17 Σεπτεμβρίου, 2014

ΔΥΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΣΟ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

 

Δυο Μνημόνια Συνεργασίας υπέγραψε σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος με  την  παράλληλη ιδιότητα του Προέδρου του ΚΕΣΟ. (Κέντρου Στήριξης Οικογένειας Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών).

Το πρώτο Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφτηκε με τον Διοικητή του Γ.Ν.Α «ΕΛΠΙΣ» κ. Θεόδωρο Γιάνναρο  και προβλέπει την: Παροχή υπηρεσιών υγείας, ιατρικής περίθαλψης και νοσηλείας από τις δομές και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Η  ΕΛΠΙΣ», κατά την επιστημονική τους κρίση, για περιπτώσεις που χρήζουν  περαιτέρω υγειονομικής περίθαλψης και φροντίδας υγείας, μετά από παραπομπή     από τις Κοινωνικές υπηρεσίες του ΚΕΣΟ και  με  ιατρική γνωμάτευση.

Παροχή υπηρεσιών ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης σε άτομα, οικογένειες και ομάδες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή κρίσης από τους επιστημονικούς συνεργάτες (κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους) του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής, μετά από παραπομπή από τις διοικητικές υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η ΕΛΠΙΣ».Ενίσχυση των δομών πρόνοιας του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την παροχή από το Νοσοκομείο «Η ΕΛΠΙΣ»  παιδικών τροφών και άλλων τροφίμων που συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία των πολιτών (γάλακτος, φρούτων, δημητριακών κ.α.).

Το δεύτερο Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφτηκε με τον Πρόεδρο του ΔΣ του «ΡΕΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ Μ.Χ.Θ.Δ. ΚΛΙΝΙΚΗ Α.Ε.» Κυριάκο Μητσάκο Μπαρμπαγιάννη, το Διευθύνοντα Σύμβουλο Κοσμά Βρυώνη  Μέλος Δ.Σ. Βασίλειο Τσαβαλιάρη,  που δραστηριοποιείται δυναμικά   στον τομέα της υγείας τα τέσσερα τελευταία χρόνια, προσφέροντας στην Ελληνική κοινωνία σύγχρονες  ιατρικές υπηρεσίες ανάλογες με τις εξελίξεις των ιατρικών επιστημών και ανθρώπινες συνθήκες εξυπηρέτησης, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής.

Συγκεκριμένα το Μαιευτήριο ΡΕΑ ΑΕ σε πρώτη φάση συμφωνήθηκε να παρέχει στο ΚΕΣΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τα ακόλουθα: Δέκα (10) τοκετούς ετησίως δωρεάν σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες που θα υποδεικνύονται από το ΚΕ.Σ.Ο. Πενήντα (50) πακέτα προγεννητικού ελέγχου κύησης δωρεάν σε γυναίκες που θα υποδεικνύονται από το ΚΕ.Σ.Ο. και Πενήντα (50) μαστογραφίες δωρεάν σε γυναίκες που θα υποδεικνύονται από το ΚΕ.Σ.Ο.

Η άτυπη συνεργασία του ΚΕΣΟ τόσο με το ΓΝΑ «ΕΛΠΙΣ» όσο και με το «ΡΕΑ ΑΕ  Γυναικολογική – Μαιευτική κλινική» δρομολογήθηκε μετά από ενέργειες των μελών του ΔΣ, αλλά και της διευθύντριας του ΚΕΣΟ κας Πίνη από τον Απρίλιο του 2014. Τυγχάνει της έγκρισης και των ευλογιών του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου & Προέδρου του ΚΕΣΟ, καθώς και του Αναπληρωτή Προέδρου του Ιδρύματος Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου.

Ήδη μέχρι σήμερα από το ΚΕΣΟ στο «ΕΛΠΙΣ» έχουν παραπεμφθεί δυο περιστατικά για νοσοκομειακή περίθαλψη, ενώ το ΕΛΠΙΣ έχει προσφέρει στο ΚΕΣΟ για τις ανάγκες των μονογονεϊκών και ευάλωτων οικογενειών  τόνους παιδικών τροφών και βρεφικού γάλακτος . Αντίστοιχη  συνεργασία υλοποιείται μεταξύ ΚΕΣΟ & «ΡΕΑ ΑΕ Γυναικολογικής – Μαιευτικής Κλινικής», όπου ήδη από Ιούλιο του 2014 έχουν ήδη παραπεμφθεί δυο εγκυμονούσες ώστε να φέρουν με ασφάλεια στο κόσμο τα παιδιά τους.


