26 Ιανουαρίου, 2014

ΕΝΕΡΓΟΠΟΕΙΤΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Με πρώτο ακίνητο την έκταση των 83 στρεμμάτων στη Βουλιαγμένη, η οποία εφάπτεται του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Αστέρας», ξεκινάει τις αμέσως επόμενες ημέρες η λειτουργία της Εταιρείας Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας Α.Ε. (ΕΑΕΑΠ). Ήδη ορίστηκαν από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το ελληνικό Δημόσιο τα μέλη του Δ.Σ. Το πενταμελές σώμα θα συνέλθει για την ανάδειξη προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου και αμέσως μετά θα προχωρήσει στη διαδικασία ανάθεσης του διαχειριστικού έργου σε μεγάλους ξένους οίκους.

Κριτήριο επιλογής είναι, μεταξύ άλλων, και η δυνατότητα εθελοντικής συμμετοχής τους στο εγχείρημα. Η εταιρεία, στην οποία μετέχουν με 50% η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και 50% το ελληνικό Δημόσιο, πρόκειται να διαχειριστεί ακίνητα της Αρχιεπισκοπής, τα οποία θα εισφερθούν από την Εκκλησία προς εκμετάλλευση με το μοντέλο της μακροχρόνιας μίσθωσης.

Δεν θα πωληθούν δηλαδή. Η εταιρεία έχει ήδη συσταθεί με τον νόμο 4182, που ψηφίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ αυτή την εβδομάδα υπέγραψε ο υπ. Οικονομικών την κοινή υπουργική απόφαση με την οποία διορίζονται οι δύο εκπρόσωποι του Δημοσίου.Το 50% των εσόδων που θα προκύπτουν από τη λειτουργία της ΕΑΕΑΠ θα εισφέρεται στο κράτος ενώ το άλλο 50% θα κατευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στο κοινωφελές έργο της Εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται ότι με νόμο που ψηφίστηκε την άνοιξη του 2013 (4146/2013) επετράπη στα νομικά πρόσωπα της Εκκλησίας της Ελλάδος να αξιοποιήσουν τα ακίνητά τους μέσω της επενδυτικής νομοθεσίας για τα ιδιωτικά ακίνητα. Η δυνατότητα δίδεται μέσω Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) που τίθενται σε ισχύ με προεδρικό διάταγμα. Τα τρία μέλη του Δ.Σ. που όρισε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, σύμφωνα με κύκλους της Εκκλησίας, επελέγησαν με κριτήριο «την εμπειρία τους και την επαφή τους με την αγορά και τον ιδιωτικό τομέα, την εθελοντική, αμισθί, συνεισφορά τους και την πρόσβασή τους στον απόδημο ελληνισμό, ο οποίος συνδράμει συστηματικά εδώ και πολλά χρόνια την ελληνική Εκκλησία».

Τα μέλη είναι: ο Μιχαήλ Καρλούτσος, υιός του εξ Αμερικής αιδεσιμότατου πρωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Θρόνου, Αλέξανδρου Καρλούτσου, ο οποίος είναι το δεξί χέρι του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και στενός συνεργάτης του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο πολιτικός μηχανικός Πέτρος Σουρέτης, διευθύνων σύμβουλος της Intracom Κατασκευές, και ο πρόεδρος του Invest in Greece, Αρις Συγγρός. Αντίστοιχα, το Δημόσιο όρισε τους κ. Νασόπουλο και Παναγιωτίδη.

Σημειώνεται πως η Αρχιεπισκοπή έχει ήδη προχωρήσει και σε ενέργειες όπως η καταγραφή της περιουσίας της, έργο το οποίο ανέλαβε η PricewaterhouseCoopers και έχει προχωρήσει σημαντικά, ενώ το νομικό συμβουλευτικό έργο στην όλη διαδικασία έχει το δικηγορικό γραφείο Μπερνίτσα.Οπως αναφέρει ο νομικός Νότης Μπερνίτσας, «η από κοινού συμμετοχή Δημοσίου και Εκκλησίας στην ΕΑΕΑΠ αποτελεί μια επιτυχή προσέγγιση που αποτελεί μοντέλο το οποίο ενδεχομένως να γεφυρώσει και άλλες συνεργασίες που εκκρεμούν, με τρίτους φορείς».

