21 Ιουλίου, 2013

ΟΙ ΥΠΟΠΤΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ


Ένα από τα ελάχιστα ζητήματα που προωθεί η ελληνική Πολιτεία είναι η ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, τη μήτρα του δυτικού πολιτισμού. Υπό φυσιολογικές συνθήκες πρώτιστο μέλημα των κυβερνώντων θα ήταν η αναστροφή της καθοδικής πορείας του γένους μας στο βάραθρο της απώλειας και της λήθης. Θα έπρεπε, δηλαδή, να υπάρξει μέριμνα για την υπογεννητικότητα, την υγεία, την οικονομική κρίση, τον πολιτισμικό μαρασμό, την ανάδειξη της ελληνικής Ιστορίας και την υπεράσπιση της γλώσσας, τον εκριζωμό της ασιατικής κατοχικής μάστιγας από την Κύπρο μας και την αμυντική θωράκιση της πατρίδας.

Για όλα τα παραπάνω οι νομοθέτες προβλέπουν περικοπές. Εκεί που θέλουν να... επενδύσουν είναι ο χώρος λατρείας μιας θρησκείας που εκδηλώθηκε στην Ελλάδα ως ιδεολογικός κορμός κατοχικής δύναμης που μας αιματοκύλισε και μας στέρησε το δικαίωμα της ελευθερίας επί 400 χρόνια! Το κράτος θέλει να δαπανήσει χρήματα των φορολογουμένων (ορθοδόξων χριστιανών στη συντριπτική πλειονότητά τους) για να οικοδομήσει ισλαμικό τέμενος! Ως γνωστόν, το Δημόσιο σε περιπτώσεις που φορείς αναγνωρισμένων θρησκειών ζητούν την ανέγερση λατρευτικού χώρου απλώς χορηγεί την άδεια.

Δεν χρηματοδοτεί την ανοικοδόμηση εκκλησιών, συναγωγών, τζαμιών, ευκτηρίων οίκων. Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, υπακούοντας σε παραινέσεις, πιέσεις, κελεύσματα και ντιρεκτίβες άγνωστων στον λαό κέντρων, οι υπεύθυνοι ουσιαστικά θεσμοθετούν τον μουσουλμανισμό στη χώρα μας. Παρά την εκκρεμούσα απόφαση του ΣτΕ, το κράτος προχωρά ακάθεκτο στους διαγωνισμούς για την ανάθεση του έργου της κατασκευής του ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό. Ίσως με αυτόν τον τρόπο οι... γνωρίζοντες να θέλουν να δείξουν ότι θεωρούν δεδομένη και προειλημμένη την απόφαση του ΣτΕ.

Έως τώρα δύο διαγωνισμοί για την ανάθεση αυτού του ολέθριου έργου έχουν κηρυχθεί άγονοι, αλλά όλα φανερώνουν την ύποπτη αποφασιστικότητα μερικών για την ολοκλήρωση του έργου.

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 21/7/2013

Κατά Ματθαίον, Η΄ 5 – 13

Τω καιρώ εκείνω, εισελθόντι τω Ιησού εις Καπερναούμ, προσήλθεν αυτώ εκατόνταρχος, παρακαλών αυτόν και λέγων. Κύριε, ο παις μου βέβληται εν τη οικία παραλυτικός, δεινώς βασανιζόμενος. Και λέγει αυτώ ο Ιησούς. Εγώ ελθών θεραπεύσω αυτόν. Και αποκριθείς ο εκατόνταρχος έφη.

 Κύριε, ουκ ειμί ικανός ίνα μού υπό την στέγην εισέλθης, αλλά μόνον ειπέ λόγον και ιαθήσεται ο παις μου. Και γάρ εγώ άνθρωπος ειμι υπό εξουσίαν, έχων υπ’ εμαυτόν στρατιώτας, και λέγω τούτω, πορεύθητι, και πορεύεται και άλλω, έρχου, και έρχεται και τω δούλω μου, ποίησον τούτο, και ποιεί.

