18 Νοεμβρίου, 2013

252 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Την ώρα που η κοινωνία εξαθλιώνεται & η ιδιωτική περιουσία εκποιείται...Την ίδια ώρα που η νεοταξίτικη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χρωστάει στις τράπεζες 252 εκατ. ευρώ μέσω της βάναυσης και υψηλής φορολόγησης εκποιεί την ιδιωτική περιουσία των πολιτών και την οδηγεί σε κατάσχεση, αφού οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν τους ληστρικούς φόρους.  Αν αναλογιστεί κανείς ότι για τραπεζικά χρέη η κυβέρνηση θα άρει την απαγόρευση πλειστηριασμών ακινήτων, Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ BOEING 737


Τρομερό αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε στην πόλη Καζάν της νοτιοδυτικής Ρωσίας.  Αεροσκάφος τύπου Boeing 737 συνετρίβη κατά τη διαδικασία της προσγείωσης στην πόλη Καζάν και μετά εξερράγη.  Στο αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από την Μόσχα επέβαιναν 44 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και έξι μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες οι επιβαίνοντες ήταν συνολικά 50. Κατά τις πρώτες πληροφορίες οι πιλότοι επιχειρούσαν προσγείωση ανάγκης.  Το Boeing ιδιοκτησίας της αεροπορικής εταιρείας Tatarstan είχε ξεκινήσει από το αεροδρόμιο Ντομοντέτοβο της Μόσχας και συνετρίβη στις 17:25 (ώρα Ελλάδος)

Πηγή από τη ρωσική υπηρεσία εκτάκτων αναγκών ανέφερε στο Interfax ότι ο πιλότος έκανε λάθος κατά τη διάρκεια της δεύτερης απόπειρας προσέγγισης του αεροδρομίου με αποτέλεσμα αυτό να συντριβεί. Η ίδια πηγή, πάντως, δεν απέκλειε το ενδεχόμενο η τραγωδία να οφείλεται σε τεχνική βλάβη. Η Ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι πιλότοι επιχείρησαν να προσγειώσουν τρεις φορές το αεροσκάφος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Ελλάδα

Με οξείς χαρακτηρισμούς επιτίθεται ο Ευ.Βενιζέλος κατά του Αλ.Τσίπρα, με αφορμή το κάλεσμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν τα επικείμενα νομοσχέδια της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας» σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που δείχνει «ακατάσχετη αλαζονεία του μικροκομματικού του 'νεοπλουτισμού'». «Οι βουλευτές έχουν ευθύνη απέναντι σε αυτούς που τους ψηφίσαν και έχουν ελευθερία συνείδησης» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την οργισμένη αντίδραση του Ευ.Βενιζέλου στις δηλώσεις Τσίπρα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου ο Γιάννης Στουρνάρας συναντάται με την τρόικα, πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου. Νομοθετική ρύθμιση για το «ξεφούσκωμα» των τιμών πώλησης των προϊόντων, με σκοπό να υπάρξει διαφάνεια στις παροχές που κάνουν μεταξύ τους η βιομηχανία και το λιανικό εμπόριο, ετοιμάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης. Σήμερα, Δευτέρα, έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση της αγωγής των εργαζομένων της ΕΡΑ και ΕΡΤ Ηρακλείου κατά του ελληνικού δημοσίου για το «μαύρο» στην ΕΡΤ. Στο Ηράκλειο βρίσκονται όλοι οι πρόεδροι των δημοσιογραφικών ενώσεων, προκειμένου να παραβρεθούν στη δίκη, ενώ η εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΕΡΤ μεταδίδεται σήμερα από το Ηράκλειο.

Κόσμος

Σε ειδική συνεδρίαση για το ζήτημα των παρακολουθήσεων της αμερικανικής NSA προσέρχεται η γερμανική Βουλή, μετά τη σωρεία αποκαλύψεων και με φόντο την επιστολή του Έντουαρντ Σνόουντεν προς το Βερολίνο για «προσφορά μαρτυρίας» σε ενδεχόμενη γερμανική έρευνα. Η ίδια η καγκελάριος δεν αναμένεται να μιλήσει για το θέμα από το βήμα της Μπούντεσταγκ, αναθέτοντας το καθήκον αυτό στον υπουργό Εσωτερικών. Βαρύνουν το κλίμα νέες αναφορές για τις δραστηριότητες των αμερικανικών αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών σε γερμανικό έδαφος.

