02 Δεκεμβρίου, 2013

ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ


Στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου τιμήθηκαν οι ενορίες και το γενικό φιλόπτωχο της Αρχιεπισκοπής για τις συντονισμένες δράσεις που επιχειρούν σε τακτά διαστήματα, με σκοπό τη συγκέντρωση αίματος σε όσους το έχουν ανάγκη. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, το σώμα της Πυροσβεστικής οργάνωσε στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας, στην κάτω Κηφισιά, συζήτηση με θέμα «Ναρκωτικά – Aids – Αιμοδοσία». Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού σώματος κ. Βασίλης Παπαγεωργίου τίμησε με ειδική πλακέτα τον Μακαριώτατο και εξήρε τη σημαντική προσφορά της Αρχιεπισκοπής στην εθελοντική αιμοδοσία.

Ο Αρχιεπίσκοπος στο χαιρετισμό του δήλωσε αληθινά εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα που συνάντησε στην Πυροσβεστική Ακαδημία κι ευχήθηκε στους δόκιμους αξιωματικούς «όλες οι αρετές της νιότης τους να γίνουν γόνιμες κι αληθινά καρποφόρες για το καλό του τόπου». Στη συζήτηση έγινε φανερό από τους ομιλητές που είχαν προσκληθεί, ότι ολοένα και περισσότεροι χρήστες ναρκωτικών ουσιών γίνονται φορείς του θανατηφόρου ιού. Ο δημοσιογράφος Κ. Αρβανίτης, με την ιδιότητα που έχει ως μέλος του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω στην Ανάσταση, γιατί τη ζω. Βλέπω ανθρώπους που αλλάζουν πραγματικά, στέκονται ξανά στα πόδια τους».

Ενημέρωσε συνοπτικά το κοινό για τη δράση του ΚΕΘΕΑ κι εξέφρασε τον προβληματισμό του, γιατί η φτώχεια που πλήττει όλο και πιο πολλούς συμπολίτες μας συνδέεται με την παραβατικότητα και την απουσία προφύλαξης. Την ίδια προβληματική έδειξε να συμμερίζεται ο παθολόγος – λοιμωξιολόγος κ. Π. Γαργαλιάνος, που παρέθεσε σημαντικά στοιχεία των τελευταίων ετών που δείχνουν εύληπτα τη σχέση χρηστών με τον ιό του AIDS.

Αντίστοιχα, ο κ. Κ. Σταμούλης, Διευθυντής στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, αναφέρθηκε στα οφέλη της εθελοντικής αιμοδοσίας, που συνιστά «μέτρο πολιτισμού» και αισιόδοξη πλευρά της ζωής. Η συζήτηση και η απονομή τιμητικής πλακέτας στον Αρχιεπίσκοπο αποτέλεσαν προπομπό της αυριανής εθελοντικής αιμοδοσίας (3 Δεκεμβρίου), που διενεργεί η Πυροσβεστική Ακαδημία στην οδό Μάτσα 32, στην περιοχή της Κάτω Κηφισιάς.

ΣΤΟΥΣ 70 ΕΦΤΑΣΕ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟ ΤΡΕΝΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ


Στους 70 έφτασε ο απολογισμός των τραυματιών μετά τον εκτροχιασμό ενός τρένου του προαστιακού σιδηροδρόμου North Metro στην περιοχή του Μπρόνξ που κόστισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους.
  
Ο εκτροχιασμός του τρένου συνέβη σε μια δασώδη περιοχή όπου συναντώνται τα ποτάμια Χάντσον και Χάρλεμ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα πιθανά αίτια του ατυχήματος.
 
Ένας επιβάτης δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό WABC πως το τρένο κινείτο με «μεγαλύτερη ταχύτητα» από ότι συνήθως. «Ο οδηγός επιτάχυνε πολύ στις στροφές και δεν καταλάβαινα γιατί. Ξαφνικά το τρένο εκτροχιάστηκε», είπε.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο εκτροχιασμός του τρένου του προαστιακού σιδηροδρόμου στην περιοχή του Μπρονξ των ΗΠΑ που έλαβε χώρα την Κυριακή και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 4 άνθρωποι, συνδέεται με τον εκτροχιασμό ενός τρένου που συνέβη στην ίδια τοποθεσία τον Ιούλιο, δήλωσε ένας ομοσπονδιακός αστυνομικός.

«Θα εξετάσουμε και αυτή την περίπτωση, αλλά στην προκειμένη φάση δεν έχουμε καμία απολύτως ένδειξη ότι τα δύο περιστατικά συνδέονται», δήλωσε ο Ερλ Γούινερ, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για την Ασφάλεια των Μεταφορών, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, την Κυριακή το βράδυ.

Ο Γούινερ δήλωσε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν τουλάχιστον για τις επόμενες 7-10 ημέρες.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ


Η ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Η χρονολόγηση της ζωής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού είναι δυσχερέστατο έργο ένεκα ελλείψεως επαρκών και λεπτομερών βιογραφικών πληροφοριών. Συνδυάζοντας τις βιογραφικές αφηγήσεις των ιερών Ευαγγελίων για την ζωή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και τις Ρωμαϊκές και Ιουδαϊκές ιστορικές πηγές θα αποπειραθούμε να προσδιορίσουμε  χρονολογικά την ζωή Του.

Α)  Η γέννηση

1. Ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε την περίοδο που αυτοκράτορας της Ρώμης (Καίσαρας) ήταν ο Οκτάβιος η Οκταβιανός Αύγουστος (31π.Χ.-14 μ.Χ.) που διέταξε να απογραφεί ο πληθυσμός της αυτοκρατορίας (απογράφεσθαι πάσαν την οικουμένην). Οι απογραφές γινόντουσαν για φορολογικούς και στρατολογικούς λόγους.  Ο Ευαγγελιστής Λουκάς (β 1-2) μας δίδει δύο σημαντικές πληροφορίες 

α) ότι η απογραφή διεξήχθη όταν ήταν διοικητής της Συρίας ο Κυρήνιος. ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ο πολιτικός διοικητής της Συρίας, επειδή οι περιοχές που κατοικούσαν οι Εβραίοι τότε υπάγονταν στην ευρύτερη διοικητική περιφέρεια της Συρίας και 

β)  ότι αυτή ήταν η πρώτη απογραφή, για να μην συγχέεται με την επομένη απογραφή. Η μελέτη και έρευνα των ιουδαϊκών και ρωμαϊκών ιστορικών πηγών μας βοηθεί να διευκρινήσουμε περαιτέρω ωρισμένα θέματα για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα.

