24 Αυγούστου, 2013

Ο ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

 

Διαβάζοντας σε κάποιο site 21/8/2013, ένα άρθρο με τίτλο: Ο ΑΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ  όπου γέμει αστοχίες κάποιου Νίκου Χειλαδάκη, που το υπογράφει ως Τουρκολόγος, με λύπησε όχι επειδή κριτικάρει τη σχέση του κ. Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά επειδή πέφτει στην παγίδα και σκέφτεται όπως κάποιοι άσχετοι.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος του υπενθυμίζουμε πως το έχει ξεκαθαρίσει, από την αρχή, ότι δεν έχει λόγο στα πολιτικά, έχει μόνο λόγο και ρόλο στη διακονία και προπάντων στην καθοδήγηση, την ανακούφιση, και την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών. Δεν είναι της θεωρίας ότι όλα είναι ωραία εκ μέρους της Πολιτείας αλλά πιστεύει, στην αξία της συνεργασίας όλων των φορέων.

Θα πρέπει να μάθει ο κ. Χειλαδάκης καθώς και όσοι αναμάσησαν και σχολίασαν το άρθρο του ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δεν έχει στην κατοχή του ένα πιστόμετρο κι’ ένα αριστερόμετρο, για να μετρά τον βαθμό πίστης και αριστεροσύνης του κάθε Έλληνα, εξάλλου δεν είναι και του χαρακτήρος του να διχάσει τον Ελληνικό λαό σε «καλούς» και «κακούς» χριστιανούς άλλος είναι ο ρόλος του όπως να αγαπά εξίσου όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως Κόμματος, Χρώματος και Θρησκείας.

Το έργο που επιτελεί αθόρυβα ο Αρχιεπίσκοπος καθημερινά τον αναδεικνύει έναν Πνευματικό και Θρησκευτικό Ηγέτη, που θαυμάζουν όσοι δεν έχουν παρωπίδες και εμπάθεια, όπως ο κ. Χειλαδάκης και οι συν αυτώ.

Ο νυν Αρχιεπίσκοπος πρέπει να γνωρίζουν κάποιοι φαιδροί πως είναι Προπορευόμενος και όχι Ρυμουλκούμενος και ως Πνευματικός ηγέτης δεν εντυπωσιάζεται εύκολα απ’ όσα ακούει, από όσα βλέπει και από όσα με πολλή τυμπανοκρουσία διαφημίζονται διότι γνωρίζει πολύ καλά τι εστί κλίκα. Ο «αγωνιστής» κ. Χειλαδάκης καλά θα κάνει να ακούει προσεκτικά τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου και μετά να πιάνει το χαρτί και τον στυλό, για να γράψει κάποιο άρθρο.

Του θυμίζουμε λοιπόν την απάντηση που είχε δώσει ο Αρχιεπίσκοπος στις 14/2/2011 στον τότε Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Π. Ψωμιάδη, που είχε πει μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος ενώπιον πλήθους κόσμου…… «Θα μιλάω εκεί που πρέπει και όταν πρέπει διότι ο ρόλος της Εκκλησίας δεν είναι να μιλάει και υπάρχουν Ιστορικά παραδείγματα όπου όταν η Εκκλησία μπλέχτηκε με την Πολιτική τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά.

Το ότι δεν μιλάω δεν σημαίνει ότι δεν έχω κάτι να πω, πολλές φορές όταν δεν μιλάς είσαι πιο αποτελεσματικός απ’ όταν λες πολλά. Δεν μου λείπει το θάρρος, δεν μπορώ να πω πολλά σαν και εσάς, διότι στη θέση που είμαι έχω έναν προορισμό να κρατήσω ενωμένη την Ιεραρχία και τον κοινωνικό ιστό. Αυτό πάντως που έχω να σας πω είναι ότι ο καθένας όπου ετάχθη. Θέλουμε να συνεργαστούμε με τους φορείς αλλά δεν θα ήθελα να καλύψω κανέναν από εσάς». 

