23 Απριλίου, 2014

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ EN ΜΕΣΩ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ!!!!

 
 ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ
 7 ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΣΥΡΙΩΝ ΣΤΟ ΙDLEB
 Σκηνές αποκάλυψης με την στήριξη της διεφθαρμένης Δύσης.

 
Ανατριχιαστικές φωτογραφίες από τη νέα μαζική σφαγή νεαρών αμούστακων Σύριων στρατιωτών από ισλαμιστές στο Ιdleb.Πρόκειται για ένα νέο εξωφρενικό έγκλημα πολέμου κατά αιχμαλώτων που παραβιάζει και κονιορτοποιεί το Διεθνές Δίκαιο.

Την σοκαριστική αποκάλυψη το ειδησεογραφικό alhadathnews.net στις 18/04/13.Το υλικό προέρχεται και από βίντεο που αναρτήθηκε σε φιλοτζιχαντιστικό site. Η τελετουργική σφαγή έγινε στο χωριό Brive Idlib.Σφαγιάστηκαν εν ψυχρώ 7 νεαρά παιδιά του Συριακού στρατού.

Σύμφωνα με μια πηγή οι τρομοκράτες αιχμαλώτισαν τους 7 φαντάρους. Τους σκότωσαν, τους αποκεφάλισαν και διαπόμπευσαν δημοσίως τις ακέφαλες σωρούς στους δρόμους των χωριών προς παραδειγματισμό.

 Από τη μέθη του αίματος οι δήμιοι ήταν ασυγκράτητοι. Τεμάχισαν τα σώματα με αιχμηρά αντικείμενα για να μην είναι δυνατή η ταυτοποίηση των θυμάτων ενώ έστησαν γλέντι παραφροσύνης για να γιορτάσουν το γεγονός.

Στη συνέχεια εμπαίζουν και παίζουν με τα κεφάλια τα καρφώνουν σε σίδερα και τα περιγελούν τα μπουκώνουν με φαγητό. Μικρά παιδιά τα επιδεικνύουν στην κάμερα. Το σαρδόνιο και σαρκαστικό γέλιο τους είναι ενδεικτικό της παραφροσύνης που την είπαν επανάσταση. Το βίντεο με τα ακέφαλα σώματα που είναι διάτρητα από σφαίρες δηλωτικό του μένους των δολοφόνων δεν αντέχεται να το βαστάξει ανθρώπινη ψυχή.

Στο Ιdleb εκεί που μαρτύρησαν οι επίσκοποι.Τα εσφαγμένα αρνία της συριακής αποκάλυψης στραγγίζουν το αίμα τους βασανιστικά στάλα τη στάλα στον εφησυχασμένο ατομικισμό και καλούν σ΄Ανάσταση Πνευματική. Εισίν ώδε. 

(23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ) † ΑΓΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΣ

 


Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος ανήκει στη χορεία των μεγαλομαρτύρων και είναι από τους λαοφιλεστέρους Αγίους της Εκκλησίας μας. Έζησε κατά τα τέλη του 3ου αιώνος μ.Χ. και τας αρχάς του 4ου επί της βασιλείας του Διοκλητιανού.  Η εποχή του υπήρξε εποχή σκληρών διωγμών και εξοντωτικών κατά της Χριστιανικής Πίστεως. Ο Γεώργιος είχε μεγάλο αξίωμα. Ήτο κόμης και διακρινόταν σ' όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις για την γενναιότητά του και την ανδρεία του. 

Παρ' όλη τη δόξα όμως και τις τιμές δεν αρνήθηκε να θυσιάση τα πάντα και να ομολογήση με παρρησία ενώπιον του αυτοκράτορος και πολλών αρχόντων την χριστιανική του πίστιν. Υπέμεινε βασανιστήρια πολλά και φρικτά που στο τέλος τον ανέδειξαν Μεγαλομάρτυρα. Πολλά είναι τα θαύματα του Αγίου Γεωργίου. Όχι μόνον αυτά που αναφέρονται στο μικρό αυτό φυλλάδιο, αλλά και πολλά άλλα που πάντοτε και σήμερα εκτελεί σ' όσους προσφεύγουν με πίστι στις πρεσβείες του. 

Πολλοί ναοί τιμώνται επ' ονόματι του Αγίου Γεωργίου, δείγμα κι' αυτό της αγάπης του λαού προς τον Άγιον, και πολλοί φέρουν το όνομά του. Δείγμα τιμής από μέρους μας προς τον Άγιον, είναι βέβαια και ο εορτασμός της μνήμης του και αι πανηγύρεις, αλλά πιο μεγάλο δείγμα τιμής είναι η μίμησις της αγίας ζωής του, γιατί «τιμή μάρτυρος» είναι η «μίμησις μάρτυρος». Μίμησις της ομολογίας, της μαρτυρικής, της αγίας ζωής του.

