22 Απριλίου, 2014

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ 500 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΑΘΗΚΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΚΕΣΟ ΤΗΣ ΙΑΑ

 

Το ΚΕΣΟ Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της ΙΑΑ μοίρασε την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014, φρούτα λαχανικά και ψωμί και αναψυκτικά εν όψει Πάσχα στην αίθουσα Γαλήνη του Αγίου Λουκά Πατησιών σε 500 οικογένειες.

Για μια ακόμη φορά ακλούθησε την παραίνεση του προέδρου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, έχοντας την ευλογία του αναπληρωτή Προέδρου του Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου στάθηκε σε όλες εκείνες της οικογένειες, που ακόμα, δεν έχουν αρχίσει να γεύονται τα θετικά της οικονομίας, αλλά πληρώνουν τις συνέπειες της ανεργίας της ανέχειας της κρίσης.

Έτσι, ξεκίνησε μια επιχείρηση συγκέντρωσης της προσφοράς από τις εργαζόμενες στο ΚΕΣΟ, την διευθύντρια, αλλά και των μελών του ΔΣ. Συγκεντρώθηκαν τόνοι προϊόντων, Αυγά, Άρτος, Λαχανικά & Φρούτα, Κρέας και Αναψυκτικά. Τα λαχανικά και τα φρούτα που τελικά έφτασαν τους 4,5 τόνους ήταν προσφορά του Συνδέσμου Εμπόρων της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών (Ρέντη).

Μάλιστα παρών στη συγκέντρωση της βοήθειας ήταν ο πρόεδρος ΣΕΚΛΑ κ. Στέφανος Κυριλής και η γραμματέας του Συνδέσμου κα Βάσω Ντέμκα Τα αρτοσκευάσματα ήταν προσφορές: της Αρτοβιομηχανίας Καραμαλέγκος, των Φούρνων Βενέτη & Στεργίου, καθώς και του Αρτοποιείου της Βασιλικής Ντάρα από τον Ασπρόπυργο.

Όλα αυτά, τα προϊόντα μεταφέρθηκαν στην αίθουσα Γαλήνη, του Αγίου Λουκά Πατησίων, όπου με την βοήθεια των π. Ευτύχιου Κονταδάκη και π. Χρήστου Βλάχου, που είναι και ΔΣ του ΚΕΣΟ, των εθελοντών του ΚΕΣΟ και των εθελοντών του Ι.Ν. Αγ. Λούκα στήθηκε η επιχείρηση τυποποίησης, ώστε οι σακούλες της προσφοράς - οι οποίες ζύγιζαν γύρω στα 10 κιλά η κάθε μία - να είναι έτοιμες την ημέρα της διανομής.  

Στην διανομή συμμετείχαν τα μέλη του ΔΣ πρωτοπρεσβύτεροι π. Ιωάννης Λάμπρου και Χρήστος Βλάχος, η αναπληρωτής γγ κα Μαρία Τάταρη, το μέλος του ΔΣ Μαίρη Θεοδωροπούλου, η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη, τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του ΚΕΣΟ, κ.α.

Ακόμα το ΚΕΣΟ χορήγησε 5000 αυγά από τη Εταιρεία INTERBAZ του κ. Νικολάου Βαζαίου από τα Μέγαρα, και αναψυκτικά Επιπρόσθετα σε κάθε οικογένεια το ΚΕΣΟ της ΙΑΑ προσέφερε από δυο κυλά κρέας χορηγία του κρεοπωλείου του Προέδρου της Βαρβακείου, Κλεάνθη Τσιρώνη ο οποίος διακρίνεται για την ευαισθησία του και την αρωγή του στο συνάνθρωπο, τα κοινά και τρέφει μεγάλο σεβασμό στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

 

22/4/2014 - «ΒΟΜΒΑ» ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ: ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ


Κόντρα στο κλίμα ευφορίας των τελευταίων εβδομάδων πηγαίνει ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της DEUTSCHE BANK, ο οποίος μιλώντας στο Focus online υποστηρίζει λίγο ως πολύ ότι η Αθήνα θα κάνει πλέον του... κεφαλιού της από τη στιγμή που οι δανειστές της δεν μπορούν να την πιέσουν κι ότι οι Ευρωπαίοι έχουν χάσει τα λεφτά που έχουν δώσει στην Ελλάδα! «Ο συσχετισμός δυνάμεων έχει αλλάξει. Με το που θα λάβει την τελευταία δόση, η κυβέρνηση στην Αθήνα θα πάψει να συνεργάζεται», υποστηρίζει ο Τόμας Μάιερ, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι ποτέ δεν ήταν μεγάλος ο ζήλος των Ελλήνων να εφαρμόσουν τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις και ότι «στο μέλλον θα δούμε ότι αυτές δεν θα εφαρμοσθούν σχεδόν καθόλου».

«Περάσαμε το''σημείο χωρίς επιστροφή'' στην υπόθεση της Ελλάδας», λέει χαρακτηριστικά ο Γερμανός οικονομολόγος, προσθέτοντας ότι «θα έπρεπε να αφήσουμε τους Ελληνες στην τύχη τους όταν κατέστη πλέον σαφές πως το πρόγραμμα βοήθειας δεν έχει επίδραση». Ωστόσο, επισημαίνει ο Τόμας Μάιερ, «οι χώρες της ευρωζώνης αποφάσισαν το αντίθετο. Τώρα μπορούμε να ελπίζουμε μόνο σε ένα θαύμα. Οι χώρες της κρίσης θα είναι για πολλά χρόνια εξαρτημένες από την βοήθεια της ΕΚΤ».

Λίγο πριν από την επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από την EUROSTAT, που σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας για την περαιτέρω μείωση του Χρέους, ο Γερμανός οικονομολόγος βάζει "φωτιές", υποστηρίζοντας επί της ουσίας ότι το Χρέος δεν είναι βιώσιμο. «Το ελληνικό Χρέος είναι υπερβολικά υψηλό. Θα πρέπει να γίνει κάτι, αλλά οι χώρες της Ευρωζώνης δεν έχουν το θάρρος να πουν κατά πρόσωπο στους φορολογούμενους τους ότι χάθηκαν τα λεφτά που δόθηκαν στην Ελλάδα. Αντ' αυτού θα μηδενίσουν τα επιτόκια των δανείων και θα παρατείνουν την αποπληρωμή τους στο άπειρο.

Όλα παραπέμπουν σε ένα κρυμμένο τρίτο πακέτο βοήθειας», υποστηρίζει ο Τόμας Μάιερ, όπως επισημαίνει η DeutscheWelle, για να συμπληρώσει, μάλιστα, ότι η πρόσφατη έξοδος στις αγορές οφείλεται όχι στη τήρηση των υποχρεώσεων της Ελλάδας αλλά στο ότι η χώρα στηρίζεται από την ΕΚΤ. «Τα ελληνικά ομόλογα είναι τα μόνα στην Ευρώπη που προσφέρουν κέρδος», συμπεραίνει ο Γερμανός οικονομολόγος. «Η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί, καθώς σε καμία από τις προβληματικές χώρες τα δημοσιονομικά δεν είναι καθησυχαστικά. Μάλιστα, το ποσοστό του Χρέους έχει αυξηθεί, η ανάπτυξη είναι αδύναμη και ο αποπληθωρισμός προκαλεί την αύξηση της πραγματικής αξίας του Χρέους», εξηγεί ο Τόμας Μάιερ, επαναλαμβάνοντας ότι η κρίση απλά βρίσκεται σε ύφεση εξαιτίας των παρεμβάσεων της ΕΚΤ.



ΠΑΛΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΟΙ ΗΠΑ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ


Ενδείξεις για τη χρήση τοξικού χημικού υλικού στη Συρία κατά τη διάρκεια του Απριλίου έχουν στη διάθεσή τους και εξετάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρμεντ, Τζέιν Ψάκι, αναφερόμενη στις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων στην πόλη Κφαρ Ζεϊτά.

