18 Ιουλίου, 2014

120.000 ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ…!!!

 

120.000 πιστοί επισκέφθηκαν την Σουρωτή για να προσκυνήσουν τον τάφο του Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου την ημέρα της εικοστής επετείου της κοιμήσεώς του.


Στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου όπου ενταφιάστηκε ο Γέροντας Παΐσιος του Αγίου Όρους, την ημέρα της επετείου της κοιμήσεώς του πραγματοποιήθηκε Αγρυπνία και το πρωί Θεία Λειτουργία. Χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν το παρών και όπως ήταν αναμενόμενο ο ναός δεν μπορούσε να χωρέσει όλη αυτή τη λαοθάλασσα των προσκυνητών και πολλοί προσευχήθηκαν στην αυλή του μοναστηριού.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία την αγρυπνία παρακολούθησαν 50.000 άτομα, ενώ συνολικά 120.000 προσκυνητές επισκέφθηκαν τον τάφο του γέροντα στις 12 Ιουλίου.


Υπενθυμίζουμε ότι στις 12 Ιουλίου 1994 μ.Χ. ο γέροντας Παΐσιος παρέδωσε την όσια ψυχή του ήρεμα και ταπεινά στον Κύριο, τον Οποίο τόσο αγάπησε και υπηρέτησε από τη νεαρή του ηλικία.

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ


Ο Πρωτοπρεσβύτερος Αδαμάντιος Αυγουστίδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο την «Ποιμαντική Θεολογία και Ψυχολογία». Είναι έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων.

Γεννήθηκε το 1957 στον Πειραιά, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Έcole St-Paul (Ελληνο-Γαλλικό Κολέγιο Πειραιά, έπαινος πρωτεύσαντος). Το 1975 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 1981 λαμβάνοντας «Δίπλωμα εξαιρέτου επιδόσεως» από την Α΄ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του στην Ψυχιατρική (Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών), εισήχθη στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1981) από όπου αποφοίτησε (1986) με βαθμό πτυχίου λίαν καλώς, ενώ το 1990 απέκτησε τον τίτλο της Ψυχιατρικής ειδικότητας.

Το 1999 ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στον κλάδο της Ποιμαντικής Ψυχολογίας υποβάλλοντας προς έγκριση διδακτορική διατριβή με θέμα «Η ανθρώπινη επιθετικότητα, ποιμαντική και ψυχολογική μελέτη στην Κλίμακα Ιωάννου του Σιναΐτου», η οποία ενεκρίθη ομοφώνως με το βαθμό «άριστα».

Παρακολούθησε ποικίλα μετεκπαιδευτικά προγράμματα σε θέματα Παιδοψυχιατρικής, Ψυχοδυναμικής – Ψυχαναλυτικής, Γνωσιακής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας, Βιολογίας της Συμπεριφοράς (Πανεπιστήμιο Αθηνών), Ιατρικής Βιοηθικής (Harvard University, USA) και Έρευνας της Ψυχολογίας της Οικογένειας (Boston University, USA). Δίδαξε Ποιμαντική και Ποιμαντική Ψυχολογία στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών (1998 – 2001).

Εξελέγη Λέκτορας (2003) και κατόπιν Αναπληρωτής Καθηγητής (2010) «Ποιμαντικής Θεολογίας και Ψυχολογίας» του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γνώστης της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας.

Έχει διατελέσει Επιστημονικός Υπεύθυνος στη «Μονάδα Οικοτροφείου Λιβαδειάς» (θέση Διευθυντού 1990–1997), Προϊστάμενος στην «Υπηρεσία Ψυχιατρικής και Ποιμαντικής Μέριμνας» του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής (1998 – 2003), Υπεύθυνος Ψυχίατρος σε πανελλαδική κλίμακα του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής για την «Μονάδα Αναδόχων Οικογενειών» (2000-2003), Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (2004-2008) και Τακτικό Μέλος στην «Επιτροπή Ψυχικής Υγείας» του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2005-2007).