Το πρώτο ακίνητο των 83 στρεμμάτων στη Βουλιαγμένη αποτελεί το πιλοτικό project, θα γίνει με διεθνή διαγωνισμό και για χρήσεις όχι ασύμβατες με τη λειτουργία και τον χαρακτήρα της Εκκλησίας. Εφόσον τελεσφορήσει, θα ακολουθήσουν τα 1.200 στρέμματα της περιοχής Φασκομηλίας, τα οποία εκτείνονται στην παραθαλάσσια περιοχή από τη λίμνη της Βουλιαγμένης έως τη Βάρκιζα.

Η προσπάθεια της Εκκλησίας να αξιοποιήσει την περιουσία της και να συνεισφέρει έτσι περισσότερα στο Δημόσιο και στο κοινωνικό σύνολο ξεκίνησε, όπως εξηγούν κύκλοι της Ιασίου, με σχετική πρόταση του Αρχιεπισκόπου, η οποία διατυπώθηκε προς το κράτος από τον Οκτώβριο του 2009 αλλά «ξεκλείδωσε» μόλις στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, οπότε ανακοινώθηκε η συμφωνία από το γραφείο του πρωθυπουργού.

ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΜΝΗΣΤΕΙΑ: ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ Σ.ΑΡΑΒΙΑ


Επειδή η κυβέρνηση "τρέμει σαν το φύλλο" μόλις κάποια από τις διεθνείς ΜΚΟ παίζοντας φυσικά είτε το παιχνίδι ξένων κέντρων είτε για "εισπρακτικούς λόγους", ας θυμηθούμε ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα του defencenet.gr για τους χρηματοδότες της Διεθνούς Αμνηστείας που δημοσιεύθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2013.

Να σημειώσουμε ότι η Διεθνής Αμνηστεία χαρακτήρισε την Ελλάδα "υπεύθυνη για τον πνιγμό των λαθρομεταναστών" που είχαν στείλει οι...Τούρκοι λαθρέμποροι έξω από το Φαμακονήσι και ζήτησε εισαγγελικό έλεγχο, κάτι στο οποίο η κυβέρνηση πειθάρχησε άμεσα! Kαι βέβαια παραμένει το ερώτημα: Ποιος χρηματοδοτεί όλη αυτή την μετακίνηση πληθυσμών.

Στην πατρίδα τους 5.000 δολάρια το κεφάλι χρειάζονται για το ταξίδι π.χ. από το Πακιστάν στην Ελλάδα (μόνο 1500 δολάρια το κεφάλι παίρνουν οι δουλέμποροι για να τους μεταφέρουν στην Ελλάδα από τα μικρασιατικά παράλια). Που βρίσκουν 5.000 δολάρια ο κάθε ένας; Μήπως οι εικασίες για χρηματοδότηση από τις πλούσιες ισλαμικές χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ κλπ προκειμένου να ενισχυθεί η ισλαμοποίηση της Ευρώπης, έχουν βάση;

Ας δούμε εκείνο το αποκαλυπτικό δημοσίευμα:

"Η Διεθνής Αμνηστία που με κάθε ευκαιρία κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα παραδέχτηκε ότι συνεργάζεται με ΜΚΟ που έχει την έδρα της στην Ελβετία, και ιδρύθηκε από τον Καταριανό καθηγητή ιστορίας Abdul Rahman Bin Umair Al Nuaimi και πρόεδρο της Al Karama (το όνομα της ΜΚΟ), ο οποίος δεν είναι τίποτα περισσότερο από εταιρεία-βιτρίνα της Al Qaeda! Η χρηματοδότησή της Διεθνούς Αμνηστείας από την Al Karama φτάνει τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα, όπως αποκαλύπτει σε έκθεσή του το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Η ΜΚΟ Al Karama υποτίθεται ότι παρακολουθεί τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στις αραβικές χώρες την΄ίδια στιγμή που χρηματοδοτεί τους ισλαμιστές εγκληματίες για να τα καταπατούν στην Συρία σφάζοντας γυναίκες και παιδιά, με δεκάδες αντριχιαστικούς τρόπους. Την ίδια στιγμή προκύπτει ισχυρή σύνδεσή της με τις Amnesty International και Human Rights Watch, τις άλλες "υπερασπιστριες" των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Για την περίπτωση της Ελλάδας έχουν ειδικό τμήμα που ασχολείται με τις "καταγγελίες" μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, αυτοαποκαλούμενων "Μακεδόνων της Ελλάδας" και δήθεν "μελών της τουρκικής μειονότητας". Χαρακτηριστικό είναι ότι Διεθνής Αμνηστεία πριν ελάχιστες ημέρες ζήτησε και την τιμωρία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ για "ρατσιστικά" σχόλια εναντίον των λαθρομεταναστών, όπου ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, σε ομιλία του απλώς ζητούσε να επιβληθεί ο νόμος στους λαθρομετανάστες. Η Amnesty International (Διεθνής Αμνηστεία) παραδέχτηκε χθες με email ότι η ΜΚΟ Al Karama την βοήθησε στο παρελθόν με περιπτώσεις παραβιάσεως ανθρωπίνων δικαιωμάτων που όμως όπως προσθέτει "δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε". Η Human Rights Watch αντίθετα αρνήθηκε ακόμα και να σχολιάσει.