 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ Ι.Α.Α.

 

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄ σας προσκαλεί στον Αγιασμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Βιβλιοθήκης Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σήμερα Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 μ.μ. (Σοφοκλέους 4,  2oς όροφος).
 


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Ελλάδα: Παρά την προσπάθεια της ΝΔ να κλείσει το θέμα που άνοιξε ο Ευ.Βενιζέλος για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, το ΠΑΣΟΚ επιμένει να το κρατά στο τραπέζι της συζήτησης. Το ενδεχόμενο, δε, για αναλογικότερο σύστημα, δηλαδή άρση του κατώτατου ορίου του 3% για την είσοδο στη Βουλή, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μικρότερων κομμάτων, αυξάνοντας την πίεση στο Μέγαρο Μαξίμου. Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο θα έχει την Πέμπτη στο Βατικανό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Είναι η πρώτη συνάντηση προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με ηγέτη κόμματος της Αριστεράς. συνάντηση του προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας με ηγέτη κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Ασήκωτο βάρος θα κληθούν να σηκώσουν τα κεντρικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς εκτιμάται ότι περίπου 20.000 φοιτητές, δηλαδή ένας στους τρεις πρωτοετείς, θα μετεγγραφούν σε τμήμα κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Επιπλέον, η δυνατότητα μαζικών μετεγγραφών θέτει επί της ουσίας ζήτημα για το σύστημα εισαγωγής, καθώς στο ίδιο τμήμα ενός κεντρικού ΑΕΙ θα φοιτούν νέοι με μεγάλη διαφορά βαθμολογίας. Την Πέμπτη αναμένεται να αποφανθεί το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο για την παράταση ή μη της προσωρινής κράτησής στον Κορυδαλλό (κατ' ανώτατο όριο στους 18 μήνες) του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, του υπαρχηγού της οργάνωσης Χρήστου Παππά καθώς και του Γιάννη Λαγού. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει και για σήμερα Τετάρτη η ΕΜΥ στην Αττική, στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, αλλά και την κεντρική και ανατολική Στερεά. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ.

Κόσμος: Ισχυρός σεισμός 7,1 βαθμών σημειώθηκε στα ανοικτά του Γκουάμ, στο δυτικό τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού. Εξαιτίας του μεγάλου εστιακού βάθους του σεισμού, δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι. Η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκεούν-Xίε, που δεν έχει επιτύχει μέχρι στιγμής στην επιδίωξή της για διάλογο με την Πιονγιάνγκ, ανέφερε ότι η πόρτα για συνομιλίες με τη Βόρειο Κορέα «θα είναι ανοιχτή» κατά την προσεχή Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Η Βόρειος Κορέα πρόκειται να στείλει τον υπουργό Εξωτερικών της στη ΓΣ του ΟΗΕ, τον πλέον υψηλόβαθμο αξιωματούχο της χώρας που βγαίνει εκτός συνόρων.

Αβεβαιότητα καλύπτει την κάλπη της Σκωτίας για ανεξαρτησία: Παρά την εκστρατεία του Λονδίνου εναντίον της απόσχισης, κανείς δεν μπορεί να δει πέραν της Πέμπτης. Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν μόνο οριακά μπροστά το «όχι» ενώ η βρετανική κυβέρνηση «ραίνει» με υποσχέσεις ενισχυμένων αρμοδιοτήτων τους Σκωτσέζους για να μην φύγουν. Αντιμέτωπος με την οργή υποστηρικτών της ανεξαρτησίας μέχρι και ο Μίλιμπαντ των Εργατικών, που κατέληξε να τον φωνάζουν «ψεύτη» σε εμπορικό κέντρο στο Εδιμβούργο.

