27 Νοεμβρίου, 2013

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ Ε TV


Συνέντευξη έφ' όλης της ύλης παρεχώρησε εχθές το μεσημέρι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στον Δημοσιογράφο κ. Γ. Τράγκα στο Αρχιεπισκοπικό μέγαρο. Η Συνέντευξη θα μεταδοθεί αυτούσια αύριο Πέμπτη στις 11 το βράδυ από τον Τηλεοπτικό σταθμό Ε-TV.
Π. ΒΟΙΩΤΟΣ

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΗΝ Ι. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΝ


«Το δικαίωμα στη στέγη και τη διατροφή» είναι το θέμα ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και τη συμμετοχή κρατικών αξιωματούχων.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Β. Γκεγκέρογλου, ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης, εκπρόσωπος της Περιφερείας και του Δήμου Αθηναίων και ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος. Στόχος της σύσκεψης είναι ο συντονισμός του ανθρωπιστικού έργου της Αρχιεπισκοπής με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.



ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


Οι χριστιανοί της Συρίας που είναι μια από τις πιο παλιές κοινότητες της χώρας, εγκαταλείπουν την χώρα λόγω των επιθέσεων που διαπράττονται από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και από την επονομαζόμενη ένοπλη ομάδα του ¨Ελεύθερου Συριακού Στρατού¨, και λόγω των περιστατικών με απαγωγές, βιασμούς και δολοφονίες.

Από τα 2 εκατομμύρια της χώρας περίπου 500 χιλιάδες έχουν διαφύγει κυρίως προς Τουρκία και Λίβανο, αλλά και σε άλλες χώρες. Παρά τις κάποιες ανακοινώσεις που κάνει ο στηριζόμενος από το εξωτερικό Συριακός Εθνικός Συνασπισμός (SUK) για να μειώσει τους φόβους των χριστιανών, αυτές δεν πείθουν και πολύ την ώρα ου αυξάνεται ο αριθμός των χριστιανικών χωριών που πέφτουν θύματα σφαγών.

¨Φοβόμαστε για γενοκτονία¨ 
Σε δηλώσεις που έκαναν στην αμερικανική εφημερίδα Daily Beast χριστιανοί που έφυγαν από την χώρα τους, αναφέρουν πως η τυραννία σε βάρος των χριστιανών στις περιοχές που έχουν καταληφθεί από τους αντάρτες στον βορά χειροτερεύει και εξέφρασαν φόβους πως σύντομα θα αρχίσει μια θρησκευτική γενοκτονία. 

Οι χριστιανοί αυτοί τόνισαν ότι απαγωγές, βιασμοί και εκτελέσεις δεν γίνονται μόνο από τις ομάδες των φανατικών της τζιχάντ αλλά και από τους σουνίτες μαχητές του στηριζόμενου από την Δύση ÖSO. Αναφέρουν πως μεγαλύτερος φόβος τους είναι μήπως κερδηθεί ο πόλεμος από τους αντάρτες, και υπενθυμίζουν τις σε βάρος των χριστιανών σφαγές μετά από την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν στο γειτονικό Ιράκ και το ότι οι μισοί χριστιανοί εξαναγκάστηκαν να φύγουν από εκεί.

Μεγάλη σφαγή στο Σαντάντ. 
Μια από τις μεγαλύτερες σφαγές στην Συρία, έγινε τον περασμένο μήνα στην χριστιανική πόλη Σαντάντ. Εκεί μαχητές της Αλ Κάιντα και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Ιράκ-Δαμασκός (IŞİD) σκότωσαν 50 περίπου πολίτες.