Το εξαιρετικά λεπτό έργο της απομάκρυνσης των ράβδων ραδιενεργών καυσίμων της Φουκουσίμα ξεκινούν τα συνεργεία, το πρώτο και από τα σημαντικότερα βήματα για την «εξουδετέρωση» της μονάδας του Νταΐτσι. Ήταν πρωταγωνιστές των φοιτητικών κινητοποιήσεων στη Χιλή το 2011 με βασικό αίτημα τις ριζικές αλλαγές στην Παιδεία. Δοκίμασαν την τύχη τους στην προεδρική κάλπη της Κυριακής και τα κατάφεραν. Εφόσον η Μπατσελέτ εκλεγεί πρόεδρος στον β' γύρο, θα τους βρει δίπλα της για να προωθήσει τις αλλαγές που υποσχέθηκε. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι απέναντί της. Στη Βουλή και στο δρόμο.

Κακοποιημένη διέσωσαν αστυνομικοί μία πεντάχρονη από το διαμέρισμα του 63χρονου που την είχε απαγάγει στο Αμβούργο, μεταφέροντάς την στο νοσοκομείο. Μεταξύ άλλων, η μικρή έχει υποστεί και σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με την αστυνομία. Το κορίτσι είχε εξαφανιστεί το Σάββατο από παιδική χαρά και φαίνεται ότι ο 63χρονος την απομάκρυνε με «δόλωμα» τον σκύλο του.Τη διαβεβαίωση πως το Παρίσι δεν θα υποχωρήσει από την «αυστηρή στάση» του απέναντι στο Ιράν έδωσε στο Ισραήλ ο γάλλος πρόεδρος, υπόσχεση που ο ισραηλινός πρωθυπουργός υποδέχθηκε με φανερή ικανοποίηση την ώρα που οι Έξι ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με την Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Οικονομία

Την επανεξέταση των τιμολογίων ρεύματος για τους μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες ζήτησε σήμερα Δευτέρα η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ), επικαλούμενη την πρόσφατη απόφαση της διαιτησίας για την Αλουμίνιον της Ελλάδος. Σε ανακοίνωση της Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας αναφέρεται πως το υψηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας πλήττει την διεθνή ανταγωνιστικότητα ακόμα και των υγιών, δυναμικών και εξωστρεφών μεταποιητικών ελληνικών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να απειλείται άμεσα η βιωσιμότητα τους.

Την προσεχή Πέμπτη εισάγεται προς επεξεργασία και εξέταση στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων». Το ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους αποκλείει εκ νέου ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Κάναμε ένα κούρεμα στα τέλη του 2011 - αρχές 2012 και αυτό φτάνει», επισημαίνει γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Αθλητισμός

Με πτήση τσάρτερ της Aegean πέταξε από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» η αποστολή της εθνικής ομάδας για το Βουκουρέστι, όπου θα δώσει τη ρεβάνς του 3-1 για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ήδη στη ρουμανική πρωτεύουσα βρίσκονται 230 Ελληνες φίλαθλοι, που θα υποστηρίξουν την προσπάθεια των διεθνών, ενώ συνολικά αναμένεται να φτάσουν τους 2.000. Δείτε στιγμιότυπα από την αναχώρηση της εθνικής...

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής η προπόνηση της Εθνικής, εν όψει του επαναληπτικού αγώνα μπαράζ με την Ρουμανία το βράδυ της Τρίτης. Η Ελλάδα, έχοντας το υπέρ της 3-1 από τον αγώνα της περασμένης Παρασκευής, αναχωρεί το πρωί της Δευτέρας για το Βουκουρέστι με μοναδικό στόχο να υπερασπιστεί το σκορ του πρώτου ματς. Μοναδική απουσία για τον Φερνάντο Σάντος είναι ο τιμωρημένος Κώστας Κατσουράνης, με τον Γιώργο Καραγκούνη και τον Ανδρέα Σάμαρη να διεκδικούν τη θέση του.

Την πρώτη της απώλεια στο εφετινό πρωτάθλημα της Football League γνώρισε η Κέρκυρα, αφού το απόγευμα της Κυριακής ηττήθηκε από τον Αιγινιακό με 3-1 και μάλιστα εντός έδρας, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου. Στον πρώτο όμιλο, με γκολ του Μάριο Μπρέσκα στο 81΄ ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε 2-1 τον Πανηλειακό κι εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το «δώρο» της Παναχαϊκής.


ΓΕΓΟΝΟΤΑ (18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)

1307: Ο Γουλιέλμος Τέλος σημαδεύει και ευστοχεί με το τόξο του από απόσταση 50 μέτρων το μήλο που είχε τοποθετήσει στο κεφάλι του γιού του. Κι όλα αυτά για ένα στοίχημα που έβαλε με έναν Αυστριακό κατοχικό διοικητή.

1928: Τα λεγόμενα «Νοεμβριανά»: Συμμαχικά αγήματα αποβαίνουν στο Φάληρο και συγκρούονται με τον ελληνικό στρατό.

1964: Η πρώτη ομιλούσα ταινία με ήρωα τον Micky Mouse προβάλλεται στη Νέα Υόρκη. Η ταινία είχε τίτλο «Steamboat Willie» και διήρκεσε 8 λεπτά. Δημιουργός, ποιος άλλος; Ο Walt Disney.

