06 Σεπτεμβρίου, 2013

''Η Κ. ΡΕΠΟΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΙΚΥΛΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΗ''

 

Ηχηρή απάντηση  του Αγιορείτη γέροντα Άνθιμου στην κ. Ρεπούση για  τα  όσα είπε περί  προαιρετικής  διδασκαλίας  των θρησκευτικών στα ελληνικά σχολεία και να σταματήσει η ''ορθόδοξη κατήχηση'' των μαθητών!
 
Οι πρόσφατες δηλώσεις της βουλευτίνας της ΔΗΜ.ΑΡ. πυροδοτούν έντονες αντιδράσεις και εντός του Αγίου Όρους. Ο μοναχός π. Άνθιμος  από το Καλύβι  Εισόδων της Θεοτόκου  στη σκήτη  Αγ. Παντελεήμονος, εξέφρασε την δυσαρέσκεια του υπογραμμίζοντας: "Η κ. Ρεπούση είναι  γραικύλα, δηλ. ελληνόφωνη  βάρβαρη. Δεν είναι Ελληνίδα. Είναι δυστυχισμένη. Η καρδία της έχει λυσσαλέα κακία. Διότι αν ήταν διαφορετική δεν θα έλεγε αυτά τα πράγματα και μάλιστα να επιμένει..."

Τι κακό της εποίησε ο Χριστός;

Την πειράζει ο Χριστός και οι  Άγιοι μας στα σχολεία;’’

Ο γέροντας Άνθιμος συνεχίζοντας είπε "Δεν έχει  Ιερό και όσιο. Όταν  ο άνθρωπος φτάσει εις βάθη κακού, καταφρονείται.

Την καθοδηγούν τα πάθη της και ο σκοταδισμός που την έχει κυριεύσει" Προσπαθούν να χτίσουν ένα έθνος άθεων. Οι Έλληνες όμως δεν  θα το επιτρέψουν. Όλοι όσοι το επιδιώκουν θα καταργηθούν.

Θα πάει στο φρενοκομείο η κ. Ρεπούση με αυτά που λέει. Προσωπικά δεν ασχολούμαι  με τις Ρεπούσηδες , βασική και μοναδική ασχολία μου είναι η επιδίωξη μου  να συναντήσω τον Χριστό.

Από τα επτά παιδιά που έκανε ο πατέρας μου οι δυο είμαστε ρασοφόροι.

Η κ. Ρεπούση τι προσφέρει;

Τι επιδιώκει;

Μήπως έναν άλλο κουμμουνισμό;

Έχει μέσα τις δυνάμεις του σκότους .

Σχολιάζοντας την Ελλάδα του σήμερα ο Αγιορείτης  γέροντας   μιλά για σχέδια συγκεκριμένων κέντρων που εξυπηρετεί και η κ. Ρεπούση.
 
’Η  Ελλάδα μετατράπηκε σε έναν πολυεθνικό οργανισμό που εμπεριέχει όλες τις φυλές του Ισραήλ . Αλλά να  θέλουν να καταργήσουν και τα θρησκευτικά από τα σχολεία, διότι αυτές οι φωνές σαν της κ. Ρεπούση, προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται, μας προκαλούν….

Η κ. Ρεπούση εξυπηρετεί συμφέροντα αλλόθρησκων και  σιωνιστών. Πιστεύουμε ότι το ελληνικό στοιχείο δεν θα εκλείψει ποτέ’’, τονίζει με ιδιαίτερη έμφαση.

Καταλήγοντας είπε Άν θέλετε να εξολοθρεύστε  τους  Έλληνες  συντρίψτε  τους το θρήσκευμα και τη γλώσσα, είχε πει ο Κίσινγκερ. Ποιοι έβγαλαν τις εικόνες από τα σχολεία ; Ποιοι  φτιάχνουν  τα τζάμια; Ποιοι απαξιώνουν την ορθοδοξία;

Μη ξεχνάμε! Ακόμα και τον  Σωκράτη  τον θανατώσανε  επειδή τόλμησε και μίλησε για έναν αληθινό Θεό. Μέσα σε αυτή την εποχή της διαφθοράς  το Άγιο Όρος  έχει γεμίσει καλόγερους . Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο!’’.