Ο Selvanos Butros Elnime-αρχιεπίσκοπος της Χουμούς δήλωσε πως ¨Όλα τα σπίτια στο Σαντάντ απογυμνώθηκαν και λεηλατήθηκαν. Εκκλησίες υπέστησαν ζημιές και προσβολές, αρχαία βιβλία και πολύτιμα έπιπλα διαγουμίστηκαν. Σχολεία, κυβερνητικά κτίρια και δημοτικά κτίρια κατεστράφησαν¨.Η 45 ετών διευθύντρια σχολείου Ράχελ που διέφυγε από το χριστιανικό χωριό Γιακουμπίγιε προς το Μίντιατ του νομού Μάρντιν, ανέφερε πως υπεύθυνοι για αυτά που έγιναν στο χωριό της δεν ήταν οι τζιχαντιστές αλλά οι μαχητές του ÖSO:

Στο χωριό μας δεν ήρθε η οργάνωση Ελ Νούσρα, αυτοί που ήρθαν ήταν μαχητές του ÖSO και άνθρωποι από γειτονικά χωριά¨. Η Ράχελ λέει πως οι χριστιανοί στοχοποιούνται επειδή τους βλέπουν σαν οπαδούς του Άσαντ, και ότι κάποιες εκτελέσεις γίνονται μόνο για την λεηλασία. Υποστηρίζει πως οι πλούσιοι χριστιανοί πρώτα εκτελούνται και μετά τα υπάρχοντα τους μοιράζονται μεταξύ των ισχυρών σουνιτικών οικογενειών. Η Ράχελ δηλώνει: ¨Ο σύζυγος μου πολύ δύσκολα κοιμάται, όταν κοιμάται βλέπει εφιάλτες. Την περασμένη εβδομάδα απήγαγαν έναν συγγενή μας¨.

Φεύγουν φοβούμενοι βιασμούς. 
Η 40 ετών Οαρντά Σελιμπέ που έχει 5 κόρες ηλικίας από 5 ως 20 δήλωσε: ¨ Είναι πολύ δύσκολο για τους χριστιανούς να μείνουν στην Συρία, υπάρχουν πολλά κακά που μπορεί να συμβούν σε βάρος τους. Οι οπαδοί της τζιχάντ βλέπουν τις χριστιανές ως δικαίωμα τους. Δεν θέλησα να θέσω σε κίνδυνο τα κορίτσια μου. Στο δρόμο τις ακουμπάνε και τις παρενοχλούν σεξουαλικά. Δεν ξέρω αν ήταν μέλη της Ελ Νούσρα, αλλά κάποιοι εξ αυτών ήταν Λίβυοι και Τυνήσιοι. Αλλά όπως και να έχει ήταν τρομοκράτες¨.

Η Νετζλά Τσαχντά-υπεύθυνη της καθολικής θρησκευτικής οργάνωσης Caritas, δήλωσε πως μεγάλο τμήμα των χριστιανών προσφύγων που φτάνουν στον Λίβανο, είναι σε τραυματική κατάσταση. Δήλωσε πως ¨Κάποιοι εξ αυτών μοιράστηκαν μαζί μας ιστορίες φρίκης, άλλοτε για χριστιανούς που υποχρεώνονται από τους μαχητές να γίνουν μουσουλμάνοι, για εκκλησίες που δέχονται επιθέσεις, για απαγωγές θρησκευτικών λειτουργών και για το πώς υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν σπίτια και χωράφια¨.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

Εν μέσω οξύτατης αντιπαράθεσης, με αλληλοκατηγορίες για εξυπηρέτηση συμφερόντων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, πραγματοποιείται στις 12:00 στη Βουλή η ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία για τις μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων. Χθες, Τρίτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης για την πολιτική της στο χώρο του φαρμάκου, ζήτησε απόσυρση της τροπολογίας και έναρξη διαλόγου. Αρνητική ήταν η κυβέρνηση, που τόνισε ότι η τροπολογία πρόκειται να ψηφιστεί.

