20 Μαΐου, 2013

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

«Επιστρέφω στην Ελλάδα πιο Έλληνας και πιο Ορθόδοξος Χριστιανός, με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερη ελπίδα και με τη βεβαιότητα ότι όλες οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις εντυπώσεις που αποκόμισε από τις μέχρι τώρα συναντήσεις και επαφές του στην Ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μετά τη σημερινή επίσκεψή του στον Καθεδρικό Ναό και την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, συνοδευόμενος από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο και τα μέλη της συνοδείας του, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής για τη «φροντίδα» του και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την «ευλογία» του στην πραγματοποίηση του ταξιδιού.

Για την επίσκεψή του στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, όπου εκτός από νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο λειτουργεί το μοναδικό ελληνικό λύκειο στην Αμερική, ανέφερε ότι «είμαστε συγκινημένοι και ευχαριστημένοι» από το έργο που γίνεται και για το πολιτιστικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε από μέρους των μαθητών, με ελληνικά τραγούδια, ελληνικούς χορούς και ελληνικό λόγο.

Αναφερόμενος γενικότερα στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ (σε Βοστόνη και Νέα Υόρκη), ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος τόνισε: «Οι εντυπώσεις είναι πάρα πολλές, αλλά θα ήθελα να τις συνοψίσω στα τραγούδια και στους χορούς. Ακούγοντας τα τραγούδια και βλέποντας τους χορούς και τα πρόσωπα των παιδιών, είπα ότι αυτό είναι που θα ζει πάντοτε κι αυτό είναι η ψυχή της Ελλάδας».

Καταλήγοντας, επεσήμανε: «Όσο υπάρχει Εκκλησία και γύρω από την Εκκλησία είναι συσπειρωμένοι οι ομογενείς, δεν πρέπει να φοβόμαστε για το μέλλον. Αν αφήσουμε όμως αυτό τον χώρο μόνο του, τα προβλήματα θα παρουσιαστούν. Όσον λοιπόν είμαστε ενωμένοι και παλεύουμε και είμαστε μέσα στον χώρο της Εκκλησίας, το μέλλον θα είναι καλύτερο».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος ανέφερε ότι «είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για την παρουσία του Μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου», υπογραμμίζοντας ότι «η επίσκεψή του είναι ένας συνεχής ανανεούμενος σταθμός αισιοδοξίας, ελπίδας και ποιότητας».


ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Η ΑΣΤΟΡΙΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Ζωντανή Ομογένεια της Αμερικής» χαρακτήρισε την ελληνική Αστόρια ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την επίσκεψή του χτες το μεσημέρι στην κοινότητα του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου και των Σχολείων της, ιδιαίτερα του Λυκείου το οποίο είναι το μοναδικό Ελληνικό Λύκειο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε «ευχαριστώ για την επίσκεψη στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου, ήλθαμε για ένα προσκύνημα στη ζωντανή Ομογένεια της Αστόριας», ενώ πρόσφερε στην Κοινότητα ως δώρο έναν σταυρό ευλογίας «ούτως ώστε οι ιερείς να ευλογούν το πλήρωμα της ενορίας».

Εν τω μεταξύ, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος επισήμανε ότι «η ενορία αυτή είναι η μεγαλύτερη και ότι αριθμούν σε χιλιάδες οι ομογενείς και τα μέλη που εκκλησιάζονται και στους δύο ναούς του Αγίου Δημητρίου και της Αγίας Αικατερίνης και γι’ αυτό την αποκαλούμε μεγαλώνυμο κοινότητα και αποτελεί την καρδιά του Ελληνισμού στην Αμερική και μάλιστα πολλοί λένε ότι δεν είναι μόνο η καρδιά, αλλά και ο νους της Ομογένειας». Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανταπάντησε «καλά έργα».

Ο Μακαριότατος αφίχθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας του οποίου οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα και μετέδιδαν το ευχάριστο γεγονός. Τον συνόδευε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και τα μέλη της συνοδείας του, ενώ έγινε δεκτός με σεβασμό και εγκαρδιότητα από την ηγεσία της κοινότητας, τον προϊστάμενο της Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο, τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Γκάρη Σιδερή, τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Νίκο Ανδριώτη, τον διευθυντή του Ημερήσιου Σχολείου Αναστάσιο Κουλαρμάνη, τον διευθυντή του Απογευματινού σχολείου Τιμολέοντα Κόκκινο. 