2. Στην Ιουδαία Κυβερνήτης διορισμένος από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα την εποχή της γεννήσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού ήταν ο Ηρώδης ο Μέγας (37-4 π.Χ.), ο οποίος διέταξε να σφαγούν τα νήπια, όταν πληροφορήθηκε από τους σοφούς της Ανατολής, ότι γεννήθηκε ένας βασιλιάς ώστε ανάμεσα στα σφαγιασθέντα νήπια να είναι και ο Ιησούς Χριστός. Από τον Ιουδαίο ιστορικό Ιώσηπο γνωρίζουμε πότε πέθανε ο Ηρώδης και μάλιστα ήταν νύκτα που έγινε έκλειψη της σελήνης ορατή στην περιοχή.

Η Αστρονομία μας απαντά ότι εκείνη η έκλειψη της σελήνης έγινε και άρα ο θάνατος του Ηρώδη συνέβη το 754 έτος από κτίσεως Ρώμης που αντιστοιχεί στο 4 π.Χ. Εφ’ όσον ο Ηρώδης διέταξε να σφαγούν τα νήπια από διετούς και κατωτέρω (Ματθαίος β  16) ο Κύριός μας πρέπει να είχε γεννηθεί τουλάχιστον δύο χρόνια πριν πεθάνει ο Ηρώδης. Πριν δηλαδή το 6 π.Χ.

Διαπιστώνεται, ότι όταν τον 6ο μ.Χ. αιώνα ο Αστρονόμος Μοναχός Διονύσιος ο Μικρός, που εναρμόνισε τις αρχαίες χρονολογίες (των Ελλήνων, των Ρωμαίων, των Ιουδαίων, των Αιγυπτίων, των Βαβυλωνίων) με την χριστιανική εποχή έσφαλε στο σημείο αυτό κατά 6 έτη.  Την Εκκλησία όμως δεν ενδιέφερε τόσο ο χρονολογικός προσδιορισμός του γεγονότος της γεννήσεως του Υιού του Θεού, όσο οι πνευματικές συνέπειες.

Γι’ αυτό και δεν διόρθωσε το λάθος, το ανέχθηκε και συνέχισε να αριθμεί τα έτη μ’ αυτό το λανθασμένο υπολογισμό. Αυτά είναι γνωστά και δεν επηρεάζουν την πίστη μας. Στις ημέρες μας οι διάφορες χριστιανικές κοινότητες ορθόδοξες και μη δεν συνεορτάζουν την γέννηση του Υιού του Θεού. 

3. Η εποχή που γεννήθηκε ο Κύριος μας ασφαλώς δεν ήταν βαρύς χειμώνας διότι οι Ποιμένες της περιχώρου της Βηθλεέμ διενυκτέρευαν στο ύπαιθρο και φύλαγαν βάρδιες για τα κοπάδια τους (Λουκά β  8). Τα χιόνια και η παγωνιά δεν επιτρέπουν διανυκτέρευση στο ύπαιθρο. Την πληροφορία αυτή μας την διέσωσε ο Ευαγγελιστής Λουκάς μαζί με άλλες πληροφορίες που ασφαλώς του τις εμπιστεύθηκε η Μητέρα του Κυρίου μας.

β)  Τό βάπτισμα και η έναρξη του κηρύγματος 
η του βίου ως δημοσίου ανδρός του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Από τον Ευαγγελιστή Λουκά αναφέρεται πότε ο Ιωάννης ο Βαπτιστής έλαβε εντολή από τον Θεό να αρχίσει τη δράση του, να κηρύττει και να βαπτίζει (Λουκά γ  2). Ήταν το 15ο έτος της βασιλείας του αυτοκράτορα της Ρώμης Τιβερίου (14-37 μ.Χ.). Τότε υπήρξαν και οι εξής πολιτικοί άρχοντες, διοικητές των διάφορων περιοχών: Επίτροπος της Ιουδαίας ήταν ο Πόντιος Πιλάτος, (26-36 μ.Χ.). Μετά την εκθρόνιση του Αρχελάου (6 μ.Χ.), που διαδέχθηκε τον πατέρα του Ηρώση τον Μεγάλο, η επαρχία της Ιουδαίας περιήλθε στις περιοχές που διοικούσε ο αυτοκράτορας. Επομένως σημειώθηκε διοικητική μεταβολή.

Στις περιοχές που διοικούσε ο αυτοκράτορας διόριζε ο ίδιος τον Επίτροπο. Κυβερνήτης της Γαλιλαίας ήταν ο Ηρώδης ο Αντίπας (υιός του Ηρώδου του Μεγάλου) (4 π.Χ.-40 μ.Χ.), Κυβερνήτης της Ιτουραίας και της Τραχωνίτιδας ο Φίλιππος (υιός και αυτός του Ηρώδου του Μεγάλου και αδελφός του Ηρώδη του Αντίπα) (4 π.Χ.-34 μ.Χ.), Κυβερνήτης της Αβιλινής ο Λυσσανίας. Ο Ιώσηπος (Ιουδαίος ιστορικός της εποχής) μας πληροφορεί ότι αυτές οι περιοχές απέδιδαν στο αυτοκρατορικό ταμείο από φόρους 700 τάλαντα). Αυτοί ήσαν πολιτικοί διοικητές. Υπήρχαν και οι θρησκευτικοί ηγέτες οι Αρχιερείς Άννας και Καϊάφας (γαμπρός και πενθερός).