Έχει διδάξει σε περισσότερα από είκοσι εκπαιδευτικά και μετεκπαιδευτικά προγράμματα (Θεολογικά, ποιμαντικά ή ιατρικά). Έχει διδάξει επίσης σε περισσότερες από δέκα Σχολές Γονέων πανελλαδικά, δύο εκ των οποίων έχει διοργανώσει και εποπτεύσει (Θήβας και Λιβαδειάς). Έχει συμμετάσχει σε Συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδος και σε άλλες Επιστημονικές Εκδηλώσεις ως μέλος με οργανωτική ή επιστημονική ευθύνη καθώς και ως επίσημος εκκλησιαστικός ή εθνικός εκπρόσωπος.

Εκπροσωπεί την Εκκλησία της Ελλάδος από το 1997 στο European Council for Pastoral Care and Counseling (ECPCC), του οποίου εξελέγη Πρόεδρος το 2005 (2005-2009) και παραμένει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, και από το 2002 στο European Network of Healthcare Chaplaincy (ENHCC), στην τελευταία διάσκεψη του οποίου (2010) εξελέγη Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Συγχρόνως, από το 1997 είναι μέλος της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρίας (W.P.A., Word Psychiatric Association) και «Consultant to the Board» στον κλάδο Religion and Psychiatry. Είναι επίσης μέλος στην World Federation for Mental Health (W.F.M.H.), στην Association Ιnternationale d᾿ Έtudes Medico-Psychologiques et Religieuses, (A.I.E.M.P.R.) και στην Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία (Ε.Ψ.Ε).

Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Προληπτικής Ψυχιατρικής, της Επιστημονικής Ένωσης Ιατρών Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής (Κ.Ψ.Υ.) και των κλάδων «Ψυχιατρικής και Θρησκείας» και «Προληπτικής Ψυχιατρικής» της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας των οποίων διετέλεσε ή διατελεί και μέλος του Διοικητικού τους Συμβουλίου.

Το 2010 ορίστηκε Γενικός Διευθυντής στο «Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως» (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ από το 2000 είναι τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Ειδικών Ποιμαντικών Υποθέσεων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την 15ην Ιουλίου 2014, Σεπτή εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 

18/7/2014 - O ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ


Κανείς από τους δύο προηγούμενους πολέμους που χαρακτηρίστηκαν παγκόσμιοι δεν ήταν τέτοιος. Ουσιαστικά τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος ήταν ευρωπαϊκοί πόλεμοι, συνέχεια του Μεσαίωνα, που είχαν μια κοινή βάση και αφετηρία. Την προσπάθεια των γερμανικών βαρβαρικών φύλων να οργανώσουν μια ευρωπαϊκή και υπό την έννοια αυτή παγκόσμια αυτοκρατορία. Μπορεί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο να υπήρξε στον άξονα της Γερμανίας στρατηγικός σύμμαχος (στην Ασία) η Ιαπωνία, η οποία με τις επιλογές και τους χειρισμούς της ενέπλεξε ή ενθάρρυνε τις ΗΠΑ να εμπλακούν, εγκαταλείποντας το περίφημο «δόγμα Μονρόε» (του απομονωτισμού), αλλά και πάλι δεν μπορούμε να περιγράψουμε έναν παγκόσμιο πόλεμο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που αποτελεί τη συνέχεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, δημιουργήθηκε ο ΟΗΕ, με ένα Συμβούλιο Ασφαλείας με τις μεγάλες -εγγυήτριες- δυνάμεις μιας παγκόσμιας αρμονίας για την αποτροπή μιας επόμενης παγκόσμιας θερμής σύγκρουσης. Και πράγματι, για πολλές δεκαετίες ο ΟΗΕ και οι εγγυήτριες δυνάμεις της ειρήνης πέτυχαν τον στόχο, παρά την εξέλιξη του Ψυχρού Πολέμου με τους δύο πόλους της ισχύος, την Ουάσινγκτον και τη Μόσχα, να διαχειρίζονται τον κόσμο χωρίς να υπερβαίνουν τα «εσκαμμένα» σε έναν πόλεμο χαρακωμάτων που σε πολλά θύμιζε τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, χωρίς όμως νεκρούς, καταστροφές και πείνα.