 

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ Ο ΠΟΥΤΙΝ;

 

Την ώρα που ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο "οικοδεσπότης" της συνόδου των G20, Βλαντιμίρ Πούτιν, εμφανίζεται για πρώτη φορά διατεθειμένος να επιτρέψει μία επέμβαση κατά του συριακού καθεστώτος εάν, όπως είπε, αποδειχθεί η χρήση χημικών από την κυβέρνηση Ασαντ, την ίδια στιγμή το REUTERS αναδημοσιεύοντας την είδηση από το INTERFAX αναφέρει επικαλούμενο στρατιωτική πηγή ότι το ρωσικό πολεμικό ναυτικό στέλνει το μεγαλύτερο πυραυλοφόρο καταδρομικό του, το «Moskva» στην ανατολική μεσόγειο. Το πλοίο αναμένεται να ενταχθεί στον ρωσικό στόλο που βρίσκεται ήδη στην περιοχή, σε περίπου δέκα ημέρες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Με τον αέρα του νικητή - αφού κατάφερε να αποσπάσει την συναίνεση κορυφαίων στελεχών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για πόλεμο στη Συρία- ο Μπαράκ Ομπάμα μεταβαίνει αύριο στη Ρωσία αφήνοντας μάλιστα ένα... παραθυράκι για μια όχι και τόσο περιορισμένης κλίμακας επιχείρηση κατά του καθεστώτος της Δαμασκού, πιθανότατα για να ευχαριστήσει τα γεράκια του Κογκρέσου για την υποστήριξή τους. Από την πλευρά του, ο "οικοδεσπότης" της συνόδου των G20, Βλαντιμίρ Πούτιν, εμφανίζεται για πρώτη φορά διατεθειμένος να επιτρέψει μία επέμβαση κατά του συριακού καθεστώτος εάν, όπως είπε, αποδειχθεί η χρήση χημικών από την κυβέρνηση Ασαντ.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος δεν αποκλείει τη συγκατάθεση της Ρωσίας στην άσκηση στρατιωτικής βίας κατά της Συρίας, εάν αυτό συμβεί με την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, του μόνου αρμόδιου οργάνου για να αποφασίσει τη χρήση όπλων εναντίον κυρίαρχου κράτους, σύμφωνα με το ισχύον διεθνές δίκαιο, αλλά και εφόσον αποδειχθεί η χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση Άσαντ. «Οποιεσδήποτε άλλες αφορμές και τρόποι, που θα δικαιολογούσαν την άσκηση βίας έναντι ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, είναι ανεπίτρεπτοι και δεν μπορεί να θεωρηθούν παρά μόνον επιθετική ενέργεια», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του προς το ρωσικό Πρώτο Κανάλι και το πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρεσ.

Ο ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη στη Συρία, γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να ερευνηθούν λεπτομερώς όλα τα στοιχεία. «Θα μας πείσει μια βαθιά λεπτομερής έρευνα του ζητήματος και ειδικά η ύπαρξη αποδείξεων, οι οποίες θα είναι προφανείς και θα αποδεικνύουν σαφώς ποιος χρησιμοποίησε και τι είδους χημικά μέσα χρησιμοποιήθηκαν. Κατόπιν τούτου είμαστε έτοιμοι να δράσουμε με τον πλέον αποφασιστικό και σοβαρό τρόπο», είπε ο Ρώσος ηγέτης ενόψει της Συνόδου Κορυφής των G20, όπου το Συριακό αναδεικνύεται σε κεντρικό ζήτημα.

Αν και το συριακό ζήτημα δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα της συνόδου, σύμφωνα με το Reuters, οι σχέσεις Ουάσινγκτον και Μόσχας αναμένεται να δοκιμαστούν εκ νέου καθώς δεν αποκλείεται Ομπάμα και Πούτιν να έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση για το θέμα. Πριν τη σύνοδο του G20, ο Ομπάμα θα συναντηθεί με ομοφυλόφιλους ακτιβιστές, σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο. Ο Αμερικανός πρέοδρος, δήλωσε προτού εγκαταλείψει το αμερικανικό έδαφος για να μεταβεί στην Σουηδία όπου θα έχει συνομιλίες με την ηγεσία της χώρας- και εν συνεχεία στη Ρωσία, πως οι επιθέσεις κατά της Δαμασκού εντάσσονται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής που στόχο έχει να βοηθήσει τη Συρία να απελευθερωθεί. 