Για το προσδιορισμό αυτού του 15ου έτους οφείλουμε να διερευνήσουμε περαιτέρω το ζήτημα από ποιό έτος αρχίζουμε να μετράμε την βασιλεία του Τιβερίου, όπως μετρούσαν οι Ρωμαίοι από κτίσεως Ρώμης, συναριθμουμένων και των δύο ετών που ήταν συναυτοκράτορας η από τότε που ήταν μονοκράτορας ;

γ)  Πόσο διήρκεσε η δημόσια δράση του Κυρίου; Η απάντηση θεωρείται εύκολη, από το βάπτισμα Του μέχρι την σταύρωσή Του. Αυτή την περίοδο την μετράμε με βάση το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο και συνάγεται, ότι ο Κύριος εόρτασε τρία Πάσχα δύο που πήγε στα Ιεροσόλυμα με τους μαθητές Του α  Πάσχα (Ιωάννου β 13-23), β  Πάσχα (Ιωάννου στ  1-4) και το τρίτο που συνελήφθηκε και σταυρώθηκε.

δ)  Πότε πέθανε Τα Ευαγγέλια μας πληροφορούν ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός πέθανε στις 3 το απόγευμα μιας Παρασκευής που κατά το Ιουδαϊκό Ημερολόγιο ήταν η 14η του μηνός Νισσάν (Ιωάννου ιθ  14), την παραμονή του εορτασμού του Ιουδαϊκού Πάσχα που εορταζόταν την νύκτα της 14ης προς την 15η του μηνός Νισσάν. Η Αστρονομία  προσδιορίζει με τις μεθόδους της ότι το έτος αυτό ήταν το 30 μ.Χ. Σ’ αυτό πληρούνται και όλα τα βιβλικά και ιστορικά δεδομένα. 

ε)  Η ηλικία του Ιησού Χριστού. Ο Ευαγγελιστής Λουκάς αναφέρει, επίσης, ότι όταν ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός πήγε να βαπτιστεί και μετά το βάπτισμα άρχισε την δημόσια δράση του «ενομίζετο ωσεί ετών τριάκοντα» (Λουκά γ  23). Ο ηλικιακός αυτός προσδιορισμός έδιδε με προσέγγιση την ηλικία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού εκείνη την χρονική στιγμή. Εφαίνετο να είναι τριάντα ετών.

Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης αναφέρει, ότι ο Κύριος όταν επισκέφθηκε τα Ιεροσόλυμα για την εορτή της Σκηνοπηγίας προ του τρίτου Πάσχα είχε ένα διάλογο με τους Ιουδαίους, στους οποίους εξηγούσε την θεία και προαιώνια καταγωγή και προέλευση Του. Ανάμεσα στα άλλα τους είπε, ότι είναι αρχαιότερος από τον Αβραάμ τον πατέρα των Ιουδαίων. Τότε εκείνοι τον ειρωνεύτηκαν και του είπαν «Πεντήκοντα έτη ούπω έχεις και Αβραάμ εώρακας;» (Ιωάννου η  57). Άρα οι σύγχρονοι Του δεν έβλεπαν τον Κύριό μας ως πολύ νεαρό.

στ)  Χρονολογικός Πίνακας της ζωής  του Ιησού Χριστού. Στηριζόμενοι στις διασωθείσες μαρτυρίες των βιβλικών και εξωβιβλικών (Ρωμαϊκών και Ιουδαϊκών) πηγών θα διαμορφώσουμε κατωτέρω τον χρονολογικό πίνακα της ζωής του Κυρίου μας για να αποδείξουμε, ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ιστορικό πρόσωπο και έδρασε ενταγμένος πλήρως στην εποχή Του με τους πολιτικούς και θρησκευτικούς άρχοντές της και την κατά σάρκα οικογένειά Του.  

1. Η γέννηση του Ιησού Χριστού τοποθετείται προ του έτους 748 από κτίσεως Ρώμης που αντιστοιχεί στο έτος 6 π.Χ.

2. Η αρχή της δράσεως του Ιωάννου του Βαπτιστού οπότε προσήλθε και ο Κύριος να βαπτισθεί, τοποθετείται κατά τις αρχές του έτους 28 μ.Χ. (η μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του 27 μ.Χ.)

3. Το πρώτο (Πάσχα) της δημόσιας ζωής του Ιησού Χριστού ήταν τον Μάρτιο του  έτους 28 μ.Χ.

4. Το δεύτερο Πάσχα ήταν τον Μάρτιο -Απρίλιο του έτους 29 μ.Χ.

5.Το τρίτο Πάσχα και ο θάνατος του Ιησού συνέβη την Παρασκευή 14 του μηνός Νισσάν που αντιστοιχεί στις 7 Απριλίου του έτους 30 μ.Χ.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ!

 

Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες, από τις βαρύγδουπες δηλώσεις κάποιων Ιεραρχών, όπως του Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, Γόρτυνος κ. Ιερεμία, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σισανίου κ. Παύλου και Φθιώτιδος κ. Νικολάου, ξεκίνησαν οι κατά τ’ άλλα σεβαστοί Ιεράρχες, με τις δηλώσεις τους για το Κόμμα της Χρυσής Αυγής και σήμερα ο εις εξ’ αυτών Ιεράρχης Πειραιώς κ. Σεραφείμ απειλεί μέσα από την Ιστοσελίδα της Μητροπόλεως που υπηρετεί, με την ποινή του Αφορισμού τους Βουλευτάς της Περιφερείας του, ότι θα τους αφορίσει εάν ψηφίσουν την Τροπολογία για το Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης.