Ακούσας δε ο Ιησούς εθαύμασε και είπε τοις ακολουθούσιν: Αμήν λέγω υμίν, ουδέ εν τω Ισραήλ τοσαύτην πίστιν εύρον. Λέγω δε υμίν, ότι πολλοί από ανατολών και δυσμών ήξουσι και ανακλιθήσονται μετά Αβραάμ και Ισαάκ και Ιακώβ εν τη βασιλεία των ουρανών, οι δε υιοί της βασιλείας εκβληθήσονται εις το σκότος το εξώτερον.

Εκεί έσται ο κλαυθμός και ο βρυγμός των οδόντων. Και είπεν ο Ιησούς τω εκατοντάρχω. Ύπαγε, και ως επίστευσας γενηθήτω σοι. Και ιάθη ο παις αυτού εν τη ώρα εκείνη.

Μετάφραση Περικοπής

Εκείνο τον καιρό, καθώς μπήκε ο Ιησούς στην πόλη της Καπερναούμ, Τον πλησίασε ένας εκατόνταρχος και Τον παρακάλεσε λέγοντας: «Κύριε, ο δούλος μου είναι κατάκοιτος στο σπίτι, παράλυτος, και υποφέρει φοβερά». Και ο Ιησούς του λέει: «Εγώ θα έρθω και θα τον θεραπεύσω».

Ο εκατόνταρχος του αποκρίθηκε: «Κύριε, δεν είμαι άξιος να Σε δεχτώ στο σπίτι μου. Πες όμως ένα λόγο μόνο και θα γίνει καλά ο δούλος μου. Κι εγώ είμαι άνθρωπος που έχω στην εξουσία μου στρατιώτες και λέω στον ένα “πήγαινε” και πηγαίνει, και στον άλλο “έλα” και έρχεται, και στο δούλο μου “κάνε αυτό” και το κάνει».

Όταν τον άκουσε ο Ιησούς, θαύμασε κι είπε σ’ όσους τον ακολουθούσαν: «Σας βεβαιώνω πως τόση πίστη ούτε ανάμεσα στους Ισραηλίτες δε βρήκα. Και σας λέω πως θα έλθουν πολλοί από ανατολή και δύση και θα καθίσουν μαζί με τον Αβραάμ και τον Ισαάκ και τον Ιακώβ στο τραπέζι της Βασιλείας των ουρανών, ενώ οι κληρονόμοι της Βασιλείας θα μείνουν απ’, έξω στο σκοτάδι. 

Εκεί θα κλαίνε και θα τρίζουν τα δόντια τους».Ύστερα είπε στον εκατόνταρχο ο Ιησούς: «Πήγαινε, κι ας γίνει αυτό που πίστεψες».Και θεραπεύτηκε ο δούλος εκείνη την ώρα.

 


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

Στον θάνατο ενός από τους δραπέτες των Τρικάλων, σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες του Μαριάν Κόλα, κατέληξε συμπλοκή με την αστυνομία έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο. Μαζί του ήταν και δεύτερος δραπέτης, για τον εντοπισμό του οποίου η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην ευρύτερη περιοχή. Τραυματίας και ένας άνδρας των ΕΚΑΜ που συμμετείχε στη συμπλοκή. Ένας 39χρονος από την Καλαμάτα που διαμένει στην Αθήνα και ο οποίος είχε συλληφθεί παλαιότερα για αντίσταση κατά της αρχής, ανακρίνεται από την Αστυνομία μετά τις έρευνες που ξεκίνησαν για την βομβιστική επίθεση που αναστάτωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου τη Λάρισα.

Πανελλαδική αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Καλαμάτας το βράδυ του Σαββάτου, στον απόηχο της ακύρωσης του «φεστιβάλ μίσους» στην πόλη. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι τα τρία κόμματα που φαίνεται ότι ενισχύονται μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις του Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που διενεργήθηκε την περασμένη εβδομάδα για το Βήμα της Κυριακής. Πτώση εμφανίζει η δημοτικότητα των Κουβέλη και Μιχαλολιάκου, ενώ θετικά κρίνονται οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης. Το 60,6% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο.