Εν κατακλείδι θα ήθελα να επισημάνω στον κ. Χειλαδάκη, πως αν είχε διαβάσει την ως άνω δήλωση και όλες τις δηλώσεις του Μακαριωτάτου, με προσοχή  θα ήταν πολύ προσεκτικός στα κείμενα που γράφει. 

Μπορεί σε μια ποικιλόμορφη και πολύπλευρη κοινωνία και ταυτόχρονα ανοιχτή στις προκλήσεις και στις αλλαγές να είναι φυσικό να υπάρχουν και να λειτουργούν απρόσκοπτα όλες οι διαδικασίες διαμόρφωσης απόψεων, αντιλήψεων και θέσεων και να αντιπαρατίθενται ή και να συγκρούονται ανθρώπινο είναι, αλλά ένα κείμενο για να σταθεί κ. Χειλαδάκη, πρέπει να είναι γραμμένο με ευπρέπεια και όχι με λαϊκισμό και εμπάθεια.

Π. ΒΟΙΩΤΟΣ   
 


ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΠΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ

Ο άφαντος για 7 ολόκληρα χρόνια - φαντομάς οικονομικός διαχειριστής του πατριαρχείου Ιεροσολύμων που έφυγε από το Ισραήλ λίγο πριν από την έκπτωση του Ειρηναίου φορτωμένος με σακούλες γεμάτες δολάρια, ξαναεμφανίστηκε ξαφνικά στο προσκήνιο εχθές, αλλά χωρίς ο ίδιος να επιδιώκει την στροφή του δημόσιου ενδιαφέροντος.  Ο κ. Νίκος Παπαδήμας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, συνελήφθη από αστυνομικούς στον έλεγχο διαβατηρίων του αεροδρομίου "Ελ. Βενιζέλος". Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, οι τελευταίες πληροφορίες των διωκτικών αρχών τον έφεραν να "παραθερίζει" σε διακοπές διαρκείας στο Μαϊάμι και είναι άγνωστοι οι λόγοι που επέβαλαν τον επαναπατρισμό του.

Για το ποιος είναι ο κ. Παπαδήμας, διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Βήμα στις 15 Ιανουαρίου του 2006 με τίτλο Νίκος "Παπαδήμας: ο «φαντομάς» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων"«Ο Πατριάρχης Ειρηναίος είναι άγιος άνθρωπος». H φράση ανήκει στον Νίκο Παπαδήμα, τον πρώην οικονομικό διαχειριστή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο οποίος χάθηκε από προσώπου γης τον Νοέμβριο του 2004.Δεκατρείς μήνες μετά την εξαφάνισή του ο Νικόλας, όπως ήταν γνωστός στους κύκλους των Αγιοταφιτών, φαίνεται ότι για μία ακόμη φορά πραγματοποιεί στη ζωή του στροφή 180 μοιρών. Ετσι, ενώ το 2002 ήταν το παιδί, ο εξ απορρήτων, το δεξί χέρι του κ. Ειρηναίου, στα μέσα του 2005 μετατράπηκε στον άνθρωπο που διοχέτευσε στοιχεία εναντίον του.

Σήμερα, το σωτήριο έτος 2006 μ.X., δείχνει να τα ξαναβρίσκει με τον έγκλειστο στον πατριαρχικό οίκο κ. Ειρηναίο Σκοπελίτη, τον οποίο σε τηλεφωνικές συνομιλίες, αφού χαρακτηρίζει άγιο, δηλώνει ότι μπορεί να του «έκανε το μεγαλύτερο κακό, αλλά είναι ένας άνθρωπος με ηθικές αρχές και αξίες τις οποίες δεν δέχθηκε να ξεπουλήσει». Όπως προσθέτει στις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχει με φίλους του στην Ελλάδα, «εξέπεσε από τον Πατριαρχικό του Θρόνο επειδή δεν δέχθηκε να συνδιαλλαγεί και πίστευε στην πατρίδα». «Ο Νικόλας εξαφανίστηκε. Πήρε τα χρήματα του ταμείου και έφυγε».  H είδηση είχε σκάσει σαν βόμβα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τον Νοέμβριο του 2004 και οι νεότεροι σε ηλικία μοναχοί ανησύχησαν.