Για να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας, από την αρχή και εμείς δεν συμφωνούμε με το θανάσιμο αμάρτημα του κιναιδισμού αλλά, άλλο πράγμα δεν συμφωνώ και άλλο πράγμα να τους κράζω. Ο Χριστός θα έπρεπε να γνωρίζουν, οι σεβαστοί Ιεράρχες είπε γι’ αυτές τις καταστάσεις: α) Μη κρίνετε ίνα μη κριθείτε και β) ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω και μην πουν ότι είπε και το ουαί του σκανδάλου, διότι για να ισχύσει αυτό, θα πρέπει πρώτα αυτοί που κάνουν τέτοιες βαρύγδουπες δηλώσεις να κοιτάξουν δίπλα τους και όταν εξαλείψουν τους δίπλα τους τότε να ομιλούν με παρρησία.

Εξάλλου πότε η κοινωνική ομάδα των ομοφυλοφίλων ασχολήθηκε ή ύβρισε την Εκκλησία εάν πρωτίστως δεν προκληθούν από κάποιες άκαιρες δηλώσεις και Ανακοινωθέντα κάποιων Μητροπολιτών; Δυστυχώς οι υβρίζοντες Ιεράρχες έχουν ξεχάσει παντελώς την Αποστολή τους και τα λένε και τα γράφουν προς χάριν εντυπωσιασμού, για να δείξουν ότι είναι ακαινοτόμητοι και πολυδιαβασμένοι, πιστεύοντας πως έτσι κάποια στιγμή θα είναι ένας απ’ αυτούς ο Πρώτος στο σώμα της Ιεραρχίας.

Εδώ θα θυμίσουμε στους επιλήσμονες Ιεράρχες τι έχει πει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος σε δήλωσή του στην Εφημερίδα Επενδυτής για όλα τα στρώματα της κοινωνίας:

“Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, έχουμε αυξημένο χρέος να είμαστε με τα έργα και τα λόγια μας γνήσιοι εκφραστές της σωστικής αλήθειας του Ευαγγελίου, όπως μας τη δίδαξαν ο Ιησούς Χριστός και οι άγιοι της Εκκλησίας μας. Τούτο συνεπάγεται ότι οφείλουμε να καλλιεργούμε την ειρήνη και την αγάπη μεταξύ των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής, χρώματος ή όποιων άλλων στοιχείων, τα οποία, εντέλει, προάγουν τα μίση, τις έριδες και την απαξίωση του ανθρωπίνου προσώπου.

Το μεγάλο στοίχημα της παρουσίας της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης στον σύγχρονο κόσμο είναι να αποδείξει εμπράκτως πως δεν είναι μία εκ των θρησκειών, που άλλοτε δικαίως και άλλοτε αδίκως κατηγορούνται ότι καλλιεργούν τη διχόνοια, τον θρησκευτικό φανατισμό και την μισαλλοδοξία, αλλά ότι είναι η Εκκλησία του Χριστού, δηλαδή ένας τρόπος ζωής που ενώνει τους ανθρώπους και κάνει φανερό και χειροπιαστό το γεγονός ότι ο Θεός αγάπη εστί”.    

Πως είναι δυνατόν λοιπόν με βαρύγδουπες δηλώσεις μίσους να φέρεις κάποιον στον ίσο δρόμο; Δεν θυμούνται αυτοί οι Ιεράρχες την Ευχή που διαβάζουν στην Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου όπου μεταξύ άλλων λέει:… Τους εσκορπισμένους επισυνάγαγε, τους πεπλανημένους επανάγαγε και σύναψον τη Αγία Σου Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.

Ας αφήσουν λοιπόν κατά μέρος τις βαρύγδουπες δηλώσεις και τα ανακοινωθέντα και ας βγάλουν από την φαρέτρα τους Αφορισμούς τους, τα αναθέματα, τους μύδρους και τις ακοινωνησίες κάποιοι νεόκοποι Μητροπολίτες, διότι δεν ωφελούν. Οι ναοί της Επαρχίας που έχουν κληρωθεί να υπηρετήσουν δεν είναι κτήμα τους, γι’ αυτό πρέπει να προσέχουν τι γράφουν και τι λέγουν από το Άγιο Βήμα, οι Ναοί ανήκουν στον λαό σε αυτό τον λαό που μπορεί να είναι αμαρτωλός, πόρνος, μοιχός, ασεβής, αλλά είναι βαπτισμένος Χριστιανός Ορθόδοξος και για τους αμαρτωλούς θα έπρεπε να γνωρίζουν οι εν λόγω Μητροπολίτες, υπάρχει και η Μετάνοια αν δεν την έχουν ξεχάσει.


Οι ως άνω Ιεράρχες εάν θέλουν να στέκονται στο γράμμα του νόμου τίμια, θα έπρεπε να σταθούν τίμια και στα Πορίσματα που συνέταξαν, για την αθώωση κάποιων Προκατόχων τους για το γνωστό κουσούρι και όχι όπου μας βολεύει να εξαπολύουμε μύδρους κατά πάντων, διότι έτσι αποδεικνύεται ότι στερούνται της αγάπης για κάθε άνθρωπο, όποιος και εάν είναι αυτός.

Ο Ιεράρχης της Μητροπόλεως Φθιώτιδος κ. Νικόλαος με μια βαρύγδουπη δήλωσή του μέσα από την Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως 28/11/2013, με τίτλο: «Είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε κατάματα την επερχόμενη ανατροπή» ερωτά τον Αρχιεπίσκοπο ποια ήταν η κινητοποίηση από την μεριά του που έκανε μετά από αυτά που συζητήσανε στην τελευταία Ιεραρχία του Οκτωβρίου. Ο κ. Νικόλαος τι έκανε; Δεν γνωρίζει ότι ο Αρχιεπίσκοπος πράττει ότι τον εξουσιοδοτήσει η Ιεραρχία; και εν πάση περιπτώσει έξι χρόνια τώρα δεν έχει καταλάβει ότι λειτουργεί το Συνοδικό Σύστημα;

Εξάλλου ο Μακαριώτατος το έχει ξεκαθαρίσει πολλές φορές ότι δεν αναμιγνύεται στα πολιτικά θέματα, θυμίζω στον κ. Νικόλαο την δήλωση που είχε κάνει στην Σάμο ο Αρχιεπίσκοπος 9/8/2009, όπου ερωτηθείς τι έχει να δηλώσει για τα έργα της Κυβέρνησης ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε «…..Δεν έχουμε λόγο στα πολιτικά αλλά έχουμε ρόλο».