Τα πρώτα στοιχεία υποδεικνύουν πως πρόκειται για χλωρίνη.«Έχουμε ενδείξεις για τη χρήση ενός τοξικού βιομηχανικού χημικού» στην Κφαρ Ζεϊτά, σχολίασε χαρακτηριστικά η Ψάκι, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ «ερευνούν ισχυρισμούς πως η συριακή κυβέρνηση είναι υπεύθυνη» για χημική επίθεση στην πόλη.

Φαίνεται ότι προσπαθούν πάση θυσία κάποιοι να κατηγορήσουν τον Ασαντ παρά το ότι συμφώνησε να καταστρέψει το χημικό του οπλοστάσιο. Αντιθέτως το αμερικανικό υπουργείο δεν έχει κάνει καμία δήλωση για τα "Πάθη" που πέρασαν οι χριστιανοί της πόλης Μααλούλα.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Β.ΠΟΥΤΙΝ Η ΙΣΤOΡΙΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ!


Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως έχει υπογράψει ένα διάταγμα με το οποίο αποκαθίστανται οι Έλληνες κάτοικοι της Κριμαίας και άλλες εθνικές μειονότητες που είχαν υποφέρει επί των ημερών του σοβιετικού δικτάτορα Ιωσήφ Στάλιν. Kατ'αυτό τον τρόπο αναγνωρίζεται η ύπαρξη και η ιστορία της ελληνικής μειονότητας στην περιοχή, ένα πραγματικά κοσμοϊστορικό γεγονός για μια περιοχή που κατοικήθηκε για πρώτη φορά από ελληνικά φύλλα κατά τον Α'Αποικισμό.

«Έχω υπογράψει ένα διάταγμα για να αποκατασταθεί ο ελληνικός πληθυσμός της Κριμαίας, ο αρμενικός πληθυσμός, οι Γερμανοί, οι Τάταροι – όλοι εκείνοι που υπέφεραν στη διάρκεια των διώξεων του Στάλιν», δήλωσε ο Πούτιν σε μια συνεδρία του Κρατικού Συμβουλίου. Περίπου 150.000 - κατ' άλλες πηγές 250.000 - Έλληνες διώχθηκαν από το σταλινικό καθεστώς στα βάθη της Ασίας και της Σιβηρίας κατά την διάρκεια των πρώτων ετών του "ψυχρού πολέμου" καθώς θεωρήθηκαν "ύποπτοι αντισοβιετικών ενεργειών" λόγω της συμμετοχής της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, αλλά και την επικράτηση των εθνικών δυνάμεων στον εμφύλιο.

Οι Έλληνες αυτοί ήταν κατά κύριο λόγο απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων που είχαν αποικήσει την περιοχή της Κριμαίας. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενέκρινε επίσης σήμερα την τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε να καταστεί ευκολότερο για τους ρωσόφωνους από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης να αποκτήσουν τη ρωσική υπηκοότητα Η τροποποίηση αυτή ακολουθεί την ένωση της χερσονήσου της Κριμαίας με τη Ρωσία και γίνεται σε μια περίοδο που κορυφώνεται η ένταση στις ρωσόφωνες, ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας.

Η κίνηση του Β.Πούτιν έχει να κάνει και με την ανάγκη ταχείας ενσωμάτωσης της ισχυρής μουσουλμανικής ταταρικής μειονότητας, που αριθμεί 300.000 ανθρώπους (κάπου το 12% των κατοίκων της περιοχής) και αρχικά διαφωνούσαν στην ένταξη της περιοχής στην Ρωσική Ομοσπονδία και απείχαν από το σχετικό δημοψήφισμα. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, χιλιάδες απόγονοι Ελλήνων που εξοντώθηκαν από το σταλινικό καθεστώς θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους, ενώ αναγνωρίζεται επίσημα η ελληνική μειονότητα στην περιοχή!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Ελλάδα: Προβλήματα λειτουργίας θα δημιουργήσει σε πολλά πανεπιστήμια η εφετινή αύξηση των εισακτέων τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις «η αναλογία διδασκομένων και διδασκόντων θα είναι απαγορευτικά υψηλή», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι των Συμβουλίων των ΑΕΙ. «Γύρισα το κεφάλι να δω ποιος είναι και είδα τον κατηγορούμενο. Τότε με χτύπησε κοντά στην καρωτίδα» κατέθεσε στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο ο 17χρονος μαθητής από το Παλαιό Φάληρο που δέχθηκε πέρυσι επίθεση με μαχαίρι από φερόμενα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Αστυνομικός διευθυντής, ο οποίος υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, συνελήφθη τα ξημερώματα της Τρίτης από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ εκτελούσε καθήκοντα προσωπικού ασφαλείας (security) σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι. Στην ανάγκη συνένωσης όλων των υγιών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, ώστε να προασπισθεί ο δημόσιος πλούτος αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, από το Ρέθυμνο όπου περιόδευσε. Επίσης, ζήτησε από τους πολίτες να μην αποδεχτούν το δίλημμα Σαμαράς ή Τσίπρας, αλλά να απαντήσουν στο δίλημμα «Ελλάδα ή Μέρκελ».