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Υγείας το ενδεχόμενο να μην επιβληθεί το εισιτήριο των 25 ευρώ για εισαγωγές στα δημόσια νοσοκομεία. Με συγκέντρωση έξω από την πύλη του Δρομοκαΐτειου ψυχιατρικού νοσοκομείου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι, που αντιδρούν στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας του προσωπικού στα ψυχιατρικά νοσοκομεία. Οι λεπτομέρειες του προγράμματος διαθεσιμότητας πρόκειται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Υγείας την Παρασκευή.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στη λεωφόρο Κηφισίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα γιατροί, καθώς και διοικητικοί και υγειονομικοί υπάλληλοι του Οργανισμού, που αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Δεκτή έγινε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι σχολικοί φύλακες του Δήμου Νεάπολης-Συκεών ζητώντας να παραμείνουν στις θέσεις τους μετά την κατάργησή τους.

Κόσμος

Σε 6,5 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε ρουμανικό δικαστήριο τους δύο βασικούς κατηγορούμενους για την κλοπή πινάκων από το Kunsthal του Ρότερνταμ, με τα ίδια όμως τα έργα να μένουν άφαντα. Οι αρχές πιστεύουν ότι οι πίνακες -ανάμεσά τους, έργα του Πικάσο, του Ματίς και του Γκογκέν- έχουν καταστραφεί, αλλά οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν πως θα τους εμφάνιζαν εάν, σε αντάλλαγμα, η δίκη γινόταν στην Ολλανδία.

Το 90% του προσωπικού της γαλλικής εφημερίδας Liberation υπερψήφισε την πρόταση για αποπομπή των δύο συνδιευθυντών της εφημερίδας. Η εφημερίδα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, και η διεύθυνση έχει παρουσιάσει σχέδιο εξυγίανσης που προβλέπει, μεταξύ άλλων, μειώσεις μισθών 10%, ενώ βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτή.

Συνελήφθησαν δύο ηγετικά στελέχη των διαδηλώσεων των τελευταίων ετών στην Αίγυπτο, ο ένας εκ των οποίων ήταν ο αρχηγό κινήματος που είχε πρωτοστατήσει στις συγκεντρώσεις εναντίον του Χόσνι Μουμπάρακ, επειδή πήραν μέρος σε διαμαρτυρία που αψηφούσε το νέο νόμο που απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις. Ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες ανήλθε στους 5.500, ενώ 1.757 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας. Ο τυφώνας εκτόπισε πάνω από 3,5 εκατομμύρια ανθρώπων ενώ το κόστος των ζημιών υπολογίζεται στα 70,4 εκατ. ευρώ.

Την ψήφο της Γερουσίας πήρε η κυβέρνηση του ιταλού πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα, όσο κι αν ο Μπερλουσκόνι και το «αναστημένo» κόμμα του, η Forza Italia, βγήκε στην αντιπολίτευση, χάρη στις ψήφους του νέου πόλου της κεντροδεξιάς υπό τον Αντζελίνο Αλφάνο. Το νομοσχέδιο για τα οικονομικά μέτρα, που είχε συνδεθεί με ψήφο εμπιστοσύνης, πέρασε με 171 ψήφους υπέρ και 135 κατά. Τώρα, η Ολομέλεια του Σώματος καλείται να αποπέμψει τον Καβαλιέρε μετά τη δικαστική του καταδίκη.

Οικονομία

Κέρδη καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών στο άνοιγμα των συναλλαγών της Τετάρτης. Αν και από σήμερα η ελληνική αγορά ανήκει και επίσημα στις αναδυόμενες, ωστόσο η επενδυτική ψυχολογία παραμένει ακμαία. Πρόταση για νέο ασφαλιστικό σύστημα, όπου η σύνταξη θα υπολογίζεται όχι βάσει των εισφορών και των ετών ασφάλισης, αλλά βάσει του συνολικού εισοδήματος του κάθε ασφαλισμένου, έθεσε χθες προς συζήτηση το κλιμάκιο της τεχνικής βοήθειας της τρόικα σε σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας.