Ομολογητής ο κόμης Γεώργιος: Ο Μεγαλομάρτυς Γεώργιος γεννήθηκε στην Καππαδοκία από ευσεβείς γονείς, και έμεινε ορφανός από πατέρα σε ηλικίαν δέκα ετών. Η μητέρα του τον έφερε μαζί της στην Παλαιστίνη όπου ήταν η Πατρίδα της και είχε και τα κτήματά της. Ο Γεώργιος καίτοι νεαρός κατατάχθηκε στο στρατό, όπου μάλιστα προήχθη σε μεγάλα αξιώματα, ώστε να παίρνη μέρος και στις συνελεύσεις των ανωτάτων αξιωματούχων του Κράτους. 

Ο Διοκλητιανός τον εκτιμούσε πολύ. Από την εποχή του αυτοκράτορος Δεκίου μέχρι την εποχή που ανέλαβε τον θρόνον ο Διοκλητιανός, το 284 μ. Χ., η Χριστιανική Εκκλησία επειδή είχεν ειρήνη αυξήθηκε πάρα πολύ. Οι Χριστιανοί είχαν πάρει πολλές δημόσιες θέσεις, είχαν κτίσει πολλούς και μεγάλους ναούς, είχαν κτίσει σχολεία και είχαν οργανώσει και την διοίκηση και την διαχείρισι των εκκλησιών και της Φιλανθρωπίας.

Ο Διοκλητιανός όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του εργάσθηκε στην αρχή για την οργάνωσι του αχανούς Κράτους του. Προσέλαβε στρατηγούς ως βοηθούς του και τους ωνόμασε αυτοκράτορας και Καίσαρας και αφού επέτυχε να υποτάξη τους εχθρούς του Κράτους του, και να σταθεροποιήση τα σύνορά του, στράφηκε στα εσωτερικά ζητήματα. Δυστυχώς στράφηκε εναντίον της Χριστιανικής θρησκείας για ν' ανορθώση την ειδωλολατρίαν και θεοποιήση την ιδέα του αυτοκράτορος. 

Γι΄ αυτό λοιπόν τον λόγον εκάλεσε τους βοηθούς του Καίσαρα το 303 μ. Χ. και τους στρατηγούς στην πρωτεύουσα του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους σε τρεις γενικές συγκεντρώσεις. Μεταξύ τους βρισκόταν και ο Γεώργιος που διακρίθηκε πολλές φορές στους πολέμους. Συγκεντρώθηκαν λοιπόν όλοι, για να πάρουν αποφάσεις για την εξόντωσι και τον αφανισμό της χριστιανικής πίστεως. Πρώτος εμίλησε ο Διοκλητιανός και επέβαλε σ' όλους ν' αναλάβουν τον εξοντωτικό αγώνα εναντίον του Χριστιανισμού. 

Όλοι υποσχέθηκαν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια, για να εξαλείψουν την Χριστιανική θρησκεία από το Ρωμαϊκό Κράτος. Τότε ο γενναίος Γεώργιος στάθηκε στον μέσον του συνεδρίου και είπε: Γιατί, βασιλεύ και άρχοντες, θέλετε να χύσετε αίμα δίκαιον και άγιον και να εξαναγκάσετε τους χριστιανούς να προσκυνούν και να λατρεύουν τα είδωλα; Και διεκήρυξε την αλήθεια της Χριστιανικής θρησκείας και την Θεότητα του Χριστού.  

Μόλις ετελείωσε, συγχύσθηκαν όλοι με την ομολογία του αυτή, και προσπάθησαν να τον πείσουν να μετανοήση για όσα είπε για να καταπραϋνθή και ο Διοκλητιανός. Αλλά ο Γεώργιος ήταν σταθερός και με θάρρος διεκήρυττε την χριστιανικήν πίστιν του.

Στη φυλακή. Βασανιστήρια: Ωργισμένος ο Διοκλητιανός διέταξε να τον κλείσουν στην φυλακή και να του περισφίξουν τα πόδια του στο ξύλο και πάνω στο στήθος του να του βάλουν μεγάλη και βαρειά πέτρα, αφού τον ξαπλώσουν ανάσκελα. Το άλλο πρωί ο Διοκλητιανός διέταξε να του παρουσιάσουν τον Γεώργιον, για να τον ανακρίνη. Και πάλιν ο Γεώργιος έμεινε ακλόνητος στην ομολογία του, και παρ' όλες τις κολακείες και τις υποσχέσεις που του έδωσε ο αυτοκράτορας Διοκλητιανός, διεκήρυττε την πίστι του και μιλούσε για τους ουράνιους θησαυρούς.

Τότε, αφού ωργίσθηκε ο Διοκλητιανός, διέταξε τους δημίους να δέσουν τον Άγιον σ' ένα μεγάλον τροχόν για να κομματιασθή το σώμα του. Μάλιστα ειρωνεύθηκε την ανδρεία του Αγ. και τον κάλεσε να προσκυνήση τα είδωλα.  Ο Άγιος Γεώργιος ευχαρίστησε τον Θεόν που τον αξίωνε να δοκιμασθή και δέχθηκε με ευχαρίστησι να υποστή το φοβερό αυτό μαρτύριο, με το οποίον θα κομματιαζόταν σε μικρά και λεπτά κομμάτια ολόκληρο το σώμα του, επειδή γύρω - γύρω από τον τροχόν υπήρχαν μπηγμένα κοφτερά σίδερα, που έμοιαζαν με μαχαίρια.