Για επιλεκτικό ενδιαφέρον ορισμένων ΜΜΕ για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η Κουμουνδούρου, με αφορμή την απόσυρση της υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «επιλέγει να καταρτίσει τα ψηφοδέλτιά του για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με γνώμονα την ανάδειξη των συμμαχιών που έχει χτίσει όλη την προηγούμενη περίοδο».

Κόσμος: Μία επιστολή που συντάχθηκε όσο ο Τιτανικός βρισκόταν εν πλω, με ημερομηνία 14 Απριλίου 1912, ημέρα που το πλοίο έπεσε πάνω στο παγόβουνο πρόκειται να δημοπρατηθεί σε λίγες ημέρες στη Βρετανία. Στην ίδια δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου προσφέρεται και ένα σπάνιο μενού της δεύτερης τάξης που χρησιμοποιήθηκε ως καρτ ποστάλ. Η Βρετανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί την ισχύ της ως ενεργειακή υπερδύναμη για να κρατάει άλλες χώρες ομήρους και δηλώνει ότι στην προσεχή σύνοδο της G7 θα προτείνει ένα συνολικό σχέδιο για τη μείωση της εξάρτησης από το φυσικό άεριο. Την ίδια στιγμή, η Μόσχα λέει ότι θα στραφεί προς Ανατολάς για να αντισταθμίσει τυχόν απώλειες από τις εξαγωγές αερίου στην ΕΕ, ενώ παράλληλα απειλεί να «τιμωρήσει» τις εταιρείες Visa και Mastercard διότι εφάρμοσαν τις στοχευμένες αμερικανικές κυρώσεις.

Θρήνος, οργή και αγανάκτηση κατακλύζουν τους γονείς των μαθητών που βρίσκονται στο νησί Τζίντο της Νοτίου Κορέας, περιμένοντας να αναγνωρίσουν τις σορούς των αγαπημένων τους προσώπων. Ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο του φέρι μποτ Sewol ξεπέρασε τους 120 (έχει φτάσει τους 121, σύμφωνα με την Ακτοφυλακή). Ήδη εννέα μέλη του πληρώματος έχουν συλληφθεί επειδή εγκατέλειψαν νωρίς το πλοίο. Την ίδια ώρα, οι δύτες συνεχίζουν και ανασύρουν πτώματα από το κουφάρι του πλοίου και τα ερωτηματικά παραμένουν.

Οι νεπαλέζοι οδηγοί σέρπα αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τις αναβάσεις στο Έβερεστ για φέτος, αποτίοντας φόρο τιμής στους 16 συναδέλφους τους που σκοτώθηκαν τη Μεγάλη Παρασκευή από μια χιονοστιβάδα. Η απόφασή τους προκαλεί προβλήματα στην ορειβατική σεζόν, καθώς εκατοντάδες ξένοι ορειβάτες βρίσκονται ήδη στους καταυλισμούς του βουνού, έχοντας πληρώσει χιλιάδες δολάρια για να ανέβουν στην υψηλότερη κορυφή.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι διαδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπου πέρσι τον Ιούνιο είχαν σημειωθεί αιματηρές συγκρούσεις με την αστυνομία στη διάρκεια των κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης.