Τα παιδιά του σχολείου τον υποδέχθηκαν με ανθοδέσμες και καλωσόρισμα στην ελληνική γλώσσα. O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εισήλθε και προσκύνησε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου ενώ οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα. Εγινε μία μικρή Δέηση, ψάλθηκε το απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου και ο πολυχρονισμός του Μακαριοτάτου. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Ελληνικό Σχολείο όπου ο τελειόφοιτος μαθητής Μάρκος Κουζούνης επέδωσε στον Μακαριότατο επιταγή εκ πέντε χιλιάδων δολαρίων που συγκεντρώθηκαν από δωρεές εκ μέρους όλων των μαθητών και μαθητριών του Σχολείου για να τα διαθέσει ο Αρχιεπίσκοπος στα έργα αγάπης και φιλανθρωπίας στα οποία καθημερινώς επιδίδεται στην Ελλάδα. 

Τονίστηκε ότι όλοι παρακολουθούν το έργο της έμπρακτης αγάπης του στον χειμαζόμενο Ελληνικό λαό λόγω της οικονομικής κρίσης. Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφτηκε τις τάξεις του Λυκείου, την μεγάλη βιβλιοθήκη όπου ο διευθυντής του Σχολείου Αναστάσιος Κουλαρμάνης και ο πρόεδρος της Σχολής Επιτροπής Νίκος Ανδριώτης τον ξενάγησαν στις προσθήκες της βιβλιοθήκης όπου φυλάσσονται έργα του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Ιακώβου, εφημερίδες και περιοδικά και μία σειρά ελληνικών και αγγλικών βιβλίων. 

Αμέσως μετά μετέβηκαν στον εργαστήριο χημείας το οποίο είναι υπερσύγχρονο και μοναδικό διότι όπως εξήγησε ο κ. Κουλαρμάνης απαιτούνται ειδικοί δάσκαλοι οι οποίοι χρειάζονται πτυχία Χημείας και Βιολογίας για να διδάξουν. Ανέβηκε στον έκτο όροφο όπου είναι το γυμναστήριο του σχολείου, είδε τους χώρους όπου αθλούνται τα παιδιά της Ομογένειας και αμέσως μετά κατέβηκε στο πολιτιστικό κέντρο «Πέτρος Πατρίδης» όπου οι μαθητές τού επεφύλαξαν θερμή υποδοχή. Η χορωδία του σχολείου ερμήνευσε τραγούδια και παιδιά απήγγειλαν ποιήματα.


ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την νομοθεσία περί των ποινών που θα επιβάλλονται στα φαινόμενα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης.»

Το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι έτοιμο να δώσει καθαρή και σκληρή απάντηση στους ξενόφοβους και ρατσιστές» δήλωσε ο κ. Καραγκούνης προσθέτοντας πως «οι ποινές θα είναι τέτοιες που χωρίς υπεκφυγές και εξαιρέσεις θα αποτρέπουν εκδηλώσεις ρατσισμού και θα θέτουν οριστικά στο περιθώριο όλους όσοι εκμεταλλευόμενοι το ελλιπές νομοθετικό πλαίσιο δρούσαν ανενόχλητα όλα αυτά τα χρόνια». 

Κατέληξε λέγοντας πως «αποτελεί ιερή υποχρέωση μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής δημοκρατικής χώρας και σε αυτή την πρόκληση το υπουργείο θα ανταποκριθεί».

Για να διαβάσετε ότι αφορά όλο το Νομοσχέδιο πατήστε εδώ



ΣΤΡΙΜΩΞΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ


Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως ανοίγει επιστολή του σωματείου Δικαιοσύνης και Ισότητας προς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων που φέρνει στη δημοσιότητα το «Αγιορείτικο Βήμα».Το σωματείο απαιτεί εξηγήσεις για την αντικατάσταση του εφημέριου της ελληνορθόδοξης κοινότητας Κανά της Γαλιλαίας καθώς και για όσα φέρεται να δήλωσε για το θέμα στα ΜΜΕ ο εκπρόσωπος τύπου του θρησκευτικού μας ιδρύματος στους Αγίους Τόπους. Επιπλέον, ζητά διευκρινίσεις «σχετικά με τις συνθήκες και τα αίτια που οδήγησαν στον εγκλεισμό του Πατριάρχη Ειρηναίου, τον οποίο εσείς προσωπικά αποφασίσατε» καταγγέλλει τον κ. Θεόφιλο, ο διευθυντής του σωματείου κ. Γιανεμ Χασιμπιουν.