Η Κίνα την εποχή του Μάο επεδίωξε και πέτυχε τον απομονωτισμό, οι μεγάλες δυνάμεις της Ασίας ή της Αμερικής, πέρα των ΗΠΑ, έμειναν έωλες, παρά τα εκατοντάδες εκατομμύρια των κατοίκων τους και τον τεράστιο πλούτο τους μετά το τέλος της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας. Το διεθνές παίγνιο με την έννοια αυτή παρέμεινε στην Ευρώπη με τη μεταπολεμική πραγματικότητά της. Μια Ευρώπη διχοτομημένη όσο και η ίδια η πηγή του κακού, η Γερμανία, μεταξύ Δύσης και Ανατολής. Ουσιαστικά η όλη δομή του κόσμου θα μπορούσε να οριοθετηθεί ως περίοδος «μη πολέμου» και πράγματι πέτυχε μακρόχρονη σταθερότητα.

Όλα ανατράπηκαν όταν η Δύση έχασε την Ανατολή της. Ο συνασπισμός των Σοβιετικών κατέρρευσε και τότε η πάντα πολυδιασπασμένη στο εσωτερικό της Δύση πίστεψε ή επεδίωξε το «τέλος της Ιστορίας». Τη δόμηση της μίας και μοναδικής Ρώμης, της Κοσμοκρατορίας ή, διαφορετικά, της τρίτης και μοναδικής Ρώμης. Το λάθος βρίσκεται στην αντίληψη περί Ανατολής. Στη βραχεία διάμετρο της ματιάς. Στη σύγχυση της μεταπολεμικής Ανατολής με τη μεγάλη και πραγματική Ανατολή. Η αμφισβήτηση της ιστορίας σταμάτησε την 11η Σεπτεμβρίου 2001 με τον «βομβαρδισμό» της Νέας Υόρκης, μιας πόλης-σύμβολο για την οικονομική δεινότητα της Δύσης, η ισχύς της οποίας βρίσκεται στο νέο έθνος της και όχι στις παρακμάζουσες ευρωπαϊκές πρώην αυτοκρατορίες της.

Ο Σαλαντίν ιστορικά επανεμφανίστηκε ως Μπιν Λάντεν στα βάθη της Ασίας, το Αφγανιστάν και οι Σαρακηνοί ως τζιχάντ και μάλιστα σε λίγες σχετικά δεκαετίες έφτασαν να διεκδικούν εδάφη με δομές και διοίκηση, το Χαλιφάτο στην αιώνια αφετηρία του, τη Μεσοποταμία, επιδιώκοντας να στείλουν το μήνυμα ότι η Μεσοποταμία και η Βαβυλώνα θα ζωντανέψουν και πάλι ως κέντρο των Αράβων σουνιτών, διεκδικώντας μια παγκόσμια ρεβάνς απέναντι στους «Σταυροφόρους» της Δύσης, την Τουρκία των Οθωμανών και την Περσία των σιιτών. Το ζητούμενο δεν μπορεί να είναι άλλο από την Ιερουσαλήμ και την τελική επικράτηση επί των χριστιανών. Θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι η ανθρωπότητα επιστρέφει στον Μεσαίωνα. Αλλά υπάρχουν διαφορές.

Πρώτον, το κράτος των Εβραίων, το Ισραήλ, που δεν θα παραδοθεί.

Δεύτερον, η «Μεγάλη Ανατολή», με κυρίαρχη δύναμη την Κίνα, που αυτήν τη φορά έχει πάρει αντίθετα τους «δρόμους του μεταξιού» και κατεβαίνει στη Μεσόγειο. Αυτός ο πόλεμος θα είναι πράγματι παγκόσμιος και θα τελειώσει είτε με την ανοικοδόμηση του Ναού του Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ είτε με την κυριαρχία της σαρίας, της τζιχάντ και του Ισλάμ στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη.

ΕΝΤΟΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ


Το γνωρίζουν αρκετοί αλλά όχι όλοι. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ δεν πληρώνουν ρεύμα! Προνόμιο, που έλκει την καταγωγή του στην ξεχασμένη περίοδο της σπατάλης και των διακρίσεων σε βάρος των πολλών. Τώρα αυτό το εξωφρενικό, ακούσιο «δώρο» των καταναλωτών προς μια μερίδα εργαζομένων βαίνει προς κατάργηση και η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) προσπαθεί με νύχια και με δόντια να το κρατήσει εν ζωή!

Η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. είναι κατά 100% θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ Α.Ε. και έχει τα καθήκοντα του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής. Μέσα στα πολλά που έχει να κάνει είναι και το να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να επιβληθεί... χαράτσι ύψους 11,3 εκατομμυρίων ευρώ στους καταναλωτές για να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ να μην πληρώνουν για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος!

Μπορεί η είδηση να φαντάζει κακόγουστο αστείο, αλλά είναι ακριβής. Ζουν και κινούνται ανάμεσά μας άνθρωποι, που συνήθισαν να ζουν σε βάρος των άλλων και προσπαθούν να το κατοχυρώσουν και νομικά!  Αυτού του είδους η νοοτροπία τελικά διευκόλυνε την υπαγωγή της Ελλάδας στη δικαιοδοσία των δανειστών και κατέστησε εφικτό να «ψαλιδιστεί» η εθνική κυριαρχία, την οποία ασκούσε το κράτος.

Οι υπερφίαλοι, αλαζονικοί και αδιάφοροι για το κοινό καλό συνδικαλιστές ήταν το βούτυρο στο ψωμί της τρόικας, που ήθελε να διχάσει την κοινωνία, να διαιρέσει τον λαό και να βασιλεύει ανενόχλητη στην αποικία του χρέους. Ήταν λαμβάνουν χώρα τέτοιες ακρότητες, οι ντελάληδες των μνημονιακών πολιτικών λένε στο λαό ότι «από αυτά θα μας απαλλάξει η τρόικα» και ότι «μόνο με ξένη παρέμβαση θα μπορέσει η Ελλάδα να γλιτώσει από τον βραχνά των κακομαθημένων συνδικαλιστών».

Όπως είναι ηλίου φαεινότερον, αυτά συντείνουν στον κοινωνικό αυτοματισμό και στη διαμόρφωση κλίματος έχθρας και έντασης μεταξύ των πολιτών. Συνδικαλιστές που προβάλλουν τέτοιας «ποιότητας» αιτήματα πρέπει να είναι ή βαλτοί της τρόικας ή αχαρακτήριστα ανόητοι και προκλητικοί...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Ελλάδα: Σε σπίτια στα βόρεια προάστια της Αττικής συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής μετά τη σύλληψη του Ν.Μαζιώτη, καθώς διαπιστώθηκε ότι για να φτάσει στο Μοναστηράκι επιβιβάστηκε στον σταθμό Αμαρουσίου, ενώ βρέθηκε και η απόδειξη αγοράς από κατάστημα της περιοχής. Συνεχείς είναι, επίσης, οι έρευνες σε σπίτια υπόπτων για τυχόν υπόθαλψη του Μαζιώτη και της συντρόφου του Πόλας Ρούπα που παραμένει εξαφανισμένη.

