26 Απριλίου, 2013

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ (Κ΄ ΜΕΡΟΣ)


Λίμνη Τιβεριάδα (Κ΄ ΜΕΡΟΣ)

Η θέα της λίμνης είναι πολύ εντυπωσιακή και  παρά το γεγονός ότι είναι  λίμνη, είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μοιάζει με θάλασσα. Ο περίπλους στην Τιβεριάδα αφήνει σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις  Κατόπιν, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα καθολικό μοναστήρι, το μοναστήρι αυτό βρίσκεται στο σημείο, όπου είχε γίνει η «επί του Όρους Ομιλία» του Κυρίου Ιησού Χριστού πλησίον της Τιβεριάδας. Η έκταση του μοναστηριού είναι πολύ μεγάλη. Εκτός από το ναό, υπάρχουν και πολλοί εξωτερικοί χώροι.

Οι χώροι αυτοί είναι όμορφα διαμορφωμένοι με μεγάλους κήπους, λουλούδια και πολύ προσεγμένες κατασκευές. Αφού περιηγηθήκαμε σ΄ αυτό το μέρος, αναχωρήσαμε για  το επόμενο προσκύνημά μας. Στή συνέχεια θα συναντήσετε ένα άλλο καθολικό μοναστήρι, εκεί όπου ο Κύριος είχε κάνει τό άλλο θαύμα του χορτασμού των πεντακισχιλίων. Βρίσκεται σε ένα πανέμορφο μέρος.

Ιερά Μονή Πέτρου και Παύλου Τιβεριάδας.

Το μοναστήρι δεν έχει μεγάλη έκταση, αλλά είναι πολύ γραφικό, μπαίνοντας στο χώρο του μοναστηριού, στην είσοδο του οποίου στολίζει και ομορφαίνει ένας μικρός κήπος, όπου συναντάμε τον Τρισυπόστατο και κατανυκτικό ναό του.

Ιορδάνης ποταμός.

Εκεί σε μεγάλες πλάκες που βρίσκονται στον τοίχο είναι γραμμένη η Ευαγγελική περικοπή που αναφέρεται στη Βάπτιση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Το αντίστοιχο απόσπασμα από το Ιερό Ευαγγέλιο είναι γραμμένο σε πολλές γλώσσες από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και στην ελληνική γλώσσα.

Ιορδανία όρος Ναυάβ.

Το όρος αυτό συνδέεται με το Μωυσή. Μεταφερόμαστε στα χρόνια της Παλαιάς Διαθήκης. Ο Μωυσής ευρισκόμενος σ' αυτό το όρος αντίκρισε τη Γη της Επαγγελίας και κατά Θεία εντολή πέθανε εκεί πριν προλάβει να μπει στον τόπο που είχε υποσχεθεί ο Θεός στους Ισραηλίτες. Σήμερα σ΄ αυτό το μέρος, στην κορυφή,  υπάρχει μια εκκλησία αφιερωμένη στο Μωυσή. Εκεί, επίσης, συναντά κανείς έντονα το ελληνικό στοιχείο. Μέσα από τα αρχαιολογικά ευρήματα που υπάρχουν εκεί, είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε από κοντά και να θαυμάσουμε εντυπωσιακά μωσαϊκά παλαιότερων χρόνων, ελληνικές επιγραφές και πανέμορφες ψηφιδωτές παραστάσεις με θεματική από τη φύση - παραστάσεις ζώων και φυτών αλλά και από τη ζωή των ανθρώπων.

Αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα φυλάσσονται σε έναν ειδικό χώρο, ώστε να προστατεύονται και να διατηρούνται προς έκθεση στους επισκέπτες. Υπάρχουν και ειδικές πινακίδες με τις απαραίτητες πληροφορίες για τα ευρήματα αυτά προς την καλύτερη πληροφόρηση και εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Κατόπιν, ανεβαίνουμε στον τόπο εκείνο, όπου ο Μωυσής αντίκρισε τη Γη της Επαγγελίας. Από ψηλά και η θέα είναι εκπληκτική, η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, και βλέπει κανείς πολύ καθαρά τήν "Γή της επαγγελίας", δηλαδή τήν Ιεριχώ. Θαυμάζεις από το σημείο εκείνο το γραφικό τοπίο που απλώνεται. Στην ίδια πόλη, τη Μαδηβά, βρίσκεται και ο Ελληνορθόδοξος ναός του Αγίου Γεωργίου.

Οι αγορές που αντικρίζει κανείς είναι ξεχωριστές και ιδιαίτερες. Παρατηρώντας και αντικρίζοντας τις αγορές τους και τα προϊόντα τους, ανακαλύπτεις και μαθαίνεις πολλά για τον πολιτισμό τους, τον τρόπο ζωής τους, τις τέχνες τους, τα ήθη και τα έθιμα του λαού τους.  Φτάνοντας στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου αντικρίζουμε στο δάπεδο τον περίφημο ψηφιδωτό χάρτη που απεικονίζει τους Αγίους Τόπους. Το μεγαλύτερο τμήμα του χάρτη διασώζεται μέχρι σήμερα και είναι άκρως εντυπωσιακό. Οι ψηφίδες είναι διαφόρων χρωμάτων και τοποθετημένες κατάλληλα και με κάθε λεπτομέρεια για την κατασκευή του αξιοθαύμαστου αυτού χάρτη.

Στο χάρτη είναι ευδιάκριτες πολλές περιοχές και πόλεις της Αγίας Γης, από όπου πέρασε και έδρασε ο Κύριός μας. Ο χάρτης αυτός που βρίσκεται στο δάπεδο του ναού, είναι προσταυτευμένος και δεν επιτρέπεται να πατηθεί. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να τον παρατηρήσουν και να τον θαυμάσουν έξω από τα ειδικά προστατευτικά που έχουν τοποθετηθεί εκεί γύρω για τη φύλαξή του. Στο ναό υπάρχουν, επίσης, πολύ όμορφες και εντυπωσιακές αγιογραφίες που συμπληρώνουν την κατανυκτικότητα του ναού. Στους τοίχους του ναού υπάρχουν πολλές ψηφιδωτές εικόνες του Κυρίου, της Παναγίας και πολλών Αγίων.

Σε ψηφιδωτές εικόνες εικονίζονται και πολλά θαύματα και γεγονότα από τη ζωή του Χριστού, όπως η Ανάσταση του Λαζάρου, η Βάπτιση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η θαυμαστή Μεταμόρφωση, η Αγία Πεντηκοστή, η Αποκαθήλωση, η Είσοδος του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, η Υπαπαντή. Στον προαύλιο χώρο του ναού, ο οποίος είναι αρκετά μεγάλος, υπάρχει μια μεγάλη φωτογραφία του εξαιρετικού επιδαπέδιου χάρτη που υπάρχει στο εσωτερικό του ναού. Πάνω σ΄ αυτή τη φωτογραφία του χάρτη, οι πόλεις και οι περιοχές είναι αριθμημένες και στον κάθε αριθμό αντιστοιχεί το όνομα της πόλης ή της περιοχής που απεικονίζει ο χάρτης.

Μ΄ αυτόν τον τρόπο οι επισκέπτες μπορούν να πληροφορηθούν και να παρατηρήσουν το χάρτη καλύτερα και να ενημερωθούν για το πώς ήταν οι Άγιοι Τόποι εκείνα τα χρόνια.. 