Με δήλωσή του το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών  κατέταξε τον  Al Nuaimi σαν "χρηματοδότη τρομοκρατών (terrorist financier and facilitator)” "παγώνοντας" όλα του τα περιουσιακά στοιχέια στις ΗΠΑ, και απαγορεύοντας στους Αμερικανούς πολίτες "να κάνουν δουλειές" μαζί του.

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τον Al Nuaimi ότι “στήριξε οικονομικά” για περισσότερο από μια δεκαετία την  Al Qaeda και ομάδες συγγενεύουσες με αυτήν όπως-σωστά μαντέψατε"- την Τζαμπάτ Αλ Νούσρα που σφάζει στην Συρία γυναικόπεδα, και την Αλ Σεμπαμπ που ευθύνεται για το έγκλημα στο εμπορικό κέντρο του Ναιρόμπι. Μόνο φέτος για ο Al Nuaimi μετέφερε στην Αλ Κάιντα της Συρίας 600.000 δολάρια και συγκεκριμένα στον Abu-Khalid Al Suri στενό συνεργάτη του αρχηγού της ΑΛ Κάιντα  Ayman Al ZawahiriΕπιπλέον διευκόλυνε την χρηματοδότηση της ιρακινής Αλ Κάιντα και την επικοινωνία της με Καταριανούς δωρητές. Υποστήριζε ένα κύκλωμα που έστελνε 2.000.000 δολλάρια το μήνα στην Αλ Κάιντα του Ιράκ, η οποία στην συνέχεια ενίσχυε τους ισλαμιστές αντάρτες στην Συρία"

Και καταλήγαμε: "Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι λεγόμενες οργανώσεις υπερασπισης των ανθρωπίνων διακιωμάτων, συνεργάζονται με αυτούς που τα καταπατούν, και συμμετέχουν στην προώθηση ανθρώπων στην προσφυγιά, οι οποόι για να σωθούν καταφέυγουν σε χώρες όπως οι δικές μας, με αποτέλεσμα την κατάρρευση των κοινωνικών δομών.

Στη συνέχεια οι οργανώσεις αυτές καταφεύγουν στην εργολαβική "φίμωση" όσων λένε τα αυτονόητα για την προστασία των χωρών τους χαρακτηρίζοντάς του "ρατσιστές", και κάνουν πλύση εγκεφάλου μαζί με τα εγχώρια ΜΜΕ δημιουρώντας τύψεις στους πολίτες, που τολμούν και δυσανασχετουν, επειδή η χώρα τους έχει αλλαξει χέρια.

Έτσι, ακόμα και αυτονόητη δήλωση του ΕΛ.ΑΣ. Νίκου Παπαγιαννόπουλου, ότι "Οι λαθρομετανάστες δεν πρέπει να πιστεύουν ότι θα έχουν μια εύκολη είσοδο και διαβίωση στην χώρα μας", το καταγγέλλει   η απίθανη Διεθνής Αμνηστεία, "μακρύ χέρι" της Νέας Τάξης  και των επιχειρηματιών τύπου Τ.Σόρος, ως ... "ρατσιστικό" και "παράνομο" σχόλιο!

Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε άμεση διενέργεια έρευνας για τις δηλώσεις του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας υποστηρίζοντας ότι "Προτρέπει τους αστυνομικούς να προβούν σε βίαιες ενέργειες κατά των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα".Δηλαδή πρώτα βοηθούν κάπποιους να διαλύσουν, χώρες ανά την υφήλιο, και τα "καραβάνια" των δυστυχισμένων να τα κατευθύνουν σε χώρες σαν την δική μας για να κάνουν με το έτσι θέλω πολυπολιτισμικές κοινωνίες. Στη συνέχεια ξεκινάει η προπαγάνδα για την αποδοχή της νέας κατάστασης.