Για πρώτη φορά ο πλανητάρχης υποστηρίζει εμμέσως πλην σαφώς ότι η στρατιωτική επέμβαση κατά της Δαμασκού θα έχει στόχο την ανατροπή του Μπασάρ Αλ ΑΣαντ, κι ότι θα έχει διάρκεια, γεγονός που επιβεβαιώνει σχετική ανακοίνωση της αμερικανικής Γερουσίας αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα του πολέμου (60 έως 90 ημέρες). Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Συρίας ακολουθεί τη "συνταγή" Ομπάμα για να πείσει τους συμπολίτες του ότι μπορούν να εξολοθρεύσουν τον εχθρό σε περίπτωση που η Δύση επιτεθεί. "Υes , we can", (Ναι, μπορούμε) ήταν το σύνθημα του Ομπάμα στην προεκλoγική εκστρατεία για την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ, το οποίο και υιοθετεί τις τελευταίες ημέρες ο ηγέτης της Συρίας.

Η συμμαχία του Ομπάμα για τον πόλεμο κατά της Συρίας είναι το...Κογκρέσο, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN , οι συμμαχικές δυνάμεις της Ουάσινγκτον αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Δαμασκού. Ένας στους τρεις Γάλλους λέει "ναι" σε πόλεμο κατά της Συρίας, το αντίστοιχο ποσοστό στη Γερμανία είναι ένας στους πέντε ενώ στη Βρετανία , μόλις το 16% των Βρετανών τάσσονται υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης.Σε μία άλλη εξέλιξη που δείχνει ότι στενεύει ο κλοιός γύρω από τον Άσαντ, ένας στενός συνεργάτης φέρεται να αυτομόλησε στην Τουρκία, σύμφωνα με την συριακή αντιπολίτευση.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι για την Γαλλία, τον μοναδικό σύμμαχο στην Ευρώπη των ΗΠΑ για τον πόλεμο κατά της Συρίας, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η σημερινή μέρα. Σήμερα διεξάγεται η κοινοβουλευτική συνεδρίαση για τη Συρία κατά την οποία ο Φρανσουά Ολάντ θα προσπαθήσει να πείσει την γαλλική εθνοσυνέλευση ότι το Παρίσι θα πρέπει να προχωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση.Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, το γαλλικό κοινοβούλιο θα μετατραπεί σε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης αν και, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζαν Μαρκ Ερό, δεν πρόκειται να υπάρξει ψηφοφορία καθώς το Παρίσι θα περιμένει την απόφαση του Κογκρέσου. Ωστόσο, το 74% των Γάλλων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Le Monde, επιθυμούν την διεξαγωγή ψηφοφορίας

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 
Ελλάδα

Αίσιο τέλος φαίνεται ότι είχε η περιπέτεια της πεντάχρονης Χουντα Γουαζαν που είχε εξαφανιστεί στις 30 Αυγούστου από το Ίλιον. Το Χαμόγελο του Παιδιού, που είχε σημάνει Amber Alert για την εξαφάνιση του κοριτσιού, ανάρτησε στο Twitter την πληροφορία ότι η πεντάχρονη βρίσκεται στη Σουηδία με τον πατέρα της. Φωτιές άναψε η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη ότι το σχέδιο που επεξεργάζεται για την ανάδειξη των δημοτικών αρχόντων με 42% και κοινό ψηφοδέλτιο για τους δημοτικούς συμβούλους μπορεί να ισχύσει και στις εκλογές των συνδικαλιστικών οργάνων. Η πρόταση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστών, που με δηλώσεις τους ζητούν από τον υπουργό Εσωτερικών να μην εμπλέκεται στα εσωτερικά τους.

Αρχίζει σήμερα, Παρασκευή η πιλοτική λειτουργία του ηλεκτρονικού παραβόλου (e-παράβολο) με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων για την αγορά και τη χρήση παραβόλων. Στην αύξηση του εισοδηματικού ορίου που ισχύει για τις μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών προκειμένου να μπορούν να επωφεληθούν περισσότερες οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική κρίση προχωρά το υπουργείο Παιδείας.Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, προσανατολίζονται οι εκπαιδευτικοί. Οι συνελεύσεις των τοπικών συλλόγων ενώσεων καθηγητών (ΕΛΜΕ) συγκλίνουν σε απεργία στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Μέχρι στιγμής οι 49 από τους 88 τοπικούς συλλόγους ενώσεων καθηγητών της χώρας έχουν μέχρι στιγμής ψηφίσει υπέρ της πενθήμερης απεργίας.