Η συνέχεια αύριο.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

Η ρύθμιση για την κατάργηση δικαστικών αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κερδίσει (κυρίως) συμβασιούχοι του δημοσίου, η οποία αποσύρθηκε μετά την σφοδρή αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης, φαίνεται ότι δεν αφορούσε μόνο το Δημόσιο, αλλά και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό υποστηρίζει ο Αντ.Ρουπακιώτης, χαρακτηρίζοντας τη διάταξη τερατούργημα και τονίζοντας ότι δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η κατάργηση της πολιτικής δικονομίας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Παρασκευής αγρότες από την Αιτωλοακαρνανία που έχουν κατασκευάσει φωτοβολταϊκούς σταθμούς. Ζητούν την επιτάχυνση των σχεδίων βελτίωσης που έχουν υποβληθεί και περιλαμβάνουν και επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, καθώς και τη διάθεση στη ΔΕΗ επιπλέον ποσότητας του ρεύματος που θα παράγουν.

Την έντονη αντίδραση του ιατρικού κόσμου έχουν προκαλέσει οι εξαγγελίες της Χρυσής Αυγής ότι θα προσφέρει το Σάββατο αίμα μόνο για Έλληνες σε όλη τη χώρα. Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί όλα τα σωματεία να είναι σε ετοιμότητα και να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να τηρηθούν με αυστηρότητα όλες οι προϋποθέσεις που ορίζονται για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας. Παράλληλα, καλεί το υπουργείο Υγείας να παρέμβει άμεσα προκειμένου να μην μετατραπεί η αιμοδοσία σε «φιέστα εθνικής και φυλετικής καθαρότητας».

Κατά δύο ώρες αυξάνεται το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση από την επόμενη σχολική χρονιά, όπως προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί με τη μορφή του κατεπείγοντος με στόχο την εκταμίευση των 8,8 δισ.ευρώ. Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει, επίσης, μία σειρά από επαγγέλματα που απελευθερώνονται.

Πορεία και συγκέντρωση στη Βουλή πραγματοποιούν, σήμερα Παρασκευή στις 9 το πρωί οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών, την ώρα της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Κόσμος

Φωτιά που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ψυχιατρική κλινική στο Ραμένσκι, έξω από τη Μόσχα, θεωρείται ότι στοίχισε τη ζωή σε 38 άτομα -κυρίως ασθενείς- που δεν κατάφεραν να αντιληφθούν εγκαίρως την πυρκαγιά. Μόνο τρεις από όσους βρίσκονταν στο κτίριο κατάφεραν να διαφύγουν. Τα συνεργεία έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής 12 σορούς.

Ένα κεντρικής σημασίας ζήτημα για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι -που έχει υποσχεθεί να τον καταργήσει- αναδεικνύεται σε ένα από τα βασικά θέματα στις διαβουλεύσεις του εντολοδόχου πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα με τα πολιτικά κόμματα στην ιταλική βουλή: τα κόμματα δεν έχουν κοινή θέση για τον φόρο ακινήτων, επισημαίνοντας πάντως ότι μπορούν να εξεταστούν κάποιες εξαιρέσεις.

Μία ακόμα διαδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Μαδρίτη κατά των πολιτικών λιτότητας. Οι διαδηλωτές -περίπου 1.500 σύμφωνα με τα ΜΜΕ- είχαν στόχο να κυκλώσουν το Κοινοβούλιο και να παραμείνουν εκεί επ΄αόριστον. Η κινητοποίηση της Αστυνομίας υπήρξε μεγάλη από νωρίς το απόγευμα με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να μείνουν μακριά από το κτίριο. Δεν έλειψε η ένταση και οι συλλήψεις.

