31 Ιουλίου, 2014

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

 
  
Ερώτηση του Ιστολογίου:
Για το ως άνω κείμενο που υπέγραψαν οι Μητροπολίτες της Θράκης έχει γνώση η Ιεραρχία ή η Διαρκής Ιερά Σύνοδος; διότι εάν δεν έχει έχουν πρόβλημα οι ίδιοι οι Μητροπολίτες.Λίγη περισσότερη περίσκεψη δεν βλάπτει και ιδιαίτερα κάποιους νεόκοπους Μητροπολίτες που διοικούν Ιερά Μητρόπολη σε ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή για τα συμφέροντα της Τουρκίας. Είπαμε ναι σε κάποια Τζαμιά όχι όμως και ίδρυση Κέντρου Ισλαμικών Σπουδών.
 




ΓΙΑΤΙ ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΝΗΠΙΑΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Ερωτήματα που θέλουν απάντηση:

Α. Γιατί δεν αποφασίζουμε μόνοι μας, αν θέλουμε

 να βαπτιστούμε και να γίνουμε Χριστιανοί;

 Β. Γιατί μας βαπτίζουν νήπια 

καταστρατηγώντας την ελευθερία μας;

ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ 24ΩΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Οι εμπειρογνώμονες από την Αυστραλία και την Ολλανδία, αλλά και Ρώσοι εμπειρογνώμονες, επιχειρούν σήμερα να προσεγγίσουν τον τόπο συντριβής του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών, στην ανατολική Ουκρανία, ύστερα από πολλές αποτυχημένες απόπειρες αυτή την εβδομάδα εξαιτίας των συγκρούσεων που σημειώνονται στην περιοχή ανάμεσα στους φιλορώσους αυτονομιστές και τις ουκρανικές δυνάμεις.

Προκειμένου να καταστεί ασφαλής η μετάβασή τους στην περιοχή, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε 24ωρη κατάπαυση του πυρός ικανοποιώντας έτσι και το αίτημα του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν. Μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) συμμετέχουν επίσης στην ομάδα, η οποία επιχειρεί την ασφαλή της μετάβαση στην περιοχή όπου το αεροπλάνο κατερρίφθη στις 17 Ιουλίου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 298 επιβαίνοντες σε αυτό.

Παρότι οι περισσότερες σοροί έχουν περισυλλεγεί από τον τόπο της συντριβής, κάποιες παραμένουν εκεί μαζί με τα προσωπικά είδη πολλών από τα θύματα. Η Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα ότι έως και 80 σοροί ενδεχομένως να βρίσκονται εκεί και εξέφρασε ανησυχίες ότι η Μόσχα «υπονομεύει ενεργά» τις έρευνες.
 

31/7/2014 - ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

 

Η PLO (η οργάνωση του αείμνηστου Γιασέρ Αραφάτ) ανακοίνωσε νωρίτερα την Τρίτη εκεχειρία στη Γάζα και λίγο αργότερα βγήκε η Χαμάς (οι ισλαμιστές τουρκόφιλοι) και είπαν ότι δεν δέχονται καμιά εκεχειρία. Αυτό για όσους δεν καταλαβαίνουν, ή δεν μπορούν να καταλάβουν, ότι οι φριχτές φωτογραφίες με τα νεκρά ή τραυματισμένα παιδιά εξυπηρετούν τη Χαμάς και τον Ερντογάν να κερδίσουν έναν πόλεμο στη Γάζα.

Έναν πόλεμο – σφαγή αμάχων που οι ηγέτες της Χαμάς τον παρακολουθούν τηλεοπτικά από κλιματιζόμενες σουίτες στο Κατάρ…Τώρα θα μου πείτε, τι μας νοιάζει εμάς η Χαμάς, η Φατάχ, το Κατάρ και ποιος άλλος, εμείς για τα παιδάκια νοιαζόμαστε…Ακριβώς, επειδή νοιαζόμαστε για τα παιδάκια, τα γράφω…Γιατί οι ισλαμιστές θυσιάζουν παιδάκια δήθεν για να… απελευθερώσουν τη Γάζα, αλλά στην πραγματικότητα για να την προσφέρουν προτεκτοράτο στον σουλτάνο Ερντογάν…

Τι τη θέλει ο Ερντογάν τη Γάζα; Βασικά «γραμμένη» την έχει τη Γάζα, την ΑΟΖ της Γάζας θέλει, έτσι και η Γάζα αποκτήσει οντότητα, ώστε να μπει σφήνα ανάμεσα στην ελληνική, κυπριακή, αιγυπτιακή και ισραηλινή ΑΟΖ, να βάλει χέρι στους υδρογονάνθρακες… Κι αυτά τα γράφω για να καταλάβετε επιτέλους ακόμα και οι πιο… συναισθηματικοί, γιατί σκοτώνονται παιδάκια στη Γάζα… Για τους ίδιους υδρογονάνθρακες που κι εμάς μας φόρεσαν τα μνημόνια…
 