Δικαιούνται σύνταξη οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα σε ποινή φυλάκισης (μέχρι 5 χρόνια) ή κάθειρξης (5 χρόνια και πάνω), όπως αποφάσισε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που δικαίωσε εφοριακό που είχε καταδικαστεί για παθητική δωροδοκία με αναστολή.

Κόσμος

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών ταρακούνησε τη Νέα Ζηλανδία, προκαλώντας σχετικά μικρές ζημιές σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.Τουλάχιστον 30 νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες είναι ο απολογισμός νέου μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα του Ιράκ το Σάββατο. Έξι παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν στη Βαγδάτη σε συντονισμένες επιθέσεις, όλες σε εμπορικές περιοχές της πρωτεύουσας.

Κούρδοι μαχητές από τη Συρία εκδίωξαν το Σάββατο Σύρους τζιχαντιστές από στρατηγικής σημασίας σημείου ελέγχου στο βόρειο τμήμα της χώρας, κατάσχοντας όπλα και πυρομαχικά, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH). Εντός της εβδομάδας Κούρδοι μαχητές είχαν επίσης επικρατήσει έναντι οργανώσεων που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα έπειτα από μάχες στην κοινότητα Ρας αλ-Άιν στα σύνορα με την Τουρκία.

Περισσότερες από 100 πορείες ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες με κεντρικό σύνθημα «Δικαιοσύνη για τον Τρέιβον» πραγματοποιούνται το Σάββατο, με αίτημα τη δίωξη του Τζορτζ Ζίμερμαν από ομοσπονδιακό δικαστήριο με την κατηγορία της παραβίασης πολιτικών δικαιωμάτων, μία εβδομάδα μετά την αθώωση του 29χρονου για το φόνο του 17χρονου Αφροαμερικανού το 2012 στη Φλόριντα.

«Δεν θέλουμε μια γερμανική Ευρώπη» τονίζει η υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε άρθρο του που δημοσιεύεται σε πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες. Αναγνωρίζει ότι Ευρώπη σημαίνει ισότιμη συνύπαρξη των κρατών της και θεωρεί ότι η Γερμανία υιοθετεί αυτή την άποψη, ωστόσο επισημαίνει πως έχει μία «ειδική ευθύνη» έναντι της αμοιβαία συμφωνηθείσας στρατηγικής για την επίλυση της κρίσης στην Ευρωζώνη.

Οικονομία

Περαιτέρω «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα πλήξει και τους πολίτες της Γερμανίας, προειδοποίησε ο υποψήφιος καγκελάριος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Πέερ Στάινμπρουκ και κατηγόρησε την Άνγκελα Μέρκελ ότι αποκρύπτει από τους φορολογούμενους τους κινδύνους της κρίσης στην Ευρωζώνη.Το ενδεχόμενο επέκτασής τους στην Ελλάδα εξετάζουν τα γερμανικά ταμιευτήρια, με επαφές που έχουν ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Ταμιευτηρίων (DSGV) Γκέοργκ Φάρενσον και ο προκάτοχός του και πρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ταμιευτηρίων Χάινριχ Χάασις και επικεφαλής του Ιδρύματος των ταμιευτηρίων για τη διεθνή συνεργασία.

Προτάσεις για ρυθμίσεις δανείων όχι μόνο στους δανειολήπτες που βρίσκονται στο «κόκκινο», αλλά και σε όσους εμφανίζουν αδυναμία στην ομαλή εξόφληση των υποχρεώσεων τους, κάνουν οι τράπεζες. Ανεπίσημα, μάλιστα, στην καταναλωτική πίστη υπάρχουν περιπτώσεις όπου δέχονται να μειώσουν τις απαιτήσεις τους, ώστε να εισπράξουν έστω και ένα μειωμένο ποσό σε σχέση με τη συνολική οφειλή.

