14 Ιουλίου, 2014

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΒΙΑΣΙΜΟΙ

 
Άρθρο του κ. Χρήστου Δημήτρη / 13/7/2014 

Η χώρα ρημάζεται. Τα λάφυρα από τους κατασκευαστές του χρέους διαμοιράζονται. Οι εγχώριοι νταβατζήδες τρέχουν με προθυμία να αντιπροσωπεύσουν τους εισβολείς. Μέλλον δεν υπάρχει, αφού η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται, καθώς δεν υπάρχουν νέες παραγωγικές άμεσες επενδύσεις. Οι εξαγορές κυρίως μονοπωλιακών υπηρεσιών του Δημοσίου γίνονται με αντικανονικούς ως προς την ευρωπαϊκή νομοθεσία φωτογραφικούς διαγωνισμούς, όπου στο τέλος μένει μόνο ένας ενδιαφερόμενος. Αυτός που έτρεξε μόνος του και νίκησε! Τα τιμήματα κάτω και από το 50% και βάλε της αξίας του περιουσιακού στοιχείου. 

Για παράδειγμα, τα τσέχικα hedge funds με τη συμμετοχή του Μελισσανίδη, αφού βούτηξαν τον ΟΠΑΠ τρέχοντας χωρίς αντίπαλο, μετά έσπευσαν στο τραπεζικό σύστημα για δανεισμό για να πληρώσουν αυτό που αγόρασαν! Ναι, αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα της Ε.Ε., χωρίς κανένας από τους αυστηρούς προτεστάντες της Γερμανίας να αντιδρά. ΑΝΤΙ ανάπτυξης, ό,τι άντεχε και δούλευε από την πραγματική οικονομία λυγίζει υπό το βάρος της κρατικής αδιαφορίας για το ενεργειακό κόστος, τη ρευστότητα στην αγορά και τη δραματική συρρίκνωση της ζήτησης.Και έλεγαν πως αν πετσοκόψουμε τους μισθούς θα γίνουμε ανταγωνιστικοί! Εδώ δουλεύουν επιχειρήσεις χωρίς καν να πληρώνουν τους εργαζόμενους, αλλά το μοιραίο δεν αποφεύγεται. Το χρέος δεν πρόκειται να γίνει ποτέ βιώσιμο, όπως παραδέχονται όλοι, πλην όμως ελάχιστοι στην Ε.Ε. τολμούν να αμφισβητήσουν τις διαταγές του Βερολίνου.  

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ φυσικό κεφάλαιο της χώρας ξεπουλιέται χωρίς κανένα περιβαλλοντικό, αρχιτεκτονικό και ιστορικό πλαίσιο. Η κυβέρνηση έχει υποδουλωθεί πλήρως, με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο να εκτελούν κάθε εντολή του Βερολίνου χωρίς αιδώ.Η τρόϊκα έδωσε στον νέο υπουργό Οικονομικών το σκονάκι με το πλαίσιο των καθηκόντων του. Αυτά είναι πλέον γνωστά. Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα που αξίζει να θέσει κανείς είναι γιατί κρύβονται δεκάδες προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής. Και αν ο όρος προσωπικότητες σας φαίνεται αταίριαστος ως υπερβολικός, ας καταφύγουμε στον όρο νυν και τέως αξιωματούχοι με ειδικό πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα. 

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, πώς ανέχεται ο Κώστας Καραμανλής τη μετατροπή της παράταξης που ίδρυσε ο θείος του σε ρεμπέτ ασκέρι, όπου σχεδόν όλοι οι βουλευτές είναι ικανοί να υποστηρίξουν μέχρι ότι πετάει ο γάιδαρος, θέτοντας το ατομικό τους συμφέρον υπεράνω όλων, παριστάνοντας πως κάτι κάνουν, ενώ παραδίδουν γη και ύδωρ στους δανειστές; Είναι υπεράνω της πατρίδας η παράταξη; Κανείς δεν μπορεί δημοσίως να το ισχυριστεί, αλλά και σχεδόν κανείς δεν τολμά να αναλάβει τις ευθύνες του. Διότι εδώ, στην περίπτωσή μας, δεν μπαίνει θέμα μόνον ταξικών οξύνσεων και συμφερόντων. Εδώ αφανίζεται συνολικά η χώρα. Θα ήθελα να ρωτήσω τι ακριβώς νιώθει ο κ. Σημίτης τούτες τις στιγμές. Δεν ρωτάω όμως, διότι έχει αποδείξει πόσο δειλός και αδύναμος είναι απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα. 