Στην επιστολή αποκαλύπτονται επίσης ονόματα και υποθέσεις που αγνοεί το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ στην Ελλάδα. Αρκετά πιθανόν και το αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών, Ενδεικτικά αναφέρουμε: α) προσφυγή ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ισραήλ με αριθμό 11/7353 και β) κάθε τι που αφορά τους Ριβίνοβιτς και Μότζιστρον. Επίσης, το σωματείο θέλει να έχει πρόσβαση σε «κάθε έγγραφο, πιστοποιητικό ή συμφωνία που αφορούν πώληση ή ενοικίαση περιουσιακών ακινήτων, εντός και εκτός επικράτειας, καθώς επίσης κάθε συναλλαγή ή διαδικασία πληρωμής, τραπεζικά εμβάσματα, τραπεζικές επιταγές και άλλα αξιόχρεα που αφορούν τις παραπάνω ενέργειες»!

Αξιοσημείωτο είναι πως εάν το Πατριαρχείο δεν ανταποκριθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να ενημερώσει το σωματείο (ακόμη και για τα περιστατικά που προηγήθηκαν των θανάτων των Αγιοταφιτών Φωτίου και Ανδρέα), τότε θα απευθυνθεί στις δικαστικές και αστυνομικές αρχές!! Ολόκληρη η ενδιαφέρουσα επιστολή που μεταξύ άλλων κοινοποιείται αφενός στα πρόσωπα που ασκούν εκτελεστική εξουσία (Νετανιάχου, Αμπάς, Αμπντάλα) αφετέρου στον Οικουμενικό Πατριάρχη έχει ως εξής:

 Τρίτη 02.04.2013

Θέμα: «Αίτημα παροχής και αποστολής γραπτών εξηγήσεων για τη μη ενασχόληση σας με τις προηγούμενες γνωματεύσεις, σύμφωνα με τον νόμο. Πρόσθετο αίτημα για αποκάλυψη πληροφοριών και διευκρινίσεων περί ποινικών παραβάσεων και άλλων αδικημάτων.
  
Τούτο προτού προβούμε στη λήψη των απαραιτήτων διαδικασιών όπως επιβάλλεται». Προς τον επικεφαλής της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας κ. Θεόφιλο.
  
Προς άρση κάθε αμφισβήτησης. Κατ' αρχάς θεωρώ απαραίτητο να σας ενημερώσω ότι ανάμεσα στους στόχους και σκοπούς του σωματείου μας εντάσσεται η παρακολούθηση και επίβλεψη του νόμου και των αποφάσεων των φορέων συμπεριλαμβανομένων και των ιδρυμάτων εκείνων που σχετίζονται με τους πολίτες του Ισραήλ όσων δηλ. έχουν δικαστική εξουσία, ή ασκούν άμεση επιρροή στους κατοίκους του κράτους, όπως τυγχάνει να είστε εσείς ιδιαιτέρως, και το πατριαρχείο σας γενικά

Σας γνωρίζουμε ότι προσφάτως απευθύνθηκε στο σωματείο μας ένας μεγάλος αριθμός μελών της ελληνορθόδοξης κοινότητας της Κανάς της Γαλιλαίας και άλλοι τινές. Άπαντες μας ζήτησαν την συνδρομή ή τη παρέμβασή μας σχετικά με την απόφαση την οποία πήρατε μαζί με τα μέλη της Ι. Συνόδου, κατά την τελευταία συνεδρίασή της και αφορούσε την άμεση εκδίωξη - απόλυση του εφημερίου της κοινότητας της Κφαρ Κανάς Αρχιμανδρίτη Δοσίθεου. Η απόφασή σας στηρίχτηκε, όπως καταγράφτηκε σε καταγγελίες που εκδηλώθηκαν εναντίον του από διάφορες πλευρές.