Θα θυμίσω επίσης στον κ. Νικόλαο, τι είχε γράψει  μεταξύ άλλων στην αφιέρωση ο θείος του Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ο Α’ στο βιβλίο του «ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΕΝΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ» που απέστειλε στο φίλο του Αλέξανδρο Παπαδερό που έψαχνε τον Αρχιεπίσκοπο το βράδυ της εξεγέρσεως του Πολυτεχνείου. Έγραψε τότε στην αφιέρωση ο θείος σας κ. Νικόλαε «…..Το βράδυ εκείνο απουσίαζα από την Αθήνα που με αναζητούσες. Και αν ήμουν όμως εκεί και άκουγα την έκκλησή σου, δεν θα έκανα τίποτε, επειδή πίστευα και πάντοτε πιστεύω, ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να αναμιγνύεται στην πολιτική.»!

Στώμεν καλώς λοιπόν κ. Νικόλαε και σεβαστοί Ιεράρχαι.

Π. ΒΟΙΩΤΟΣ


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Ελλάδα

Ύστερα από μια ολονύκτια διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων των εσωκομματικών εκλογών στο Δημοκρατικό Κόμμα ο Νικόλας Παπαδόπουλος αναδείχτηκε νέος πρόεδρος με μικρή διαφορά από τον ανθυποψήφιο του, τέως πρόεδρο Μάριο Καρογιάν. Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Δευτέρας, ωστόσο -αναγνωρίζοντας την κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση- τόνισε: «Η κυβέρνηση δεν θα πέσει· αν είναι να πέσει, προτιμώ να πέσει μαχόμενη». Παράλληλα, ο Κυρ.Μητσοτάκης απάντησε στον υπουργό Οικονομικών για το θέμα της φορολόγησης των Ελλήνων, λέγοντας ότι οι πολίτες είναι κακοφορολογημένοι.

Στην 13η εβδομάδα εισέρχεται η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, ωστόσο στο μέτωπο των απεργών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών φαίνεται να έχει δημιουργηθεί βαθύ ρήγμα. Μέλη του ΔΣ του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων στο ΕΚΠΑ καλούν σε Γενική Συνέλευση σήμερα, Δευτέρα, απόφαση που ωστόσο δεν αναγνωρίζουν άλλα μέλη του ΔΣ, επικαλούμενα την ήδη υπάρχουσα απόφαση για απεργία έως την Τρίτη και για το λόγο αυτό καλούν σε περιφρούρηση της απεργίας.

Νεκρή ανέσυραν τα συνεργεία της Πυροσβεστικής μία 55χρονη στο Άργος κατά την άντληση υδάτων από υπόγειο. Εκτεταμένες πλημμύρες στο Άργος και στην Κυπαρισσία, διακοπές ρεύματος και σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην υπόλοιπη Πελοπόννησο. Παράλυτο κράτος καταγγέλλει ο δήμαρχος Άργους Μια 13χρονη έχασε τη ζωή της στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατός της προήλθε από αναθυμιάσεις μαγκαλιού. Κατά τις πληροφορίες, η 13χρονη ζούσε μαζί με την 54χρονη άνεργη μητέρα της σε σπίτι που δεν είχε ρεύμα και χρησιμοποιούσαν το μαγκάλι για θέρμανση.

Κόσμος

Με νέα επεισόδια να ξεσπούν μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών στην Μπανγκόκ, η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης αποκλείει το ενδεχόμενο παραίτησής της, λέγοντας πως αφήνει ανοικτή την πόρτα του διαλόγου αλλά τονίζοντας πως τα αιτήματα των κινητοποιήσεων αντιβαίνουν στο Σύνταγμα. Κλειστές δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία στην πρωτεύουσα, προσωρινό λουκέτο και στην αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στην Μπανγκόκ.

Μεταξύ της ενδεχομένως υψηλής ταχύτητας, του μηχανικού προβλήματος ή του ανθρώπινου λάθους ψάχνουν οι αρχές της Νέας Υόρκης τα αίτια του εκτροχιασμού συρμού του προαστικού, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερα άτομα και οδήγησε στον τραυματισμό δεκάδων, αρκετών σοβαρά. Οι μαρτυρίες από την στιγμή του δυστυχήματος είναι εφιαλτικές, ενώ λίγο έλειψε ο απολογισμός να γίνει πολύ υψηλότερος με το πρώτο βαγόνι να κρέμεται λίγο πριν το νερό και τα μισά βαγόνια μετά βίας να μένουν στις γραμμές.

Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρων των δημοτικών εκλογών στις βόρειες επαρχίες του Κοσόβου, με το δήμο της Μιτρόβιτσα -τον μεγαλύτερο εκείνων με πλειονότητα Σέρβων- να πηγαίνει σε «σκληροπυρηνικό» Σέρβο που διαμήνυσε, ήδη μετά το κλείσιμο της κάλπης, πως «κοινός στόχος είναι να μείνει το Κόσοβο στη Σερβία». Οι δημοτικές κάλπες στους σερβικούς δήμους του ανεξάρτητου Κοσόβου είναι μέρος της συμφωνίας Πρίστινας-Βελιγραδίου για εξομάλυνση των σχέσεών τους.

Μία ακόμη σορός βρέθηκε στο σημείο όπου συνετρίβη το ελικόπτερο της αστυνομίας σε παμπ της Γλασκώβης, στη Σκωτία, ανεβάζοντας έτσι στους εννέα τους νεκρούς του δυστυχήματος. Δεν αποκλείεται ο αριθμός να αυξηθεί, ενώ τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν υπό διερεύνηση. Αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα επί προτάσεων για την απαγόρευση του γάμου των ομοφυλόφιλων διεξήχθη την Κυριακή στην Κροατία. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, το 64,84% των ψηφοφόρων απάντησε «Ναι» στο ερώτημα του εάν ο γάμος θα πρέπει να ορίζεται από το Σύνταγμα ως «η ένωση ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα».

