24 Σεπτεμβρίου, 2014

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ Ο κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

 
Για να διαβάσετε γιατί δεν δικαιούται ο Πατριάρχης 
να λέγεται Οικουμενικός  πατήστε εδώ
 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΟΓΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

 

Τον διοικητή του ΟΓΑ Καθηγητή κ. Ξενοφώντα Βεργίνη δέχτηκε χθες στις 3 το μεσημέρι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Μετά το πέρας της συνάντησης έκαναν τις εξής δηλώσεις στον 89,5:

"Με ιδιαίτερη χαρά είχαμε μια όμορφη συνεργασία με τον διοικητή του ΟΓΑ", τόνισε ο Μακαριώτατος. Και συνέχισε: "Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι συζητήσαμε το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεως των μοναχών και της Εκκλησίας της Ελλάδος και των πρεσβυγενών Πατριαρχείων. Το ξεχωριστό στοιχείο είναι ότι οι μοναχοί που θα στηρίζονται από τον ΟΓΑ θα είναι κάθε ηλικίας, συμπεριλαμβανομένων βεβαίως των δοκίμων. Το δεύτερο πολύ ουσιαστικό στοιχείο είναι ότι συζητήσαμε για διάφορα προγράμματα πιλοτικών καλλιεργειών για νέους αγρότες, στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της εκκλησιαστικής γης, τα οποία μπορούν να φθάσουν από τις εξειδικευμένες καλλιέργειες μέχρι τον αγροτοτουρισμό."

Ο Διοικητής του ΟΓΑ από την πλευρά του δήλωσε: "Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Μακαριώτατο γιατί με δέχτηκε. Συζητήσαμε κυρίως δύο μεγάλα θέματα.

ΠΡΩΤΟΝ το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεως των μοναχών από τον ΟΓΑ. Και στην Ελλάδα και στα Ιεροσόλυμα και στα άλλα Πατριαρχεία. Ως προς το θέμα της ιατροφαρμακευτικής καλύψεως των Επισκόπων και των Πατριαρχών καταλήξαμε να τους δίνεται πρώτη θέση νοσηλείας. Ζητήθηκαν στοιχεία από τον Μακαριώτατο κ. Ιερώνυμο ώστε να έχουμε εικόνα του αριθμού των μοναχών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Όλοι οι μοναχοί δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεως αρκεί να διαθέτουν ΑΜΚΑ. Όσοι δεν διαθέτουν ή δεν δεχθούν να πάρουν ΑΜΚΑ δεν θα δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και κάλυψης από τον ΟΓΑ.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ συζητήσαμε για το πώς θα μπορούσε η εκκλησιαστική περιουσία όπου είναι εκμεταλλεύσιμη να προσφέρεται σε νέους αγρότες ώστε να εκπαιδευτούν σε νέες εκτεταμένες καλλιέργειες. Με πιλοτικά προγράμματα ενισχυόμενα από κεφάλαια της Ε.Ε., ώστε να γίνουν πιλοτικά πρότυπα. Υπάρχουν τέτοια προγράμματα στο Υπουργείο ανάπτυξης και μέσω του ΕΣΠΑ. Γι αυτό το λόγο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου ανάπτυξης με τους κ. Καρασμάνη και Ιατρίδη."

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Ελλάδα: Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Νήσος Μύκονος» της εταιρείας Hellenic Seaways στη γραμμή Καβάλα-Λήμνος-Βαθύ Σάμου. Δεσμεύσεις μπορεί να μην υπήρξαν, αλλά το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμά ότι εκ μέρους του Βερολίνου βγήκε «λευκός καπνός» για τα φλέγοντα ζητήματα της αποχώρησης του ΔΝΤ χωρίς αναταράξεις, της ελάφρυνσης του χρέους και της μείωσης φόρων. Ο Αντ.Σαμαράς έχει το πρωί της Τετάρτης συνάντηση με τον Γκ.Χαρδούβελη, εν όψει των επαφών με την τρόικα, ενώ υπό επεξεργασία βρίσκεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τα επόμενα βήματα εξόδου από το μνημόνιο.

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα διαβιβάσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όλα τα περιστατικά άρνησης εκ μέρους δήμων να πραγματοποιηθούν έλεγχοι για την μετατροπή συμβάσεων υπαλλήλων, όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη. Η απόφαση αναμένεται να πυροδοτήσει νέο γύρο αντιπαράθεσης με τους 19 δημάρχους και την περιφερειάρχη Αττικής Ρ.Δούρου που αρνούνται τον έλεγχο. Μόλυνση του περιβάλλοντος από επικίνδυνα απόβλητα, διαπιστώθηκε, ύστερα από καταγγελία, στο 46ο χιλιόμετρο της Αττικής Οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Άγνωστοι άφησαν στην άκρη της Αττικής Οδού 10 τόνους ελαιώδους πίσσας, που διέρρευσε στο οδόστρωμα και σε παρακείμενο αμπελώνα. Σε εξέλιξη η διαδικασία συλλογής και απομάκρυνσης των επικίνδυνων απόβλητων.Ζημιές στα γραφεία του ΛΑΟΣ, στα Πατήσια, προξένησαν άγνωστοι, γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία και πέταξαν στο εσωτερικό των γραφείων μπογιές.

