28 Ιανουαρίου, 2014

ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΤΕΛΕΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ Α΄ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΞΙ ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ


"Υποχρέωση μας και πνευματικό καθήκον να τελέσουμε τρισάγιο", τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από το Α' Κοιμητήριο Αθηνών, όπου τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι ετών από την εις Κύριον εκδημία του και πρόσθεσε πως "υπήρξαμε φίλοι από τα φοιτητικά μας χρόνια και είχαμε συνεργαστεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της διακονίας μας. Προσπάθησα και προσπαθώ ότι καλό έκανε να το συνεχίζω και ότι δεν ταιριάζει στις απόψεις μου να το αφήσω στην κρίση της ιστορίας".

ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ.

Ας σταθούμε σήμερα χωρίς περιττά λόγια σε αυτά που είπε πριν 4 χρόνια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος εξερχόμενος από το πρώτο Κοιμητήριο Αθηνών στους Δημοσιογράφους μετά το Τρισάγιο που ετέλεσε  για τον ένα χρόνο της εκδημίας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου.

Ο Μακαριώτατος τόνισε, πως ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος  Χριστόδουλος  προσέφερε  έργο στην Εκκλησία, το οποίο σέβεται, όπως άλλωστε σέβεται και την προσωπικότητα του μακαριστού Χριστόδουλου. 

Εμείς ευχόμεθα από το Ιστολόγιό μας, όπως ο Αρχηγός της Ζωής και του θανάτου τον κατατάξει εν χώρα ζώντων.