Υποχωρεί η υποστήριξη στην πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές, ενώ η υποψήφια Μαρίνα Σίλβα εμφανίζεται με μικρό προβάδισμα σε μία μάχη που όπως φαίνεται θα κριθεί στον δεύτερο γύρο. Η διαφορά στις δημοσκοπήσεις βρίσκεται στο όριο του στατιστικού λάθους και οι δύο υποψήφιες θεωρούνται στα γκάλοπ ουσιαστικά ισόπαλες. Ένα ακόμα περιστατικό πυρκαγιάς σε συναγωγή απασχολεί τις Αρχές στις Βρυξέλλες, ωστόσο, οι Αρχές αποφεύγουν να μιλήσουν για τρομοκρατική ενέργεια, εξετάζοντας ως επικρατέστερο σενάριο τον εμπρησμό. Από τους καπνούς, τρία άτομα αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Οικονομία: Αύξηση 10,8% κατέγραψαν σε ετήσια βάση τα διαφημιστικά έσοδα στην ελληνική αγορά στο 7μηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2014, διατηρώντας τη θετική δυναμική του 2013 , όταν και η συνολική διαφημιστική δαπάνη αυξήθηκε κατά 4%, στα 1,19 δισ. ευρώ.Σε συνεργασία με το Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης για την εκπόνηση μελέτης για τη βέλτιστη έκδοση των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου βρίσκεται το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Ευκαιρίες υψηλών αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα βλέπει η Pimco, ο μεγαλύτερος επενδυτικός όμιλος διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως, και για τον λόγο αυτό τοποθέτησε στο τρίμηνο Απριλίου- Ιουνίου 2014 περίπου 727 εκατ. δολάρια σε ελληνικά ομόλογα και έντοκα γραμμάτια.

Αθλητισμός: Μπορεί βασικό θέμα σε όλες τις ισπανικές εφημερίδες να ήταν το 5-1 της Ρεάλ επί της Βασιλείας, ωστόσο μεγάλης έκτασης ήταν και η αναφορά της ήττας της Ατλέτικο Μαδρίτης από τον Ολυμπιακό με 3-2 στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Mε το όχι και τόσο πρωτότυπο «ελληνική τραγωδία» η Marca προσπάθησε να περιγράψει την ήττα της ομάδας του Σιμεόνε από τους «ερυθρόλευκους», ενώ έντονη ήταν η κριτική για την επιλογή του Αργεντινού προπονητή να βάλει βασικό τερματοφύλακα τον Όμπλακ.

Η Ρεάλ έγινε η πρώτη ομάδα που καταφέρνει να φτάσει τα χίλια τέρματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις  ύστερα από το 5-1 επί της Βασιλείας μέσα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ είναι το μεγάλο ερωτηματικό του Γιάννη Αναστασίου εν όψει της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη Ντιναμό Μόσχας για το Europa League και η σημερινή (17/09) προπόνηση θα δείξει αν ο Κροάτης είναι 100% έτοιμος να παίξει.
 
 ΓΕΓΟΝΟΤΑ (17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ)
1921:Ο ελληνικός στρατός δέχεται επίθεση από τον τουρκικό στο Αφιόν Καραχισάρ
1931:Η δισκογραφική RCA λανσάρει για πρώτη φορά στην αγορά τον δίσκο των 33 1/3 στροφών με ηχογραφημένη την 5η Συμφωνία του Beethoven. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως, λόγω του υψηλού κόστους το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν έτυχε εμπορικής ανταπόκρισης παρά μόνο 17 ολόκληρα χρόνια μετά από την Columbia.
1965:Ορκίζεται η Τρίτη κυβέρνηση αποστατών υπό τον Στέφανο Στεφανόπουλο.
ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ
1971:Adriana Sklenarikova, διάσημο μοντέλο σλοβακικής καταγωγής, σύζυγος του πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και της Εθνικής Γαλλίας Christian Karembeu.
1973: Ντέμης Νικολαΐδης, πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και προσφάτως αποχωρήσας πρόεδρός της.
ΘΑΝΑΤΟΙ
1982: Μάνος Λοΐζος, σημαντικός μουσικοσυνθέτης.




17/9/2014 - ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΚΑΤΑ ΣΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

Την πρώτη αεροπορική επιδρομή κατά στόχου του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποίησε ο αμερικανικός στρατός σε περιοχή νοτιοδυτικά της Βαγδάτης, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της επιχείρησης της κυβέρνησης Ομπάμα κατά της εξτρεμιστικής ομάδας, η οποία έχει καταλάβει μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της γειτονικής Συρίας.