ΘΑΝΑΤΟΙ

1922: Marcel Proust, σημαντικός συγγραφέας γαλλικής καταγωγής.



ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ: ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΝΕΡΟ...


Σε κατάσταση απόγνωσης βρίσκονται οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν σφοδρότατα από το φονικό πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες. Αυτό καταγράφει με την εμπειρία της εκεί τις δύσκολες αυτές ώρες η γιατρός Έστερ Σταρκ, που είναι μέλος της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα και μίλησε στην ιστοσελίδα in.gr. Χωρίς πρόσβαση σε νερό και φαγητό, με ορατό τον κίνδυνο επιδημιών και με εικόνες καταστροφής γύρω τους, όλοι οι κάτοικοι που έχουν πληγεί από τη λαίλαπα της καταστροφής ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια.

Οι εικόνες της καταστροφής σκιαγραφούνται τραγικές μέσα από τα λόγια της: "Οι άνθρωποι μάς λένε ότι χρειάζονται πόσιμο νερό διότι το νερό των λιμνών έχει αναμειχθεί με αλμυρό νερό της θάλασσας έπειτα από τον τυφώνα. Στις αγροτικές περιοχές πολλοί άνθρωποι δεν έχουν μέσα επιβίωσης, καθώς τα κοπάδια τους καταστράφηκαν. Συνήθως, οι κάτοικοι των μικρών νησιών ταξιδεύουν από το ένα νησί στο άλλο με βάρκα. Τώρα όμως πολλές βάρκες έχουν καταστραφεί. Οι άρρωστοι δεν έχουν τρόπο να φτάσουν στο κεντρικό νησί. Στα μεγαλύτερα νησιά οι κοινότητες προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους που έχουν σκεπαστεί από ξεριζωμένα δέντρα".

Η Έστερ Σταρκ έφτασε στις Φιλιππίνες στις αρχές της βδομάδας για να πάρει μέρος στην επείγουσα παρέμβαση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Εργάζεται με μια ομάδα που εκτιμά τις επείγουσες ανάγκες στα νησιά δυτικά του Σεμπού, σε απομακρυσμένες περιοχές που έχουν πληγεί μαζικά από τον τυφώνα. "Σε κάποια χωριά, 80% των σπιτιών έχουν καταστραφεί εν μέρει ή ολικώς. Πολλές στέγες και τοίχοι έχουν πέσει ή έχουν ανοίξει στη μέση. Σε πολλές περιπτώσεις, ολόκληρα τα σπίτια έχουν καταρρεύσει.

Τις επόμενες μέρες θα εστιάσουμε σε απομονωμένα χωριά κατά μήκος της ακτής και στα γύρω νησιά. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει προσβάσιμη περίθαλψη εκεί, φαίνεται, όμως, ότι οι μονάδες υγείας έχουν καταστραφεί". Στις Φιλιππίνες σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις και πολλοί από τους επιζήσαντες δεν έχουν στέγη. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα επισκέφθηκαν την πόλη Ρόξας, στο βόρειο τμήμα του Πάναι, όπου το τοπικό νοσοκομείο έχει μεν υποστεί σοβαρές ζημιές, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί.

"Ετοιμαζόμαστε για ένα δεύτερο κύμα ασθενών. Το προσωπικό ήδη έχει αρχίσει να δέχεται περιστατικά αναπνευστικών λοιμώξεων και διάρροιας, και εικάζουμε ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα θα εστιάσουμε στην υποστήριξη των ιατρικών μονάδων με προσωπικό μας, φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό. Επίσης, θα μεταφέρουμε τις κινητές κλινικές μας σε απομακρυσμένα χωριά και μικρά νησιά. Πρέπει να κάνουμε γρήγορα, γιατί με τις πλημμύρες θα υπάρξουν πολλά κουνούπια. Ανησυχούμε για πιθανή εξάπλωση ελονοσίας και περιστατικών δάγκειου πυρετού. Η λεπτοσπείρωση, μια παρασιτική ασθένεια συνιστά επίσης μια απειλή, καθώς είναι ενδημική σ’ αυτή την περιοχή των Φιλιππίνων", εξηγεί η Έστερ Σταρκ.

Τεράστιος αγώνας γίνεται επίσης και για την εξεύρεση φαρμάκων.

"Δύο ομάδες θα επιστρέψουν στην ανατολική ακτή του Πανάι με ελικόπτερο και βάρκα. Θα πάρουν φάρμακα μαζί τους και θα εντοπίσουν τις περιοχές που χρειάζονται κινητή κλινική ώστε να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια", είπε.

