12 Οκτωβρίου, 2013

ΣΕΙΣΜΟΣ 6,3 ΡΙΧΤΕΡ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

 

Πολύ ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην Κρήτη στις 16:11. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,3 Ρίχτερ. Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο διόρθωσε το μέγεθος του σεισμού στο 6,2. Ωστόσο, περίπου στις 17:30 επικαιροποίησε εκ νέου την πρόβλεψή του και επανήλθε στην μέτρηση που είχε μεταδώσει και το protothema.gr, κάνοντας λόγο για σεισμό μεγέθους 6,3 Ρίχτερ. Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο έκανε λόγο 6,4 Ρίχτερ.

Ο σεισμός προσδιορίζεται 39 χιλιόμετρα νότια και νοτιοανατολικά των Αντικυθήρων ή 274 νότια της Αθήνας. Σύμφωνα με τον καθηγητή Κωνσταντίνο Μακρόπουλο το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 60 χιλιόμετρα και για τον λόγο αυτό έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας. Η σεισμική δόνηση ήταν μεγάλης διάρκειας και έγινε αισθητή σε ολόκληρη την Κρήτη, στα νησιά των Κυκλάδων αλλά και στην Αττική. Μάλιστα, έγινε αισθητή και σε όλη την νότια Πελοπόννησο. Ο σεισμός ταρακούνησε και ανησύχησε περισσότερο τους κατοίκους στην νότια Λακωνία και την Μεσσηνία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Η μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή είναι έντονη, ενώ λίγο μετά τον μεγάλο σεισμό ακολούθησαν τρεις μετασεισμοί: 2,8 Ρίχτερ στις 16:29 και στις 16:40 και 3,1 Ρίχτερ στις 16:33. Ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι είναι πολύ νωρίς να εξάγουμε συμπεράσματα και ότι πρέπει οπωσδήποτε να δούμε τα δεδομένα για να μπορέσουμε να πούμε αν θα ακολουθήσουν ισχυρότεροι σεισμοί ή μετασεισμοί. «Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για αυξημένο κίνδυνο, ο σεισμός επηρέασε κυρίως τη δυτική πλευρά της Κρήτης, δεν έχει καμία σχέση με πρόσφατους σεισμούς στη βόρεια και τη νότια Κρήτη», σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το flashnews.gr,σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής ενημέρωση από τις υπηρεσίες στο νησί δεν σημειώθηκαν ατυχήματα, τραυματισμοί ή σοβαρές υλικές ζημιές από το σεισμό. Μικρές υλικές ζημιές έχουν προκληθεί σε πολλά καταστήματα αλλά και σπίτια, οι οποίες ωστόσο περιορίζονται σε πτώση αντικειμένων ή γυαλικών. Στο δρόμο του Θερίσσου έχει πέσει μεγάλος βράχος ο οποίος σχεδόν έκλεισε την πρόσβαση σε ένα σημείο.
 

33 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

 

Συνολικά 143 παράνομοι μετανάστες, από τους 206 επιζώντες από το ναυάγιο που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής κοντά στη Μάλτα, στα ανοιχτά του νησιού Λαμπεντούζα της Ιταλίας, έφτασαν σήμερα το πρωί στη Βαλέτα. Στη Μάλτα έχουν μεταφερθεί και οι σοροί μιας γυναίκας, δύο παιδιών και ενός βρέφους. Στο πλοιάριο επέβαιναν περισσότεροι από 230 άνθρωποι, τελικός προορισμός των οποίων ήταν η Λαμπεντούζα.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή από τη Μάλτα, έχουν εντοπιστεί και ανασυρθεί από τη θάλασσα τα πτώματα 33 ανθρώπων, όμως η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από επίσημα χείλη. Το ιταλικό πρακτορείο Άνσα από την πλευρά του έκανε λόγο για 34 νεκρούς, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά. Από τα θύματα αυτά τα 22 έχουν μεταφερθεί στην Λαμπεντούζα. Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ δήλωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι τα νοσοκομεία της Βαλέτας έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής ώστε να φροντίσουν τους επιζώντες που θα χρειαστούν ιατρική περίθαλψη.