“Η αεροπορική επιδρομή νοτιοδυτικά της Βαγδάτης ήταν η πρώτη επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκτεταμένων προσπαθειών μας, οι οποίες αποσκοπούν όχι μόνο στην προστασία των δικών μας ανθρώπων και των ανθρωπιστικών αποστολών αλλά και στο να πλήξουμε στόχους”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση.

Οι ΗΠΑ ενισχύουν την στρατιωτική τους δράση κατά του Ισλαμικού Κράτους, που έχει αναλάβει την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό πολλών ομήρων που προέρχονταν από δυτικές χώρες και επιδιώκει να επεκτείνει την κυριαρχία του στα εδάφη που ελέγχει τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.
 

ΣΤΗ ΝΟΒΟΡΩΣΙΑ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ

 
 Οι ουκρανικές δυνάμεις δε θέλουν να πολεμούν στη Νοβορωσία.

Το γεγονός αυτό πιστοποιεί η δήλωση του Πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Αλεξάνδρ Ζαχάρτσενκο. Όπως είπε, οι μαχητές της Εθνικής Φρουράς επίτηδες παραδίδονται αιχμάλωτοι για να τους ανταλλάξουν έπειτα με τους μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης. Καθημερινά αιχμάλωτοι στο στρατό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ βρίσκονται μέχρι 15 στρατιώτες των ουκρανικών δυνάμεων.
«Οι στρατιώτες των ουκρανικών δυνάμεων παραδίδονται αιχμάλωτοι για να μείνουν ζωντανοί και να βρεθούν στη λίστα για ανταλλαγή με τους δικούς μας στρατιώτες», επισήμανε ο Αλεξάνδρ Ζαχάρτσενκο. «Οι μαχητές έρχονται από μόνοι τους και μερικές φορές οι ίδιοι οι αρχηγοί των τμημάτων μας φέρνουν τους δικούς τους στρατιώτες σε μας». 

Την προηγούμενη ημέρα μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και των ουκρανικών δυνάμεων έγινε η τακτική ανταλλαγή. 73 αιχμάλωτους Ουκρανούς στρατιώτες αντάλλαξαν με 70 μαχητές της επιστράτευσης. Οι μαχητές της επιστράτευσης που βρέθηκαν αιχμάλωτοι, μιλούν για τα βασανιστήρια που υπέστησαν εκ μέρους των μαχητών της Ενικής Φρουράς. Ανάμεσα στους μαχητές της Νοβορωσίας όλο και πιο συχνά ακούγονται προτάσεις να μην παίρνουν αιχμαλώτους. Στις 16 Σεπτεμβρίου οι κύριες μάχες διεξάγονται στην περιοχή του αερολιμένος του Ντονέτσκ, όπου τα ουκρανικά στρατεύματα κατάφεραν να αποκτήσουν μεγάλη ενίσχυση και αύξησαν τους βομβαρδισμούς των περιοχών στα προάστια της πρωτεύουσας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν την αναδιοργάνωση των στρατευμάτων, καθώς και την μηχανολογική εγκατάσταση των θέσεών τους στα βόρεια και στα νοτιοδυτικά από το Ντονέτσκ. Στα προάστια της πόλης σημειώθηκε η ενεργοποίηση των ομάδων κατασκοπείας και δολιοφθορέων του εχθρού οι οποίες συντόνιζαν τη λειτουργία του πυροβολικού. Μεταξύ του Γκόρλοβκα και του Μακέεβκα, κοντά στον οικισμό Κράσνι Παρτιζάν και τον Ζντάνοβκα οι μαχητές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ περικύκλωσαν άλλη μία ομάδα του ουκρανικού στρατού. Οι μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης κατέστρεψαν τη συστοιχία των ουκρανικών δυνάμεων που βομβάρδισε το αυτοκίνητο του ΟΑΣΕ. Ο βομβαρδισμός που έφερε φθορά στο όχημα του ΟΑΣΕ, έγινε από τις ουκρανικές δυνάμεις, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Αλεξάνδρ Ζαχάρτσενκο.