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ο Κ. Λαλιώτης του παλαιού πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, που οι... ερμηνευτές του ισχυρίζονται ότι η σιωπή του είναι εξόχως σημαντική; Με ποιο τρόπο ένας νέος που το 1974 αγωνίστηκε, με όλους εμάς της γενιάς του Πολυτεχνείου, στην πρώτη γραμμή για Ψωμί- Παιδεία - Ελευθερία βοηθάει με τη σιωπή του, παρακολουθώντας την καταστροφή της χώρας; Γιατί ο ευπατρίδης τέως υπουργός εξωτερικών Π. Μολυβιάτης δεν βρίσκει τρόπο να κάνει κάτι τούτες τις στιγμές, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η χώρα μας δεν διαθέτει πλέον υπουργείο Εξωτερικών; Ότι το συγκεκριμένο υπουργικό γραφείο χρησιμεύει μόνο για τις επαφές και τις ίντριγκες του Βενιζέλου να ελέγξει με τα κατακάθια που τον στηρίζουν αυτό που έχει απομείνει από το ΠΑΣΟΚ. 

ΓΙΑΤΙ ο Κ. Μητσοτάκης συγχώρησε τόσο εύκολα τη μεγάλη προδοσία του Αντώνη Σαμαρά, όπως έλεγε; Η Ντορούλα, ο Κυριάκος και ο εγγονός Κώστας, που κάνουν πολιτική καριέρα, είναι υπεράνω πατρίδας; Φυσικά! Ο καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος, που γνωρίζει πολύ καλά της έκταση και την επικινδυνότητα της κατάστασης, τι φοβάται; Μην εκθέσει τον Κώστα Καραμανλή; Το ότι ξεφτιλίζει την ιστορία του, έχοντας δουλέψει δίπλα στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, δεν έχει καμιά σημασία; 

Ο κ. Παπουτσής και αυτός του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, δραπέτευσε στο εξωτερικό για μια καλοπληρωμένη θέση που του πρόσφερε ο Σαμαράς με τη σύμφωνη γνώμη του κ. αντιπροέδρου. Και από τότε μιλάει κι αυτός με τη σιωπή του εκεί στην μαύρη ξενιτιά.ΔΕΝ προσπαθώ-πλαγίως-να κατασκευάσω υποστηρικτές των συμφερόντων του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υποτιμώ τόσο πολύ πολιτικούς που επιβίωσαν διά πυρός και σιδήρου από τις σκληρές πολιτικές και κομματικές ίντριγκες. Απλά επιχειρώ να θυμίσω πως όταν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, θα είναι αργά για όλους. Και τότε, ναι, οφείλουν να το βουλώσουν. 

ΟΦΕΙΛΩ όμως να ξεχωρίσω τον δημόσιο λόγο του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος, αν και μπορούσε να... κρυφτεί, εξακολουθεί να παρεμβαίνει στα εγκόσμια με θάρρος και σαφήνεια. Αν λοιπόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί, στο τέλος του δημοσίου βίου του, να προσφέρει εθνικές υπηρεσίες παρόμοιες με αυτές που επικαλείται ότι προσέφερε ως έφηβος στον απελευθερωτικό αγώνα από τους Γερμανούς κατακτητές, ιδού η Ρόδος. Αν δεν είναι όλοι δειλοί, τότε η μόνη ερμηνεία που απομένει είναι πως σχεδόν όλοι είναι εκβιάσιμοι και το τίμημα το πληρώνει η χώρα και ο λαός.
 