Σε όλα τα στάδια αυτού του μετασχηματισμού, συμμετέχουν οι Amnesty International και Human Rights Watch, οι ίδιες που κάνουν "παρέα" με χρηματοδότες της Αλ Καίντα. Και μετά εάν καποιος πει ότι αυτό είναι σχεδιασμός της Νέας Τάξης Πραγμάτων, (μαζί και ο ρόλος της Αλ Κάιντα) θα τον πουν συνωνομοσιολόγο".

(26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ) † ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Κατά Λουκά κεφ. ΙΘ΄,  1-10

Τω καιρώ εκείνω διήρχετο ό Ιησούς την Ιεριχώ. Και ιδού, ανήρ ονόματι καλούμενος Ζακχαίος, και αυτός ην αρχιτελώνης, και ούτος ην πλούσιος, και εζήτει ιδείν τον Ιησούν τις εστί, και ουκ ηδύνατο από του όχλου, ότι τη ηλικία μικρός ην. Και προδραμών έμπροσθεν ανέβη επί συκοκομορέαν, ίνα ίδη αυτόν, ότι δι’ εκείνης ήμελλε διέρχεσθαι. Και ως ήλθεν επί τον τόπον, αναβλέψας ο Ιησούς είδεν αυτόν και είπε προς αυτόν. Ζακχαίε, σπεύσας κατάβηθι. Σήμερον γαρ εν τω οίκω σου δει με μείναι.  

Και σπεύσας κατέβη, και υπεδέξατο αυτόν χαίρων. Και ιδόντες πάντες διεγόγγυζον λέγοντες, ότι παρά αμαρτωλώ ανδρί εισήλθε καταλύσαι. Σταθεις δε Ζακχαίος είπε προς τον Ιησούν. Ιδού τα ημίση των υπαρχόντων μου, Κύριε, δίδωμι τοις πτωχοίς και ει τινός τι εσυκοφάντησα, αποδίδωμι εις τετραπλούν. Είπε δε προς αυτόν ο Ιησούς. Ότι σήμερον σωτηρία τω οίκω τούτω εγένετο, καθότι και αυτός υιός Αβραάμ εστίν. Ήλθε γαρ ό υιός του ανθρώπου ζητήσαι και σώσαι το απολωλός.


Μετάφραση Περικοπής

Εκείνο τον καιρό περνούσε ο Ιησούς μέσα από την Ιεριχώ. Και να ένας άνθρωπος που το όνομά του ήταν Ζακχαίος και ήταν πλούσιος αρχιτελώνης, ζητούσε να δει ποιος είναι Ιησούς, αλλά δεν μπορούσε, εξαιτίας του κόσμου και επειδή ήταν μικρόσωμος. Έτρεξε λοιπόν μπροστά και ανέβηκε σε μια συκομουριά να Τον δει, γιατί από εκεί θα περνούσε. Και μόλις ήλθε σε κείνο το σημείο ο Ιησούς, σήκωσε τα μάτια του, τον είδε και του είπε: «Ζακχαίε, κατέβα γρήγορα, γιατί σήμερα πρέπει να μείνω στο σπίτι σου». Ο Ζακχαίος κατέβηκε αμέσως και υποδέχτηκε τον Ιησού με χαρά. Όλοι τότε που το είδαν αυτό δυσανασχέτησαν, λέγοντας πως μπήκε να φιλοξενηθεί στο σπίτι ενός αμαρτωλού άνδρα. 

Ο Ζακχαίος όμως στάθηκε μπροστά στον Ιησού και του είπε: «Να τα μισά από τα υπάρχοντα μου, Κύριε, τα δίνω στους φτωχούς και αν έχει τύχει και συκοφάντησα κάποιον με σκοπό να τον καταχραστώ, θα του το ανταποδώσω στο τετραπλάσιο». Τότε του είπε ο Ιησούς: «Σήμερα έγινε σωτηρία σε τούτο το σπίτι, γιατί και αυτός είναι παιδί του Αβραάμ. Γιατί ο Υιός του ανθρώπου ήλθε για να αναζητήσει να βρει και να σώσει τους παραστρατημένους».


ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ


Η κοινή ρωσο-κινεζική ναυτική άσκηση, η πρώτη στην παγκόσμια Ιστορία, ξεκίνησε σήμερα στη Μεσόγειο Θάλασσα, όπως ήταν προγραμματισμένο και είχε ενημερώσει σχετικά το defencenet.gr από την αρχή της εβδομάδας. Υπάρχει μάλιστα η πιθανότητα, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί όμως κάτι τέτοιο ακόμα, οι ασκήσεις που ξεκίνησαν σήμερα να επεκταθούν εντός της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ και, σε ότι αφορά το αεροναυτικό σκέλος τους, εντός του FIR Αθηνών νότια και νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Στην άσκηση πρωτοστατούν το ρωσικό πυρηνοκίνητο καταδρομικό, και ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Βόρειας Θάλασσας, «Μέγας Πέτρος» - Pyotr Veliky και η κινέζικη φρεγάτα (571) Yancheng, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε αρχικά ανακοινώσει ότι, η κοινή ναυτική άσκηση διεξάγεται με σκοπό "την αντιμετώπιση τρομοκρατών όπως επίσης και ασκήσεις διάσωσης ναυτικών που κινδυνεύουν".

Αυτή ήταν μία καλή πρόφαση πριν ξεκινήσει η άσκηση, αφού τα πλοία που εμπλέκονται στις ασκήσεις κάθε άλλο προσφέρονται για "κυνήγι τρομοκρατών". Μάλλον για "κυνήγι ΝΑΤΟϊκών" προσφέρονται. Και αυτό ακριβώς επιβεβαιώθηκε σήμερα, αφού οι ασκήσεις που ανακοίνωσαν οι Ρώσοι σήμερα, αφορούν καθαρά πολεμικούς ελιγμούς! Για την ακρίβεια ανακοινώθηκε, ότι οι ρωσικοί και κινεζικοί ναυτικοί σχηματισμοί πολεμικών πλοίων και συνοδευτικών ταχύπλοων, που συμμετέχουν στην άσκηση, εξασκούνται σε συνεργασία ελιγμών, συνεργασία αεράμυνας, καθώς και προσγειώσεις των ελικοπτέρων του ναυτικού σε πλοία των διαφορετικών χωρών!

Επιπλέον το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνησε, ότι η άσκηση επικεντρώνεται στην «αύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής συμβατότητας μεταξύ ρωσικών και κινεζικών στρατιωτικών πλοίων κατά τη διάρκεια των κοινών δράσεων στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου». Τέλος υπενθυμίζεται ότι, τα ρωσικά και κινέζικα πολεμικά πλοία έχουν ήδη αρχίσει να συνεργάζονται στην περιοχή από τις 7 Ιανουαρίου, για να εξασφαλιστεί η ομαλή μεταφορά των χημικών όπλων της Συρίας.

Το πυρηνοκίνητο καταδρομικό «Μέγας Πέτρος», το οποίο ηγείται της ρωσικής αρμάδας, έχει την μεγαλύτερη ισχύ πυρός που έχει πλοίο στον πλανήτη πλην των αεροπλανοφόρων, ενώ και η κινεζική φρεγάτα (571) Yancheng έχει εκτόπισμα 4.053 τ. και βαρύ εξοπλισμό μέχρι και με βλήματα cruise κατά χερσαίων στόχων. Αυτά είναι πλοία για πόλεμο όχι για "αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις".



ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ Ο Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ "ΔΙΚΑΙΟ"


Το 73% των πολιτών χαρακτηρίζουν τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ ) ως άδικο φόρο, και πάνω από ένας στους τρεις δεν θα είναι σε θέση να τον πληρώσει με αποτέλεσμα φυσικά να χάσει το σπίτι του, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Kapa Research που παρουσιάστηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΠΟΜΙΔΑ, από την οποία προκύπτει γενική επιδείνωση της κατάστασης στη μισθωτική αγορά και δυσκολία των ιδιοκτητών να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις.

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που ο Γ.Στουρνάρας χαρακτήρισε "δίκαιο" το φόρο ακινήτων αλλά οι ίδιοι οι πολίτες δεν συμμερίζονται την άποψη αυτή ίσως γιατί πολλοί από αυτούς είναι πλέον άνεργοι, και όσοι έχουν δουλειά με 500 ευρώ το μήνα δεν μπορούν να πληρώσουν τέτοιους "δημευτικούς" φόρους. Αυτό όμως που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι αν δεν μπορείς να πληρώσεις τον "αστρονομικό" φόρο που σου επέβαλαν ετσιθελικά, δεν σου χτυπάνε την πλάτη "φιλικά" λέγοντας δεν πειράζει "όποτε έχεις" σου κατάσχουν το σπίτι με συνοπτικές διαδικασίες και το παραδίδουν στα "κοράκια".