Αθλητισμός

Επιστροφή στη... βάση για τον Αστέρα που επέστρεψε το απόγευμα του Σαββάτου στην Τρίπολη μετά από δύο εβδομάδες σκληρής δουλειάς στο Καρπενήσι. Την Κυριακή, ο προπονητής της ομάδας Σάκης Τσιώλης έχει δώσει ρεπό για όλους τους ποδοσφαιριστές, ανανεώνοντας το ραντεβού μαζί τους για την Δευτέρα το απόγευμα, προκειμένου να συνεχιστεί το προπονητικό πρόγραμμα προετοιμασίας. Στην Τρίπολη, όμως, βρίσκεται και ο Ντορίν Γκοϊάν για να διευθετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες και να υπογράψει συμβόλαιο με τον Αστέρα. Ισοπαλία της Ραπίντ Βιέννης στην πρεμιέρα.

Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τίτο Βιλανόβα, μέσω ανοικτής επιστολής ευχαρίστησε την ομάδα και όλους όσοι τον στήριξαν, ενώ ευχήθηκε καλή τύχη σε αυτόν που θα τον διαδεχτεί στον πάγκο των «μπλαουγκράνα». Ο Τίτο Βιλανόβα εξέδωσε ανοικτή επιστολή στην οποία ευχαριστεί την Μπαρτσελόνα και τους πάντες για την στήριξη στο πρόβλημα της υγείας του. Στο μεταξύ, ο Λιονέλ Μέσι και σχεδόν όλοι οι παίκτες των «μπλαουγκράνα», αλλά και άλλων ομάδων, όπως και αρκετοί προπονητές, όπως ο Ζοσέ Μουρίνιο, έστειλαν μηνύματα συμπαράστσης στον Βιλανόβα.

Φτάνοντας στην ανατροπή, η Μέταλιστ έφυγε με νίκη 2-1 από το Κίεβο επί της Άρσεναλ με τους Σόσα και Κριστάλντο να πετυχαίνουν τα γκολ της αντιπάλου του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό του Champions League μέσα σε 3 λεπτά! Οι παίκτες του Μάρκεβιτς έκαναν μόνοι τους τη ζωή τους δύσκολη, όμως τελικά με ανατροπή κατάφεραν να πάρουν τους 3 βαθμούς.


ΟΙ ΠΙΣΤΟΛΑΔΕΣ ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ «ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΩΝ»!

Το έργο περπατάει κάμποσα χρόνια έτσι. Κοντεύουν πέντε από τότε που οι χαρτογιακάδες του κατ’ ευφημισμόν χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού, κατ’ ουσίαν πιστολάδες και κατσαπλιάδες κατ’ εικόνα και ομοίωση των άφαντων αφεντικών τους, τίναξαν την παγκόσμια οικονομία στον αέρα δίνοντάς της μια γερή νοθευμένη δόση από το ναρκωτικό εύκολου και γρήγορου πλουτισμού που λέγεται τοξικό ομόλογο και τα συναφή με αυτό σκευάσματα.

Τέτοια σκευάσματα είναι κυρίως τα πάσης φύσεως δάνεια τα οποία δημιούργησαν τις ευφορίες της εικονικής πραγματικότητας που συνολικώς βαφτίσαμε φούσκα. Όπως καθετί που δεν αντιστοιχεί σε κάτι χειροπιαστό, έτσι κι η «ευτυχία» που έταξαν στον κοσμάκη έσκασε στα χέρια του όχι πια σαν φούσκα αλλά σαν βόμβα. Μόνο που επειδή όπως κάθε ναρκωτικό έχει κι αυτό τις παρενέργειές του, οι χρήστες ζαλισμένοι, αντί να δουν τη ζωή τους που έγινε κομμάτια και θρύψαλα, χαζεύουν απλανώς τον «παράδεισο» που τους αποχαιρετάει καθώς απομακρύνεται πίσω από τα γκισέ της Εφορίας και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Τα θύματα είναι φανερά. Οι θύτες παραμένουν άγνωστοι. Δίχως να συνωμοσιολογώ, κατά έναν περίεργο τρόπο σπανίως -για να μην πω ποτέ- η ταυτότητα των funds και των οίκων αξιολόγησης γίνεται γνωστή στο πλατύ κοινό. Ποιοι είναι, ρε παιδάκι μου, οι άνθρωποι αυτοί; Πώς τους λένε; Πού μένουν; Πού βρήκαν τη μαγιά για να ξεκινήσουν αυτές οι μυθώδεις περιουσίες; Και δεν είναι να πεις ότι δεν έχουν ονοματεπώνυμο ή ότι δεν έχουν παρελθόν. Ασε τα σπίτια τους.