Στο σωματείο μας έφτασαν πολλά υπομνήματα και άλλα αιτήματα, τα οποία εξετάστηκαν σε βάθος, καθώς επίσης ερεύνησε τα όσα πράξατε εσείς προσωπικά και το εν γένει Πατριαρχείο από κοινού μαζί σας, συμπεριλαμβανομένων ιδιαίτερα, τα όσα σχετίζονται με την ως άνω απόφαση, καθώς επίσης και το είδος των αποφάσεων των προσωπικών σας αποφάσεων και της Ι. Συνόδου γενικά.

Δυστυχώς διαπιστώθηκε μετά από την παραπάνω έρευνα ότι ενώπιόν μας αποκαλύφτηκαν άγνωστες αλήθειες και πεπραγμένα σας, που θεωρούνται όπως διαφαίνεται, αδικήματα ποινικά, ή αποτελούν σοβαρή παραβίαση των νόμων και των θεσμών του νομικού / νομοθετικού καθεστώτος του κράτους του Ισραήλ. Τούτο επισημαίνεται επειδή παραβιάζονται τα βασικά δικαιώματα των πολιτών, ιδιαίτερα εκείνων που προσέφυγαν με υπομνήματα και αιτήσεις σε μας, και επιπλέον, επειδή προκάλεσαν απώλειες στην εκκλησιαστική περιουσία και τα ακίνητα του Πατριαρχείου.

ΔΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Σας απευθύνουμε τη παρούσα επιστολή με το παραπάνω θέμα. Αιτούμεθα από εσάς προσωπικά τα παρακάτω, χωρίς να θιγεί ή να μειώνεται η ιδιαιτερότητα, ο κανονισμός λειτουργίας της Εκκλησίας ή το απαραβίαστο και το απόρρητο των πληροφοριών ή οτιδήποτε άλλο: 1-Την απάντηση σας στην υπογεγραμμένη από τον κ. ΓΑΝΕΜ ΧΑΣΙΜΠΟΥΝ επιστολή, η οποία σας παραδόθηκε στις 08.03.2013, με τίτλο «Τελευταία επιστολή πριν από τη λήψη των αναγκαίων και απαραίτητων διαδικασιών, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τους κανονισμούς του Κράτους του Ισραήλ. Δημοσίευση του περιεχομένου όλων των εκθέσεων και των πραγματικών συμβάντων στα Μ.Μ.Ε, ιδιαίτερα όσων αφορούν αυθαιρεσίες, παραβιάσεις και καταπάτηση δικαιωμάτων των πολιτών, εκβιασμούς και απόκρυψη στοιχείων και παραστατικών αποδείξεων.» (επισυνάπτεται αντίγραφο της επιστολής της 08.03.2013, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας επιστολής).

2-Διευκρίνιση των λόγων εγκλεισμού του πρώην Πατριάρχη κ Ειρηναίου, των συνθηκών φυλάκισης του, των άρθρων εκείνων του νόμου, που σας παρέχουν το δικαίωμα διάπραξης παρόμοιου ποινικού αδικήματος, της απαγορεύσεως επισκέψεων ή τιμωρίας των επισκεπτών. Αιτούμεθα επίσης τη παροχή διευκρινίσεων σχετικά με τις συνθήκες και τα αίτια που οδήγησαν στον παραπάνω εγκλεισμό, τον οποίο εσείς προσωπικά αποφασίσατε.

3- Την απάντησή σας στις κατηγορίες που διατυπώθηκαν στην προκήρυξη με ημερομηνία 24.03.2013, την οποία συνέταξαν και διένειμαν η ορθόδοξη επιτροπή και η λαϊκή επιτροπή για την αραβοποίηση του ορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

4-Διευκρίνιση των αιτιών της διένεξης, η οποία οδήγησε στο θάνατο του Αρχ. Ανδρέα Λογοθέτη και του Αρχ. Φωτίου, τον αφορισμό του π. Ρωμανού και κάθε άλλου κληρικού.

Επίσης, κάθε άλλης άγνωστης διαφοράς, που μας προκαλεί υποψίες για εκτέλεση από εσάς των ίδιων ποινικών παραβιάσεων ή άλλων διάφορων παραπτωμάτων, λόγω των παραπάνω διαφορών.