Οι δράστες των επιθέσεων της Βοστώνης είχαν σαν επόμενο στόχο τους τη Νέα Υόρκη, όπου σχεδίαζαν -«είχαν τη δυνατότητα»- να πραγματοποιήσουν επίθεση στην Τάιμς Σκουέρ, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ. Οι πληροφορίες έγιναν γνωστές μετά τη δεύτερη ανάκριση του νεότερου από τους αδελφούς, του 19χρονου Τζοχάρ, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της πόλης.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν καταλήξει «με αρκετή βεβαιότητα» -όπως αναφέρουν- στο συμπέρασμα ότι έχει γίνει στη Συρία περιορισμένης κλίμακας χρήση χημικών όπλων και συγκεκριμένα σαρίν. Προσεκτικές οι δηλώσεις του Λευκού Οίκου, δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης· υπενθυμίζεται άλλωστε ότι η χρήση χημικών από τον Άσαντ είναι για τον Μπαράκ Ομπάμα κόκκινη γραμμή και μπορεί να δικαιολογήσει αλλαγή στάσης έναντι του καθεστώτος.

Οικονομία

Τη δημιουργία του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» στο υπουργείο Εργασίας προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Το νέο σύστημα αναμένεται να αποτελέσει εργαλείο στατιστικής αποτύπωσης των μεγεθών της αγοράς εργασίας. Μέσω του πληροφοριακού αυτού συστήματος θα απαλλάσσονται οι εργοδότες από γραφειοκρατικές διαδικασίες και αγκυλώσεις που επί σειρά ετών αποτελούσαν τροχοπέδη για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα καταπολεμάται η αδήλωτη εργασία και η εισφοροδιαφυγή.

Ρυθμίσεις για την ενδυνάμωση της εταιρικής διακυβέρνησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εμπεριέχει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή. Με το νομοσχέδιο διευκρινίζεται πως το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν εμπίπτει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και προβλέπεται η ενδυνάμωση της διοίκησης του Ταμείου, με την συμμετοχή δύο επιπλέον προσώπων μη εκτελεστικών, με διεθνή τραπεζική εμπειρία.

Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείριση από πλευράς ΦΠΑ αγαθών τα οποία αποτελούν αντικείμενο εκχώρησης εισαγωγικού δικαιώματος παρέσχε το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, οι παραδόσεις αγαθών που πραγματοποιούνται πριν την εισαγωγή τους δεν επιβαρύνονται πλέον με ΦΠΑ και συνεπώς στο τιμολόγιο που εκδίδεται από τον εκχωρητή δεν υπολογίζεται ΦΠΑ.

Αθλητισμός

Δεν γράφτηκε κάτι πρωτάκουστο, όμως, η γερμανική εφημερίδα «Bild» από το βράδυ της Πέμπτης προανήγγειλε την επιστροφή του Ζοσέ Μουρίνιο στο Λονδίνο και την δεύτερη θητεία του Πορτογάλου τεχνικού στην Τσέλσι. Όπως αναφέρουν οι Γερμανοί, ο 50χρονος προπονητής της Ρεάλ είναι έτοιμος να αποχωρήσει από τη Μαδρίτη το προσεχές καλοκαίρι και να επιστρέψει στη «βάση» του, αφού είναι γνωστό ότι η πρωτεύουσα της Μ.Βρετανίας, αποτελεί δεύτερο σπίτι του Μουρίνιο.

Νίκη μισή πρόκριση για τον τελικό του Europa League, που θα διεξαχθεί στο Αμστερνταμ, πήρε η Τσέλσι μέσα στην Ελβετία με 2-1 επί της Βασιλείας στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό. Ελαφρύ προβάδισμα πήρε η Φενέρμπαχτσε μετά την επικράτησή της με 1-0 μέσα στην έδρα της επί της Μπενφίκα.

Ο Ρότζερ Γκερέιρο επιβεβαίωσε ότι ότι προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να εξασφαλίσει τα δεδουλευμένα του από την ΑΕΚ, που υποβιβάστηκε οριστικά στη Football League. Ακολούθησε το εξώδικο του Γιάγκο στην ΠΑΕ, ενώ η υπό παραίτηση διοίκηση της ΑΕΚ αποφάσισε - σύμφωνα με πληροφορίες - να προχωρήσει σε καταγγελία του Άρη για την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια.


ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Ο ΡΕΣΛΕΡ - ΠΡΟΣΤΙΜΟ-ΜΑΜΟΥΘ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Δεν του φθάνει του Φίλιπ Ρέσλερ το γεγονός ότι βλέπει τα ποσοστά του κόμματός του να πέφτουν συνεχώς με αποτέλεσμα το πολιτικό του μέλλον να κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολο καλείται τώρα να πληρώσει πρόστιμο μαμούθ για παράνομη χρηματοδότηση του κόμματός του από «αμαρτίες» άλλου προέδρου.Το Κόμμα των Φιλελευθέρων, το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας, καταδικάστηκε σήμερα να καταβάλει --ως πρόστιμο-- ένα ποσό το οποίο, σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, «δεν μπορεί να είναι κατώτερο των δύο εκατομμυρίων ευρώ».

Η αιτία αυτής της καταδικαστικής απόφασης είναι ότι το διοικητικό δικαστήριο της δικαστικής περιφέρειας Λειψίας πείσθηκε ότι το κόμμα αυτό χρηματοδοτήθηκε με παράνομο τρόπο, κατά την προεκλογική εκστρατεία που προηγήθηκε εκλογικών αναμετρήσεων που έγιναν από το 1996 και μεταγενέστερα. Από την δικαστική απόφαση προκύπτει ότι το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή που είχε καταθέσει το ίδιο κόμμα επί αποφάσεως από τον πρόεδρο της Μπούντεσταγκ, να καταβάλουν οι Φιλελεύθεροι για την υπόθεση αυτήν πρόστιμο αρκετών εκατομμυρίων ευρώ εξαιτίας της παράνομης συμπεριφοράς, στη διάρκεια προεκλογικών περιόδων, του αποθανόντος Γιούργκεν Μέλεμαν, πρώην ομοσπονδιακού υπουργού και στελέχους της περιφερειακής οργάνωσης του ίδιου κόμματος.

Ο Μέλεμαν, ο οποίος σκοτώθηκε στη διάρκεια του 2003 κάνοντας άλμα με αλεξίπτωτο, κρίνεται τώρα ότι παρανόμως έθεσε στο κομματικό ταμείο της περιφερειακής οργάνωσης του ίδιου κόμματος --στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία-- 786 χιλιάδες σημερινά ευρώ («σε ρευστό και από δωρεές αγνώστων δωρητών»), όπως αναφέρει η απόφαση του διοικητικού δικαστήριου) που αφορά τις εκλογικές δαπάνες του κόμματος τα έτη από το 1996 έως το 2002.

Η γερμανική εκλογική νομοθεσία επιτάσσει το δημόσιο να χρηματοδοτεί τα κόμματα με διπλάσια επιχορήγηση από εκείνη που καταφέρνουν τα κόμματα να συγκεντρώσουν δι ιδίων μέσων και το διοικητικό δικαστήριο έκρινε ότι τούτο παραβιάστηκε στις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ, της Κάτω Βουλής, κατά το χρονικό διάστημα των ανωτέρω εκλογικών αναμετρήσεων, είχε αποφασίσει να καταδικαστούν οι Φιλελεύθεροι σε συνολικό πρόστιμο 4,3 εκατομμυρίων ευρώ.Έχοντας εν μέρει εξοφλήσει το πρόστιμο, οι Φιλελεύθερι δεν αποδέχονταν να προχωρήσουν στην εξόφληση 3,4 εκατομμυρίων ευρώ σε εφαρμογή αυτής της απόφασης του προέδρου της Μπούντεσταγκ.

Για τον θάνατο του Μέλεμαν είχε ξεσπάσει δημόσιος διάλογος στη Γερμανία και το συμπέρασμα κατέληγε ότι μάλλον επρόκειτο για δυστύχημα, παρά για αυτοκτονία. Το διοικητικό δικαστήριο Λειψίας έδωσε σήμερα εντολή σε δικαστήριο στην περιφέρεια Βερολίνου-Βραδεμβούργου να αποφασίσει τι θα απογίνει σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο 1,4 εκατομμύριο του αρχικού προστίμου σε βάρος των κυβερνώντων Φιλελευθέρων.