Οικονομία: Αιτήσεις για έρευνες υδρογονανθράκων σε τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου, με τη διαδικασία της άμεσης εκδήλωσης ενδιαφέροντος (expression of interest), υπέβαλε προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ο Ιταλικός ενεργειακός Όμιλος «ENEL GROUP».

Σε ανοδική τροχιά, για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, κινήθηκε την Τρίτη η χρηματιστηριακή αγορά, αλλά με ηπιότερους ανοδικούς ρυθμούς και χαμηλότερο τζίρο. Υπεραπόδωσαν οι μετοχές της Πειραιώς, του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.260,72 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,97%.

Αθλητισμός: Με κοινή τους επιστολή προς την Αστυνομία και την ΕΠΟ, οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ζήτησαν κάποιες διευκολύνσεις με σκοπό να αυξηθεί ο αριθμός των οπαδών που θα παρακολουθήσουν τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες στο ΟΑΚΑ. Το αίτημα αυτό έγινε μετά από την μεγάλη ζήτηση εισιτηρίων από τους φιλάθλους και των δύο ομάδων.

Πλέον και με την προσωρινή απόφαση του Ειρηνοδικείου, διοίκηση στην ΠΑΕ Άρης ασκεί από την τρίτη ο Πάνος Στεφανίδης. Το δικαστήριο με την απόφαση 669/3753/2014 απεφάνθη υπέρ της πρωτοβουλίας του ΑΣ Αρης και της ΚΜΑ για την αντικατάσταση του ως τώρα υπηρεσιακού προέδρου της ΠΑΕ απορρίπτοντας τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Λάμπρος Σκόρδας ζητώντας προσωρινή διαταγή αναστολής της απόφασης του Ειρηνοδικείου. Το πρωί της Παρασκευής (25/4) αναχωρεί η αποστολή του «Δικεφάλου» για την Αθήνα και το απόγευμα θα γίνει η τελευταία προπόνηση στο ΟΑΚΑ

ΓΕΓΟΝΟΤΑ (22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)

1912: Η «Πράβδα» αρχίζει να εκδίδεται στην Αγία Πετρούπολη.

1915: Χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά χημικά όπλα σε πεδίο μάχης. Κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, γερμανικές δυνάμεις επιτίθενται με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 5.000 Γάλλοι στρατιώτες.

1928: Σφοδρότατος σεισμός σημειώνεται στο νομό Κορινθίας με αποτέλεσμα 20 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους και 3.000 να καταστραφούν.

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

1724: Emmanuel Kant, φιλόσοφος γερμανικής καταγωγής και ιδρυτής του κριτικού ιδεαλισμού.

1904: Robert Oppenheimer, γερμανικής καταγωγής Αμερικανός φυσικός που υπήρξε και ο κύριος κατασκευαστής της πρώτης ατομικής βόμβας.

1922: Charlie Mingus, Αμερικανός μπασίστας από τους κορυφαίους τζαζίστες όλων των εποχών.


ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΟΙ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ: ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (!) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ... "ΤΟΥΡΚΩΝ"


Mετά την κάθοδο στις ελληνικές ευρωεκλογές των "Γκρίζων Λύκων" του κόμματος DEB που όλα τα ΜΜΕ πέρασαν τελείως "αθόρυβα" έχουμε και την "Ένωση Τούρκων Δυτικής Θράκης" να διοργανώνει συνέδριο και μάλιστα "υπό την "αιγίδα" του Πανεπιστημίου Θράκης" με θέμα  "Τα δικαιώματα των άλλων: Τούρκοι της Ελλάδας, από την Ρόδο ως την Δυτική Θράκη"! Ο διοργανωτής του συνεδρίου είναι ο βοηθός κοσμήτορα Δρ. Αλή Χουσείνογλου του Ινστιτούτου Βαλκανικών Ερευνών του πανεπιστημίου Θράκης.