Πράγματι μόλις ο τροχός κινήθηκε, τα κοφτερά σίδερα άρχισαν να κόβουν το σώμα του. Τότε ακούσθηκε μια φωνή από τον ουρανόν που έλεγε: «Μη φοβάσαι Γεώργιε, γιατί εγώ είμαι μαζί σου» και αμέσως ένας άγγελος ελευθέρωσε τον άγιον, αφού τον έλυσε από τον τροχόν και θεράπευσε όλο το καταπληγωμένο σώμα του. Ο Γεώργιος αφού απέκτησε το θαυμάσιο παράστημά του και με αγγελικήν όψι παρουσιάστηκε στο Διοκλητιανό που με άλλους είχε πάει να κάνη θυσία. Μόλις τον είδαν, έμειναν όλοι έκθαμβοι και απορημένοι. Μάλιστα μερικοί ισχυρίζοντο ότι είναι κάποιος που του μοιάζει, και άλλοι ότι είναι φάντασμα.

Όπως εσχολίαζαν το γεγονός εμφανίσθηκαν μπροστά στο βασιλιά δύο από τους αξιωματικούς του, ο Πρωτολεών και ο Ανατόλιος με χίλιους στρατιώτες και ωμολόγησαν την πίστι τους στον Χριστό. Ο Διοκλητιανός θύμωσε τόσο που έγινε έξαλλος και διέταξε να τους σκοτώσουν, πράγμα που έγινε. Έπειτα διέταξε να γεμίσουν αμέσως ένα λάκκον με ασβέστη και νερό και να ρίξουν μέσα τον Γεώργιον και να τον αφήσουν τρεις ημέρες και τρεις νύκτες, έτσι που να διαλυθούν και αυτά τα κόκκαλά του. 

Οι δήμιοι πράγματι έρριξαν τον Άγιο στο ζεματιστό ασβέστη και έκλεισαν και το στόμιο του λάκκου. Ύστερα από τρεις ημέρες ο Διοκλητιανός έστειλε στρατιώτες ν' ανοίξουν τον λάκκο, οπότε βρήκαν τον Άγιον Γεώργιον όρθιον μέσα στον ασβέστη και προσευχόταν. Το γεγονός εντυπωσίασε και προκάλεσε θαυμασμό και ενθουσιασμό στο λαό που εφώναζε ότι «ο Θεός του Γεωργίου είναι Μεγάλος». Και ο Διοκλητιανός ζήτησε εξηγήσεις από τον Γεώργιον, πού έμαθε τις μαντικές τέχνες και πώς τις χρησιμοποιεί.

Ο Γεώργιος τότε του απάντησε ότι ήταν τα γεγονότα αποτελέσματα της Θείας Χάριτος και Δυνάμεως και όχι έργα μαγείας και γοητείας. Ο Διοκλητιανός ωργισμένος διέταξε να του φορέσουν πυρακτωμένα παπούτσια με σιδερένια καρφιά και να τον εξαναγκάζουν να περιπατή. Και ο άγιος προσευχόταν και περιπατούσε χωρίς να πάθη τίποτα. Πάλιν διέταξε να τον φυλακίσουν και σκέφθηκε να συγκαλέση τους άρχοντες, για να συσκεφθούν τι έπρεπε να κάμουν στον Γεώργιον.

Και αφού τον έδειραν τόσον πολύ με μαστίγια και κατεπλήγωσαν ολόκληρο το σώμα του αγίου, τον παρουσίασαν στον Διοκλητιανό, ο οποίος έμεινε έκπληκτος βλέποντας τον Γεώργιον να λάμπη σαν Άγγελος. Σκέφθηκε λοιπόν, ότι αυτό το φαινόμενο γίνεται με τις μαγείες. Γι' αυτό κάλεσε τον μάγον Αθανάσιον, για να λύση τα μάγια του Γεωργίου.

Μένει αβλαβής απ' το δηλητήριον: Ήλθε πράγματι ο μάγος Αθανάσιος και κρατούσε στα χέρια του δυο πήλινα αγγεία, στα οποία υπήρχε δηλητήριον. Μάλιστα στο πρώτον υπήρχε το δηλητήριον που αν το έπινε κανείς θα τρελαινόταν και στο δεύτερο, τέτοιο, ώστε πίνοντάς το να πεθάνη.  Πράγματι ωδήγησαν τον άγιο στο Διοκλητιανό και στον μάγο Αθανάσιον.

Ο βασιλεύς διέταξε να του δώσουν να πιη το πρώτον δηλητήριον. Και ο άγιος χωρίς δισταγμό ήπιε το δηλητήριον του πρώτου δοχείου αφού προηγουμένως προσευχήθηκε λέγοντας «Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός ημών, ο ειπών καν θανάσιμόν τε πίωσιν ου μη αυτούς βλάψη θαυμάστωσον νυν τα ελέη σου». Και δεν έπαθε τίποτα απολύτως.  Μόλις είδαν ότι δεν έπαθε τίποτα, ο βασιλεύς διέταξε να του δώση ο μάγος και το δεύτερον το θανάσιμον. Το ήπιε και αυτό χωρίς να πάθη το παραμικρό. 