Οικονομία

Διαψεύδουν πηγές της Κομισιόν ότι κατά την πρόσφατη τεχνική διαβούλευση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό τέθηκε εκ μέρους της τρόικας θέμα χορήγησης συντάξεων βάσει εισοδήματος. Όπως ξεκαθαρίζουν αρμόδια στελέχη, στην εν λόγω συνάντηση εκφράσθηκαν κάποιες προσωπικές απόψεις από την πλευρά των συμβούλων του ΔΝΤ, οι οποίες βασίζονταν σε τεχνογνωσία μοντέλων που υιοθετούνται σε άλλες χώρες, και σε καμία περίπτωση δεν προτάθηκε η υιοθέτησή τους από την ελληνική κυβέρνηση.

Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει σήμερα το 24ο ετήσιο συνέδριο «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας. Αύριο Τρίτη στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιασθούν τα αποτελέσματα πρωτοποριακής για τα ελληνικά δεδομένα έρευνας του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, σχετικώς με τη δραστηριότητα των ελληνικών κυβερνήσεων την περίοδο Νοεμβρίου 2010 - Νοεμβρίου 2013, καθώς και το μεταρρυθμιστικό τους έργο.

Αθλητισμός

Με...συνοπτικές διαδικασίες η Παρί Σεν Ζερμέν «καθάρισε» τη Λιόν στο «Παρκ ντε Πρενς», με 4-0, και διατήρησε τη διαφορά των 4 βαθμών από τη δεύτερη Λιλ στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του Championnat. Δύο γκολ πέτυχε ο Ιμπραΐμοβιτς και από ένα οι Καβάνι και Τιάγκο Σίλβα που σκόραρε για πρώτη φορά φέτος.

Στην χώρα των Βάσκων σταμάτησε το αήττητο σερί της Μπαρτσελόνα στην Primera Division. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε το' πε και το' κανε, αφού η Αθλέτικ Μπιλμπάο υποχρέωσε τους Καταλανούς στην πρώτη εφετινή ήττα τους (1-0) μετά από 15 αγωνιστικές (μέχρι το βράδυ της Κυριακής οι Μπλαουγκράνα είχαν 13 νίκες και μία ισοπαλία) κι έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, καθώς οι δύο ομάδες της Μαδρίτης, η Ατλέτικο και η Ρεάλ, μπήκαν για τα καλά ξανά στο παιχνίδι του τίτλου.

Βαρύ διάστρεμμα στην αριστερή ποδοκνημική είναι η ιατρική γνωμάτευση για τον Μανιάτη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού τραυματίστηκε το βράδυ της Κυριακής στη διάρκεια του αγώνα με τον Εργοτέλη στο Καραϊσκάκη και αναμένεται να απουσιάσει από τα γήπεδα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, προσθέτοντας μία ακόμα απώλεια για τον Μίτσελ.


ΓΕΓΟΝΟΤΑ (2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ)

1901: Η Gillette κατοχυρώνει την πρώτη ξυριστική λεπίδα μίας χρήσης.

1979: Ο Νίκος Γκάλης ντεμπουτάρει στο ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ και σημειώνει με τη φανέλα του Άρη 30 πόντους σε αγώνα με αντίπαλο τον Ηρακλή.

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

1923: Μαρία Κάλλας, η απόλυτη ντίβα της όπερας.

1944: Διονύσης Σαββόπουλος, Έλληνας τραγουδοποιός.

1946: Giovanni Versace, διάσημος Ιταλός σχεδιαστής μόδας.

ΘΑΝΑΤΟΙ

1814: Μαρκήσιος ντε Σαντ, Γάλλος αριστοκράτης και συγγραφέας βιβλίων που εκείνη την εποχή είχαν χαρακτηριστεί πορνογραφικά. Από το όνομα προήλθε ο όρος «σαδισμός».

1980: Ρόζα Εσκενάζυ, Ελληνοεβραία ρεμπέτισσα.




"EΦΕΡΑΝ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ"


O Γερμανός οικονομολόγος, guru των κεφαλαιαγορών Ντιρκ Μιούλερ - γνωστός και ως «Mr. DΑΧ», από τον τίτλο που έχει ο δείκτης του γερμανικού χρηματιστηρίου σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus»με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, με τίτλο «Showdown», αποκαλύπτει ότι «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη, και ο σκοπός του ΔΝΤ και των ΗΠΑ είναι να καταστρέψουν την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές»!

Και τονίζει: «Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρείες έναντι πενιχρού τιμήματος». Είναι πραγματικά ανατριχιαστικό το ότι αυτά για τα οποία στην Ελλάδα η πολιτική και οικονομική ελιτ έκλεισαν τα μάτια και την παρέδωσαν έρμαιο σε ξένα χέρια, όλα αυτά για τα οποία το defencenet.gr και κάποιες ακόμα - ελάχιστες φωνές - στην Ελλάδα, καταγγέλλουν εδώ και τέσσερα χρόνια, τα παραδέχεται ένας από τους πλέον αρμόδιους να μιλήσουν για αυτά και σίγουρα ως ο πλέον γνωστός Γερμανός οικονομολόγος και guru των αγορών δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε συνωμοσιολόγος, ούτε "αντιμνημονιακός".

Και μιλάει για όλα: Για την ανατροπή του Κ.Καραμανλή, για την παραποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων προκειμένου η Ελλάδα να μπει στο Μνημόνιο, για την εκλογή Γ.Παπανδρέου που έγινε καθ'υπόδειξη των ΗΠΑ και για τα τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων που κρύβονται στο ελληνικό υπέδαφος. Στο βιβλίο του υπάρχει ένα κεφάλαιο με τον τίτλο: «Οι Έλληνες και το αέριο»: «Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μιας σειράς σημαντικών ορυκτών. Μπορεί κάνεις δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη.