Τα επινίκια μιας «σπουδαίας επιτυχίας», όπως χαρακτήρισε την είσοδο του κόμματος «Η Αλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» στο Ευρωκοινοβούλιο, θα γιορτάσει σήμερα, Παρασκευή, στην Πλατεία Φαρνέζε της Ρώμης ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής του στην Ιταλία. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε χθες σειρά συναντήσεων με φορείς και συνδικάτα στη Ρώμη, ενώ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε επέκρινε τον Μ.Ρέντσι για τη θέση του σχετικά με το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Συνάντηση με τον Ματέο Ρέντσι θα έχει σήμερα, Παρασκευή, στη Φλωρεντία ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Βασικό θέμα της συνάντησης θα είναι η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη, ενώ ψηλά στην ατζέντα θα βρεθούν το ζήτημα της ανεργίας, καθώς και η προώθηση κοινών πρωτοβουλιών για την ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας-Ιταλίας. Στην Ιταλία, και ειδικότερα στη Ρώμη, βρίσκεται και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας.

Μετά το σάλο που έχει προκαλέσει η υπόθεση του τυφλού μαθητή Αργύρη Κουμτζή, ο οποίος προς το παρόν δεν μπορεί να φοιτήσει στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, λόγω του εσωτερικού κανονισμού του τμήματος, αλλά και της απροθυμίας του ΑΕΙ να βρει λύση, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος παρενέβη στην υπόθεση. Όπως είπε, ο 18χρονος θα σπουδάσει έχοντας δίπλα του εξειδικευμένο συνοδό, ο οποίος θα τον βοηθά όπου απαιτείται.

Εκκρεμεί η αξιολόγηση 300.000 δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων, ενώ η προθεσμία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας λήγει σήμερα Παρασκευή, και μόνο ελάχιστες αποφάσεις γενικών διευθυντών και δημάρχων έχουν φτάσει στο αρμόδιο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Κόσμος: Όλοι οι 298 επιβαίνοντες στο Boeing 777 της πτήσης Άμστερνταμ-Κουάλα Λουμπούρ που καταρρίφθηκε την Πέμπτη πάνω από την εμπόλεμη Ουκρανία θεωρούνται νεκροί. Τα δεδομένα για την πτήση είναι λίγα, τα στοιχεία ακόμη ελάχιστα -ακόμη και η έρευνα είναι εμπρηστικό ζήτημα λόγω του βάρους της στην ουκρανική κρίση- αλλά τα ανοικτά ζητήματα πολλά.

Την έρευνα για την πρωτοφανή εγκληματική κατάρριψη του Boeing στην ανατολική Ουκρανία περιμένουν εναγωνίως όλες οι πλευρές: Οι φιλορώσοι αυτονομιστές διαμήνυσαν στον ΟΑΣΕ ότι θα δώσουν πρόσβαση στο σημείο της συντριβής για την έρευνα, ενώ οι ΗΠΑ καλούν το Κίεβο σε παύση πυρός για διευκόλυνσή της. Πύραυλο εδάφους-αέρος βλέπουν οι ΗΠΑ, Κίεβο και φιλορώσοι αλληλοκατηγορούνται για την κατάρριψη του αεροσκάφους. Οι ουκρανικές υπηρεσίες δημοσίευσαν «υποκλαπείσες συνομιλίες», ανεπιβεβαίωτης γνησιότητας, που δείχνουν τους φιλορώσους ως υπεύθυνους.

Με αίμα ξεκίνησε η επόμενη φάση της κλιμάκωσης στη Γάζα, με έναν ισραηλινό στρατιώτη και 20 Παλαιστίνιους να σκοτώνονται μετά την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης. Για πλήγματα του πυροβολικού σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας μιλούν οι κάτοικοι, με αναφορές για συγκρούσεις στις περιοχές κοντά στη διαχωριστική γραμμή. Την ανησυχία της εκφράζει η διεθνής κοινότητα, άλλους 18.000 εφέδρους θέτει σε ετοιμότητα το Ισραήλ.