Μπορεί τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ να μην έχουν προχωρήσει την έρευνα στην κατεύθυνση αυτή, αλλά υπάρχουν κάποιες πηγές που θα βοηθούσαν το ρεπορτάζ. Είναι τα μέλη πολλών υπερεθνικών οργανισμών όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ, κυβερνήσεων παγκοσμίως αλλά και πληθώρα κυβερνητικών στελεχών. Οι άνθρωποι αυτοί δούλεψαν για πολλά χρόνια στις δουλειές των κυρίων τα κερδοσκοπικά πεπραγμένα των οποίων καλούνται να συμμαζέψουν σήμερα στις πλάτες μας, ως «υπεύθυνες και λογικές» και το χειρότερο δημοκρατικά εκλεγμένες εξουσίες.

Η δουλειά για την ώρα τσάτρα πάτρα βγαίνει. Κάτι η νοσταλγία του χαμένου παραδείσου και η κρυφή ελπίδα μπας και επιστρέψει, κάτι ο φόβος και ο συντηρητισμός του νοικοκύρη, κάτι η υπεύθυνη συμμετοχή των ΜΜΕ στη συντήρηση αυτού που λέμε κοινωνικός ιστός, με τη συνταγή «πόνος, φτωχός, κλάμα, κάτσε εκεί που κάθεσαι, καλά είμαστε, τι να πουν κι αυτοί», κάτι τα «μεσάνυχτα βαθιά σκοτεινιασμένα» κόμματα και πολιτικοί, την πηδήξανε τα χρυσοποίκιλτα λαμόγια κάμποσους χειμώνες.

Μα έλα που το κορδόνι μαζεύει. Και μαζεύει άσχημα, γιατί και τον λοβοτομημένο -δεν μπορεί- θα τον πονέσεις κάποια στιγμή, άμα τον έχεις αποτρελάνει στο καταχέριασμα. Οικονομικώς και άμα χρειαστεί και… αστυνομικώς. Τώρα δε, όπως την πάνε τη δουλειά, με τη φορολογία ακινήτων κάνουν ό,τι μπορούν για να μας βγάλουν όλους και στον δρόμο κυριολεκτικώς. Αυτήν τη μέρα να μην αξιωθούμε να τη ζήσουμε. Γιατί τότε είναι που δεν θα μείνει λίθος επί λίθου. Και, ως γνωστόν, το αρνί είναι να το φοβάσαι πιο πολύ όταν γίνει λύκος.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ

Οδικό χάρτη για την επίλυση του Κυπριακού ζήτησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις, Μπεσίρ Αταλάι, ο οποίος πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα για την επέτειο της εισβολής. Σε ομιλία στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο Αταλάι δήλωσε ότι, αν η ελληνοκυπριακή πλευρά επιμένει σε μονομερή -κατά την έκφρασή του- εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, ίσως να τεθεί θέμα λύσης δύο κρατών.