Την τελική διαβεβαίωση την έλαβα στο τέλος του καλοκαιριού του 2012 στην διάρκεια μιας έντονης συζήτησης με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα αντίστοιχα με αυτά της Λιβύης. Και, τουλάχιστον τώρα, τίθεται αναπόφευκτα το ερώτημα: τι παιχνίδι παίζεται εδώ; Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και την χρηματοδοτούμε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές.

Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά χρήματα για συμφωνίες χωρίς επιστροφή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της». Είπε κανείς τίποτα; Ο συγγραφέας υποστηρίζει σε αυτό το σημείο ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου «φαίνεται σαν να ήταν εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ» και υποστηρίζει ότι «αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο την ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη».

Και προσθέτει: «Ο Παπανδρέου το 2009 δήλωνε, "δεν έχουμε πετρέλαιο ή τουλάχιστον δεν έχουμε βρει ακόμη" και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης τόνιζε, "δεν είμαστε ούτε Σαουδική Αραβία ούτε Νορβηγία" και τώρα μια έκθεση της Deutsche Bank στο Λονδίνο κάνει λόγο για πιθανά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τα οποία, μόνο στην περιοχή νοτίως της Κρήτης θα μπορούσαν να ανέλθουν σε λίγα χρόνια σε 427 δισεκατομμύρια ευρώ». Ερωτώμενος από το Focus γιατί θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν ασχολείται με τα κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου, ο κ. Μιούλερ αναφέρει ότι όταν οι Κύπριοι πρότειναν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραχωρήσουν στην Ευρώπη ή να υποθηκεύσουν το 30% των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αυτό δεν αποτελεί θέμα συζήτησης και διερωτάται για ποιον λόγο.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσει ο κ. Μιούλερ και την Ελλάδα. «Ακριβώς στην φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Κ. Καραμανλή, η ανάληψη της εξουσίας από τον Γ. Παπανδρέου και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων. Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και την Γερμανία εναντίον τους. Καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο λαός και η οικονομία της χώρας οδηγούνταν στον κατήφορο. Το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο. Και μια χωρίς προηγούμενο εσωτερική ευρωπαϊκή καμπάνια μίσους εναντίον των «τεμπέληδων Ελλήνων», των «ναζί Γερμανών», των «διεφθαρμένων Ιταλών» και των «υπερχρεωμένων Ισπανών με τα πολλά ακίνητα» ξεκίνησε.

Η Ευρώπη άρχισε να αυτο-σπαράσσεται, θέαμα που στο εξωτερικό το παρακολουθούσαν με ικανοποίηση. Εναντίον της Ευρώπης δεν στέλνει κανείς τον 6ο στόλο, αλλά την Γουόλ Στριτ, τις τράπεζές της και τους οίκους αξιολόγησης και τα όπλα της μυστικής διπλωματίας. Τα χτυπήματα εναντίον του ευρώ και των χωρών της Ευρωζώνης ήρθαν με στρατιωτική ακρίβεια και προκαλούνταν πάντα από μελέτες μεγάλων τραπεζών της Γουόλ Στριτ ή των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης.

Τα βασικά όμως προβλήματα της Ευρωζώνης ήταν εσωτερικής φύσης. Το να επιβάλλεται σε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους κράτη ένα κοινό νόμισμα οδηγεί εξαρχής σε σημαντικά προβλήματα. Αυτή η αχίλλειος πτέρνα οφείλεται σε εμάς τους ίδιους, αλλά τα βέλη εναντίον της ήρθαν στοχευμένα και με τους ψυχρούς υπολογισμούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού», υποστηρίζεται στο βιβλίο. Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα "Αν είχε το δικό της νόμισμα και αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της θα γνώριζε εποχές τεράστιας ευημερίας"!

«Το υψηλό χρέος δεν είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η συνολική υπερχρέωση της Ευρώπης είναι μικρότερη από αυτή των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας. Από το 2008 όμως οι επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης εξελίσσονται στοχευμένα και συντονισμένα», λέει. Το κακό είναι ότι κατά την γνώμη του "τα προγράμματα εξυγίανσης που εφαρμόζονται στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση είναι αναποτελεσματικά. «Τα προγράμματα λιτότητας είναι μια παράνοια. Τα κράτη εξαντλούνται και η ελληνική οικονομία βυθίζεται στο απύθμενο".


Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΤΑΠΑΤΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Αντίθετοι με τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι κάποιοι από τους όρους που έχει επιβάλει η Τρόικα στην Ελλάδα.Αυτό αναφέρει η νομική γνωμοδότηση Γερμανού Πανεπιστημιακού καθηγητή, ο οποίος αναφέρει στην έκθεσή του ότι οι δανειστές έκαναν υπερβολικές παρεμβάσεις στο εργασιακό δίκαιο και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Στη νομική γνωμοδότησή του ο Γερμανός καθηγητής Αντρέας Φίσερ - Λεσκάνο - κατ' εντολή του αυστριακού Επιμελητηρίου Εργαζομένων, της Ομοσπονδίας Αυστριακών Συνδικάτων και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων- υποστηρίζει ότι κάποιες από τις υποχρεώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα από ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, δηλαδή την ΕΚΤ και την Κομισιόν, που συμμετέχουν στην Τρόικα, συνιστούν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κατά συνέπεια συνιστούν παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου, με δεδομένο ότι η Χάρτα των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων έχει ενσωματωθεί στο δίκαιο της ΕΕ. Ενδεικτικά ο Γερμανός νομικός αναφέρει στην έκθεσή του πως οι μειώσεις μισθών παραβιάζουν το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης σύναψης συλλογικής σύμβασης, ενώ άλλες δεσμεύσεις που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα παραβιάζουν το ανθρώπινο δικαίωμα στην εργασία, στην κατοικία, στην κοινωνική ασφάλεια και την ιδιοκτησία.