Ορισμένοι από τους μετανάστες ήταν σε τόσο κακή κατάσταση που κρίθηκε ότι δεν θα άντεχαν το 10ωρο ταξίδι με πλοίο μέχρι τη Μάλτα και για αυτο μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα στη Λαμπεντούζα. Σύμφωνα πάντα με το Άνσα, εννέα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του νησιού για νοσηλεία. Ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας, το Λίμπρα, περισυνέλεξε 56 ανθρώπους, εκ των οποίων 8 γυναίκες και 9 παιδιά.

Το Λίμπρα κατευθύνεται προς το Πόρτο Εμπέντοκλε της Σικελίας. Το ναυάγιο σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 60 ναυτικών μιλίων από τη Λαμπεντούζα. Σύμφωνα με τις αρχές της Μάλτας το πλοιάριο που μετέφερε τους παράνομους μετανάστες αποσταθεροποιήθηκε και αναποδογύρισε όταν εκείνοι, στην προσπάθειά τους να τραβήξουν την προσοχή ενός στρατιωτικού αεροσκάφους που πετούσε από πάνω, κινήθηκαν όλοι τους προς τη μία πλευρά του.

Η ιταλική ακτοφυλακή ανέφερε εξάλλου ότι επενέβη για να βοηθήσει 85 παράνομους μετανάστες που έπλεαν με μια σωστική λέμβο περίπου 80 ναυτικά μίλια νότια της Λαμπεντούζας ενώ εντόπισε και ένα πλοιάριο που πλησίαζε το νησί και στο οποίο επέβαιναν άλλα 183 άτομα.
 

«ΒΡΩΜΙΚΟ» ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Ξανά στα ραδιόφωνα παίζουν σκόπιμα το σενάριο εκλογών, σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει πολλά ανοιχτά μέτωπα με πρώτα και κύρια την ΑΟΖ και το Κυπριακό. Θα είναι πραγματικά κρίμα, τώρα που η χώρα συνομιλεί ταυτόχρονα με ΕΕ, Ισραήλ και μη έχοντας χάσει την επαφή με Μόσχα, να προσφύγουμε εκ νέου στις κάλπες, λες και θα έρθει η μεγάλη αλλαγή, όπως κάθε φορά  ελπίζουν οι Έλληνες πολίτες, παρασυρόμενοι από την προπαγάνδα των ΜΜΕ.

Στις Βρυξέλλες θεωρούν, τουλάχιστον επίσημα, το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ ως ευρωπαϊκό, με Κύπρο και Ισραήλ προχωράει ο γεωστρατηγικός άξονας, ενώ, μέσω της προ ολίγων ημερών επίσκεψης της προέδρου του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας Βαλεντίνας Ματβιένκο, η «Αρκούδα» δηλώνει παρούσα λόγω συμφερόντων στην χώρα μας. Ή μήπως η συγκεκριμένη πολυδιάστατη προοπτική δεν αρέσει στους «συμμάχους» μας στην άλλη μεριά του Ατλαντικού που συνεχίζουν να βάζουν την Τουρκία, αν και βρίσκεται εν μέσω σοβαρής κοινωνικοπολιτικής κρίσης, να προκαλεί σε σχέση με την Θράκη και το Αιγαίο;

Άλλωστε οι Η.Π.Α. αποσκοπούν ανέκαθεν σε συνεκμετάλλευση της ελληνικής θάλασσας μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών -με τις ίδιες σε ρόλο διαιτητή- στα πλαίσια διαμελισμού της ευρύτερης περιοχής μας σε μικρότερα κρατίδια και όχι σε ελληνική ΑΟΖ βάσει διεθνούς Δικαίου! Άρα τα σενάρια εκλογών τι θέλουν να μας πουν; Ότι στην Ουάσινγκτον ψάχνουν ηγέτη ακόμα πιο πειθήνιο στα ευρώ-ατλαντικά σχέδια τους;

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου αστεία! Τα διεθνή συμφέροντα παίζουν ανέκαθεν «βρώμικο» παιχνίδι εις βάρος της χώρας μας και το καλύτερο είναι να έχουμε καλυμμένα τα νώτα μας, καθώς δεν αποκλείεται να προκληθεί το περιβόητο θερμό επεισόδιο σε ελληνικά χωρικά ύδατα, προκειμένου να επιβληθούν de facto καταστάσεις, τις οποίες φαίνεται ότι αδυνατεί να προωθήσει η παγκοσμιοποιητική διπλωματία. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω σοβαρού σχεδιασμού και όχι με εκλογές κάθε λίγο και λιγάκι.