Τότε όλοι έμειναν έκπληκτοι μόλις είδαν το θαύμα αυτό. Ο Διοκλητιανός εξακολουθούσε να επιμένη ότι για να μην πεθάνη ο Γεώργιος είχε δικά του μάγια. Ο μάγος Αθανάσιος που ήξερε πόσο δραστικά ήταν τα δηλητήρια που έδωσε στον Άγιο Γεώργιο αφού εγονάτισε μπροστά στον μάρτυρα ωμολόγησε την Πίστιν του στον Αληθινόν Θεόν. Τότε ο Διοκλητιανός διέταξε και εφόνευσαν τον Αθανάσιον αμέσως. 

Εκείνη την στιγμή έφθασε και η γυναίκα του Διοκλητιανού Αλεξάνδρα, η οποία ωμολόγησε την πίστιν της στον Αληθινόν Θεόν. Και ο σκληρός και άκαρδος Διοκλητιανός διέταξε να την φυλακίσουν και την επομένην να της κόψουν το κεφάλι. Η Αλεξάνδρα ενώ προσευχόταν στην φυλακή παρέδωσε την ψυχή της στα χέρια του Θεού. 

Μαρτυρικόν τέλος του Μεγαλομάρτυρος: Ο άγιος Γεώργιος κλείσθηκε στην φυλακή και την νύκτα είδε στο όνειρό του τον Χριστόν, ο οποίος του ανήγγειλε ότι θα πάρη τον στέφανον του μαρτυρίου και θα αξιωθή της αιωνίου ζωής. Σαν εξημέρωσε διατάχθηκαν οι στρατιώτες να παρουσιάσουν μπροστά του τον άγιον. Πράγματι ο Άγιος Γεώργιος εβάδιζε γεμάτος χαρά προς τον βασιλέα, επειδή προγνώριζε ότι έφθασε το τέλος του.  

Μόλις λοιπόν τον αντίκρυσε ο Διοκλητιανός του πρότεινε να πάνε στο ναό του Απόλλωνος για να θυσιάση στο είδωλόν του. Αφού μπήκε ο Γεώργιος στο ναό εσήκωσε το χέρι του και αφού έκανε το σημείο του σταυρού διέταξε το είδωλον να πέση. Αμέσως το είδωλον έπεσε και κομματιάσθηκε. Ο ιερέας των ειδώλων και ο λαός τόσον πολύ εθύμωσαν που φώναζαν στον Βασιλέα να θανατώση τον Γεώργιον. Ο Διοκλητιανός εξέδωκε τότε διαταγήν, και ο δήμιος του απέκοψε την κεφαλήν.

                              ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΕΣ!



                             




Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ


Συμβαίνει στα άτομα, συμβαίνει και στα κοινωνικά σύνολα. Εν μέσω μια ακραίας συγκυρίας, κρίσης, κατήφειας, αποκαρδίωσης ή υπερβολικού ενθουσιασμού, δεν υπάρχει ικανό απόθεμα διαύγειας για να αποτιμηθεί η πραγματικότητα στα μέτρα της - ούτε καλύτερη ούτε χειρότερη απ' όσο είναι.

Το αυτονόητο δείχνει απόμακρο, θολό, αξεδιάλυτο από τις φαντασιώσεις και τα παροράματα των σκοτισμένων νοών. Μόνο οι τρίτοι παρατηρητές μπορούν να δουν ξεκάθαρα όσα συμβαίνουν και να τα μεταδώσουν.

Φυσικά, και εκείνοι δεν είναι τόσο «αντικειμενικοί» στην κρίση τους, διότι τους επηρεάζει το άμεσο ή μακροπρόθεσμο συμφέρον τους. 

Έχοντας τα παραπάνω κατά νου μπορούμε εν πολλοίς να συμφωνήσουμε με τις περισσότερες εκ των διαπιστώσεων του βρετανικού περιοδικού «Economist», το οποίο δημοσίευσε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση για τα νέα δεδομένα στην ελληνική κρίση.

Αυτά που γράφει το «Economist» για τη μοίρα του πελατειακού κράτους είναι τόσο αυτονόητα, που δεν μπορούν να τα αντιληφθούν οι άμεσα εμπλεκόμενοι πολιτικοί σχηματισμοί: «Το πελατειακό σύστημα στην Ελλάδα καταρρέει. Η εποχή όπου το πολιτικό σύστημα ήταν υπεύθυνο να βρει μία θέση εργασίας για τον Έλληνα ψηφοφόρο -ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα- έχει περάσει ανεπιστρεπτί. [...] Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ θεωρούνται από την πλειονότητα των Ελλήνων οι υπαίτιοι της κρίσης αλλά και της κατάρρευσης του συστήματος πατρωνίας των τελευταίων 30 ετών».

Επίσης, στην εμπεριστατωμένη περιγραφή του πολιτικού σκηνικού, που μπορούν να διαβάσουν οι αναγνώστες της έντυπης και της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού, υπάρχει και η ακόλουθη επισήμανση περί του νέου «θετικού» κλίματος για την Ελλάδα έπειτα από την έξοδο στις αγορές: «Όμως, η αισιοδοξία δεν φαίνεται να επηρεάζει τους περισσότερους ψηφοφόρους. Η ανεργία έπεσε λίγο τον Ιανουάριο, αλλά ακόμα βρίσκεται στο 26,7%. Το δίχτυ της κοινωνικής προστασίας έχει καταστεί τόσο ισχνό, ώστε μόνο ένας στους 10 ανέργους λαμβάνει οποιουδήποτε είδους προνόμια».