14/7/2014 - ΧΩΡΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΡΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΒΕΣΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ

 

Μέρα συνηθισμένη. Ρουτίνα, τρέξιμο, άγχος. Άγχος να προλάβουμε. Να προλάβουμε τι; Προφανώς δεν ξέρουμε. Προφανώς αγνοούμε. Και κάπου εκεί στο πρωινό μιας ασήμαντης, βουβής, συνηθισμένης, γεμάτης σκοτούρες ημέρας, το μυαλό σταματά, γεμίζει σκέψεις. Σκέψεις φυσικά βουβές, καθαρές και ολίγον συγκεχυμένες. Δίλημμα. Λάπτοπ ή μολύβι; Μα, φυσικά ο παραδοσιακός τρόπος πάντα με εξέφραζε και με έκανε να αισθάνομαι οικεία. Να αισθάνομαι πως δημιουργώ. Πως ζω. Ε, θα το αντιγράψω μετά στο word.

Σκεφτόμουν μια κουβέντα που έκανα με φίλους την προηγούμενη εβδομάδα στα Χανιά. Συζήτηση που αφορούσε την Ελλάδα και τα αισθήματά μας γι' αυτήν. Ή, καλύτερα, τα συναισθήματα; Θα φανεί. Συζήτηση που γίνονταν στις 4 το πρωί μεταξύ χ και χ+1 τζιν. Συζήτηση αυθόρμητη, ειλικρινής, αγνή, καθαρή. Συζήτηση υπό το πρίσμα των κεριών που αναδείκνυαν το σημαντικότερο στοιχείο που δίνει ζωή στον πλανήτη Γη... το νερό... το μοναδικό στοιχείο που εκφράζει τη δύναμη, τη θέληση, την αποφασιστικότητα, τη ζωή.

Τελικά, τι είναι για εμάς η Ελλάδα; Η απάντηση πολυγνωμική, πολυπρισματική και πολυδιάστατη. Είναι η χώρα που συνηθίσαμε να ζούμε; Είναι μια συνήθεια; Είναι η χώρα του πολιτισμού; Της φιλοσοφίας; Της παγκόσμιας πνευματικής ανάτασης; Η χώρα των μυαλών; Των αθλητικών επιτευγμάτων; Η χώρα της φέτας και του μουσακά; Η ναυαρχίδα των αξιών και της ηθικής; Η χώρα των πολιτικών; Των κομμάτων; Των σκανδάλων; Των offshore; Των μπαταχτσήδων; Των χαμένων ευκαιριών; Ή χώρα μαγαζί γωνία; Ή χώρα θύμα; Ή μήπως είναι η χώρα των εραστών; Των ονειροπόλων βουβών εραστών;

Μήπως είναι όλα αυτά; Ναι, η Ελλάδα είναι όλα αυτά. Είναι το μεσογειακό ταμπεραμέντο που εκδηλώνεται σε όλες του τις εκφάνσεις, και όπως φαίνεται όταν όλα αυτά δεν συνοδεύονται από οργάνωση, μεθοδικότητα και σκληρή αέναη δουλειά -σε σημείο μοναχισμού- επέρχεται η πτώση. Πτώση που ο ελληνικός λαός υφίσταται τα τελευταία χρόνια χωρίς να είναι άμοιρος ευθυνών αλλά χωρίς αυτό να νομιμοποιεί την παροιμία «τώρα που βρήκαμε παπά ας θάψουμε πεντέξι». Πτώση που επέφερε πείνα, φτώχεια, βία, πορνεία, γκρίνια, χωρισμούς, καταβαράθρωση κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, καταστροφή ονείρων, αφανισμό ελπίδας και γενικότερα μηδενισμό προοπτικής.

Και τώρα η λύση; Η αλλαγή πλεύσης που συνεπάγεται αλλαγή νοοτροπίας, κουλτούρας, πράξεων, ενεργειών. Ο καθένας από εμάς να μάθει ατομικά να συμμορφώνεται όχι τόσο με τους ισχύοντες θεσπισμένους κανόνες (διότι πολλοί από αυτούς κινούνται έξω από τη λογική) αλλά με μία συμπεριφορά που θα έχει ως στόχο το γενικό καλό και την κοινωνική ανάταση. Αλλά πάνω από όλα πρέπει να υπάρχει κίνητρο, ελπίδα, φως, νερό, φύση, μουσική, έμπνευση, καρδιά.