Κόσμος:Το εφετείο του Παρισιού ανέστειλε την έρευνα κατά του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος ετέθη επισήμως τον Ιούλιο υπό δικαστική έρευνα για ενεργητική διαφθορά, ως ύποπτος για αθέμιτη άσκηση επιρροής, δωροδοκία και παραβίαση του απορρήτου δικαστικής έρευνας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων δικαστική πηγή. Θέσεις των τζιχαντιστών κοντά στο κουρδικό Κομπανί, πάνω στη συροτουρκική μεθόριο, έπληξαν αεροπορικές επιδρομές από αεροσκάφη που ήρθαν από την τουρκική πλευρά και «δεν ήταν συριακά», σύμφωνα με τις αναφορές οργανώσεων ακτιβιστών. Η απόπειρα της ISIS να καταλάβει την πόλη έχει πυροδοτήσει κύμα προσφύγων στην Τουρκία και νέο κάλεσμα των κουρδικών ομάδων - ανάμεσά τους και του PKK - στα όπλα.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας εξέδωσαν έκτατο δελτίο πληροφοριών σχετικά με τις απειλές από τους ισλαμιστές που εδράζονται στη Συρία και συνδέονται με την Αλ-Κάιντα ανέφερε η εκπρόσωπος της αμερικανικής υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας. Συνεχίζονται οι επιδρομές κατά θέσεων ισλαμιστικών ομάδων στη Συρία.Έναν 18χρονο σκότωσαν τα μέλη της αυστραλιανής αντιτρομοκρατικής, o οποίος μαχαίρωσε δύο αξιωματικόυς όταν κλήθηκε σε αστυνομικό τμήμα ως «πρόσωπο ενδιαφέροντος» για σχέσεις με δίκτυα τζιχαντιστών. Η Αυστραλία βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο επιφυλακής για τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων, εξαιτίας της εμπλοκής της στο Ιράκ, και οι αρχές έχουν προχωρήσει ακόμη και σε επιχειρήσεις «σκούπα» μετά από πληροφορίες για σχεδιασμό τυφλών επιθέσεων. 

H Μόσχα θα περιορίσει την πρόσβαση της Ουκρανίας σε ζωτικής σημασίας ρωσικές αγορές εάν το Κίεβο εφαρμόσει οποιοδήποτε σκέλος της εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ, προειδοποίησε ο Πούτιν, σκληραίνοντας τη στάση του έναντι του Κιέβου, αλλά και των Βρυξελλών. Ο επίτροπος Ενέργειας κάλεσε τη Ρωσία να μην χρησιμοποιήσει το φυσικό αέριο ως όπλο για να ασκήσει πολιτική πίεση στην Ουκρανία.

Οικονομία: Με την προγραμματισμένη, για το απόγευμα της Τετάρτης, τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με στελέχη της τρόικας αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της πέμπτης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας. Συνάντηση Σαμαρά-Χαρδούβελη στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε τέσσερα στάδια και ανάλογα με το χρόνο λήψης του εκκαθαριστικού ΕΝΦΙΑ θα κατατεθούν οι ενδικοφανείς προσφυγές των φορολογουμένων. Η αρχή θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου για τα εκκαθαριστικά που εκδόθηκαν εντός του Ιουλίου και η διαδικασία των προσφυγών θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο 2015 για τα εκκαθαριστικά που θα εκδοθούν το Δεκέμβριο.

Στην επισήμανση ότι ο βασικός κίνδυνος για την ευρωπαϊκή οικονομία είναι η ανεργία προχώρησε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση ότι η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να παράξει από μόνη της ανάπτυξη και πως χρειάζονται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να ανακάμψει η οικονομία της ευρωζώνης.

Αθλητισμός: Δέκα ματς περιλαμβάνει το δεύτερος μέρος της 1ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο σημερινό πρόγραμμα της φάσης των ομίλων την παράσταση κλέβουν οι αγώνες της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού με Πανθρακικό και Ολυμπιακό Βόλου, αντίστοιχα. Το μοναδικό ματς μεταξύ ομάδων της Σούπερ Λιγκ, είναι αυτό της Ξάνθης με τη Νίκη Βόλου. Η Μελβούρνη είναι έτοιμη και πρόθυμη να αναλάβει την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 αν η FIFA αποφασίσει να μη διεξαχθεί στο Κατάρ.