Οι γηραιότεροι, όμως, που με τα μάτια τους έχουν δει πολλά, αντιμετώπισαν το ζήτημα σκωπτικά και περίμεναν, όπως έλεγαν, να δουν «τι σκαρώνει ο Ειρηναίος».Σύμφωνα με ένα άρθρο του έγκριτου ισραηλινού δημοσιογράφου Ντάνι Ρουμπινστάιν στην εφημερίδα «Χάρετζ», ο κ. Παπαδήμας εξαφανίστηκε ύστερα από ένα περίεργο τροχαίο επειδή φοβήθηκε για τη ζωή του και την ασφάλεια της οικογενείας του. Έναν μήνα μετά την εξαφάνιση του κ. Παπαδήμα, υπό την πίεση των τότε νομικών συμβούλων του και ύστερα από σχετικά δημοσιεύματα, ο κ. Ειρηναίος εξαναγκάζεται να υποβάλει μήνυση εναντίον του. Οι πληροφορίες που έφεραν τον κ. Παπαδήμα να διαπραγματεύεται την πώληση τεραστίων εκτάσεων του Πατριαρχείου στην κατεχόμενη πλευρά της Κύπρου σε υπεράκτιες εταιρείες συνιστούσαν εθνική προδοσία και ο τότε Πατριάρχης Ιεροσολύμων δεν είχε πολλές επιλογές.

Ωστόσο έναν μήνα αργότερα κατά περίεργο τρόπο κάνει μια δήλωση με την οποία σχεδόν κάλυπτε τον πρώην οικονομικό διαχειριστή. Ως τον Μάρτιο του 2005 ο κ. Παπαδήμας δεν δείχνει να υπάρχει. Όταν όμως στην Ελλάδα αρχίζουν οι αποκαλύψεις για τον Απόστολο Βαβύλη και τον ρόλο που διαδραμάτισε στην εκλογή του κ. Ειρηναίου στον Πατριαρχικό Θρόνο των Ιεροσολύμων, ο πρώην οικονομικός διαχειριστής κάνει δυναμικά την εμφάνισή του. Προσπαθεί να κλείσει μια συμφωνία με τους Αγιοταφίτες και δηλώνει τόσο δημόσια όσο και παρασκηνιακά ότι διαθέτει στοιχεία «που μπορούν να τινάξουν τον κ. Ειρηναίο στον αέρα».

Επικοινωνεί σχεδόν με όλους τους Αγιοταφίτες και κυρίως με τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιο, τον οποίο γνωρίζει πάρα πολύ καλά από την εποχή όπου και οι δύο υπήρξαν στενοί συνεργάτες του κ. Ειρηναίου. Και, όπως λέγεται, έδωσε κάποια στοιχεία εναντίον του κ. Ειρηναίου στους Αγιοταφίτες λίγες ώρες προτού αυτοί αναχωρήσουν για την Πανορθόδοξη Σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη η οποία κήρυξε έκπτωτο τον κ. Ειρηναίο από τον Πατριαρχικό Θρόνο του. «Συνομίλησα αρκετές φορές με τον Παπαδήμα και τους δικηγόρους του στην Ελλάδα και στο Ισραήλ, αλλά τα στοιχεία που μας έδωσε δεν ήταν αυτά που περιμέναμε.

Ήθελε να επιτύχει μια συμφωνία για να κλείσει τις δικαστικές εκκρεμότητες που είχε στην Ελλάδα και στο Ισραήλ» δηλώνει μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» ο τότε νομικός σύμβουλος των Αγιοταφιτών κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Όπως προσθέτει, «τα στοιχεία του κ. Παπαδήμα ήταν μάλλον αστεία και μπορεί να χειρίστηκα νομικά το ζήτημα και να προσπάθησα να βρω τρόπους για να ξεπεραστεί η κρίση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, δεν είχα όμως την εξουσιοδότηση εκείνη που θα μου επέτρεπε να υποσχεθώ οτιδήποτε».  Ο κ. Ειρηναίος και ο κ. Παπαδήμας φαίνεται ότι ήταν δύο στενοί φίλοι που έγιναν εχθροί και σήμερα, περιέργως, δείχνουν ότι έχουν βρει τουλάχιστον τον τρόπο για να επικοινωνούν.