Να υπάρξει στόχος για να κατευθυνθεί το βέλος. Και αυτό επέρχεται μόνο μέσα από τον ρομαντισμό και τα όνειρα. Επέρχεται μόνο μέσα από τους εραστές. Τους ανθρώπους δηλαδή που παθιάζονται με αυτό που κάνουν και δίνουν ένα μείγμα αγάπης, αφοσίωσης, ρίσκου, ονείρου και σκληρής δουλειάς ώστε να είναι οι καλύτεροι. Τους εραστές που μεταδίδουν το πάθος του ιδεώδους. Συνεπώς, η Ελλάδα πρέπει να γίνει η χώρα των εργατικών εραστών. Διότι τα όνειρα των εραστών δεν σβήνουν.
 

ΑΦΕΛΕΙΑ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ...

 
Η προσπάθεια για τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, με αφορμή το θέμα της ΔΕΗ, εξελίχθηκε σε φάρσα και επιβεβαίωσε δυστυχώς την ανωριμότητα του πολιτικού συστήματος και την προσχηματική συμπεριφορά του πέρα και έξω από την ουσία της υπόθεσης. 

Στην πραγματικότητα ζήτημα δημοψηφίσματος δεν υπήρξε ποτέ, διότι όλοι γνώριζαν ότι δεν υπάρχει επ' ουδενί η απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 βουλευτών που θα επέτρεπε να προχωρήσει η διαδικασία. 

Το χειρότερο όμως είναι ότι ενώ όλοι ήξεραν το τελικό αποτέλεσμα, κρύφτηκαν πίσω από διαδικαστικούς ελιγμούς, για να μην ομολογήσουν πως δεν ενδιαφέρονται για τη σχέση της ΔΕΗ με την κοινωνία, αλλά για να κάνουν το κομμάτι τους σε μια συγκεκριμένη κατηγορία συνδικαλιστικών - και όχι μόνον - συμφερόντων. 

Η κυβέρνηση χωρίς προφανή λόγο καλύφθηκε πίσω από την αδυναμία των κομμάτων της αντιπολίτευσης να συνεννοηθούν και δεν σήκωσε το γάντι της πολιτικής πρόκλησης ανοίγοντας την Ολομέλεια, ώστε να αντιπαρατεθεί στη βάση των επιχειρημάτων για το θέμα. 

Στην πραγματικότητα η κυβερνητική πλειοψηφία εκμεταλλεύθηκε τον δογματισμό και τον μικροκομματικό σχεδιασμό των αντιπάλων της, για να αποφύγει κάποια «φάλτσα» των δικών της λαϊκιστών βουλευτών που στις επίμαχες εκλογικές περιφέρειες με ισχυρή παρουσία της ΔΕΗ λένε τα ίδια με την αντιπολίτευση. 

Η ουσία της υπόθεσης έτσι κι αλλιώς παρακάμφθηκε από όλες τις πλευρές και δεν βρέθηκε κανείς να εξηγήσει ότι η υποχρέωση ιδιωτικο­ποίησης έχει καθυστερήσει κοντά δύο δεκαετίες στο όνομα της δήθεν ευαισθησίας. 

Η αλήθεια όμως είναι ότι οι κυβερνήσεις ζητούσαν διαρκώς εξαιρέσεις για να μη βρεθούν σε τροχιά σύγκρουσης με κατεστημένα συμφέροντα. Και είναι γνωστό ότι αυτά δεν περιορίζονται μόνον στις συντεχνίες αλλά και σε όλους εκείνους που προτιμούσαν το μονοπώλιο για να το εκμεταλλεύονται με τη βοήθεια του πολιτικού συστήματος. 