Πέραν των γεωπολιτικών εκκρεμοτήτων οι παγκοσμιοποιητές επιθυμούν να περάσουν με ταχύ ρυθμό  διεθνιστικά μέτρα Μεγάλου Αδελφού και στην Ελλάδα και ενδεχόμενα ψάχνουν την κατάλληλη «συγκυβερνητική συνταγή» προς αυτή την κατεύθυνση.
 

ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

 

ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΥΧΑΙΑ

Διαβάζοντας αυτό το κείμενο αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας ότι τίποτα από όσα συμβαίνουν σήμερα δεν έγινε τυχαία. Και στις δέκα τεχνικές θα αναγνωρίσει κανείς τη δική του καθημερινότητα, τη δική του πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια της ευημερίας μας.  Δικαίως συμπεραίνει κανείς ότι όλα εξελίχθηκαν όπως ακριβώς τα είχαν σχεδιάσει. Όλες οι τεχνικές εφαρμόστηκαν πάνω μας και σήμερα πια μπορούμε να πούμε ότι αποδειχθήκαμε τα ιδανικά πειραματόζωα!

1. Η τεχνική της διασκέδασης 
Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, δι ενός αδιάκοπου καταιγισμού διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών. Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής.«Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία. Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται, να επιστρέφει κανονικά στη φάρμα με τα άλλα ζώα». Απόσπασμα από το Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους.

2.Η τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων, και στη συνέχεια παροχής των λύσεων 
Αυτή η τεχνική ονομάζεται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Πρώτα δημιουργείτε ένα πρόβλημα, μια «έκτακτη κατάσταση» για την οποία μπορείτε να προβλέψετε ότι θα προκαλέσει μια συγκεκριμένη αντίδραση του κοινού, ώστε το ίδιο να ζητήσει εκείνα τα μέτρα που εύχεστε να το κάνετε να αποδεχτεί.  Για παράδειγμα: αφήστε να κλιμακωθεί η αστική βία, ή οργανώστε αιματηρές συμπλοκές, ώστε το κοινό να ζητήσει τη λήψη μέτρων ασφαλείας που θα περιορίζουν τις ελευθερίες του. Ή, ακόμη: δημιουργήστε μια οικονομική κρίση για να κάνετε το κοινό να δεχτεί ως αναγκαίο κακό τον περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων και την αποδόμηση των δημοσίων υπηρεσιών.

3. Η τεχνική της υποβάθμισης 
Για να κάνει κάποιος αποδεκτό ένα απαράδεκτο μέτρο, αρκεί να το εφαρμόσει σταδιακά κατά «φθίνουσα κλίμακα» για μια διάρκεια 10 ετών. Μʼ αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν ριζικά νέες κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός) στις δεκαετίες του 1980 και 1990. Μαζική ανεργία, αβεβαιότητα, «ευελιξία», μετακινήσεις, μισθοί που δεν διασφαλίζουν πια ένα αξιοπρεπές εισόδημα· τόσες αλλαγές, που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση, αν είχαν εφαρμοστεί αιφνιδίως και βίαια.

4. Η στρατηγική της αναβολής 
Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσετε ως «οδυνηρή αλλά αναγκαία», αποσπώντας την συναίνεση του κοινού στο παρόν, για την εφαρμογή της στο μέλλον. Είναι πάντοτε πιο εύκολο να αποδεχτεί κάποιος αντί μιας άμεσης θυσίας μια μελλοντική. Πρώτα απ όλα, επειδή η προσπάθεια δεν πρέπει να καταβληθεί άμεσα. Στη συνέχεια, επειδή το κοινό έχει πάντα την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «όλα θα πάνε καλύτερα αύριο» και ότι μπορεί, εντέλει, να αποφύγει τη θυσία που του ζήτησαν. Τέλος, μια τέτοια τεχνική αφήνει στο κοινό ένα κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να συνηθίσει στην ιδέα της αλλαγής, και να την αποδεχτεί μοιρολατρικά, όταν κριθεί ότι έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για την τέλεσή της.