ΣΥΡΙΑ: ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ CIA


Στις 14 Νοεμβρίου στην επαρχία του Χαλεπίου σκοτώθηκε ο συνταγματάρχης  Χαιτχάμ Νταρουίς, μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της  κοσμικής αντιπολίτευσης της Συρίας. Ο Νταρουίς θεωρούνται πρωτοκλασάτο στέλεχος της συριακής αντιπολίτευσης και  συγχρόνως ο πιο σημαντικός πράκτορας-πληροφοριοδότης της CIA,στη Συρία.

Σκοτώθηκε σε μάχη στο Μάρα Αλρατίκ στο Χαλέπι. Οι συνθήκες του θανάτου του δεν είναι ακόμη σαφείς. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, σκοτώθηκε σε μια επιδρομή του συριακού στρατού, σύμφωνα με διαδόσεις σκοτώθηκε σε σύγκρουση αντιμαχόμενων παρατάξεων των ανταρτών. Ο Νταρουίς είχε αυτομολήσει από το συριακό στρατό στα τέλη του 2011. Ίδρυσε την Ταξιαρχία Μουτζαχεντίν και στη συνέχεια την «Λίουα αλ Φατάχ-Συρίας» ένοπλη οργάνωση προσκείμενη στη «Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς πράκτορες της CIA στη βόρεια Συρία. Η αμερικανική μυστική υπηρεσία του είχε αναθέσει τον έλεγχο της βάσης της 4ης Ταξιαρχίας στο Χαλέπι και σε μια σειρά στρατιωτικών ερευνητικών κέντρων. Είχε λάβει μέρος σε συνέδριο ''αντικαθεστωτικών'' της Συρίας στην τουρκική πόλη Gazientepe με εκπροσώπους της CIA. Στόχος ήταν η δημιουργία μιας οδού για την προμήθεια βαρέων όπλων προς τους αντάρτες.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο Νταρουίς βρισκόταν σε σύσκεψη με άλλους αντάρτες στο Χαλέπι και τραυματίστηκε θανάσιμα από επιδρομή της αεροπορίας της Συρίας. Πάντως, οι ανταρτικές ομάδες Λίουα, Τζαμπχάτ αλ Νούσρα και Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ, προέβησαν σε κλήση όλων των ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών, προκειμένου να σταματήσουν την προέλαση του συριακού στρατού στο Χαλέπι, αναφέρει η πηγή.

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ


Η Γαλλία "δεν θα υποχωρήσει στο θέμα της διάδοσης των πυρηνικών", δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά την άφιξή του στο Ισραήλ για μια επίσημη επίσκεψη στην οποία θα κυριαρχήσει το θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. "Στο ιρανικό ζήτημα, η Γαλλία θεωρεί πως η διάδοση των πυρηνικών είναι ένας κίνδυνος, μια απειλή και, όλως ιδιαιτέρως στην περίπτωση του Ιράν, είναι μια απειλή για το Ισραήλ, για την περιοχή, προφανώς μια απειλή για ολόκληρο τον κόσμο", δήλωσε ο Ολάντ κατά την ομιλία του στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ-Αβίβ.

"Και όταν οι Γαλλία υπερασπίζεται τις θέσεις της στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις, το κάνει λαμβάνοντας ασφαλώς υπόψη αυτό που εκφράζετε εσείς οι ίδιοι, αλλά το κάνει έχοντας επίσης συνείδηση ότι αποτελεί διακύβευμα για τον πλανήτη", συνέχισε απευθυνόμενος στους ισραηλινούς οικοδεσπότες του. "Γι' αυτό η Γαλλία δεν θα υποχωρήσει στο θέμα της διάδοσης των πυρηνικών. Και η Γαλλία, όσο δεν έχουμε τη βεβαιότητα ότι το Ιράν έχει απαρνηθεί το πυρηνικό όπλο, θα διατηρήσει όλες τις απαιτήσεις της και τις κυρώσεις", υποσχέθηκε ο Γάλλος πρόεδρος.

"Είμαι φίλος σας και θα είμαι πάντα", κατέληξε λέγοντας τη φράση αυτή στα εβραϊκά, πριν την επαναλάβει στα γαλλικά. Κατά την κάθοδό του από το αεροπλάνο, τον Ολάντ υποδέχθηκαν ο ισραηλινός ομόλογός του Σιμόν Πέρες και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον οποίο θα ξαναδεί εντός της ημέρας για συνομιλίες στην Ιερουσαλήμ. Νωρίτερα, κατά την τελετή για την άφιξη του Ολάντ, ο Νετανιάχου είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για τη "σταθερή θέση" του Παρισιού "στις προσπάθειες να εμποδιστεί το Ιράν να εφοδιαστεί με πυρηνικά όπλα". Ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους 5+1 (ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Κίνα, Ρωσία και Γερμανία) και το Ιράν πρόκειται να αρχίσει την Τετάρτη στη Γενεύη.