθεί ο αποκλεισμός ασφαλείας στον πυρήνα του κέντρου της καναδικής πρωτεύουσας.

«Η εν εξελίξει έρευνα της αστυνομίας στον πυρήνα του κέντρου της πόλης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει πλέον απειλή για τη δημόσια ασφάλεια στην περιοχή» ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας. «Ωστόσο, η αστυνομική επιχείρηση συνεχίζεται στο κτίριο του κοινοβουλίου και ως εκ τούτου συνεχίζει να είναι αποκλεισμένο για το κοινό» συμπληρώνει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Νωρίτερα στο κέντρο της πρωτεύουσας του Καναδά βαριά οπλισμένοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το Κοινοβούλιο και προειδοποίησαν τους πολίτες να παραμείνουν μέσα στα γραφεία ή τις κατοικίες τους και να μείνουν μακριά από τα παράθυρα, στην περιοχή αναπτύχθηκαν ελεύθεροι σκοπευτές της αστυνομίας. -

 


ΑΦΙΧΘΗ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ Κ.κ. ΙΩΑΝΝΗΣ


Επίσημη ειρηνική επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα, Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 στην Εκκλησία της Ελλάδος ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης, ο οποίος στις 11.50 αφίχθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».



Στο αεροδρόμιο τον Πατριάρχη Ιωάννη υποδέχθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως, ο ενταύθα πρέσβης του Λιβάνου και οι λοιποί αρμόδιοι εκκλησιαστικοί και κρατικοί υπηρεσιακοί παράγοντες.


Στη συνέχεια στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου που βρίσκεται στον αύλειο χώρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τελέστηκε επίσημη Δοξολογία για την άφιξη του Πατριάρχου Αντιοχείας κ. Ιωάννου και της Συνοδείας του στην Ελλάδα. Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη μεταξύ άλλων τόνισε: ''Σας καλωσορίζω ως αδελφό και ως μάρτυρα που έρχεται να δώσει την μαρτυρία την χριστιανική, την μαρτυρία την ορθόδοξη, την μαρτυρία της πίστεως.''


Επίσης ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε: ''Είστε μαζί μας σήμερα εδώ σε μια εποχή διωγμών, καταπατήσεως ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για να δηλώσετε στην πολιτισμένη Ευρώπη και τους διεθνείς οργανισμούς ότι στέκεστε ακόμη στα πόδια σας, και δεν χάσατε την πίστη σας στο Χριστό, ότι η Αντιόχεια και η Δαμασκός συνεχίζουν να ακτινοβολούν στην οικουμένη''.

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε: ''Η Αθήνα των Αγίων, των μαρτύρων και των ηρώων σας χαιρετίζει ως άγγελον ειρήνης, ως μάρτυρα Χριστού και ως αγωνιστή υπέρ των οσίων και των ηρώων των χριστιανών αδελφών, των δικών μας αδελφών της Μέσης Ανατολής''.