5-Διευκρίνιση της νομιμότητας επιστράτευσης πληροφοριοδοτών και λαθροωτακουστών, οι οποίοι παραβίασαν τους νόμους και σας μεταβίβασαν περιεχόμενα μυστικών παρακολουθήσεων σε βάρος μερίδας μελών της κοινότητας της Κανάς και σε βάρος επίσης του εφημερίου της Αρχ. Δοσίθεου και άλλων.

6-Διευκρίνιση των αντιφάσεων ανάμεσα σε όσα σχετικά δηλώσατε για την εκδίωξη - απόλυση και μετακίνηση του Αρχ. Δοσίθεου, αφενός, και εκείνα που δήλωσε για το ίδιο θέμα σχετικά στα Μ.Μ.Ε ο εκπρόσωπος τύπου του Πατριαρχείου π. Ιήσσα Μουσλέχ.

7-Διευκρίνιση της (νομικής) οντότητας της ελληνορθόδοξης κοινότητας στην Κανά ειδικά, απέναντι στο κράτος του Ισραήλ γενικά. Ποιες είναι, κατά τον νόμο, οι αρμοδιότητες του κράτους του Ισραήλ, οι οποίες προφυλάσσουν τα δικαιώματα των μελών της κοινότητας και τα υπηρετούν έναντι του πατριαρχείου σας.

8-δημοσιοποίηση και αποστολή προς το σωματείο μας τις παρακάτω πληροφορίες καθώς και τα αναλυτικά πιστοποιητικά και έγγραφα :

Α΄- κάθε έγγραφο, πιστοποιητικό ή συμβόλαιο πώλησης, ενοικίασης ή μονοπωλιακής κατοχής εκκλησιαστικής περιουσίας στην Κανά.  

Β- κάθε έγγραφο, πιστοποιητικό, συμβόλαιο, γραπτού ή προφορικού προσυμφώνου, που σχετίζονται με πώληση, ενοικίαση γαιών του πατριαρχείου στην Ιερουσαλήμ, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της περιοχής «Ραχάβια και Ταλιμπία» καθώς και οποιασδήποτε άλλης ακίνητης περιουσίας. 

Γ- κάθε έγγραφο, πιστοποιητικό που σχετίζεται και αφορά τους κ. ΙΑΚΟΜΠ ΡΙΒΙΝΟΒΙΤΣ και ΝΤΙΒΙΝΤ ΜΟΤΖΙΣΤΡΟΝ, συμπεριλαμβανομένων των συμφωνιών, δικαστικών υπομνημάτων, εξωδίκων, συμβολαίων κυριότητας, ακυρωμένων συμβολαίων ή άλλων εν ισχύει κ. α .  

Δ- κάθε έγγραφο, πιστοποιητικό ή συμφωνία που αφορούν πώληση ή ενοικίαση περιουσιακών ακινήτων, εντός και εκτός επικράτειας, καθώς επίσης κάθε συναλλαγή ή διαδικασία πληρωμής, τραπεζικά εμβάσματα, τραπεζικές επιταγές και άλλα αξιόχρεα που αφορούν τις παραπάνω ενέργειες. 

Ε- κάθε έγγραφο, πιστοποιητικό, συμφωνία, μονοπωλιακή κατοχή ή άλλη διαδικασία, διαπραγματεύσεις και υπογραφή συμβολαίων που έχουν πραγματοποιηθεί με το Ισραηλινό Εθνικό Ταμείο, με θυγατρική εταιρεία του ή παράρτημά του, διά αντιπροσώπου ή αντίκλητου του, που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία του πατριαρχείου στην Ιερουσαλήμ, στα περίχωρα της πόλεως αυτής ή αλλού και ανήκουν σε αυτό το πατριαρχείο.  

ΣΤ- όλες τις αγωγές, μηνύσεις και εξώδικα που έχουν υποβληθεί στο κείμενο της προσφυγής ενώπιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου με αριθ. 11/7353, καθώς επίσης κάθε απόφαση, η οποία αφορά την υπόθεση δημοσιοποίησης και αποστολής των πρωτοκόλλων της Ι. Συνόδου του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, που έχουν καταχωρηθεί στο βιβλίο πράξεών της από 1968 έως 2008. 