Ακόμη, στη γνωμοδότησή του επισημαίνεται πως παρεμβάσεις, όπως οι περικοπές των κατώτατων μισθών, η εφαρμογή των επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων και οι περικοπές στο σύστημα υγείας δεν καλύπτονται νομικά από το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Μάλιστα ο καθηγητής, όπως αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμα η Deutche Welle, εκτιμά ότι θα μπορούσε να έχει επιτυχή έκβαση μια προσφυγή ακύρωσης στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, με αντικείμενο τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την παράβαση των αρμοδιοτήτων των συλλογικών οργάνων.

Προσφυγή που θα είχε επιτυχία ιδίως αν την ασκούσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα μπορούσε να γίνει προσφυγή εναντίον των «ενεργειών των κρατών που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας». Ακόμη και το Διεθνές Δικαστήριο θα μπορούσε να ασχοληθεί με το ζήτημα κατά πόσο είναι συμβατές αυτές οι υποχρεώσεις με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) και στα Ηνωμένα Εθνη μπορεί να γίνει προσφυγή εναντίον μεμονωμένων κρατών, σύμφωνα με τον Γερμανό καθηγητή.

ΑΠΙΣΤΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ


Eγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου έχουν αρχίσει να διαπράττονται στο τομέα των αποκρατικοποιήσεων και των "μεταρρυθμίσεων", εγκλήματα που μόλις πριν από ελάχιστα χρόνια, πριν εκχωρηθεί η δημοσιονομική κυριαρχία (συνακόλουθα και η εθνική κυριαρχία) θα οδηγούσαν υπουργούς κα στελέχη Ταμείων όπως το ΤΑΙΠΕΔ στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία της απιστίας ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, της κατάχρησης εξουσίας κλπ. Να δούμε λοιπόν, μόνο τις πρόσφατες περιπτώσεις και να κρίνουμε αναλόγως

-Συγκρότημα Αστέρα Βουλιαγμένης. Είναι η κορυφαία τοποθεσία σε συνδυασμό με το φυσικό κάλλος, την εγγύτητα σε διεθνές αεροδρόμιο, την ποιότητα θάλασσας, είδος οικοδομικών κτισμάτων, οδική διασύνδεση κλπ. στη νότια Ευρώπη.

Καλύπτει έκταση 300 στρεμμάτων γης με εγκαταστάσεις και με άδειες δόμησης επιπλέον πολυτελών κατοικιών πλην των τριών συγκροτημάτων, και των μπάνγκαλόους που έχει τώρα. Στην ιδιοκτησία του και η κορυφαία από πλευράς εμπορικής εκμετάλλευσης παραλία της Ελλάδα η Astir Beach, που κάνει άλλες παραλίες όπως η περίφημη παραλία των Καννών να "κλαίνε" από την ζήλεια.

Πόσο (ξε)πουλάνε; Περίπου 300 εκατ. Κάπου 1 εκατ. ευρώ το στρέμμα! Τριακόσια εκατομμύρια ευρώ πουλούσαν ένα ξενοδοχείο στην Κέρκυρα το 2008! Και ένα εκατομμύριο το στρέμμα οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως στη Γλυφάδα το 2009. Με διεκδικητές ποιους; Τον Λάτση και τον Μίλτο Καμπουρίδη με τις γνωστές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη και τον Κωνσταντακόπουλο του Costa Navarino. Δηλαδή "εμείς κι εμείς" με όλη την "λογική" διαπλεκόμενη κατάσταση. Ξένος επενδυτής, ούτε γι αστείο (πλην των Τούρκων που πλέον "είναι δικοί μας άνθρωποι")...

-Το τρομακτικό σκάνδαλο της Εθνικής Τράπεζας με την "Πανγαία". Πούλησαν αντί 653 εκατ. ευρώ το 66% της "Εθνικής Πανγαία", την εταιρείας που έχει στο χαρτοφυλάκιό της τα ακίνητα του ομίλου των οποίων η αξία ακόμα και σήμερα υπερβαίνει τα 50 δισεκατομμμύρια ευρώ!

Και τα 400 εκατομμύρια από το τίμημα, τα καταβάλει το άγνωστο fund που την αγόρασε, με δάνειο της Εθνικής! Δηλαδή, ο αγοραστής έδωσε από την τσέπη του (και να θα τα δώσει και αυτά από την τσέπη του, γιατί δεν είναι βέβαιο ότι θα τα καταβάλει αμέσως ή πρώτα θα πουλήσει κάποιο ακίνητο και εν συνεχεία με τα λεφτά από την πώληση θα αποπληρώσει δάνειο και αρχικό κεφάλαιο) 253 εκατ. ευρώ!

-Έκταση πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Ακόμα ... τρέχουν οι Καταριανοί για να φύγουν μακριά από το "κορυφαίο οικόπεδο της Ευρώπης".  Και έμεινε από πίσω ο Λάτσης και δύο άλλοι παγκοσμίως άγνωστοι διεκδικητές, μιας ισραηλινή και μια βρετανική εταιρεία.

Το ότι έχουμε σε εξέλιξη μια λεηλασία, αυτό αφορά τους ξένους. Το ότι τμηματάρχες του ΔΝΤ και της ΕΕ, που τώρα υποδύονται τα μεγαλο-στελέχη της τρόικα που εκβιάζουν μια ολόκληρη χώρα και έχουν γίνει δισεκατομμυριούχοι (μαζί με κορυφαία στελέχη της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών) είναι γνωστοί τοις πάσι.

Το ότι έχουμε, όμως, πράξεις απιστίας που πρέπει να ελεγχθούν και για διαφθορά, αυτό αφορά τους Έλληνες πολιτικούς και την εγχώρια οικονομική-τραπεζική ελίτ.  Και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απόλυτο δίκιο - αν το εννοεί - ότι θα ζητηθούν ποινικές ευθύνες για τις παραπάνω απάτες...