Τα συμπεράσματα της έρευνας, όπως τα μεταφέρει το ΑΜΠΕ, είναι:

-Διπλασιάστηκαν σε μια χρονιά οι φόροι, έκτακτες εισφορές κλπ. ως ποσοστό επί του εισοδήματος των ιδιοκτητών από ακίνητα. Συγκεκριμένα, από 22% που ήταν σύμφωνα με την περσινή έρευνα, εφέτος διαμορφώνονται στο 43,3% του εισοδήματος. Επιπλέον, ένας στους δύο ιδιοκτήτες δηλώνει ότι δεν έχει πλέον εισοδήματα από ακίνητα και πληρώνει μόνο φόρους.

-Οι δείκτες ασφυξίας της μισθωτικής αγοράς που αφορούν τις καθυστερήσεις ή τη μη πληρωμή ενοικίων, τις μειώσεις των μισθωμάτων κλπ. παρουσιάζουν σταθερή επιδείνωση.

-Σε υψηλά επίπεδα (38%) παραμένει το ποσοστό των ιδιοκτητών που δηλώνουν ότι δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις φορολογικές υποχρεώσεις της νέας χρονιάς.

-Περίπου ένας στους δέκα ιδιοκτήτες έχει προχωρήσει σε ρύθμιση για την πληρωμή των ΦΑΠ 2011, 2012 και 2013 (που βεβαιώθηκαν μαζικά την περασμένη χρονιά από το υπουργείο Οικονομικών).

-Αυξήθηκε από 35 σε 43% το ποσοστό των ιδιοκτητών που θεωρούν ότι η πραγματική αξία της περιουσίας τους είναι χαμηλότερη από την αντικειμενική.

-Σχεδόν οι μισοί ιδιοκτήτες (45%) δηλώνουν ότι σε περίπτωση που καταργηθεί η δυνατότητα εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο θα επιχειρήσουν να απαλλαγούν το συντομότερο από τον ενοικιαστή, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν για ανύπαρκτο εισόδημα.

-Τέσσερις στους δέκα θα εκχωρούσαν, αν είχαν τη δυνατότητα, ακίνητα στο Δημόσιο στην αντικειμενική τους αξία για την πληρωμή τρεχουσών και μελλοντικών υποχρεώσεων.

-Η μεγάλη πλειοψηφία (65%) θεωρούν πως το γεγονός ότι από τον νέο φόρο (ΕΝΦΙΑ) εξαιρέθηκαν τα αγροτικά ακίνητα και επιβαρύνθηκαν περισσότερο οι αστικές περιουσίες είναι λάθος.

-Ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό (80 %) θεωρούν λάθος το γεγονός ότι τα ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται, δεν αποφέρουν έσοδα ή είναι μη ηλεκτροδοτούμενα δεν έχουν κάποια έκπτωση φόρου.

Φυσικα όλα αυτά τα γνωρίζει η κυβέρνηση αλλά εκτελεί τις εντολές των Γερμανών για δήμευση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων. Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι έλεγε ο Χίτλερ για τα μικρά έθνη:

«Τα μικρά κράτη πρέπει να εκλείψουν. Θα θεωρούνται στο μέλλον ως οι νέες αποικίες μας. Θα χρειαστούμε τους λαούς των μικρών κρατών για να εργάζονται στις αποικίες μας, αλλά ως έθνη πρέπει να εκλείψουν». Μήπως μας θυμίζουν κάτι οι απόψεις του Αδόλφου Χίτλερ; Μήπως συναρμόζουν άριστα με τις σημερινές πολιτικές που εφαρμόζει σε βάρος μας το Βερολίνο; Οι Γερμανοί δεν αλλάζουν ποτέ, είναι διαχρονικοί και πρέπει να το καταλάβουμε.

ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ «ΔΩΡΟΔΟΚΗΣΕ» ΤΗ FIBA ΜΕ 800.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ


Το απίστευτο για τα δεδομένα της εποχής ποσό των 800.000 ευρώ έδωσε η Ελλάδα στην Παγκοσμία Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προκειμένου να εξασφαλίσει τη wild card για το Παγκόσμιο Κύπελλο (30/8-14/9) και να δώσει το παρών στη διοργάνωση η Εθνική μας Ομάδα. Από την κούρσα για τη wild card αποσύρθηκαν οι Ιταλοί με τον πρόεδρο της ιταλικής ομοσπονδίας  Τζάνι Πετρούτσι, να ξεκαθαρίζει σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου πως «δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να μπούμε στον πλειστηριασμό».

«Θα ήταν ανήθικο να συμμετάσχουμε σε διαδικασία που έχει εξελιχθεί με όλες τις έννοιες και τους σκοπούς, σε δημοπρασία, σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας. Μια από τις δυσκολότερες της ιστορίας», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του, ωστόσο η Ελληνική Ομοσπονδία και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος  δεν έδειξαν να πτοούνται και έριξαν στο τραπέζι το ποσό των 800.000 ευρώ!