Όσοι πολιτικοί ενδιαφέρονται για την αλήθεια οφείλουν να... αποστηθίσουν αυτές τις «δυσοίωνες» παρατηρήσεις του «Economist».


ΟΙ ΗΠΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν ενδεχομένως να επιβάλλουν κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία, δήλωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Τζεν Ψάκι.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε μέσω του  Twitter σχετικά με το εάν οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιβάλουν κυρώσεις προσωπικά στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, η Ψάκι απάντησε: «Είναι υπό εξέταση πολλοί αξιωματούχοι. Σε πολλούς ενδέχεται να επιβληθούν κυρώσεις πριν εξετάσουμε το ενδεχόμενο να γίνει το ίδιο και στον πρόεδρο Πούτιν».

Νωρίτερα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει η προοπτική επιβολής κυρώσεων σε πρόσωπα, εταιρείες και επιχειρηματικού τομείς, η Ψάκι απάντησε: «Ναι. Είναι σημαντικό να καθορίσουμε τις συνέπειες. Οι ΗΠΑ είναι σε θέση να επιβάλουν κυρώσεις σε πρόσωπα, επιχειρήσεις και τομείς. Σκοπός δεν είναι οι κυρώσεις. Σκοπός είναι η αποκλιμάκωση».





ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ "ΜΑΤ" ΑΠΟ ΤΟ "ΣΚΑΚΙΣΤΗ" Β.ΠΟΥΤΙΝ: ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΔΙΩΡΥΓΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ


Σκεφτόμενες δεκαετίες μπροστά Κίνα και Ρωσία, προχωρούν σε μεγάλη γεωπολιτική κίνηση στρατηγικής σημασίας, δημιουργώντας αντίπαλο δέος στην διώρυγα του Παναμά, ένα κανάλι τη Νικαράγουα!  Η διώρυγα αυτή θα κατασκευασθεί μέσω ενός καναλιού στο έδαφος της Νικαράγουας, το οποίο στην ουσία θα ελέγχεται από τη Ρωσία και την Κίνα, αναφέρει ο ρωσικός τύπος. Η διώρυγα του Παναμά, η οποία είναι τεράστιας στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ, συνδέει τον Ειρηνικό με τον Ατλαντικό Ωκεανό και είναι ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ για πάνω από 100 χρόνια. Η κατασκευή της διώρυγας διεξήχθη υπό την εποπτεία του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας, από το 1904 έως 1913.O Παναμάς στην ουσία αποτελεί πραγματικό αμερικανικό «προτεκτοράτο». Θυμίζουμε την επέμβαση των ΗΠΑ στον Παναμά το 1989 όταν και συνέλαβαν τον τότε δικτάτορα Μανουέλ Νοριέγκα, ο οποίος τη συγκεκριμένη περίοδο τους έκανε νερά.

Η Κίνα έχει ήδη λάβει την άδεια της πολιτικής ηγεσίας της Νικαράγουας με την παραχώρηση για 100 χρόνια του απαραίτητου εδάφους, για την κατασκευή του ανταγωνιστικου καναλιού ως προς την διώρυγα του Παναμά. Το έργο θα περιλαμβάνει στην φάση της κατασκευής του και ρωσικές εταιρείες. Η έναρξη κατασκευής του μεγαλεπήβολου έργου, έχει προγραμματιστεί για το Δεκέμβριο του 2014. Το προκαταρκτικό κόστος του έργου ανέρχεται τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια, με προγραμματισμένη έναρξη λειτουργίας το 2019. Η τελική ολοκλήρωση της κατασκευής θα υλοποιηθεί το 2029. Επίσης σύμφωνα με τα σχέδια θα κατασκευαστούν 2 λιμάνια, αεροδρόμια, και άλλες υποστηρικτικές εγκαταστάσεις στην εδαφική περιοχή πέριξ του καναλιού στην Νικαράγουα.

Για να αποφευχθεί η προσπάθεια «διεμβολισμού» του όλου έργου από τις ΗΠΑ, για την κατασκευή του καναλιού, αναφέρει ο ρωσικός τύπος, η Ρωσία υπέγραψε με την Νικαράγουα διμερή συμφωνία (μέχρι ένα ορισμένο χρονικό όριο).Η Νικαράγουα επιτρέπει την διέλευση ρωσικών πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών, ώστε αυτά να δύναται να επισκεφθούν τη χώρα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014. Καθώς επίσης και να περιπολούν στα χωρικά ύδατα της Νικαράγουας, στην Καραϊβική Θάλασσα και στον Ειρηνικό Ωκεανό μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015. Υπενθυμίζουμε ότι η Νικαράγουα ήταν μια εκ των χωρών που αναγνώρισε την επανένωση της Κριμαίας με την Ρωσική Ομοσπονδία, ως εκ τούτου αποτελεί στρατηγικό σύμμαχο της Ρωσίας την κυριολεξία στην "αυλή" των ΗΠΑ. Τα συναισθήματα των Νικαραγουανών ως προς τις ΗΠΑ, προσδιορίζονται το λιγότερο στο επίπεδο της αντιπάθειας.