Άλλωστε η αλλαγή στη στάση που ακολουθεί ο κ. Παπαδήμας αποτελεί την πλέον σαφή ένδειξη της επικοινωνίας που έχουν ο πρώην Πατριάρχης και ο πρώην οικονομικής διαχειριστής. «Επικοινωνούσαν πάντα. Ποτέ δεν σταμάτησαν να συνομιλούν» ισχυρίζονται οι Αγιοταφίτες. Μάλιστα δηλώνουν ότι τους πρώτους μήνες της εξαφάνισής του ο κ. Παπαδήμας βρισκόταν στο Ισραήλ και παρ' ότι οι δικαστικές αρχές στην Ελλάδα είχαν ασκήσει δίωξη εναντίον του ο ίδιος συναντιόταν στο Τελ Αβίβ με τον Πατριάρχη κ. Ειρηναίο. Οι πληροφορίες των Αγιοταφιτών, όπως τονίζουν, δεν επιδέχονται διάψευση. Πάντα είχαν τη δυνατότητα, κατά έναν περίεργο τρόπο, να ενημερώνονται για τις κινήσεις του κ. Ειρηναίου και του κ. Παπαδήμα. Γνώριζαν τι έπρατταν αλλά μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες που τους δίνονταν μόνον ύστερα από πολλούς μήνες...

H «φωνή» ή η επονομαζόμενη από τους Αγιοταφίτες «φωνή από το υπερπέραν» φρόντιζε να τους ενημερώνει πάντα· και γνώριζε κάθε λεπτομέρεια των κινήσεων του κ. Ειρηναίου και του κ. Παπαδήμα. Πρόκειται, όπως λένε, για έναν Ισραηλινό τον οποίο κατατάσσουν στις περιστερές των υπηρεσιών, ο οποίος είχε πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που αφορούσαν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και έτσι μπορούσε ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει τι ετοίμαζαν ο κ. Ειρηναίος και ο κ. Παπαδήμας με τους οποίους επικοινωνούσε. 

Πατέρας πλέον δύο παιδιών και παντρεμένος με Ρωσοεβραία, ο κ. Παπαδήμας δείχνει να αισθάνεται ασφαλής στη χώρα όπου βρίσκεται και δεν φοβάται το ενδεχόμενο συλλήψεώς του από τις ελληνικές αρχές. «Εδώ που βρίσκομαι είναι δέκα το πρωί» τονίζει με νόημα, ενώ «το ρολόι στην Ελλάδα δείχνει επτά το βράδυ» και ο συνομιλητής του αναρωτιέται: «Τώρα πού να βρίσκεται; Στη Βραζιλία, στην Αργεντινή, στις χώρες τις Ασίας;..». Όπως λένε οι Αγιοταφίτες, ο κ. Παπαδήμας είναι ασφαλής και δεν πρόκειται να εμφανιστεί παρά αν (και όποτε) το θελήσει ο ίδιος.

Μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, βρίσκεται υπό την υψηλή προστασία του κ. Μόσχοβιτς, του γνωστού πολυεκατομμυριούχου Αμερικανοεβραίου.

Το «καλό παιδί» και οι λογαριασμοί στην Ελβετία

ΣΥΜΦΩΝΑ με την άποψη που υποστηρίζει ο κ. Ειρηναίος, ο Νίκος Παπαδήμας είναι ο άνθρωπος που προχώρησε στη μακρόχρονη μίσθωση ακινήτων του Πατριαρχείου σε ισραηλινών συμφερόντων εταιρείες. Ο ίδιος δήλωνε ότι δεν γνώριζε τις κινήσεις του. Ωστόσο ο κ. Παπαδήμας υπήρξε για περισσότερο από δύο χρόνια ο στενότερος συνεργάτης του. Στις συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ισραήλ κ. Μοσέ Κατσάβ, με τον πρωθυπουργό κ. Αριέλ Σαρόν και την οικογένειά του, με άλλα ηγετικά στελέχη του Ισραήλ, αλλά και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, δίπλα στον Πατριάρχη κ. Ειρηναίο βρισκόταν πάντα ο κ. Παπαδήμας.