Η αντεπίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης προς την κορυφή συνεχίζεται. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει από την Έλτσε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», η «βασίλισσα» μέσα σε 12 λεπτά πέτυχε 3 γκολ και πήρε τη νίκη με 5-1, στο εναρκτήριο ματς της 5ης αγωνιστικής της Primera Division. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν σε ένα ακόμη παιχνίδι ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τους «μερένγκες», καθώς πέτυχε 4 τέρματα.

 
 ΓΕΓΟΝΟΤΑ (24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ)
1822:Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος ανακηρύσσεται αρχιστράτηγος της Ανατολικής Χέρσου Ελλάδος.
1908:Η Βουλή της Κρητικής Πολιτείας αποφασίζει την ένωση της νήσου με την Ελλάδα.
1948:Ο γιαπωνέζος μηχανικός Soichiro Honda ιδρύει την εταιρεία Honda.
1957:Εγκαινιάζεται το Camp Nou, έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Barcelona.
2000:Ο Κάχι Καχιασβίλι κατακτά το τρίτο του συνεχόμενο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, στην κατηγορία των 94 κιλών της άρσης βαρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Sydney. Εν τω μεταξύ, την ίδια αγωνιστική ημέρα, ο Δημοσθένης Ταμπάκος κατακτά το αργυρό μετάλλιο στο αγώνισμα των κρίκων στην ενόργανη γυμναστική γυμναστική.
ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ
1896:Francis Scott Fitzgerald, σημαντικός αμερικάνος συγγραφέας του 20ου αιώνα.





24/9/2014 - ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ - ΜΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Με αντίποινα απειλούν οι τζιχαντιστές μετά τις επιδρομές των ΗΠΑ. Τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους δήλωσε σήμερα ότι η οργάνωση θα απαντήσει στις υπό τις ΗΠΑ αεροπορικές επιδρομές στο συριακό έδαφος και κατηγόρησε τη Σαουδική Αραβία που επέτρεψε να συμβεί κάτι τέτοιο. "Θα υπάρξουν αντίποινα σε αυτές τις επιθέσεις. Οι γιοι του Σαλούλ είναι εκείνοι που ευθύνονται. Έγιναν εξαιτίας τους", είπε ο άνθρωπος αυτός στο Ρόιτερς χρησιμοποιώντας έναν υποτιμητικό χαρακτηρισμό για τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας (σ.σ την οικογένεια αλ Σαούντ).

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 20 στόχοι των τζιχαντιστών στο συριακό έδαφος επλήγησαν από αμερικανικούς πυραύλους τύπου Τόμαχοκ τους οποίους οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις εκτόξευσαν από πολεμικά πλοία όπως ανέφερε αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. Η πηγή που μίλησε ζητώντας να τηρηθεί ο όρος της ανωνυμίας διευκρίνισε ότι οι πύραυλοι Τόμαχοκ εκτοξεύτηκαν από τουλάχιστον ένα πολεμικό πλοίο των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρώτος στόχος ήταν θέσεις της ISIS στη Ράκα. Η Δαμασκός περιορίστηκε να αναφέρει ότι είχε νωρίτερα ενημερωθεί ο απεσταλμένος της Συρίας στον ΟΗΕ.

Ο αμερικανικός στρατός σε συνεργασία με συμμαχικές του δυνάμεις, βομβάρδισε θέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο. Αυτές οι αεροπορικές επιχειρήσεις σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας πολύ πιο περίπλοκης μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους καθώς για πρώτη φορά από την έναρξη των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών κατά των τζιχαντιστών βομβαρδίζονται θέσεις τους σε συριακό έδαφος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου στις αεροπορικές επιδρομές εκτός των αμερικανών πήραν μέρος και δυνάμεις από κράτη που απαρτίζουν τον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και τα συμμαχικά κράτη έχουν αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία χρησιμοποιώντας μια δύναμη πυρός που αποτελείται από μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη καθώς και πυραύλους Tomahawk» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι. Στις αεροπορικές επιθέσεις κατά των θέσεων των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους τις αμερικανικές δυνάμεις ενίσχυσαν και αραβικά κράτη. Όπως ανέφερε ο αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Ρόιτερς στις επιθέσεις στο πλευρό των αμερικανών συμμετείχαν δυνάμεις από τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία και το Μπαχρέιν.

Εν τω μεταξύ η πιθανότητα οι αμερικανικές δυνάμεις να επεκτείνουν τις επιθέσεις τους κατά των ισλαμιστών και στη Συρία εκτός από το Ιράκ είχε βρει την αντίδραση της Ρωσίας αλλά και του Ιράν. Αλλά και ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ είχε αναφέρει ότι οποιαδήποτε αεροπορική επέμβαση εντός του συριακού εδάφους θα εκληφθεί από το καθεστώς του, ως επιθετική πράξη κατά της Συρίας.