Σημειώνεται ότι στα τέλη Μαρτίου οι ΗΠΑ είχαν πιέσει μέσω μυστικής διπλωματίας την Κίνα να προχωρήσει σε κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν κάποιο ρήγμα μεταξύ των δύο συμμάχων, αλλά οι προσπάθειές τους απέτυχαν. Ο Μ.Ομπάμα είχε προσπαθήσει να πιέσει του ηγέτες του Πεκίνου να καταδικάσουν την Ρωσία στο θέμα της Κριμαίας, αλλά μάταια. Αντίθετα προχωρούν ακάθεκτα μαζί με τους Ρώσους σε μεγάλες στρατηγικές κινήσεις. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο υπογράφεται μεγάλη συμφωνία των δυο χωρών για προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στην κινεζική ενεργοβόρα αγορά. Η διάνοιξη της νέας διώρυγας αποτελεί πρόκληση για τις ΗΠΑ που δεν έχουν συνηθίσει να τις αμφισβητούν έξω από την "πόρτα" τους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Ελλάδα: Το δίλημμα «περιπέτεια ή σταθερότητα», ως απάντηση στο δίλημμα «Ελλάδα ή Μέρκελ» που έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, θα αρχίσει να προβάλλει η ΝΔ εν όψει των ευρωεκλογών, ενώ πιο ενεργά αναμένεται να μπει στην προεκλογική μάχη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με περιοδείες και ομιλίες ανά την Ελλάδα. Σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα βορειοδυτικά της χώρας προβλέπει για σήμερα, Τετάρτη, η ΕΜΥ, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 βαθμούς Κελσίου.

Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και της ΟΛΜΕ για την αναπλήρωση των ωρών από καταλήψεις που έγιναν στα σχολεία το περασμένο φθινόπωρο. Το υπουργείο Παιδείας έχει δώσει εντολή για να γίνουν μαθήματα σε 525 σχολεία σήμερα, Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ωστόσο η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει στάσεις εργασίας. Την υλοποίηση επτά αλλαγών στο Δημόσιο προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έως το τέλος του έτους. Μεταξύ αυτών, ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας, το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, το νέο σύστημα αξιολόγησης υπαλλήλων, καθώς και ο έλεγχος των μονιμοποιήσεων συμβασιούχων.

Σε λειτουργία τίθεται από την Τετάρτη το σύστημα τηλεφωνικών ραντεβού για 73 μονάδες του πρώην ΕΟΠΥΥ. Οι πολίτες θα μπορούν να καλούν για να κλείσουν ραντεβού με τους γιατρούς του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) στα πενταψήφια τηλεφωνικά νούμερα 14554, 14784, 14884 και 14900.

Κόσμος: Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε, μετά τα όσα είχε προαναγγείλει ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών, την αποστολή ομάδας στρατιωτών στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής για κοινά γυμνάσια. Οι κοινές ασκήσεις, με φόντο τις «ανησυχίες» χωρών στην ανατολική Ευρώπη για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, προστίθενται στο χακί σκηνικό της ουκρανικής κρίσης, με συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στη μεθόριο αλλά και «αιφνίδιες» ασκήσεις στην Κασπία. Δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένειά του για πάνω από μία ημέρα ο Ζανγκ Ζίρου, ακτιβιστής που θέλησε να βοηθήσει τους απεργούς στο εργοστάσιο της Γουέ Γουέν στη νότια Κίνα, με τους συγγενείς του να πιστεύουν ότι τέθηκε υπό κράτηση από την κρατική ασφάλεια. 

Η απεργία στο εργοστάσια υποδημάτων έχει μπει στη δεύτερη εβδομάδα της και έχει γίνει μία από τις μεγαλύτερες στη χώρα.  Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου, προστάτη της Αγγλίας είναι μια ακόμα ευκαιρία για τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τον επικεφαλής της σκωτσέζικης κυβέρνησης Άλεξ Σάλμοντ να υπογραμμίσουν τις εκ διαμέτρου αντίθετες θεσεις τους για το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της Σκωτίας. Τις στρατιωτικές δυνάμεις του κινητοποιεί εκ νέου το Κίεβο για την ανατολική Ουκρανία, μετά τους δύο θανάτους από βασανισμό στο Σλαβιάνσκ, επανερχόμενο στην «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» που είχε μπει στον πάγο με τη συμφωνία στη Γενεύη. 


Την ώρα που η συμφωνία μοιάζει να περνάει από τα χαρτιά στο παρελθόν, οι ΗΠΑ διατηρούν την πίεση στη Ρωσία, απειλώντας με κυρώσεις εάν δεν υπάρξουν κινήσεις αποκλιμάκωσης ενώ η Ουάσινγκτον ενισχύει την στρατιωτική της παρουσία σε Πολωνία και βαλτικές χώρες. Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο μετά τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός χορευτή από αστυνομικούς: Η ένταση ξεκίνησε με πυροβολισμούς σε φαβέλα και έφτασε, με φλεγόμενα οδοφράγματα και συγκρούσεις με την αστυνομία, μέχρι και την Κόπακαμπανα. Τα επεισόδια γίνονται δύο μήνες πριν το Μουντιάλ, το οποίο στρέφει το ενδιαφέρον της υφηλίου στη χώρα ως κορυφαία διοργάνωση πριν τους επόμενους Ολυμπιακούς.

