20 Ιουνίου, 2014

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ

 
Χείλη Πατριάρχου......ψεύδονται.

Τελικά η ανεπίσημη κατά τα άλλα επίσκεψη του Αιρετίζοντος Οικουμενικού στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδος επήρε επικίνδυνες διαστάσεις με ανεξέλεγκτες εξελίξεις. Η επίσκεψή του αυτή είχε δόλιο στόχο. Ήλθε με συντεταγμένη αποστολή. Χωρίς να τηρήσει καν τα προσχήματα, επικαλούμενος (ο ψεύτης!!!), τις γνωστές οικολογικές του ευαισθησίες, βρέθηκε στην Αθήνα με απώτερο σκοπό να ελέγξει τις διαδικασίες εκλογής νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων.

Επειδή στην Μητροπολιτική αυτή θέση διακυβεύονται (φευ της απληστίας), πολλά χρήματα, ο Οικουμενικός επιδιώκει την οπωσδήποτε εκλογή «δικού του ανθρώπου», και για το σκοπό αυτό προβαίνει σε συναντήσεις με «εχθρούς και φίλους». Θα πρέπει όμως να γνωρίζει ο Οικουμενικός πως η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδος δεν είναι Βατικανό που μπορεί να βγαίνει και να μπαίνει όποτε αυτός νομίζει, για να μην θυμηθούμε τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ που του είχε απαγορεύσει ακόμα να κοιτά προς την Ελλάδα.

Δυστυχώς η κάθε επίσκεψη του Οικουμενικού δεν είναι ευλογία Θεού για την Ελλάδα όποτε έρχεται, αλλά είναι  δυστυχία του πληρώματος της  Ορθοδόξου Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδος. Σε ότι αφορά τις δηλώσεις της Φαναριώτικης διπλωματίας του Περγάμου ότι είναι παράκληση του Οικουμενικού προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο το ενδιαφέρον του για την Ι. Μητρόπολη Ιωαννίνων και όχι παρέμβαση ας τα αφήσει κατά μέρος για τους αφελείς, διότι αν ήταν παράκληση δεν θα καλούσε σήμερα λάθρα τον Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιο, να του πει ποιος ξέρει τι... Κύριος γνωρίζει τις σκοτεινές σκέψεις και βουλές του Οικουμενικού.

Πάντως πρέπει να θυμούνται εκεί στο Φανάρι ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και δυστυχώς γι’αυτούς οι άλλοτε πανίσχυροι Πατριάρχες της Κωνσταντινουπόλεως, που ανεβοκατέβαζαν Αυτοκράτορες και έστελναν στην πυρά στον Ιππόδρομο της Κωνσταντινουπόλεως τους διαφωνούντες, κατέληξαν επαίτες των εξουσιαστών. Αφού υπηρέτησαν δουλικά τους τελευταίους αφέντες τους, τους σουλτάνους, τώρα αποτελούν μέσα στην βασιλεύουσα ξένο σώμα και αυτό το αποδεικνύει η ειδική χορηγία που λαμβάνουν από το Ελληνικό κράτος.

Ας πάψει λοιπόν ο Οικουμενικός να φέρεται ως Αττίλας εις βάρος της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος. Εξάλλου τι ζητάει κάθε λίγο και λιγάκι ο Βαρθολομαίος στην Ελλάδα από τους καθ’ ομολογίαν του ξεβράκωτους Έλληνες;

Θα επανέλθουμε για να δούμε μέσα από εμπεριστατωμένα κείμενα κατά πόσον έχει ισχύ ο Οικουμενικός στην Εκκλησία της Ελλάδος. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι η Πράξις του 1928 είναι απλά ένα κουρελόχαρτο και όχι κάποιος Ιερός Κανόνας!!!!.

Π. ΒΟΙΩΤΟΣ  
  ΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ
 ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821

 «Δυστυχώς οι δύο λαοί διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων, όταν ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές ». Απίστευτο και όμως αληθινό! Τόλμησε να βεβηλώσει τη μνήμη των ηρώων πολεμιστών της επανάστασης του 1821 και να επιχειρήσει να μας διαφωτίσει για τη δήθεν ειρηνική συμβίωση των δύο λαών. Αυτοί που θυσιάστηκαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, θεωρούνται ξεβράκωτοι από τον οικουμενικό διώκτη των ορθοδόξων. Μόνον ένας τουρκόσπορος θα μπορούσε να δηλώσει κάτι τέτοιο. Πλήρης υποταγή στις βουλές της Άγκυρας.

Οι λέξεις αυτοθυσία και αγάπη για την πατρίδα, είναι άγνωστες για αυτόν. Το μόνο που γνωρίζει, είναι να προσκυνά τους αντίχριστους αφέντες του, να προδίδει και να πουλάει τα ιδανικά και τα αξιώματα που δήθεν πρεσβεύει. Ένα πράγμα όμως δεν πρέπει να ξεχνά, αυτός και οι όμοιοί του. Ότι έχουνε γνώση οι φύλακες. Η άνωθεν συγκλονιστική πατριαρχική δήλωση, έγινε μία μόλις εβδομάδα πριν την ενθρόνισή του σε οικουμενικό Πατριάρχη.Η δήλωση του Βαρθολομαίου δημοσιεύτηκε από τις εφημερίδες «Ελεύθερη Ώρα» (30 Οκτωβρίου 1991) και «Αυριανή» (26 Δεκεμβρίου 1991).











ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΙΟΦΕΡΣΑΛΩΝ Ο κ. ΚΥΡΙΛΛΟΣ

 

«Με το από 12−6−2014 Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε μετά από πρόταση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 34 παρ. 3 και 6 του Ν. 590/1977 «Περί του καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος»(ΦΕΚ 146 τ. Α΄) απαλλάσσεται των καθηκόντων του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλος (κατά κόσμον Γεώργιος Χριστάκης του Παναγιώτη με Α.Δ.Τ. Π 905000/15−9−1992/Τ.Δ. Καρδίτσας),από τα καθήκοντά του και κηρύσσεται η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων σε χηρεία σύμφωνα με την αριθ. 157/ΚΖ΄/10−6−2014 απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. (Αριθμ. βεβ. διαγραφής από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου: 3780788216/16−6−2014).»


 


40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ KΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

Το 40ήμερο μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Ελασσόνος κυρού Βασιλείου θα τελεσθεί αύριο Σάββατο 21 Ιουνίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου, στην Ελασσόνα.

Στο μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη κυρού Βασιλείου θα παραστούν Αρχιερείς της Ελλαδικής Εκκλησίας, οι αρχές της περιοχής και  πιστοί από την Επαρχία Ελασσόνας, το Νομό Λάρισας και όμορους Νομούς.