Μια ύστατη μάχη να παραμείνει η κατάσταση ως έχει συνεχίζεται ακόμη και σήμερα από γνωστά συμφέροντα που έχουν συμμαχήσει και με τον... διάβολο προκειμένου να αποτρέψουν την απελευθέρωση της αγοράς. Οι εκλεκτικές συμπάθειες προς την έξαλλη αντιπολίτευση από- θεωρητικώς- ταξικούς εχθρούς δεν είναι ούτε αθώες ούτε άσχετες με τις εξελίξεις. 

Αντιθέτως οι ανίερες συμμαχίες έχουν συγκεκριμένους στόχους και εξυπηρετούν πολύ συγκεκριμένα σχέδια, που υπερασπίζονται τα κρατικά μονοπώλια, διότι έτσι μπορούν να τα ελέγχουν και ενίοτε να τα εκμεταλλεύονται. Οσοι παριστάνουν τους θεματοφύλακες του δήθεν κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΗ είτε είναι αφελείς είτε ξεδιάντροποι υποκριτές.

 


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Ελλάδα: Αντισυνταγματική κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η φορολόγηση των επιδομάτων  βιβλιοθήκης και συμμετοχής σε συνέδρια που λαμβάνουν οι γιατροί του ΕΣΥ. Η φορολόγηση των επιδομάτων ξεκίνησε το 2002, μετά την εφαρμογή του άρθρου 12 του Ν. 3052/2002. Στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις δράσεις της Υπηρεσίας. Ο υπουργός τόνισε ότι «χρειάζεται συνεχής και εμφανής παρουσία της Τροχαίας στο δρόμο για την πρόληψη και όχι το 'σύστημα ενέδρα', δηλαδή κρυμμένοι αστυνομικοί και περιπολικό πίσω από τους θάμνους ή μετά από στροφές με σκοπό την εκ των υστέρων τιμωρία».

Ως άκαρπη και κατώτερη των προσδοκιών χαρακτηρίζει τη συνάντηση με τους υφυπουργούς Παιδείας Αλ. Δερμετζόπουλο και Κ. Κουκοδήμο, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας. Στην εντατική νοσηλεύονται δύο παιδιά, ένα αγόρι 11 ετών και ένα επτάχρονο κορίτσι, τα οποία τραυματίστηκαν από έκρηξη σε εργοστάσιο κατασκευής βεγγαλικών στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν σοβαρά και οι ιδιοκτήτες του εργοστασίου. Ποινή κάθειρξης 12 ετών επέβαλε τελικά το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Οι συνήγοροι του τέως δημάρχου προανήγγειλαν προσφυγή κατά της απόφασης στον Άρειο Πάγο. Για απόφαση σκοπιμότητας κάνει λόγο ο κ. Παπαγεωργόπουλος. 

Κόσμος: Μετά από χρόνια διχασμού, η Εκκλησία της Αγγλίας ψήφισε τη Δευτέρα υπέρ της ανάληψης από γυναίκες του αξιώματος του επισκόπου. Με την απόφαση αυτή, ανατρέπεται μία παράδοση αιώνων που απαγόρευε στις γυναίκες να γίνονται επίσκοποι. Οι τζιχαντιστές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν τη Δευτέρα περιοχές της Ντέιρ αλ Ζορ, της μεγαλύτερης πόλης της ανατολικής Συρίας, που έλεγχαν οι σύροι εξεγερμένοι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ετοιμάζεται να επικυρώσει την Τρίτη την τοποθέτηση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν, αλλά τη στιγμή που η αντιπαράθεση αυτή λαμβάνει τέλος, μία άλλη έχει ανάψει για τα καλά.