Ο άνθρωπος που, όπως λένε οι Αγιοταφίτες, είχε ως κύριο στόχο του να αντιστρέψει υπέρ του κ. Ειρηναίου το κλίμα στο Ισραήλ. Ήταν, λένε, ο άνθρωπος που βοήθησε τον κ. Ειρηναίο να αναγνωριστεί σχεδόν τρία χρόνια μετά την ημέρα της εκλογής του ως Πατριάρχη Ιεροσολύμων από το κράτος του Ισραήλ, το οποίο αρνιόταν να το πράξει. Ο κ. Παπαδήμας ήξερε ποιες πόρτες να χτυπήσει. Και την πόρτα του μεγαλοδικηγόρου και πρώην συμβούλου τού άλλοτε ισραηλινού πρωθυπουργού κ. Εούντ Μπαράκ, κ. Γκιλάντ Σέαρ - ο οποίος αποδείχθηκε πολύ ισχυρός σύμμαχος για τον κ. Ειρηναίο -, τη «χτύπησε» ο κ. Παπαδήμας. Ίσως γι' αυτό οι συνεργάτες του κ. Ειρηναίου λένε στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους ότι «ο Νικόλας είναι καλό παιδί»... 

Και βέβαια η νέα στάση που τηρεί το «καλό παιδί» δείχνει ξεκάθαρα ότι χάθηκε, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, η πιθανότητα να βρεθούν από τη Δικαιοσύνη οι λογαριασμοί του κ. Ειρηναίου στο Ισραήλ και στην Ελβετία...Ίσως διότι ελάχιστοι ενδιαφέρονται για το ζήτημα, αφού η μπόρα πέρασε. Και είναι τέτοια η κατάσταση ώστε ακόμη δεν έχει αρχίσει ούτε ο διαχειριστικός έλεγχος στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα που είχε ανακοινωθεί...

ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Ο Νίκος Παπαδήμας ήταν ένα πρόσωπο που για αρκετές εβδομάδες στις αρχές του 2004 μονοπωλούσε το ενδιαφέρον της ελληνικής και της ισραηλινής κοινής γνώμης. Ήταν ένα από τα πρόσωπα κλειδιά στο σκάνδαλο που συγκλόνισε το πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ επί ημερών Ειρηναίου με πολλαπλές ίντριγκες, μεθοδεύσεις και παρασκήνια, που παραλίγο να αποφέρει με δραματικό μάλιστα τρόπο την απώλεια της ελληνικότητας του πατριαρχείου.

Ο Νίκος Παπαδήμας, οικονομικός διαχειριστής του πατριαρχείου με ιδιόχειρα προσωπικά πληρεξούσια Ειρηναίου για διαχείριση και ανταλλαγές και της ακίνητης περιουσίας, κατηγορήθηκε από την ισραηλινή δικαιοσύνη για την υπεξαίρεση άρκετών εκατομμυρίων δολαρίων του πατριαρχείου Ιεροσολύμων τα οποία έβγαλε με... σακούλες από την χώρα. Εννιά χρόνια μετά, ο κ. Παπαδήμας συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με πτήση απευθείας προερχόμενη από το Ισραήλ και το Τελ Αβίβ και μάλιστα όπως φέρεται από έγκυρες πηγές, δήλωσε μόνιμος κάτοικος Ισραήλ!!!