Ο ΑΛΒΑΝΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΧΟΡΕΥΕΙ ΤΣΑΜΙΚΟ


Δικαίως διαμαρτύρονται οι Βορειοηπειρώτες καθώς και ο Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας για τις λαθροχειρίες των Αλβανών εναντίον του Ελληνισμού. Με πρόσχημα τη νέα διοικητική ανακατάταξη της γείτονος χώρας και τη θέσπιση νέων Δήμων (κάτι σαν τον δικό μας «Καλλικράτη») η κυβέρνηση των Σοσιαλιστών του Έντι Ράμα προετοιμάζει δημογραφικό έγκλημα κατά της ελληνικής εθνικής κοινότητας. Συγκεκριμένα τον ιστορικό Δήμο της Αδούλωτης Χειμάρρας, στον οποίο κατοικούν κατά πλειοψηφία Έλληνες, θέλουν να τον ενώσουν με τον αλβανικό δήμο Βρανίστι, ώστε να μην ξαναεκλεγεί Δήμαρχος ελληνικής καταγωγής.

Τον υπό ίδρυσιν Δήμο Κονίσπολης σχεδιάζουν να τον ονομάσουν Δήμο Τσαμουριάς ώστε να θυμίζει την διεκδίκηση των Αλβανών επί της ελληνικής Θεσπρωτίας, όπου έδρασαν ως συνεργάτες των κατακτητών οι Μουσουλμάνοι Τσάμηδες (1941-1944). Και στην περιοχή της Κορυτσάς προγραμματίζουν να εντάξουν σε αμιγώς αλβανικούς δήμους περιοχές με ελληνοβλαχικό πληθυσμό. Είναι η τιμωρία των Βλαχοφώνων Ελλήνων  για την επιμονή τους να δηλώνουν Έλληνες σε κάθε απογραφή του αλβανικού κράτους. Είναι καιρός να κατανοήσουμε ότι η «ελληνοαλβανική φιλία» είναι ένα ανέκδοτο όπως και η «ελληνοτουρκική φιλία». 

Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση  πρέπει να δράσουμε ακαριαία. Στις 31 Ιουλίου - εκτός απροόπτου - θα συζητηθεί και θα ψηφισθεί στο Αλβανικό Κοινοβούλιο ο νόμος για τη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας και τη δημιουργία των νέων Δήμων - τερατουργημάτων. Αν δεν δώσουμε αυστηρό και σαφές μήνυμα στην Αλβανία θα είμαστε υπεύθυνοι για τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Οφείλουμε να ασκήσουμε κάθε πίεση, τώρα μάλιστα που τα Τίρανα έχουν πάρει την υπόσχεση από την Ευρ. Ένωση ότι θα αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με απροσδιόριστο πάντως χρονικό ορίζοντα. Η αλβανική κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι η οποιαδήποτε οικονομική στήριξη ή άλλη σχέση της με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς θα αξιολογείται με κριτήριο τη συμπεριφορά της προς την Ελλάδα και την Ελληνική Εθνική Κοινότητα που ζει στη Βόρειο Ήπειρο και σε άλλα σημεία της Αλβανίας.

Με την ευκαιρία αυτή είναι χρήσιμο να χαράξουμε μία σαφή, μακροχρόνια και ρεαλιστική στρατηγική για τη στήριξη των Βλαχοφώνων Ελλήνων της Βαλκανικής. Στην Βόρειο Ήπειρο, που ανήκει σήμερα στην Αλβανία, και στη νότια ζώνη του κράτους των Σκοπίων (Μοναστήρι, Ρέσνα, Μορίχοβο) κατοικούν περισσότεροι από 300.000 Ελληνόβλαχοι, οι οποίοι υπέστησαν διωγμούς και από κομμουνιστικές και από «δημοκρατικές» κυβερνήσεις. Ο αλυτρωτικός εθνικισμός αποτελεί σήμερα θεμελιώδη αρχή  όλων των κυβερνήσεων στα Τίρανα και στα Σκόπια.  