Ζ- Δημοσιοποίηση και αποστολή όλων των πρωτοκόλλων που έχουν καταχωρηθεί στο βιβλίο πράξεων της Ι. Συνόδου από το 2009 έως 2013, των επιτροπών και άλλων φορέων που υπάγονται σε αυτή και αφορούν τη χρήση της εκκλησιαστικής περιουσίας και του πατριαρχείου γενικά. 

Η- Δημοσιοποίηση και αποστολή αντιγράφου των Νόμων, των Ιερών Κανόνων της Εκκλησίας και του κανονισμού λειτουργίας του Πατριαρχείου σας. Ιδιαίτερα όσα αφορούν τη δικαιοδοσία μεταθέσεων ή αφορισμό των κληρικών, πώλησης, μονοπωλιακής κατοχής και ενοικίασης της περιουσίας του Πατριαρχείου. Επίσης, εκείνα τα οποία αφορούν τις αρμοδιότητες του εκάστοτε Πατριάρχη ιδιαίτερα και της Ι. Συνόδου γενικά.  

Θ- Δημοσιοποίηση και αποστολή των τίτλων επιπέδου μόρφωσης και σπουδών των μελών της Ι. Συνόδου. Η γνωστοποίηση των θέσεων αρμοδιότητας που κατέχουν και των ονομασιών αυτών.

9 - ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Καθίσταται δικαίωμα η μέριμνα για ανταπόκριση εκ μέρους σας στο παρόν αίτημά μας. Καθώς επίσης η απάντηση στη παρούσα επιστολή μας σύμφωνα με τα αιτούμενα, εντός αποδεκτής χρονικής προθεσμίας.

10 - Αναμφισβήτητα, η μη ανταπόκρισή σας παρέχει στο σωματείο μας το κάθε δικαίωμα προσφυγής στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, στους φορείς του κράτους του Ισραήλ ή και σε οποιοδήποτε άλλο φορέα που έχει σχέση με το θέμα - επικεφαλίδα της παρούσας επιστολής, συμπεριλαμβανομένων και των Μ.Μ.Ε και των αστυνομικών αρχών του Ισραήλ.

Δια το σωματείο Δικαιοσύνης και Ισότητας

Ο Διευθυντής
ΓΑΝΕΜ ΧΑΣΙΜΠΙΟΥΝ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:

1- την Ταξίαρχο ΖΙΦΑ ΑΤΖΜΗ, διοικητή της μονάδας καταπολέμησης νόθευσης και απάτης στην Αστυνομία του Ισραήλ.
2- τον δικαστικό σύμβουλο της επικράτειας κ. Ι. Φ
3- τον Εξ. Πρωθυπουργό κ. Μπ. Νετανιάχου
4- την Α.Μ Βασιλέα της Ιορδανίας Αμντουλλάχ Β΄
5- την Α.Ε Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Μ. Αμπάς
6- την Α. Π. Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο
7- την εφημερίδα Μααρίβ - ηλεκτρονική σελίδα (υπόψη Αρχισυντάκτη).
Η παρούσα επιστολή είναι μεταφρασμένη από την εβραϊκή στην αραβική από τον ίδιο τον υπογράφοντα αποστολέα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

Να ψηφιστεί άμεσα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ζητεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, τονίζοντας ότι το σχέδιο νόμου «δεν έχει ταυτότητα, δεν φωτογραφίζει κάποιον και δεν στρέφεται εναντίον κανενός». «Θέλω να πιστεύω ότι και τα τρία κόμματα της κυβέρνησης θα φανούν συνεπή, θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για να προχωρήσει το γρηγορότερο η διαδικασία» υπογράμμισε. Ο κ. Ρουπακιώτης θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με θέμα το επίμαχο νομοσχέδιο. Τα πολιτικά κέρδη από την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Πεκίνο θα επιχειρήσει να κεφαλαιοποιήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, ενώ προετοιμάζεται και για ένα νέο γύρο μετωπικής σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το πρωθυπουργικό επιτελείο θεωρεί βέβαιο ότι το θετικό κλίμα που καταγράφηκε στο Πεκίνο θα έχει αντίκτυπο και σε άλλες πρωτεύουσες, που ήδη έχουν αρχίσει να ποντάρουν στην επιτυχία της ελληνικής προσπάθειας.