Αφορά στα άλλα δύο «υψηλά αξιώματα», τις θέσεις της επικεφαλής διπλωματίας και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και στόχος είναι να βρεθούν οι διάδοχοί τους στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των «28» την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.Την πρόθεσή του να συνεχίσει χωρίς καθυστέρηση τις μεταρρυθμίσεις έως το 2017 υπογράμμισε ο Φρανσουά Ολάντ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας μετά την παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης.Χιλιάδες πολίτες της Κεντρικής Αμερικής έχουν εδώ και χρόνια εγκατασταθεί στις ΗΠΑ και το δίλημμα που αντιμετωπίζουν πλέον είναι: να αφήσουν τα παιδιά τους πίσω στις χώρες προέλευσης ή να τα βάλουν στην περιπέτεια (θανάσιμη σε ορισμένες περιπτώσεις) να τα φέρουν στις ΗΠΑ για μια καλύτερη ζωή; 

Οικονομία: Διαψεύδει το ΠΑΣΟΚ τις πληροφορίες ότι συζητούνται με την τρόικα και προωθούνται δυσμενείς αλλαγές στο Ασφαλιστικό, ιδιαίτερα όσον αφορά τα όρια ηλικίας και τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. «Σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ δηλώνει και πάλι ότι για μας το θέμα των παραμετρικών αλλαγών στο ασφαλιστικό και των παρεμβάσεων στα εργασιακά, έχουν ΚΛΕΙΣΕΙ με τις ρυθμίσεις που έχουν ψηφισθεί ως τώρα και ήδη εφαρμόζονται» τονίζει. Λήγει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων στο ΤΑΧΙSnet. 

Το μεσημέρι όμως το σύστημα εμφάνισε προβλήματα, τα οποία αποδίδονται στη μαζική υποβολή δηλώσεων, οι οποίες είχαν φτάσει μέχρι το απόγευμα της 160.000. Η πορεία του προϋπολογισμού και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της τρίωρης συνάντησης των επικεφαλής της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο. Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο, «έγινε μια εποικοδομητική κουβέντα, πολύ καλύτερη σε σχέση με την πρώτη συνάντηση του κ. Χαρδούβελη με τους Τόμσεν, Κοστέλο και Μαζούχ». 

Αθλητισμός: Περισσότεροι από 250 χιλιάδες οπαδοί αναμένεται να υποδεχθούν την Τρίτη την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία στην Πύλη του Βραδεμβούργου, στο Βερολίνο. Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ θα προσγειωθεί με ειδική πτήση περίπου στις 09:00 στο αεροδρόμιο του Τέγκελ και θα μεταβεί απευθείας για να συναντήσει τους φιλάθλους της. Αυτό υπολογίζεται να γίνει κατά τις 11:00, ενώ στο καλωσόρισμα της «μάντσαφτ» θα είναι και ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, Κλάους Βοβεράιτ.

Μπορεί ο Τόμας Μίλερ να ήταν καταλυτικός παράγοντας της Γερμανίας για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως στις δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του τροπαίου έδειξε την άσχημη πλευρά του εαυτού του. Σε ερώτηση νεαρής δημοσιογράφου σχετικά με το «χρυσό παπούτσι» της απάντησε χυδαία ότι «μπορείτε να χώσετε το χρυσό παπούτσι στον…..». «Χρυσάφι» θα βάλει στα ταμεία της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά τη συμφωνία της με την Adidas για τις φανέλες της ομάδας. Οι «κόκκινοι διάβολοι» θα βάλουν στα ταμεία τους το ποσό των 942 εκατομμυρίων ευρώ για δεκαετή συμφωνία.

  
ΓΕΓΟΝΟΤΑ (14 ΙΟΥΛΙΟΥ)

1789:Η Γαλλική Επανάσταση ξεκινά με την πτώση της Βαστίλης και μετέπειτα καθιερώνεται η 14η Ιουλίου ως εθνική γιορτή της Γαλλίας.

1992:Απόπειρα δολοφονίας εναντίον του τότε υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Παλαιοκρασά επί της πλατείας Συντάγματος από την «17 Νοέμβρη». Την ζωή του χάνει ο άτυχος περαστικός Θάνος Αξαρλιάν.

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

1918:Ingmar Bergman, Σουηδός σκηνοθέτης από τους σημαντικότερους και επηρεαστικότερους όλων εποχών.

ΘΑΝΑΤΟΙ

1904:Anton Chekhov, σημαντικός Ρώσος δραματουργός.