Αν δεν ασχοληθούμε σοβαρά με την προστασία των ελληνικών κοινοτήτων στα βόρεια σύνορά μας, θα θρηνούμε σε λίγα χρόνια για τον πλήρη αφελληνισμό ιστορικών ελληνικών κοινοτήτων. Εάν μάλιστα ξαναθυμηθούν οι Ρουμάνοι την παλαιότερη διεκδίκησή τους για τους Έλληνες Βλάχους της Βαλκανικής, τότε η επίσημη Ελλάς θα πρέπει να δράσει πολύ οργανωμένα και με αίσθηση ιστορικής ευθύνης και διπλωματικών ισορροπιών. Δεν ζούμε σε όμορφο κόσμο ηθικό, αγγελικά πλασμένο. Ορισμένοι εκ των γειτόνων μας θέτουν θέματα ανυπάρκτων μειονοτήτων εις βάρος μας. Άλλοι διαστρεβλώνουν την Ιστορία, σφετερίζονται ονόματα, ξαναχαράσσουν τα σύνορα. 

Η ελληνική αντεπίθεση θα βασισθεί σε μία δυναμική εξωτερική πολιτική, η οποία θα σέβεται τα υπάρχοντα σύνορα, αλλά θα εξασφαλίζει την ασφάλεια, την εθνική και θρησκευτική ελευθερία και την ευημερία των ομοεθνών μας που ζουν στην ευρύτερη Βαλκανική. Ουδείς γείτονας ή σύμμαχος θα μάς λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν αν αφήνουμε στη τύχη τους τις ελληνικές κοινότητες εκτός συνόρων. Φέτος συμπληρώνονται τριακόσια χρόνια από τη γέννηση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ο οποίος απαγχονίσθηκε το 1779 στο Κολικόντασι της Βορείου (τότε Ενιαίας) Ηπείρου. Τιμώντας τη μνήμη του ας μην εγκαταλείψουμε τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό στη διάθεση των Αλβανοτσάμηδων και των κακοβούλων ηγετών της Αλβανίας.


 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Ελλάδα: Μια 57χρονη υπάλληλος της Εφορίας Ψυχικού και ένας 53χρονος λογιστής συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας με την κατηγορία ότι εμπλέκονται σε υπόθεση χρηματισμού. Θετική διάθεση για διάλογο επικράτησε στη συνάντηση των αντιπροσωπειών ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, όπως τόνισαν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Βίτσας και ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Θ.Θεοχαρόπουλος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπήρξαν σημεία στα οποία διαπιστώθηκε συναντίληψη και εξετάστηκε η δυνατότητα ανάληψης κοινής δράσης σε κοινωνικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο. Εκφράστηκε, μάλιστα, η διάθεση να κλειστεί νέο ραντεβού στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Να ανοίξει εκ νέου ο φάκελος της υπόθεσης του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι που άφησε πίσω του 11 νεκρούς, οκτώ παιδιά και τρεις γυναίκες από το Αφγανιστάν, ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων, μετά την απόφαση του Ναυτοδικείου Πειραιά να θέσει τη δικογραφία στο αρχείο. Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου προανήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου η Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την αναφορά του γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, ότι είναι ντροπιαστική η δικαστική απόφαση για τα γεγονότα της Μανωλάδας. Για «μαύρη ημέρα που δίνει σήμα στην ασυδοσία» έκανε λόγο ο κ. Βούτσης. Ένας 60χρονος Ρομά έχασε τη ζωή του έπειτα από ένοπλη συμπλοκή που σημειώθηκε -για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους- το πρωί της Πέμπτης στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης. Ο 60χρονος είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Διαβατών, όπου λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Κόσμος: Η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, ψήφισε υπέρ μίας απόφασης που ανοίγει τον δρόμο για την κατάθεση μήνυσης κατά του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Οι Ρεπουμπλικάνοι, αναφερόμενοι στη μεταρρύθμιση για την Υγεία -το γνωστό Obamacare-, ισχυρίζονται ότι ο Ομπάμα υπερέβη τις προεδρικές του αρμοδιότητες. Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν εκ νέου σήμερα μεταξύ αντίπαλων πολιτοφυλακών γύρω από το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης, έπειτα από δύο ημέρες σχετικής ηρεμίας. Σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές υποστηρίζουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους τη Βεγγάζη. Ξένοι πολίτες, ανάμεσά τους και Έλληνες, εγκαταλείπουν τη Λιβύη. Απομακρύνει τους διπλωμάτες της η Ισπανία και οι Φιλιππίνες τους χιλιάδες πολίτες της, μετά από αποκεφαλισμό ενός άνδρα και βιασμό μιας νοσοκόμας.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικύρωσαν την Πέμπτη τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. Οι κυρώσεις θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή. Οργισμένη για την επιλεκτική χρεοκοπία που ήρθε μετά από την αποτυχία των συνομιλιών για τα κερδοσκοπικά funds, η Αργεντινή κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την κατάσταση, αποκαλώντας τον αμερικανό διαμεσολαβητή «ανίκανο». Η επόμενη ημέρα στην Αργεντινή της επιλεκτικής χρεοκοπίας. Οι εμπειρογνώμονες από την Αυστραλία και την Ολλανδία, αλλά και Ρώσοι ειδικοί κατάφεραν για πρώτη φορά, μετά από αρκετές απόπειρες, να φτάσουν στον τόπο συντριβής του Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών, στην ανατολική Ουκρανία. Οι έρευνες των ειδικών θα επικεντρωθούν στον εντοπισμό σορών που παραμένουν στο σημείο της συντριβής, αλλά και στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος. Λίγο μετά την άφιξή τους ακούστηκαν κοντά στο σημείο της συντριβής ισχυρές εκρήξεις, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οικονομία: «Τρέχει» η εκκαθάριση του ενιαίου φόρου ακινήτων. Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Taxis, περισσότεροι από έξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων πληροφορούνται ότι τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα είναι σταδιακά διαθέσιμα από την 1η Αυγούστου. Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τον υπολογισμό του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων σε περιπτώσεις που τα δηλωθέντα στοιχεία στο Ε9 είναι ασαφή και προκειμένου να μην δημιουργείται αδικαιολόγητη σύγχυση στους φορολογουμένους, από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων παρέχονται συγκεκριμένες διευκρινίσεις. Την ανάγκη δραστικής μείωσης του κόστους τόσο της ηλεκτρικής ενέργειας όσο και του φυσικού αερίου στα ευρωπαϊκά επίπεδα υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ στη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για τη βιομηχανία που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Δένδια.