Οικονομία: Στο επίπεδο του 39% έχει ανέλθει το ποσοστό έγκρισης των αιτήσεων οι οποίες υποβάλλονται για την εξασφάλιση κοινωνικού μερίσματος, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 312.000 αιτήσεις, εκ των οποίων 70.000 έχουν ήδη λάβει προέγκριση, συνολικής αξίας 45 εκατ. ευρώ ενώ 111.000 δεν έγιναν αποδεκτές και 132.000 βρίσκονται σε προσωρινό στάδιο (συμπλήρωσης στοιχείων κλπ).

Συρρίκνωση κατέγραψε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο ο μεταποιητικός τομέας στην Κίνα, εξέλιξη που αποτελεί πρόδρομο δείκτη πτώσης του ΑΕΠ. Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της HSΒC ενισχύθηκε τον Απρίλιο στο 48,3 από 48 τον προηγούμενο μήνα, αλλά παρέμεινε κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη με τη συρρίκνωση δραστηριοτήτων.

Συρρίκνωση κατέγραψε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο ο μεταποιητικός τομέας στην Κίνα, εξέλιξη που αποτελεί πρόδρομο δείκτη πτώσης του ΑΕΠ. Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της HSΒC ενισχύθηκε τον Απρίλιο στο 48,3 από 48 τον προηγούμενο μήνα, αλλά παρέμεινε κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη με τη συρρίκνωση δραστηριοτήτων.

Αθλητισμός: «Ανοιχτούς λογαριασμούς» άφησαν Ατλέτικο Μαδρίτης και Τσέλσι μετά τον πρώτο ημιτελικό του Champions League, που διεξήχθη στο «Βιθέντε Καλντερόν». Το 0-0 «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων, οπότε τα πάντα κριθούν στις 30 Απριλίου στο «Στάμφορντ Μπριτζ» του Λονδίνου. Παρά τις σημαντικές απουσίες (Ιβάνοβιτς, Ετό, Αζάρ) και την ατυχία που είχε στη διάρκεια του ματς (τραυματίστηκαν κι αντικαστάθηκαν οι Τσεχ και Τέρι), η Τσέλσι στάθηκε εξαιρετικά στο γήπεδο και πέτυχε αυτό που ήθελε, να μη δεχτεί γκολ.

Την Τετάρτη το Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν με τη «βασίλισσα» να αγωνιά για τη συμμετοχή του Ρονάλντο, ενώ για τους Βαυαρούς δεν θα παίξει ο Βαν Μπούιτεν. Πρόωρο τέλος θα έχει η σεζόν για τον Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος επιθετικός της Έβερτον θα απουσιάσει από τα τρία ματς που απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος της Premier League, προκαλώντας σοβαρότατο πλήγμα στους «εφοπλιστές» που δίνουν μάχη με την Άρσεναλ για την κατάκτηση της 4ης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Με κοινή τους επιστολή προς την Αστυνομία και την ΕΠΟ, οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ζήτησαν κάποιες διευκολύνσεις με σκοπό να αυξηθεί ο αριθμός των οπαδών που θα παρακολουθήσουν τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες στο ΟΑΚΑ. Το αίτημα αυτό έγινε μετά από την μεγάλη ζήτηση εισιτηρίων από τους φιλάθλους και των δύο ομάδων.

ΓΕΓΟΝΟΤΑ (23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)

1821: Λαμβάνει χώρα η μάχη της Αλαμάνας.

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

1889: Βασίλης Ρώτας, λογοτέχνης και μεταφραστής όλων των έργων του Σαίξπηρ.

1916: Γιάννης Μόραλης, διακεκριμένος Έλληνας συγγραφέας.

ΘΑΝΑΤΟΙ

1616: William Shakespeare, Άγγλος θεατρικός συγγραφέας.

1827: Γεώργιος Καραϊσκάκης, ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης.

ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΟ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ" ΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ, ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ!


Εκπληκτικές σκηνές διαδραματίζονται στις εφορίες της χώρας στις οποίες κανονικά θα πρέπει να αποταθούν όσοι θέλουν να φτιάξουν τα χαρτιά τους για να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα που φιλοδοξεί να μοιράσει η κυβέρνηση. Την ώρα που εκατοντάδες Έλληνες έχουν οδηγηθεί στην αυτοκτονία ύστερα από την επιβολή των μέτρων λιτότητας ύστερα από μελέτη του Πανεπιστημίου του  Portsmouth., εκατομμύρια άλλοι λιμοκτονούν σε καθημερινή βάση χωρίς καμία ελπίδα να βελτιώσουν έστω και λίγο τη ζωή τους και εκατομμύρια νέοι χάνονται στην άβυσσο της ανεργίας, η κυβέρνηση μοιράζει το επίδομα σε Πακιστανούς, Αλβανούς κάθε λογής αλλοδαπούς  και τσιγγάνους (με τους τελευταίους να είναι όχι Έλληνες πολίτες αλλά να προέρχονται από χώρες όπως η Αλβανία, η Βουλγαρία ή η Ρουμανία) .