Σημείο καμπής για την εξέλιξη της ουκρανικής κρίσης αποτελεί η συντριβή του μαλαισιανού Boeing. Το μέγεθος της τραγωδίας, καθώς και το γεγονός ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν ξένοι πολίτες, αναμένεται να αποτελέσουν καταλύτη εξελίξεων και να οδηγήσουν σε διεθνείς πιέσεις για να βρεθεί λύση στην διαμάχη του Κιέβου με τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Ο οργανισμός διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη, Eurocontrol, ανακοίνωσε ότι ο εναέριος χώρος πάνω από την ανατολική Ουκρανία είναι κλειστός, μετά την συντριβή επιβατηγού αεροπλάνου των μαλαισιανών αερογραμμών που πληροφορίες αναφέρουν ότι κατερρίφθη. Μία-μία, μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ανακοινώνουν την απόφασή τους να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

Οικονομία: Υποβλήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς έγκριση τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (νέο ΕΣΠΑ) για την περίοδο 2014-2020.Τα επιχειρησιακά προγράμματα που υπεβλήθησαν είναι 5 τομεακά, 13 περιφερειακά και 1 πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης. Ο προϋπολογισμός όλων των προγραμμάτων ανέρχεται σε  περίπου 19,89 δισ. ευρώ Ενωσιακής Συνδρομής ή 24,79 δισ. ευρώ εκτιμώμενης συνολικής δημόσιας δαπάνης.

Πτώση εκτιμάται πως κατέγραψε ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία τον Ιούνιο, καθώς εξασθένισε η αύξηση του κόστους των εισαγωγών λόγω του αδύναμου γιεν. Ωστόσο, σύμφωνα με αναλυτές , οι τιμές είναι πιθανό να αυξηθούν αργότερα εντός τους έτους εάν υπάρξουν αυξήσεις μισθών. Την εκτίμηση ότι η εκτέλεση του Προϋπολογισμού της Κεντρικής Κυβέρνησης στο πρώτο εξάμηνο 2014 κρίνεται ως πολύ ικανοποιητική και μπορεί να οδηγήσει το πρωτογενές πλεόνασμα στα 3,4 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 2,65 δισ. ευρώ που προβλέπει ο Προϋπολογισμός διατυπώνει η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.    

Αθλητισμός: Παίκτης της ΚΠΡ είναι και επισήμως ο Ρίο Φέρντιναντ, ο οποίος πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και ανακοινώθηκε επισήμως από την νεοφώτιστη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Αίσιο τέλος είχε η παρεξήγηση του Ντάνιελ Πράνιτς με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, αφού μετά από τη συνάντηση του Κροάτη με τον Νίκο Νταμπίζα το θέμα θεωρείται λήξαν αφού ο 33χρονος αναγνώρισε το λάθος του. Την πραγματοποίηση μιας μεταγραφής ως τη Δευτέρα προανήγγειλε ο προπονητής του Ολυμπιακού Μίτσελ, μετά το τέλος του φιλικού με την Ντιναμό Κιέβου. Ο Ισπανός τεχνικός εξήγησε ότι στην αναχώρηση για τις ΗΠΑ τη Δευτέρα θα υπάρχει και νέο πρόσωπο στην ομάδα.

ΓΕΓΟΝΟΤΑ (18 ΙΟΥΛΙΟΥ)

64μ.Χ.: Μεγάλη φωτιά στη Ρώμη καταστρέφει τα 2/3 της πόλης. Εμπρηστής ήταν ο αυτοκράτορας Νέρων, ο οποίος μπροστά στη γενική κατακραυγή διαδίδει ότι οι χριστιανοί είναι υπαίτιοι και ξεκινά διωγμούς εναντίον τους.

1710: Πεθαίνει ο ιταλός ζωγράφος Μικελάντζελο Μερίζι ντα Καραβάτζιο.

1913:Με την ανακωχή που υπογράφουν οι αντιμαχόμενες δυνάμεις Ελλάδα, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία εναντίον της Βουλγαρίας λήγει ο Β' Βαλκανικός Πόλεμος.

1918:Γεννιέται ο Νέλσον Μαντέλα, ηγέτης του αγώνα εναντίον των φυλετικών διακρίσεων στη Νότια Αφρική και πρώτος Πρόεδρος της χώρας μετά την κατάργηση του απαρχάιντ.