Δηλαδή το πανεπιστήμιο Θράκης διοργανώνει συνέδριο που δέχεται ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα, και ότι καταπιέζονται τα δικαιώματά τους! Η ενέργεια αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της εσωτερικής νομοθεσίας αφού η συνθήκη της Λοζάνης δεν αναγνωρίζει καμία "τουρκική" μειονότητα την οποία εντελώς πρακτορίστικα εμφανίζεται να προωθεί ο υπάλληλος του Πανεπιστημίου Θράκης. Οι Τούρκοι πλέον δεν ενδιαφέρονται μόνο για την Θράκη αλλά και για τα Δωδεκάνησα, όπως και για περιοχές στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπως Καβάλα, και Σέρρες. Ο τιτλος είναι σαφής "Τούρκοι της Ελλάδας,από την Ρόδο ως την Δυτική Θράκη",  δηλαδή όπου υπάρχουν "Τούρκοι". 

Δεν είναι τυχαίο που εδώ και καιρό παρεμβαίνει ο "σουλτάνος" Ρ.Τ.Ερντογάν στα εσωτερικά της χωρας και ζητάει επιμόνως την κατασκευή τζαμιού στον Βοτανικό καταρχήν και αλλων τζαμιών σε διαφορα μέρη της Ελλάδας θέλοντας να εμφανιστεί προστάτης του οποιουδήποτε μουσουλμάνου έχει έρθει στην χώρα μας κυρίως παράνομα, και με πολύ βοήθεια από την τουρκική πλευρά των συνόρων. Όπως γράφει το τουρκικών φρονημάτων περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί "Η Ένωση Τούρκων Δυτικής Θράκης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τούρκων Ρόδου-Κω και Δωδεκανήσου και την Κοινότητα Ερευνών Τουρκικού Κόσμου του πανεπιστημίου Μπιλκέντ οργανώνουν συνέδριο με τίτλο ¨Τα δικαιώματα των άλλων : Τούρκοι της Ελλάδας, από την Ρόδο ως την Δυτική Θράκη¨.

Στην εκδήλωση αυτή που θα γίνει στις 13:00 της 30/4/2014 στην αίθουσα της σχολής Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου Μπίλκεντ, θα μιλήσει ο βοηθός κοσμήτορα Δρ. Αλή Χουσείνογλου του Ινστιτούτου Βαλκανικών Ερευνών του πανεπιστημίου Θράκης και άλλοι ομιλητές". Το ελληνικό κράτος κοιμάται; Το υπουργείο Παιδείας; Πώς είναι δυνατόν να μην έχει κληθεί διά τα προβλεπόμενα εκ του νόμου, ο μουσουλμάνος εξτρεμιστής; Ο συγκεκριμένος που θα εκπέμψει ένα σαφές ανθελληνικό και εξστρεμιστικό μήνυμα ακολουθώντας τους εντολείς του στην Άγκυρα, δουλεύει και πληρώνεται στο Πανεπιστήμιο Θράκης, με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, των ίδιων κορόιδων που ο Χ.Θεοχάρης θα τους κάνει εξοντωτικους φορολογικούς ελέγχους σε βάθος 20 ετών.

Ο Αλή Χουσείνογλου, θα επιχειρηματολογήσει εναντίον της χώρας του και εκ προοιμίου αμφισβητεί την Συνθήκη της Λωζάνης που είναι νόμος του κράτους ονοματίζοντας την θρησκευτική πολυεθνική μουσουλμανική μειόνοτητα, ως "τουρκική". Τα περι "Τούρκων της Ελλάδας" όμως είναι η νέα πολιτική της Άγκυρας. Αφού είδανε ότι την Θράκη την αλώνουν με μεγάλη ευκολία, χωρίς αντίσταση, και δημιουργουν μη υπάρχοντα θέματα σε Ρόδο και Κω, με κοινότητα μερικών εκατοντάδων μουσουλμάνων σε όλα τα Δωδεκάνησα πάλι χωρίς αντίσταση, αποφάσισαν να προχωρήσουν και να εγέιρουν θέματα καταπίεσης δικαιωμάτων γενικά και αόριστα σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Το μόνο που χρειάζονται είναι ένα τζαμί, οι καταπιεσμένοι βρίσκονται, και για αρχή θα περιφέρονται στα δρομάκια του Βοτανικού. Το Πανεπιστήμιο Θράκης θα πάρει θέση; Συμφωνεί με τις θέσεις του συνεδρίου;