Η πρόταση απορρίφθηκε κατηγορηματικά από τα στελέχη του υπουργείου. Προσπάθεια συμβιβασμού με την τρόικα για το «καυτό» ζήτημα των πλειστηριασμών καταβάλλει η κυβέρνηση. Κατά τις πληροφορίες, η πρόταση της κυβέρνησης προβλέπει προστασία της πρώτης κατοικίας για το 2014.

Αθλητισμός

Τεράστια νίκη πέτυχε ο Αγιαξ το βράδυ της Τρίτης με 2-1 επί της Μπαρτσελόνα για τον 8ο όμιλο του Champions League. Στο ίδιο γκρουπ, η Μίλαν έφυγε με το 0-3 απέναντι στη Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά. Στον 5ο όμιλο, η Βασιλεία έκανε τη μεγάλη έκπληξη επικρατώντας 1-0 της Τσέλσι, ενώ η Σάλκε έμεινε στο 0-0 στο Βουκουρεστί απέναντι στη Στεάουα. Στο 6ο γκρουπ, «ζωντανή» έμεινε η Ντόρτμουντ του Παπασταθόπουλου, καθώς επιβλήθηκε 3-1 της Νάπολι. Η Άρσεναλ επικράτησε μεν με 2-0 της Μαρσέιγ, αλλά ακόμα δεν εξασφάλισε την πρόκριση. Στον 7ο όμιλο, τεράστια γκέλα έκανε η Πόρτο που έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με την Αούστρια Βιέννης. Σε θαυάμα ελπίζει η Ζενίτ που έμεινε στο 1-1 με την Ατλέτικο στην Αγία Πετρούπολη.

Κλειστά τα χαρτιά του για την ενδεκάδα εν όψει του αγώνα της Τετάρτης με την Παρί Σεν Ζερμέν, κράτησε στη συνέντευξη Τύπου ο Μίτσελ, ο οποίος όμως, αναφέρθηκε στον στόχο του Ολυμπιακού που δεν είναι άλλος από το να πάρει το θετικό αποτέλεσμα που θα του εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του Champions League. Ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού, υπογράμμισε πως «είναι πιθανό να παίξει ο Μπονγκ με τον Χολέμπας στην ίδια πλευρά, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω αποφασίσει κάτι τέτοιο». Φουστέρ: «Αποφασισμένοι να πετύχουμε». Ρομπέρτο: «Πίστη και πίεση για αποτέλεσμα». Χολέμπας: «Ψυχή και καρδιά».

Έπειτα από περίπου πέντε ώρες ταξίδι, η αποστολή του ΠΑΟΚ έφτασε στο Καζακστάν εν όψει του αγώνα της Πέμπτης με την Σαχτιόρ Γκαραγκάντι στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Europa League. Όπως αναμενόταν, οι Θεσσαλονικείς συνάντησαν τσουχτερό κρύο κατά την άφιξή τους, αφού γύρω στις 23:00 (τοπική – 19:00 ώρα Ελλάδας), το θερμόμετρο έγραφε -9 βαθμούς κελσίου! Φυσικά, η αποστολή κατευθύνθηκε απευθείας προς το ξενοδοχείο και ο Χουμπ Στέφενς θα προπονήσει τους παίκτες του το μεσημέρι της Τετάρτης.


ΓΕΓΟΝΟΤΑ (27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)

1895:O Alfred Nobel ανακοινώνει την θεσμοθέτηση επιστημονικών βραβείων, που θα φέρουν στον τίτλο τους το επώνυμό του.

1914:16 νεκροί στην Λευκάδα, μετά από καταστροφικό σεισμό που «σηκώνει» τσουνάμι.

1965:Η Γαλλία εκτοξεύει τον πρώτο δορυφόρο της και γίνεται η τρίτη διαστημική χώρα, μετά τις ΗΠΑ και την ΕΣΣΔ.

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

1928:Αλέκος Αλεξανδράκης, σημαντικός ηθοποιός και σκηνοθέτης.

1940:Bruce Lee, κινεζικής καταγωγής Αμερικανός ηθοποιός που διακρίθηκε σε ταινίες καράτε.