1922:Με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, κηρύσσεται η αυτονομία της Μικράς Ασίας, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή συμφωνίας ανακωχής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

1925:Ο Αδόλφος Χίτλερ εκδίδει τον πρώτο τόμο της προσωπικής του διακήρυξης με τίτλο «Μάιν Καμπφ» («Ο αγών μου»).

1936:Με την εξέγερση του στρατηγού Φράνκο εναντίον της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης ξεκινά ο ισπανικός εμφύλιος πόλεμος, που θα κρατήσει έως το 1939 και θα τελειώσει με την πλήρη επικράτηση του στρατηγού.

2002: Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Φώτης Νασιάκος ανακοινώνει επίσημα ότι οι αρχές προχώρησαν στην εξάρθρωση του εκτελεστικού πυρήνα της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» και αποδίδει στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο το ρόλο του καθοδηγητή και συγγραφέα των προκηρύξεων.





ΠΟΙΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΝΟΤΟΣ; ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ.


Ένα εκατομμύριο νέοι άνεργοι στην Ελλάδα του μνημονίου. Ένα εκατομμύριο άνεργοι και στην Ιταλία. Με μια μικρή διάφορα: Η Ιταλία έχει 61 εκατομμύρια κατοίκους. Έξι φορές παραπάνω από την Ελλάδα. Ο επόμενος κρετίνος λοιπόν που θα μιλήσει για “ευρωπαϊκό νότο”, ας διαβάσει τους αριθμούς. Πέντε εκατομμύρια θέσεις ανεργίας χωρίζουν την Ιταλία, από το να γίνει Ελλάδα.

Ας μην αθωώνουμε λοιπόν τους εγκληματίες του μνημονίου βρίσκοντας δικαιολογίες στην απείρως ελαφρύτερη μιζέρια των άλλων. Εδώ συντελείται πλιάτσικο δια της εθνοκτονίας. Και η τιμωρία πρέπει να είναι εφάμιλλη. Ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας χάθηκαν σε έξι χρόνια στη γειτονική Ιταλία, σύμφωνα με στοιχεία του συνδικάτου Uil. Συγκεκριμένα, η ανεργία αναρριχήθηκε από το 6,7% το 2008 στο 12,3% το 2013, ενώ η ανεργία στους νέους εκτοξεύτηκε από το 21,3% στο 40%.

Η έρευνα τονίζει ότι 3,1 εκατομμύρια Ιταλοί αναζητούν εργασία, αριθμός αυξημένος κατά 83,8% σε σχέση με το 2008. Τέλος, σημειώνει πως το 2013 σχεδόν ένας στους τρεις Ιταλούς από 16 έως 65 ετών βρέθηκε σε κατάσταση εργασιακής ανασφάλειας.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΙΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ - ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΜΠ


Συγκλονιστικό βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας από τo προχθεσινό μακελειό του ουκρανικού Στρατού και των Ουκρανών νεοναζί "εθνοφρουρών" στο Λουγκάνσκ. Οι δυνάμεις αυτοάμυνας των ρωσόφωνων τους εγκλώβισαν σε μία περιοχή μετά από καταδίωξη και εφαρμογή ενός κλασικού σχεδίου "τανάλια" και με βολές αντιαρματικών και πυροβολικού κατέστρεψαν ολοσχερώς δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης.  Η φάλαγγα όδευε προς ενίσχυση των ουκρανικών δυνάμεων που επιχειρούσαν στο αεροδρόμιο του Λουγκάνσγκ μεταφέροντας ενισχύσεις και εφόδια. Μετά την καταστροφή της φάλαγγας οι Ουκρανοί που βρίσκονταν στο Λούγκανσκ παραδόθηκαν.

Μέσα στα οχήματα βρήκαν τραγικό τέλος δεκάδες Ουκρανοί στρατιώτες οι οποίοι κυριολεκτικά έγιναν ένα με την μάζα των λιωμένων μετάλων, από τις επιθέσεις του ρωσόφωνου πυροβολικού, που πραγματοποιήθηκε με ρουκέτες των 112 χλστ. από BM-21 (RΜ-70 η ονομασία του στον ελληνικό Στρατό),και από αυτοκινούμενα πυροβόλα 2S1 Carnation με διαμέτρημα επίσης 122 χλστ. Μετά την σφαγή οι ουκρανικές δυνάμεις αποχώρησαν από όλες τις θέσεις γύρω από το Λούγκανσκ.