Επεισοδιακή ήταν η νύχτα στην Πάτρα. Ομάδα αντιεξουσιαστών εντόπισε και προσπάθησε να επιτεθεί σε δυνάμεις της αστυνομίας από την Αθήνα που είχαν καταλύσει σε ξενοδοχείο της πόλης. Ακολούθησε ένταση και 10 προσαγωγές. Νωρίτερα, είχαν γίνει τέσσερις συλλήψεις αντιεξουσιαστών, όταν ομάδα περίπου 20 ατόμων επιχείρησαν να επιτεθούν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση. Ένταση επικράτησε και στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που προηγήθηκε.Ένας διαφορετικός ποδοσφαιρικός αγώνας οργανώνεται σήμερα, Δευτέρα στις 6 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου Deree για την ενίσχυση της δράσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Με πορεία χιλιάδων ατόμων προς το τουρκικό προξενείο, όπου θυροκολλήθηκε ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων, ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, οι εκδηλώσεις μνήμης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για τη συμπλήρωση 94 ετών από τη 19η Μαΐου του 1919. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ.Μπουτάρης, δέχτηκε αποδοκιμασίες από μέλη εθνικιστικών οργανώσεων.

Κόσμος

Επαληθεύτηκαν οι χειρότεροι φόβοι για δύο αδελφάκια που είχαν εξαφανιστεί εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες στην Ολλανδία: Οι σοροί τους βρέθηκαν σε άλσος κοντά στην Ουτρέχτη. Ο πατέρας τους είχε αυτοκτονήσει στο αυτοκίνητό του, όχι μακριά από το σημείο, και θεωρείται υπεύθυνος για το θάνατο των δύο παιδιών. Οι συνθήκες του περιστατικού είναι υπό διερεύνηση.Στο αίμα βύθισε τη Βαγδάτη και τη Βασόρα του Ιράκ νέα σειρά βομβιστικών επιθέσεων στις δύο πόλεις. Πέντε οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικά στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 16 άτομα σε σιιτικές περιοχές της Βαγδάτης ενώ σε άλλες δύο εκρήξεις στη Βασόρα σκοτώθηκαν τουλάχιστον δέκα άτομα.

Την Ινδία επέλεξε για την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό ο κινέζος νέος πρωθυπουργός Λι Κεγιάνγκ, δείχνοντας την επιθυμία του Πεκίνου για πλήρη ομαλοποίηση των σχέσων των δύο χωρών. Τον τελευταίο μήνα σημειώθηκε «αναθέρμανση» στο μέτωπο των συνοριακών διαφορών Ινδίας και Κίνας, ζήτημα που παραμένει άλυτο παρά τους 15 γύρους συνομιλιών στην τελευταία δεκαετία. Καθόλου κολακευτικά σχόλια από τον υπόλοιπο κλάδο δεν έχει βρει διαφημιστικό σποτ της γερμανικής Commerzbank, μίας από τις μεγαλύτερες γερμανικές τράπεζες (που χρειάστηκε κρατική βοήθεια) και στο οποίο η τράπεζα παρουσιάζεται ως μετανοημένη και ενάρετη. «Θράσος, αυτά δεν έχουν κανένα αντίκρισμα» λέει ο ανταγωνισμός, ενώ η ίδια η τράπεζα επιμένει ότι η εικόνα που παρουσιάζει το σποτ είναι αντιπροσωπευτική και η καμπάνια της είναι επιτυχημένη.

Αμφισβητούν οι ισραηλινές αρχές την έκβαση όσων φαίνονται σε βίντεο του 2000, στις πρώτες ταραχές στη δεύτερη Ιντιφάντα, στο οποίο παλαιστίνιος πατέρας προσπαθεί να προφυλάξει το παιδί του έχοντας παγιδευτεί σε διασταρούμενα πυρά μεταξύ ισραηλινών δυνάμεων και ενόπλων παλαιστίνιων. Το γαλλικό κανάλι France 2 είχε μεταδώσει το βίντεο, που έγινε εμβληματικό, και ανέφερε πως ο θάνατος του παιδιού οφειλόταν σε ισραηλινά πυρά· η ισραηλινή πλευρά χαρακτηρίζει «αβάσιμη» την αναφορά με έκθεσή της, ζητώντας από το κανάλι να επανορθώσει.