Κόσμος

Την εισαγωγή αλιευμάτων από τη Φουκουσίμα και τις γύρω ιαπωνικές επαρχίες απαγόρευσε εξ ολοκλήρου η Νότιος Κορέα, μετά τις ανησυχίες που έχει προκαλέσει η διαπίστωση διαρροής ραδιενέργειας στον ωκεανό. Τα πρώτα ακλόνητα στοιχεία για τη συνεχιζόμενη διαρροή μολυσμένων υδάτων είχαν προέλθει από ψάρια που είχαν αλιευτεί σε σχετικά μεγάλη απόσταση από την πυρηνική μονάδα. Την κλήση του Φρανθίσκο Γκαρθόν, οδηγού του ισπανικού τρένου που χτύπησε στον τοίχο με ταχύτητα 180 χλμ. την ώρα στοιχίζοντας τη ζωή σε 79 επιβάτες, αμέσως μετά το δυστύχημα έβγαλε στη δημοσιότητα η ισπανική El Pais. Ο οδηγός, εμφανώς ταραγμένος, λέει επανειλημμένα ότι είχε προειδοποιήσει πως η στροφή ήταν επικίνδυνη και αναγνωρίζει ήδη από εκείνη την στιγμή ότι οδηγούσε με υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα. «Αυτή η στροφή είναι απάνθρωπη» ακούγεται να λέει, «Θεέ μου, ελπίζω να μην σκοτώθηκε κανείς».

Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές στη Χιλή διαδήλωσαν στο κέντρο του Σαντιάγο, απαιτώντας δημόσια και δωρεάν παιδεία με μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος που θεσπίστηκε από τη δικτατορία του Αουγκούστο Πινοσέτ. Η διαδήλωση έγινε πεδίο επεισοδίων και συγκρούσεων με την αστυνομία.Η συριακή κρίση και η πρόθεση των ΗΠΑ για πλήγμα εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ έχει παγώσει το κλίμα στην Αγία Πετρούπολη, χωρίζοντας σε δύο στρατόπεδα τους ηγέτες των G20. Ρωσία και Κίνα απορρίπτουν το χτύπημα ενώ αρκετές άλλες χώρες της ομάδας συμμερίζονται μεν την θέση της Ουάσινγκτον πως το συριακό καθεστώς έχει χρησιμοποιήσει το χημικό οπλοστάσιο αλλά δεν στηρίζουν την επέμβαση. Εγκαταλείπει η αμερικανική κυβέρνηση την οδό του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ανταλλαγή διπλωματικών αντεγκλήσεων σε υψηλούς τόνους με τη Μόσχα.

Στην Αγία Πετρούπολη έχει μεταφερθεί η διπλωματική «μάχη» για το Συριακό με αμφότερους τους Μπαράκ Ομπάμα και Βλαντιμίρ Πούτιν σε αναζήτηση συμμάχων στους κόλπους της G20 με φόντο την επικείμενη ανάληψη αμερικανικής στρατιωτικής δράσης. Σε κλίμα διαίρεσης η πρώτη ημέρα της συνόδου, ξεχωρίζει ο χαρακτηρισμός «ψεύτης» που προσέδωσε ο Πούτιν στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι. Για νέες βρετανικές αποδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία έκανε την ίδια στιγμή λόγο ο Ντέιβιντ Κάμερον...

Οικονομία

Πτώση 46% κατέγραψαν οι πωλήσεις ακινήτων στη Κύπρο τους πρώτους οκτώ μήνες του 2013 σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2012. Συνολικά, αυτή την περίοδο, ο αριθμός πωλητήριων εγγράφων που κατατέθηκαν στα επαρχιακά κτηματολογικά γραφεία ήταν 2.399 έναντι 4.434 την ίδια περίοδο πέρσι. Η κατάρρευση της κτηματαγοράς προήλθε από τους περιορισμούς κεφαλαίων που επεβλήθησαν στα μέσα Μαρτίου στην Κύπρο και από την κλιμάκωση της κρίσης που πάγωσε την οικονομική δραστηριότητα.