Ισχυρίστηκε ότι η Άγκυρα κατέβαλε ειλικρινείς προσπάθειες για επίτευξη λύσης και ότι η τουρκική πλευρά προέβη σε κάθε θυσία που της αναλογούσε. Ο Μπεσίρ Αταλάι υποστήριξε επίσης ότι αποδυναμώνονται οι προσδοκίες ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα επιδείξει εποικοδομητική βούληση για λύση του προβλήματος, αφού πέντε μήνες μετά την εκλογή του, ο πρόεδρος Αναστασιάδης δεν προέβη -όπως είπε- σε οποιοδήποτε συγκεκριμένο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ομιλία και από τον Έρογλου

Στην ομιλία του, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου υποστήριξε ότι το Κυπριακό είναι εθνική υπόθεση, διότι η τουρκική ύπαρξη στην Κύπρο σχετίζεται με την ύπαρξη και την ασφάλεια ολόκληρου του τουρκικού έθνους. Αναφερόμενος στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου την περασμένη Τρίτη ο Έρογλου είπε ότι «γίνεται αντιληπτό ότι οι Ελληνοκύπριοι θα συνεχίσουν την ίδια γραμμή με τους προηγούμενους ηγέτες τους».

Επανέλαβε την τουρκική θέση ότι δεν είναι κατοχικός ο τουρκικός στρατός στην Κύπρο, αφού έφερε την ειρήνη και τη δημοκρατία τόσο στους Ελληνοκύπριους όσο και στην Ελλάδα. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι αν υπάρχει κάποια κατοχή στην Κύπρο, αυτή γίνεται εκ μέρους των Ελληνοκυπρίων που μετέτρεψαν σε ελληνικό το κράτος το οποίο ιδρύθηκε από κοινού το 1960.

Αναφερόμενος στη διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού που αναμένεται να επαναρχίσει τον Οκτώβριο, ο Έρογλου είπε ότι «πρέπει πλέον να έχει μια κατάληξη το κυπριακό ζήτημα» και ισχυρίστηκε ότι αν οι Ελληνοκύπριοι θέλουν να ξεπεράσουν τα οικονομικά τους προβλήματα και να μετατρέψουν την Κύπρο σε νησί ειρήνης και σταθερότητας «πρέπει να αντιληφθούν τις πραγματικότητες και να έρθουν γρήγορα στο τραπέζι των συνομιλιών».

Υποστήριξε ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο λαοί, δύο κράτη με διαφορετική θρησκεία και γλώσσα. «Ο τουρκοκυπριακός λαός θα συνεχίσει να διοικεί τον εαυτό του και μετά από μια λύση», είπε, προσθέτοντας ότι η συμφωνία που θα επιτευχθεί θα καταστεί πρωτογενές δίκαιο της ΕΕ. «Η νέα Κύπρος θα πάρει τη θέση της εντός της ΕΕ και παράλληλα θα στηρίζει ενεργά και αποτελεσματικά την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ», είπε.

Ο κ. Έρογλου αναφέρθηκε και στα λεγόμενα εμπάργκο υποστηρίζοντας ότι έχει εξαντληθεί η υπομονή των Τουρκοκυπρίων και ότι οι νέοι, οι επιχειρηματίες, οι καλλιτέχνες, οι «βουλευτές», οι αθλητές και οι «κρατικοί» και «κυβερνητικοί» πρέπει να μπορούν να συναντώνται ανεμπόδιστα με τους ομόλογούς τους σε όλο τον κόσμο. 

Σύμφωνα με τον Έρογλου, αναμένεται να αρχίσει μια έντονη και κρίσιμη διαδικασία στο Κυπριακό μετά τον Οκτώβριο. Ο κ. Έρογλου είπε ότι το σημαντικότερο αποτέλεσμα της «ειρηνευτικής επιχείρησης του 1974», όπως χαρακτήρισε την εισβολή είναι η «ΤΔΒΚ», προσθέτοντας ότι «το κράτος μας είναι η δύναμή μας». Στην κατεχόμενη Λευκωσία οι "εορτασμοί" κορυφώθηκαν στην λεωφόρο "Φαζίλ Κιουτσιούκ" όπου συγκεντρώθηκε κόσμος κρατώντας σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

"Η ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΩΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ"


Η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα συνεχίζει να τροφοδοτεί την κοινωνική αναταραχή στη χώρα, η οποία αγωνίζεται να εξοφλήσει τα χρέη  της με το συντονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο Ben May, οικονομολόγος του χρηματοδοτικού ιδρύματος “Capital Economics” που εδρεύει στο Λονδίνο, δήλωσε: Αν οι πιστωτές της Ευρωζώνης συμπεριφερθούν με απροθυμία στη μείωση της επιβάρυνσης του χρέους στην Ελλάδα, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρρευση της χώρας και την αποχώρησή της από την Ευρωζώνη».