Οικονομία

Η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά όπως τα τρόφιμα, αλλά και στη θέρμανση, την ύδρευση, τις μεταφορές και τα φάρμακα, ενισχύει την επιτυχία των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής, σύμφωνα με μελέτη των οικονομολόγων Βασίλη Ράπανου, Γεωργίας Καπλάνογλου και Ιωάννας Μπαρδάκα για λογαριασμό του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ενεργοποιηθεί η εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις. Συνολικά περίπου 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι αναμένεται να υποβάλουν ηλεκτρονικά δηλώσεις έως τις 30η Ιουνίου 2013 (δεν αποκλείεται η προθεσμία να παραταθεί).

Δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα, Δευτέρα, σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δεν είχαν το χρόνο να καταρτίσουν τα σχετικά σενάρια για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και ως εκ τούτου η συνεδρίαση μετατέθηκε χρονικά.

Αθλητισμός

Και ενώ τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκα είναι σε εξέλιξη ο χάρτης του Champions League της επόμενης περιόδου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Για την Ελλάδα σίγουρα οι προυποθέσεις είναι δύσκολες καθώς ο σίγουρος Ολυμπιακός θα είναι στο γ' γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση τις 29ης Αυγούστου, όσο για την ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στα πλέι οφ θα έχει πολύ δύσκολο έργο. Με πέναλτι του Μπαλοτέλι στο 84 και γκολ του Μεξές στο 87', η Μίλαν έκανε την ανατροπή επί της αδιάφορης Σιένα και πήρε την 3η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και άφησε τη Φιορεντίνα στην 4η και στο Europa League, παρά την νίκη της με 5-1 στην έδρα της Πεσκάρα. Στην ίδια διοργάνωση θα παίξει και η Ουντινέζε που συνέτριψε 5-2 την Ιντερ μέσα στο «Τζιουσέπε Μεάτσα»! Νίκη της Ρόμα με 2-1 εποί της Νάπολι με βασικούς τους Τοροσίδη και Ταχτσίδη.

Η Μπαρτσελόνα στοχεύει... στους 100 βαθμούς και ο στόχος της παραμένει εφικτός αφού νίκησε με 2-1 την Βαγιαδολίδ στο «Καμπ Νόου». Η Ράγιο Βαγεκάνο επικράτησε στη Βαλένθια 3-2 της Λεβάντε, στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, και διατήρησε κάποιες αμυδρές πιθανότητες εξόδου στο Europa League. Δυσκολότερη απ' ό,τι δείχνει το τελικό σκορ (2-0) ήταν η επικράτηση της Ντεπορτίβο επί της Εσπανιόλ, που την έφερε (έστω και προσωρινά) πάνω από την ζώνη υποβιβασμού. Με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο η Αθλέτικ Μπιλμπάο γύρισε το ματς και νίκησε εκτός έδρας τη Σαραγόσα 2-1.



ΣΥΡΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ


Η Ρωσία αντιτίθεται σθεναρά στη πρωτοβουλία της Δύσης να δημιουργήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων (no-fly zone) στη Συρία, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών της χώρας Gennady Gatilov. «Δυστυχώς, αυτές οι καταστροφικές ιδέες επανέρχονται συνεχώς, αλλά κανείς δεν σκέφθηκε με σοβαρότητα τις επιπτώσεις που θα έχουν», τόνισε ο  Gatilov.

Στις 19 Μαρτίου, ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Τζέιμς Σταυρίδης, δήλωσε ότι τα κράτη-μέλη της Ατλαντικής Συμμαχίας έχουν ήδη προβεί σε συζητήσεις για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία, καθώς και για την «προσφορά υποστήριξης» προς τις ένοπλες ομάδες των τρομοκρατών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post που σας παρουσιάζει το pentapostagma.gr

Όπως αναφέρει ο Ρώσος υφυπουργός, τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε δεν δημιουργούν «σταθερότητα» και «ασφάλεια» καθώς αρκετές φορές – αναφέροντας το χαρακτηριστικό παράδειγμα της Λιβύης – ερμηνεύονται αυθαίρετα και ο χαρακτήρας τους μεταλλάσσεται ώστε να εξυπηρετήσουν «συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα»..