Στην αναβάθμιση των προοπτικών των γερμανικών τραπεζών σε «σταθερές» από «αρνητικές» προχώρησε ο οίκος αξιόλογης Moody’s, αποτιμώντας θετικά την κεφαλαιακή τους επάρκεια και την ικανότητά τους να αντεπεξέλθουν σε πιθανές κρίσεις. Η Moody’s αναμένει ότι οι οικονομικές συνθήκες στη Γερμανία θα είναι θετικές και υποστηρικτικές για τις γερμανικές τράπεζες. Θεωρεί ότι τα κεφαλαιακά τους επίπεδα θα ενισχυθούν περαιτέρω. Εκτιμά δε ότι οι γερμανικές τράπεζες θα συνεχίσουν να ενισχύουν τις κεφαλαιακές τους θέσεις μέσω της συνεχούς απομόχλευσης.

Με 41 θετικές ψήφους έναντι τριών αρνητικών η κυπριακή Bουλή ψήφισε χθες, Πέμπτη, τις προαπαιτούμενες δράσεις που θα επιτρέψουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο είχε προηγηθεί σίριαλ διαβουλεύσεων, καθώς κατά την ψήφιση των 14 μνημονιακών νομοσχεδίων, δύο από αυτά, δεν λάμβαναν το πράσινο φως από το σώμα.

Αθλητισμός

Κοντά στην απόκτηση του Ράφικ Τζιμπούρ από τον Ολυμπιακό βρίσκεται η Σίβασπορ, όπως αναφέρει ο Τουρκικός Τύπος. Το ρεπορτάζ από την γειτονική χώρα παρουσιάζει ως τελειωμένη την υπόθεση αφού υποστηρίζεται ότι η τουρκική ομάδα έχει έρθει σε συμφωνία τόσο με τους Ερυθρόλευκους, όσο και με τον Αλγερινό επιθετικό. Μάλιστα, ο Τζιμπούρ αναμένεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο εντός της ημέρας, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστά τα οικονομικά στοιχεία της συμφωνίας. Αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα των προκριματικών, για το Μουντιάλ 2014, στην Ευρωπαϊκή Ζώνη. Το ελληνικό ενδιαφέρον είναι έντονο, καθώς στο πλαίσιο του 7ου ομίλου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα φιλοξενείται από το Λιχτενστάιν, σε έναν αγώνα όπου η νίκη αποτελεί μονόδρομο. Από τους υπόλοιπους αγώνες, ξεχωρίζουν τα «ζευγάρια» Ιταλία-Βουλγαρία (2ος όμιλος), Ιρλανδία-Σουηδία (3ος), Ρουμανία-Ουγγαρία (4ος) και Βοσνία-Σλοβακία (7ος).

Στην Ελβετία χωρίς προβλήματα στην πτήση της έφτασε το απόγευμα της Πέμπτης η αποστολή της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα διανυκτερεύσει στο Σεντ Γκαλέν και το πρωί της Παρασκευής θα αναχωρήσει για το Βεντούζ (απόσταση 70 χιλιομέτρων) όπου βρίσκεται το γήπεδο του αγώνα με το Λιχτενστάιν. Την «γαλανόλευκη» αναμένεται να υποστηρίξουν περίπου 150 Έλληνες οπαδοί που έχουν ταξιδέψει στο Λιχτενστάιν από την Ελλάδα και από τις διπλανές χώρες.

 

ΓΕΓΟΝΟΤΑ (6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ)

1910: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος μιλάει για πρώτη φορά στον ελληνικό λαό, σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

1955: Στην Κωνσταντινούπολη ξεσπά το πογκρόμ των Τούρκων με αφορμή την προβοκάτσια στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε εννέα ώρες καταστρέφονται 4.500 ελληνικά καταστήματα, 1.000 σπίτια, 73 εκκλησίες και 37 σχολεία. Είναι η αρχή του τέλους της Πόλης.

1961: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά της βασίλισσας Αμαλίας.

1969: Ο Ντέιβιντ Μπάουι φτάνει στο Νο1 του πίνακα των επιτυχιών της Μ.Βρετανίας με το τραγούδι: Space Oddity

1985: Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος αποσκιρτά από τη Νέα Δημοκρατία και ιδρύει τη Δημοκρατική Ανανέωση (ΔΗΑΝΑ).

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

1757: Μαρκήσιος ντε Λαφαγιέτ, Γάλλος ευγενής και επαναστάτης, ο οποίος τάχθηκε στο πλευρό της γαλλικής επανάστασης.

ΘΑΝΑΤΟΙ

1998: Ακίρα Κουροσάβα, Ιάπωνας σκηνοθέτης

2002: Ίλυα Λιβυκού, Ελληνίδα ηθοποιός