1942: Jimmy Hendrix, εμβληματικός Αμερικανός rocker.

ΘΑΝΑΤΟΙ

1895:Αλέξανδρος Δουμάς, Γάλλος συγγραφέας.






DE FACTO ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ


Τελικά η ΜΙΤ κατάφερε και τους πλέον αφομιωμένους στην ελληνική κοινωνία μουσουλμάνους αυτούς των Δωδεκανήσου να τους σπείρει "ζιζάνια" και να δημιουργήσει πλαστούς "τουρκικούς" πυρήνες. Έτσι λοιπόν στην Γενεύη εμφανίστηκε κάποιος "Σύλλογος Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων" για να λάβει μέρος στο Φόρουμ Μειονοτικών Θεμάτων του ΟΗΕ, με τίτλο «Θρησκευτική ελευθερία και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα οι θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες»!

Σημειώνεται ότι πουθενά και από καμία διεθνή συνθήκη και από κανέναν διεθνή οργανισμό μέχρι σήμερα δεν αναγνωρίζεται ότι υπάρχει "εθνική μειονότητα" στην Ελλάδα. Μόνο "θρησκευτική" και αυτό αφορά τον διεθνικό μουσουλμανικό πληθυσμό της ελληνικής Θράκης. Φυσικά δεν μπορούσαν να λείψουν από τέτοιο φορουμ και οι "επίσημοι" πράκτορες της Άγκυρας στην Ελλάδα, η ένωση «Τούρκους της Δυτικής Θράκης»!

Το να γίνονται δεκτοί οι παραπάνω σημαίνει ότι ο ΟΗΕ de facto δέχεται την ακύρωση της συνθήκης της Λοζάνης αφού υπάρχει σαφής εθνοτικός προσδιορισμός στο τίτλο των δύο ενώσεων! Και από μόνο του αυτό το γεγονός είναι κρίσιμο... Οι άθλιες μεθοδεύσεις της Τουρκίας στα Δωδεκάνησα, όπου η γείτων προσπαθεί εδώ και 1-2 χρόνια να εγείρει – κυριολεκτικά εκ του μη όντος – μειονοτικό ζήτημα, έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς, σε συνεργασία με το "νυσταλέο" "εν υπνώσει" "ελληνικό" κράτος.

Οι "τουρκόφρονες" σύλλογοι που έχουν ιδρυθεί σε Ρόδο και Κω (και που θυμίζουμε ότι στα περσινά έγκαινιά τους έτρεχαν για να παραστούν ντόπιοι χριστιανοί βουλευτές και αυτοδιοικητικοί καθότι η ψήφος είναι υπεράνω όλων) αποφάσιασν πως ήρθε η ώρα να απλωσουν την δραστηριότητά τους πέρα από τα ελληνικά σύνορα και να ενώσουν τις προσπάθειές τους με τους…«Τούρκους της Δυτικής Θράκης», για να προπαγανδίσουν δήθεν  τον ελληνικό αυταρχισμό σε βάρος της «τουρκικής μειονότητας» της Θράκης και των...Δωδεκανήσων.

Φυσικά ήταν αναμενόμενο να ακούσουμε για τους "Τούρκους" των Δωδεκανήσων, ακόμα και εάν μετριώνται κυριολεκτικά στα "δάχτυλα", οι σύλλογοι αυτοί δεν ιδρύωνται για διακοσμητικούς λόγους. Όπως αναφέρει και το proxeneio-stop.org στη Γενεύη,θα βρίσκονται παρέα με την ABTTF («Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» του Χαλήτ Χαμπίπογλου), σε κοινή εκδήλωση, στο περιθώριο του 6ου Φόρουμ Μειονοτικών Θεμάτων του ΟΗΕ, με τίτλο «Θρησκευτική ελευθερία και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα οι θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες».