Το ποσό εκκίνησης στον απίστευτο αυτό πλειστηριασμό ήταν 500.000 ευρώ, αλλά η Corriere dellο Sport έγραψε την Τετάρτη ότι η Ελλάδα έδινε 1εκατομμύριο και τώρα αρμόδιες πηγές «διορθώνουν» ότι το επίμαχο ποσό ήταν σε ελβετικά φράγκα, ήτοι μόνο 800.000 ευρώ. Και όλα αυτά εν μέσω οικονομικής κρίσης και περικοπών και μόλις λίγες μέρες μετά τη δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού στην ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ότι η κρατική επιχορήγηση προς τις αθλητικές ομοσπονδίες κόβεται στο μισό, από 24,5 εκάτ. ευρώ πέρυσι στα 12 εκάτ. ευρώ.





ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Ελλάδα: Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου με βροχές και καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν τα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα βόρεια. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Κυριακή. Η ανάδειξη του προβλήματος της σπατάλης τροφίμων και η σημασία της αξιοποίησης του περισσευούμενου φαγητού τίθενται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του διήμερου φεστιβάλ κατά της σπατάλης τροφίμων που συνδιοργανώνουν οι ΜΚΟ «WWF Ελλάς» και «Μπορούμε» το Σαββατοκύριακο στον συνεργατικό χώρο «Impact Hub Athens» στου Ψυρρή.

Σε Κέντρο Αποκατάστασης στην Λάρισα θα νοσηλεύεται πλέον η 16χρονη Μυρτώ, η οποία έπεσε θύμα βάναυσης επίθεσης ενός μετανάστη στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012 και υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Στα όρια του στατιστικού λάθους κινείται η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο Τύπο. Στην έρευνα της Alco, o ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με 0,6%, ενώ στην έρευνα της Metron Analysis, το προβάδισμά του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κινείται στο 0,8%. Σκληρή κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό ελληνικών κομμάτων περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα, σε συνεστίαση των κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ στη Θήβα.

Κόσμος: Σε τετραετή φυλάκιση καταδικάστηκε ένας από τους πιο σημαντικούς ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των παιδιών και κατά της διαφθοράς στην Κίνα. Ο Σου Ζιγιόνγκ έκανε εκστρατεία για τα δικαιώματα των παιδιών που μένουν σε επαρχίες, ώστε να μπορούν να φοιτούν σε σχολεία στις πόλεις. Το Λαϊκό Δικαστήριο του Πεκίνου τον καταδίκασε σε τετραετή φυλάκιση, κατηγορώντας τον για «συγκέντρωση πλήθους με σκοπό τη διατάραξη της δημόσιας τάξης». Δεν δέχεται η ουκρανική αντιπολίτευση την πρόταση που της έκανε ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς να αναλάβει την πρωθυπουργία σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης στο Κίεβο. Η αντιπολίτευση καλεί τους διαδηλωτές να παραμείνουν στους δρόμους, ζητά από την κυβέρνηση περαιτέρω διαπραγματεύσεις και εμμένει στις εκλογές εντός του 2014. Νέο κύμα βίας ξέσπασε στην καρδιά του Κιέβου.

Άγνωστος άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο στην Κολούμπια του Μέριλαντ, σκοτώντας τουλάχιστον δύο άτομα, πριν σκοτωθεί και ο ίδιος, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο. Στον αρχηγό μικρότερου κόμματος της αντιπολίτευσης, τον Αρσένι Γιατσένιουκ, προσέφερε ο ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς την πρωθυπουργία σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης στο Κίεβο. Ο Γιανούκοβιτς προσέφερε επίσης τη θέση «αναπληρωτή πρωθυπουργού για ανθρωπιστικά θέματα» στον ισχυρότερο αρχηγό της αντιπολίτευσης, τον Βιτάλι Κλιτσκο. Ο πρόεδρος, στην παραίτηση του οποίου επιμένουν οι διαδηλωτές, είχε προσπαθήσει να αναδιπλωθεί προαναγγέλλοντας ανασχηματισμό ενώ η χώρα βράζει.