Ο Βρετανός οικονομολόγος, μιλώντας το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, δήλωσε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζοντας τον αποπληθωρισμό, το ονομαστικό ΑΕΠ θα μπορούσε να αποδυναμωθεί περισσότερο από ό, τι προβλέπει η Τρόικα και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του δημόσιου χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ.  Όσον αφορά τη θεώρηση ότι η Ελλάδα θα επιτύχει την επίτευξη του στόχου της ιδιωτικοποίησης, που προσβλέψει η τρόικα, είπε: «Είναι αβέβαιο εάν η πολιτική αστάθεια θα θέσει σε κίνδυνο το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας βραχυπρόθεσμα ή όχι. Ωστόσο, η υλοποίηση του πακέτου ανάκαμψης παρέχει μια χαμηλή δυνατότητα σε μακροπρόθεσμη βάση».

Ο τριπλασιασμός της ανεργίας

Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε σε 1,4 εκατομμύρια άτομα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, από τα 462.343 το 2009, όταν η κρίση εμφανίστηκε για πρώτη φορά, σύμφωνα με το ΔΝΤ και την Ελληνική Δημόσια Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ). Το ποσοστό ανεργίας, το οποίο ήταν 9,4 τοις εκατό το 2009, ξεπέρασε το 26 τοις εκατό, σχεδόν τριπλασιάστηκε.Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, συνεχώς μειώνεται από το 2009. Ενώ ήταν € 20.400 το 2009, μειώθηκε στο € 16.300 κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Η κατάσταση επιδεινώνεται με την πολυδιάστατη νομοθεσία που προβλέπει τη διατήρηση της βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, με απολύσεις στο δημόσιο τομέα, ενώσεις σχολείων και ιδρυμάτων της αμυντικής βιομηχανίας, την ακύρωση της δημοτικής αστυνομίας και των μονάδων ασφάλειας των σχολείων καθώς και της διάθεσης χρημάτων στους προϋπολογισμούς στους δήμους, ένα πολυνομοσχέδιο που πέρασε από το ελληνικό κοινοβούλιο με συναίνεση, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα στην αγγλική γλώσσα.


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Γεγονότα

1904: Ολοκληρώνεται το τεράστιο έργο του υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου και ξεκινά από τη Μόσχα και καταλήγει στο Βλαδιβοστόκ στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού. Το συνολικό του μήκος φτάνει τα 4.607 μίλια.

1930: Εγκαινιάζεται από τον τότε πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο ο υπόγειος σταθμός του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στην Ομόνοια, που ενώνει τον αστικό σιδηρόδρομο Αθήνας-Πειραιά με την αντίστοιχη γραμμή από την Πλατεία Αττικής μέχρι την Κηφισιά.

1975: Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της καθημερινής απογευματινής εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

 Γεννήσεις

1899: Γεννιέται ο Ernest Miller Hemingway, αμερικανός συγγραφέας και δημοσιογράφος, που βραβεύτηκε με Nobel λογοτεχνίας το 1954 για την συνολική του προσφορά στην λογοτεχνία ενώ το 1953 κέρδισε το βραβείο Pulitzer για το βιβλίο του «Ο γέρος και η θάλασσα».

1948: Γεννιέται ο διάσημος τραγουδιστής Cat Stevens, ο οποίος πλέον έχοντας ασπαστεί τον ισλαμισμό ονομάζεται Yusuf Islam.

 Θάνατοι

1425: Πεθαίνει ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου, Εμμανουήλ Β’ Παλαιολόγος.

1928: Φεύγει από την ζωή ο, εξαιρετικός ποιητής και πεζογράφος, Κώστας Καρυωτάκης.