 Και όπως αναφέρει το περιοδικό της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» (που παίρνει γραμμή από το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή), στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου 2013. Η ατζέντα του φόρουμ: «Πέρα από την ελευθερία πίστης και θρησκείας: Διασφάλιση των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων, θα συζητηθούν τα θέματα θρησκευτικής ελευθερίας της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και των Τούρκων Ρόδου και Κώ. 

Ξένοι ειδικοί θα περιγράψουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα οι θρησκευτικές μειονότητες, και θα παρουσιαστούν προτάσεις και θα γίνουν παρουσιάσεις σχετικά με το θέμα της προστασίας της ταυτότητας των θρησκευτικών μειονοτήτων»! Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ως ομιλητές εκ μέρους της ABTTF ο αντιπρόεδρος Ριντβάν Χατζημπεντέλ, η Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων Μελέκ Κιρμπατζί Αρίκ και το μέλος του ΔΣ Σεμπαετίν Αμπντουραχμάν, ενώ εκ μέρους των «Δωδεκανησίων»  ο Μουσταφά Καϊμακτσί, πρόεδρος του λεγόμενου «Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων».

Παρόντες όμως θα είναι και ο Βίλλι Φοτρ (διευθυντής της ΜΚΟ Human Rights Without Frontiers, καταλάβατε για ποιούς δουλεύουν οι ΜΚΟ;), αλλά και ο "Έλληνας" Παναγιώτης Δημητράς, εκπρόσωπος του ελληνοφοβικού και ρατσιστικού με τους Έλληνες «Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι». Από το τίποτα η Άγκυρα κατάφερε να δημιουργήσει άλλο ένα πρόβλημα στην ανύπαρκτη εξωτερική μας πολιτική. Τι σκοπεύει να κάνει το ΥΠΕΞ;

Και πόσο "βολική" είναι η έγερση τέτοιου θέματος στα Δωδεκάνησα σε περίπτωση προβοκάτσιας. Γιατί τα Δωδεκάνησα έχουν γίνει "ξέφραγο αμπέλι" από τότε που χάριν του τουρισμού οι Τούρκοι μπαινοβγαίνουν όποτε θέλουν και για όσο καιρό θέλουν...

Ο... ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ


Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι ο άνθρωπος που δεν διάβασε το πρώτο Μνημόνιο, αλλά το στήριξε αδιαμαρτύρητα στη Βουλή με την ψήφο του το 2010. Σήμερα ο ίδιος παριστάνει τον αγωνιούντα για το μέλλον της πατρίδας. Εμφανιζόμενος ως εκσυγχρονιστής και σύγχρονος πολιτικός, από τα γενοφάσκια του μιλάει για συγχωνεύσεις οργανισμών του τομέα του, εξαγγέλλει εδώ και τώρα εκκίνηση των μεγάλων έργων και εξηγεί με αστείες δικαιολογίες γιατί δεν περνάνε συχνά τα λεωφορεία, αλλά και ο ταχυδρόμος από τις γειτονιές.

Σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη έκανε λόγο για αναγκαίες απολύσεις, αλλά ταυτόχρονα με σπαραξικάρδιες εκφράσεις προσπαθούσε να επιδαψιλεύσει τιμές στους οδηγούς των λεωφορείων και των τρόλεϊ, που κάνουν σημαντικό έργο. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μάς προϊδέασε ότι 1.000 άτομα που εργάζονται σε Αττικό Μετρό, ΤΕΟ, ΕΡΓΟΣΕ και ΕΓΝΑΤΙΑ θα πρέπει να ανησυχούν, καθώς έρχονται συγχωνεύσεις. Πολλοί από αυτούς δεν χρειάζονται πλέον στην παρούσα συγκυρία, είπε με κυνικό τρόπο ο υπουργός Μεταφορών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «σοβαρή αξιολόγηση των δομών και ταυτόχρονα των αναγκών». Μια αξιολόγηση όμως που ο ίδιος παραδέχεται ότι έχει ξεκινήσει εδώ και «μία εβδομάδα». Το γεγονός, βέβαια, ότι ο ίδιος βρίσκεται σε αυτό το πόστο εδώ και ένα εξάμηνο μάλλον δεν παίζει κανέναν ουσιαστικό ρόλο για να προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης. Όπως, λοιπόν, ξέχασε να διαβάσει το πρώτο Μνημόνιο, έτσι μάλλον παρέλειψε να ξεκινήσει μια αξιολόγηση περίπου 1.000 ατόμων, κάποιοι από τους οποίους κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς δουλειά.