5. Η στρατηγική του να απευθύνεσαι στο κοινό σαν να είναι μωρά παιδιά 
Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν έναν αφηγηματικό λόγο, επιχειρήματα, πρόσωπα και έναν τόνο ιδιαιτέρως παιδικό, εξουθενωτικά παιδιάστικο, σαν να ήταν ο θεατής ένα πολύ μικρό παιδί ή σαν να ήταν διανοητικώς ανάπηρος. Όσο μεγαλύτερη προσπάθεια καταβάλλεται να εξαπατηθεί ο θεατής, τόσο πιο παιδιάστικος τόνος υιοθετείται από τον διαφημιστή. Γιατί; «Αν [ο διαφημιστής] απευθυνθεί σε κάποιον σαν να ήταν παιδί δώδεκα ετών, τότε είναι πολύ πιθανόν να εισπράξει, εξαιτίας του έμμεσου και υπαινικτικού τόνου, μιαν απάντηση ή μιαν αντίδραση τόσο απογυμνωμένη από κριτική σκέψη, όσο η απάντηση ενός δωδεκάχρονου παιδιού». Απόσπασμα από το «Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους»

6. Η τεχνική του να απευθύνεστε στο συναίσθημα μάλλον παρά στη λογική 
Η επίκληση στο συναίσθημα είναι μια κλασική τεχνική για να βραχυκυκλωθεί η ορθολογιστική ανάλυση, επομένως η κριτική αντίληψη των ατόμων. Επιπλέον, η χρησιμοποίηση του φάσματος των αισθημάτων επιτρέπει να ανοίξετε τη θύρα του ασυνείδητου για να εμφυτεύσετε ιδέες, επιθυμίες, φόβους, παρορμήσεις ή συμπεριφορές...

7. Η τεχνική του να κρατάτε το κοινό σε άγνοια και ανοησία 
Συνίσταται στο να κάνετε το κοινό να είναι ανίκανο να αντιληφθεί τις τεχνολογίες και τις μεθοδολογίες που χρησιμοποιείτε για την υποδούλωσή του. «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι πιο φτωχή, ώστε η τάφρος της άγνοιας που χωρίζει τις κατώτερες τάξεις από τις ανώτερες τάξεις να μη γίνεται αντιληπτή από τις κατώτερες». Απόσπασμα από το «όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους».

8. Η τεχνική του να ενθαρρύνεις το κοινό να αρέσκεται στη μετριότητα 
Συνίσταται στο να παρακινείς το κοινό να βρίσκει «cool» ό,τι είναι ανόητο, φτηνιάρικο και ακαλλιέργητο.

9. Η τεχνική του να αντικαθιστάς την εξέγερση με την ενοχή 
Συνίσταται στο να κάνεις ένα άτομο να πιστεύει ότι είναι το μόνο υπεύθυνο για την συμφορά του, εξαιτίας της διανοητικής ανεπάρκειάς του, της ανεπάρκειας των ικανοτήτων του ή των προσπαθειών του. Έτσι, αντί να εξεγείρεται εναντίον του οικονομικού συστήματος, απαξιώνει τον ίδιο τον εαυτό του και αυτο-ενοχοποιείται, κατάσταση που περιέχει τα σπέρματα της νευρικής κατάπτωσης, η οποία έχει μεταξύ άλλων και το αποτέλεσμα της αποχής από οποιασδήποτε δράση. Και χωρίς τη δράση, 
γλιτώνετε την επανάσταση!..

10. Η τεχνική του να γνωρίζεις τα άτομα καλύτερα από όσο γνωρίζουν τα ίδια τον εαυτό τους 
Στη διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών, η κατακλυσμιαία πρόοδος της επιστήμης άνοιξε μια ολοένα και πιο βαθειά τάφρο ανάμεσα στις γνώσεις του ευρέως κοινού και στις γνώσεις που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ιθύνουσες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, τη νευροβιολογία και την εφαρμοσμένη ψυχολογία, το «σύστημα» έφτασε σε μια εξελιγμένη γνώση του ανθρώπινου όντος, και από την άποψη της φυσιολογίας και από την άποψη της ψυχολογίας. 

Το σύστημα έφτασε να γνωρίζει τον μέσο άνθρωπο καλύτερα απʼ όσο γνωρίζει ο ίδιος τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων, το σύστημα ασκεί έναν πολύ πιο αυξημένο έλεγχο και επιβάλλεται με μια μεγαλύτερη ισχύ επάνω στα άτομα απʼόσο τα άτομα στον ίδιο τον εαυτό τους..