Ο διχασμός στην Αίγυπτο βγαίνει ξανά στην επιφάνεια: Τουλάχιστον 29 διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε πορείες υποστήριξης του ανατραπέντα ισλαμιστή Μόρσι κατά την τρίτη επέτειο της εξέγερσης που κατέληξε στην πτώση του Μουμπάρακ, ενώ βομβιστική επίθεση έπληξε αστυνομικό κτιρίο στο Σουέζ. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για χρήση αληθινών πυρών από την αστυνομία για διάλυση συγκεντρωμένων -και αυτό ενώ η πρωτεύουσα ακόμη δεν έχει συνέλθει από το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων της προηγούμενης ημέρας. Απομακρύνονται αιγύπτιοι διπλωμάτες από τη Λιβύη μετά από κρούσματα απαγωγών.

Οικονομία: Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε ως «ανοησία» την άποψη που διατύπωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Ευρώ Όλι Ρεν, για τον οποίο ο παρατεταμένος χαμηλός πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα καταστήσει την αναγκαία επανεξισορρόπηση της οικονομίας δυσκολότερη. «Οι τιμές στην αγορά δεν πέφτουν με τάματα στην Παναγιά» υπογραμμίζει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής.

Παράλληλα, υπερασπίζεται τις αλλαγές που προτείνει ο ΟΟΣΑ με τις οποίες όμως διαφωνούν οι συναρμόδιοι υπουργοί. Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη «απέχει πολύ από τον στόχο» και οι χώρες της Ευρωζώνης κινδυνεύουν με αποπληθωρισμό, δήλωσε από το Νταβός η Κριστίν Λαγκάρντ, για να έρθει η απάντηση του διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι: «είμαστε έτοιμοι να δράσουμε αν ο πληθωρισμός πέσει ακόμα περισσότερο.

Αθλητισμός: Η Γιουβέντους με υπέροχο γκολ του Φερνάντο Γιορέντε στο 60' πήρε την ισοπαλία με 1-1 από τη Λάτσιο στο Ολίμπικο, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του Campionato, παραμένοντας αήττητη φέτος στο πρωτάθλημα. Οι Λατσιάλι είχαν ανοίξει το σκορ με πέναλτι του Καντρέβα, το οποίο έκανε ο Μπουφόν στον Κλόζε και αποβλήθηκε στο 27'. Στο άλλο ματς της ημέρας, η Νάπολι ισοφάρισε σε 1-1 με τον Αλμπιόλ στο 88' την Κιέβο που προηγήθηκε στο 16' με τον Σάρντο.

«Στραβοπάτημα» για την Παρί Σεν Ζερμέν, που έμεινε στο 1-1 στην έδρα της Γκινγκάμπ, σε αναμέτρηση για την 22η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος. Στα άλλα ματς της ημέρας, στο 1-1 έμειναν η Αζαξιό με τη Σοσό και η Βαλενσιέν με τη Λοριάν και στο 0-0 η Ναντ με τη Ρεμς. Η Μονπελιέ επικράτησε με 3-1 της Νις, ενώ αναβλήθηκε ο αγώνας της Τουλούζ με την Μπαστιά. Στην κορυφή της Primera Division, έστω και προσωρινά (καθώς Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο παίζουν την Κυριακή), ανέβηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, που επικράτησε 2-0 στο «Μπερναμπέου» της Γρανάδα, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής. Η Βαγιαδολίδ νίκησε 1-0 τη Βιγιαρεάλ και πήρε βαθμολογική «ανάσα», ανακόπτοντας παράλληλα την πορεία του «κίτρινου υποβρυχίου» προς την προνομιούχο τέταρτη θέση. Βαλένθια και Εσπανιόλ έμειναν στο 2-2.


ΓΕΓΟΝΟΤΑ (26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ): 1821: Αρχίζει η διάσκεψη της Βοστίτσας (Αίγιο), όπου ο Παπαφλέσσας ανακοινώνει ότι η έναρξη της επανάστασης έχει οριστεί για την 25η Μαρτίου.

1970: Οι Simon and Garfunkel κυκλοφορούν το άλμπουμ τους «Bridge over troubled water» που αποτέλεσε και το κύκνειο άσμα τους ως ντουέτο.

1996: Ξεσπά η κρίση των Ιμίων: Ο τότε δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, οργισμένος από την τουρκική στάση αμφισβήτησης των δύο βραχονησίδων, υψώνει την ελληνική σημαία σε ένα από τα δύο νησιά.

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ: 1911: Norbert Schultze, συνθέτης γερμανικής καταγωγής.

ΘΑΝΑΤΟΙ: 1977: Φιλοποίμην Φίνος, κινηματογραφικός παραγωγός και ιδρυτής της θρυλικής «Φίνος Φιλμς».