Ο υπουργός Υποδομών, όμως, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός ότι οι κατασκευαστικές εταιρίες τού σήμερα δεν χρειάζονται, μια και η δουλειά μπορεί να γίνει «με φθηνότερο τρόπο από κάποιον ιδιώτη». Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, με τις ΜΟΜΑ που υπήρχαν παλαιότερα δόθηκε η δυνατότητα «να φτιάξουν νέες εταιρίες, να τρέξουν τα πράγματα».

Για τα λεωφορεία

Για το ζήτημα της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουν τα αστικά λεωφορεία και για το γεγονός ότι, ενώ υπάρχουν 2.139, μόνο 1.100 κυκλοφορούν στους δρόμους, ο κ. Χρυσοχοΐδης... ευχαρίστησε την κρίση! «Εχει μειωθεί σημαντικά το κυκλοφοριακό έργο. Οι ανθρωποώρες, δηλαδή, έχουν μειωθεί σημαντικά, με την έννοια ότι κυκλοφορεί λιγότερος κόσμος εξαιτίας της κρίσης».

Πραγματικά, ωραία απάντηση από τον υπουργό, ο οποίος, ύστερα από τέτοια «σφαγή» των εισοδημάτων στην Ελλάδα, «πανηγυρίζει», επειδή δεν θα αυξηθούν τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες. Ένα άλλο από τα αστεία που είπε χθες ο υπουργός είναι ότι την έλλειψη ταχυδρόμων στα ΕΛ.ΤΑ. τη... βάφτισε «αναδιάρθρωση και εξοικονόμηση δυνάμεων».

Και, βέβαια, για πολλοστή φορά είπε ότι τώρα ξεκινούν επιτέλους οι μεγάλοι οδικοί άξονες, τους οποίους μέχρι πρόσφατα εκκινούσε συχνά και ο προκάτοχός του Κωστής Χατζηδάκης.

ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ «ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΩΝ»


Συγκεκριμένα, η τουρκική πρεσβεία στην Αυστραλία προσπάθησε χρησιμοποιώντας το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο στην Καμπέρα το οποίο διοργάνωνε εκδήλωση με αντικείμενο έρευνας την γενοκτονία Ποντίων και Αρμενίων, να διαστρεβλώσει την ιστορική πραγματικότητα!

Στην εκδήλωση μίλησε ένας Αμερικανός καθηγητής, ονόματι Τζάστιν ΜακΚάρθυ (προσκεκλημένος από την τουρκική πρεσβεία, επί πληρωμή να φανταστούμε), ο οποίος θέλησε να «ισοπεδώσει» την ιστορική πραγματικότητα, λέγοντας πως «υπήρξαν νεκροί, αλλά δεν ήταν αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου που να συνιστά γενοκτονία».

Η ομιλία του εν λόγω καθηγητή (μάλιστα έχει περιοδεύσει σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη) προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. Πολλά μέλη του Κοινοβουλίου, καθώς και οργανώσεις Ελλήνων, Αρμενίων και Εβραίων χαρακτήρισαν απαράδεκτη τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς και τα... συμπεράσματά της.

Μάλιστα, με κάθε επίσημο τρόπο το αυστραλιανό κοινοβούλιο αποδοκίμασε τον ΜακΚάρθυ και τις εξτρεμιστικές απόψεις του. Τον Μάιο του περασμένου έτους, το Κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας αναγνώρισε την γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ενώ η πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας αναγνώρισε τη γενοκτονία των Ποντίων.