Έκπληκτοι οι υπάλληλοι των εφοριών, αλλά και εργαζόμενοι σε λογιστικά γραφεία, στα οποία προσφεύγουν χιλιάδες ενδιαφερόμενοι να φτιάξουν τα χαρτιά τους, βλέπουν ότι στη συντριπτική πλειονότητά τους οι εμφανιζόμενοι ως δικαιούχοι είναι αλβανικής, πακιστανικής και οποιασδήποτε άλλης ξένης καταγωγής και που εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης που αυτοί παρουσιάζουν (καθώς είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν) έχουν προβάδισμα στα τυπικά προσόντα φτώχειας για λήψη του επιδόματος απέναντι τους Έλληνες που έχουν και το πραγματικό πρόβλημα!

Οι Πακιστανοί, οι Μπαγκλαντεσιανοι, οι Αφγανοί, οι Αλβανοί, οι Γεωργιανοί και ουκ έστι αριθμός, (σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ υπάρχουν στην Ελλάδα λαθρομετανάστες  από 94 συνολικά χώρες) παρά το γεγονός ότι στέλνουν κατά εκατομμύρια τα ευρώ πίσω στις χώρες τους από την μαύρη οικονομία, εμφανίζονται ως αναξιοπαθέντες στις εφορίες! Όπως αναφέρεται μάλιστα  εμφανίζονται ως δικαιούχοι άνθρωποι, που δεν έχουν κάνει ποτέ τους φορολογική δήλωση ή δεν μπορεί να ελεγχθούν κανονικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μάλιστα πολλοί από τους Έλληνες δικαιούχους  δεν αντέχουν και διαμηνύουν στο υπουργείο ότι, «αν ήταν να υποστούν τέτοιες θυσίες οι εργαζόμενοι, για να πάνε τα χρήματα σε καταυλισμούς τσιγγάνων και στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν , τουλάχιστον ας μας το πουν ανοιχτά».  Το σκηνικό θυμίζει  έντονα τις ημέρες του Νοεμβρίου του 2009  με το περίφημο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, ή ακόμη παλαιότερα, σε πυρόπληκτες περιοχές, με το τριχίλιαρο για όσους δήλωναν πυροπαθείς. Ενώ η χώρα ήταν ήδη σε χρεωκοπία: άνθρωποι που δήλωναν ως κατοικία μία... σκηνή, ή ακόμη και ένα... δέντρο (εξ ου και το «σκηνίτες» και «δενδρίτες» που είχε κυκλοφορήσει τότε), λάμβαναν με χαρακτηριστική ευκολία την πρώτη δόση του επιδόματος. 

Σημειωτέον ότι τότε η δεύτερη δόση, εξαιτίας και του σχετικού θορύβου, καθώς δεν υπήρχε κάποια αξιόπιστη διαδικασία, αλλά και επειδή στο μεταξύ ξεκίνησαν τα περί οικονομικού προβλήματος της χώρας, δεν δόθηκε ποτέ. Ο κίνδυνος να συμβεί κάτι ανάλογο και τώρα είναι εμφανής και πολλές εφορίες ενημέρωσαν ήδη το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο καλείται να βάλει κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες, αν και αυτό είναι από δύσκολο έως κατορθωτό εξαιτίας της παντελούς έλλειψης μηχανισμών ελέγχων αλλά και της άναρχης σχεδόν ανύπαρκτης διαδικασίας χορήγησης εγγράφων «νομιμοποίησης» ενδεχομένως και απόδοσης υπηκοότητας. 

Κάτι ανάλογο έγινε -και στο μέτρο που του αναλογεί -  κατά τη διάρκεια του Πασχαλινού φιλανθρωπικού γεύματος του Δήμου Αθηναίων όπου από τα 1000 άτομα που εμφανίστηκαν τα 900 ήταν αλλοδαποί λαθρομετανάστες. Έτσι δυστυχώς κυλά η θλιβερή πραγματικότητα στην επίσης αυτή θλιβερή χώρα. Να σημειωθεί τέλος ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει δεκτές 42.000 αιτήσεις , με το κονδύλι αυτό να ανέρχεται στα 26,5 εκατομμύρια ευρώ. Χρήματα που στην πλειοψηφία τους θα οδεύσουν κατευθείαν εκτός συνόρων για την ενίσχυση των οικονομιών κεντροασιατικών και βορειοαφρικανικών χωρών! Έτσι τη στιγμή που ο Έλληνας διώχνεται από τον τόπο του τις θυσίες όλων θα καρπωθούν αυτοί που εισέβαλλαν στη χώρα με την προδοτική αδιαφορία των κυβερνήσεων και που σταδιακά την εποικίζουν. Ακόμη ένας μύθος περί «κοινωνικής αλληλεγγύης» της κυβέρνησης καταρρέει και μάλιστα με θόρυβο.