Αθλητισμός: «Διπλό» Ελληνικό ενδιαφέρον στο Europa League απόψε, καθώς Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης μπαίνουν στη «μάχη» του Γ' προκριματικού γύρου απέναντι σε Σαράγεβο (21:30) και Μάιντς (21:30) αντίστοιχα. Οι δυο ελληνικές ομάδες που αγωνίζονται εκτός έδρας, θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν ένα σκορ που θα τους δίνει το δικαίωμα να ελπίζουν σε πρόκριση στις ρεβάνς στην Ελλάδα σε μια εβδομάδα.

Σε γεμάτη Λεωφόρο θα υποδεχθεί ο Παναθηναϊκός τη Σταντάρ Λιέγης την ερχόμενη Τρίτη, αφού η πράσινη ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια για τον αγώνα ρεβάνς με τους Βέλγους εξαντλήθηκαν. Οι Πράσινοι μετά το 0-0 που απέσπασαν στο Βέλγιο έχουν το πάνω χέρι για την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League και στην προσπάθειά τους θα έχουν στο πλευρό τους για 12ο παίκτη τον κόσμο της ομάδας. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποχαιρέτησε και επίσημα με ανακοίνωσή της τον Τάκη Φύσσα, οποίος επί σειρά ετών εργάστηκε στην Εθνική ομάδα ως τιμ μάνατζερ. Η θέση πλέον καταργείται, με απόφαση του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού Κλαούντιο Ρανιέρι.

 ΓΕΓΟΝΟΤΑ (31 ΙΟΥΛΙΟΥ)

904: Οι Σαρακηνοί καταλαμβάνουν την Θεσσαλονίκη

1922:Ο, 18χρονος τότε, Ralph Samuelson γίνεται ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που κάνει θαλάσσιο σκι.

1960:Ο Παναθηναϊκός νικά την ΑΕΚ 2-1 σε αγώνα μπαράζ και κατακτά το πρώτο πρωτάθλημα της νεοσύστατης Α’ Εθνικής Κατηγορίας.

1976:Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής με επιστολή του προς τον τότε πρόεδρο της ΔΟΕ προτείνει την μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα.

1992:Ο Πύρρος Δήμας κατακτά το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, συμμετέχοντας στην κατηγορία των 82,5 κιλών και σηκώνει 370 κιλά στο σύνολο.

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ:

1914:Γεννιέται ο Γάλλος ηθοποιός Louis de Funes που διακρίθηκε για τις ξεκαρδιστικές του κωμωδίες δράσης.

1969:Γεννιέται ο αξιόλογος τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης.

ΘΑΝΑΤΟΙ:

1920:Πεθαίνει ο Ίων Δραγούμης, πολιτικός και διπλωμάτης, από τους βασικούς εκφραστές του ελληνικού εθνικισμού και της «Μεγάλης Ιδέας».