Στην κατοχή του, σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία γνήσια ταυτότητα κι ένα γνήσιο διαβατήριο Παναμά, με τα στοιχεία Ziakopoulos - Zanetti Nikolaos - Joan. Τα στοιχεία αυτά αντιστοιχούν σε Έλληνα υπήκοο Παναμά, ο οποίος είχε... αποβιώσει σε άγνωστο χρόνο του πρόσφατου παρελθόντος. Τα γνήσια ταξιδιωτικά έγγραφα με τα στοιχεία του θανόντος και τις φωτογραφίες του Παπαδήμα, εκδόθηκαν και τοποθετήθηκαν σε μεταγενέστερο του θανάτου χρόνο.

Είτε από κάποια τοπική αρχή του Παναμά που εντόπισε το ... οξύμωρο του πράγματος, είτε από... άλλη αρχή, ενημερώθηκε για την υφαρπαγή η Ιντερπόλ, η οποία έκανε ηλεκτρονική διανομή alert σε όλα τα αεροδρόμια και όλες τις αστυνομικές αρχές της υφηλίου για την περίπτωση που ο εμφανιστεί ταξιδιώτης να χρησιμοποιεί ως πιστοποιητικό της ταυτότητας του κάποιο από τα δύο έγγραφα Παναμά, με την υπόμνηση της κατεπείγουσας τηλεφωνικής αναφοράς περί διεθνώς διωκόμενου.

Κι εδώ ακριβώς ξεκινά η αλληλουχία των παραδοξοτήτων στο θρίλερ αυτό εκκλησιαστικού μυστηρίου και κατασκοπείας. Πότε και κυρίως πως μπήκε στο Ισραήλ ο κ. Παπαδήμας και με ποια στοιχεία; Είναι δυνατό να μπήκε κάποιος στο Ισραήλ με πλαστά στοιχεία ακόμη κι αν αυτά αποτελούν τον ύμνο στη τελειότητα της πλαστογραφίας δίχως αυτό να γίνεται αντιληπτό και όταν θεωρητικά σε όλες τις πύλες εισόδου υπάρχει η προ 9 ετών φωτογραφία του;

Πως πέρασε τον έλεγχο κι επιβιβάστηκε από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ στην πτήση 929 της AEGEAN το πρωί με διαβατήριο και κάρτα επιβίβασης στ' όνομα Ziakopoulos; Είναι δυνατόν να μην χτύπησε το alert της Ιντερπόλ στους ισραηλινούς, όταν αυτό συνέβει στο "Ελ. Βενιζέλος" αμέσως μόλις μπήκε το διαβατήριο στο σκάνερ; Μόλις οι Έλληνες αστυνομικοί ενημέρωσαν την Ιντερπόλ, ζητήθηκαν τα αποτυπώματα και μόλις στάλθηκαν, ο κ. Παπαδήμας αποκάλυψε τη ταυτότητα του. Τα υπόλοιπα ήταν διαδικαστικά. Ποιοι τελικά και γιατί λοιπόν έστειλαν πακέτο τον Παπαδήμα στην Ελλάδα;

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης για υπεξαίρεση μεγάλης αξίας και δύο καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπή, πλαστογραφία και απάτη

Ο συλληφθείς εντοπίστηκε όταν επιχείρησε να εισέλθει στη χώρα με διαβατήριο των Αρχών του Παναμά το οποίο είχε αποκτήσει με απατηλό τρόπο Συνελήφθη σήμερα το πρωί στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, ένας 40χρονος ημεδαπός, όταν επιχείρησε να εισέλθει στη χώρα με διαβατήριο των Αρχών του Παναμά, υπό στοιχεία άλλου ατόμου.

Το συγκεκριμένο διαβατήριο είχε αποκτήσει με απατηλό τρόπο χρησιμοποιώντας στοιχεία ταυτότητας υπηκόου του Παναμά, ο οποίος είχε αποβιώσει το 1992. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος του εκκρεμούσαν: ένταλμα σύλληψης από το 13ο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών για υπεξαίρεση αντικειμένου μεγάλης αξίας και δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις των Πλημμελειοδικείων Αθηνών και Κέρκυρας για κλοπή, πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση και απάτη κατ’ εξακολούθηση, με συνολική ποινή φυλάκισης τριάντα ενός (31) μηνών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στους αρμόδιους Εισαγγελείς.