Εν συνεχεία οι δυνάμεις αυτοάμυνας ανακατέλαβαν, το χωριό Μαρίνσκι, κόβωντας στα δύο τις ουκρανικές μονάδες, οι οποίες υποχώρησαν ατάκτως.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ: ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΜΕ 295 ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΕΣ ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ ΚΑΤΕΡΡΙΦΘΗ ΑΠΟ ΡΩΣΟΦΩΝΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ


Ασύλληπτη αεροπορική τραγωδία στην Ουκρανία. Aεροσκάφος τύπου Boeing 777 της εταιρείας Malaysia Airlines κατερρίφθη στην Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μετέφερε 280 επιβάτες και 15 μέλη του πληρώματος. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροπλάνο κατερρίφθη από Ρωσόφωνους αντάρτες οι οποίοι πίστεψαν ότι έριξαν ένα Αντόνοφ. Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από σύμβουλο του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους είναι νεκροί.

"Οι 280 επιβάτες και το 15μελές πλήρωμα είναι νεκροί", έγραψε ο Αντόν Γκερασένκο στη σελίδα του στο Facebook. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Boeing 777 καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-άερους του συστήματος Μπουκ. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ το Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση ΜΗ-17 χάθηκε από τα ραντάρ ενώ βρισκόταν σε υψόμετρο 10.000 μέτρων και σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τον ρωσικό εναέριο χώρο. "Άρχισε να πέφτει και κατόπιν βρέθηκε να καίγεται εντός του ουκρανικού εδάφους", ανέφερε πηγή της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας που δεν κατονομάζεται από το πρακτορείο.

Οι πληροφορίες που έδωσε ο Γκερασένκο δεν έχουν επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή. Ωστόσο Ουκρανοί αξιωματούχοι είπαν ότι κάτοικοι της περιοχή έχουν ήδη εντοπίσει τα φλεγόμενα συντρίμμια του αεροπλάνου. Το Boeing εντοπίστηκε να φλέγεται στο έδαφος, σε μια περιοχή όπου τις τελευταίες ημέρες σημειώνονταν συγκρούσεις μεταξύ των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών. Μια άλλη πηγή είπε ότι συνετρίβη στο Τορέζ, κοντά στην πόλη Σαχτιόρσκ της περιφέρειας του Ντονέτσκ, σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από τα ρωσικά σύνορα.

Η επιβεβαίωση της Malaysia Airlines. Η εταιρεία Malaysia Airlines επιβεβαίωσε μέσω ανάρτησής της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι «έχασε κάθε επαφή» με το αεροσκάφος το οποίο εκτελούσε την πτήση MH 17 από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας με προορισμό την πρωτεύουσα της Μαλαισίας Κουάλα Λουμπούρ. Η εταιρεία ανέφερε ότι η τελευταία επαφή που είχε με το αεροσκάφος της ήταν ενώ πετούσε στον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Νωρίτερα το Κίεβο είχε κατηγορήσει την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσικής Ομοσπονδίας ότι κατέρριψε χθες ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Σουχόι Su-25, το οποίο εκτελούσε «αποστολή στον εναέριο χώρο της (ανατολικής) Ουκρανίας». «Το αεροσκάφος μας κατερρίφθη, ο πιλότος κατάφερε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του», ανέφερε σε μια σύντομη ανακοίνωση του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της ουκρανικής κυβέρνησης. Επίσης το Κίεβο είχε ήδη κατηγορήσει τη Ρωσία ότι κατέρριψε ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ An-26, το οποίο συνετρίβη τη Δευτέρα όχι μακριά από τα σύνορα με τη Ρωσία