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Σε όλη την Ευρώπη που σχεδόν εφαρμόζεται η πολιτική λιτότητας, πλήττει τα οικονομικά, τα κοινωνικά, τα αστικά και τα πολιτικά δικαιώματα των πολιτών, επισήμανε σήμερα εκφράζοντας την ανησυχία του γι’ αυτό ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς.«Τα μέτρα λιτότητας συνέβαλαν να πληγεί το σύνολο των κεκτημένων της μεταπολεμικής περιόδου από την άποψη των οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων», επισήμανε ο Λετονός επίτροπος, παρουσιάζοντας μια πρώτη ετήσια αναφορά στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο.

«Τα αστικά και τα πολιτικά δικαιώματα επίσης εθίγησαν, περιλαμβανομένης της πρόσβασης στην δικαιοσύνη, των συνθηκών κράτησης και των σχέσεων ανάμεσα στην αστυνομία και τους πολίτες» στα κράτη μέλη της ΕΕ, επισήμανε ο Μούιζνιεκς, ο οποίος εξελέγη Επίτροπος το 2012 με εξαετή θητεία.Ο ίδιος είπε ότι είναι ανήσυχος λόγω του ότι «σε πολυάριθμες χώρες, οι κύριοι θεσμοί προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (. . .) έχουν αποδυναμωθεί από τις υπερβολικές δημοσιονομικές περικοπές». «Επιπλέον, λαϊκιστικά κόμματα και εθνικιστικές κι εξτρεμιστικές οργανώσεις εκμεταλλεύονται την απόγνωση και τους φόβους του πληθυσμού για εκλογικούς σκοπούς», είπε.

Μετά τις επισκέψεις του σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και τις συναντήσεις του με τις αρχές και μη κυβερνητικές οργανώσεις ο Μούιζνιεκς χαρακτήρισε την κατάσταση «ιδιαίτερα ανησυχητική», ειδικά σε ό,τι αφορά «την επιμονή μορφών διακρίσεων, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, του τρόπου μεταχείρισης των μεταναστών, των περιορισμών της ελευθερίας της έκφρασης καθώς και της αναποτελεσματικότητας των δικαιικών εθνικών συστημάτων».

Σε ό,τι αφορά ιδιαιτέρως την ελευθερία της έκφρασης, ο Επίτροπος κατήγγειλε ότι σε «πολλά κράτη η δυσφήμιση παραμένει ποινικό αδίκημα ενώ κερδίζουν έδαφος οι απόπειρες άσκησης υπερβολικού ελέγχου (στην έκφραση πολιτών) στο Διαδίκτυο».


2ο "ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ" ΜΕΤΑ ΤΗΝ DΕUTSCHE BANK SOCIETE GENERALE: "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΣΤΙΣ 10.000 ΔΟΛ. ΑΝΑ ΟΥΓΓΙΑ"!

Σε μια εξαιρετικά απαισιόδοξη ανάλυση-πρόβλεψη όχι μόνο για την παγκόσμια οικονομία, αλλά και για την παγκόσμια ασφάλεια, προβαίνει σε απόρρητη έκθεσή του που ήρθε στην δημοσιότητα ο αναλυτής-guru της γαλλικής τράπεζας Societe Generale, Albert Edwards

Ο συγκεκριμένος είναι ο βασικός στρατηγικός της αναλυτής στην Wall Street και η έκθεσή του έρχεται σε συνέχεια των προβλέψεων της Deutsche Bank για κίνδυνο στην παγκόσμια ασφάλεια λόγω υπερβολών στην εκτύπωση του χρήματος, ειδικά από την πλευρά των ΗΠΑ.

Με μόνη διαφορά ότι ο Α.Εdwards προβλέπει αυτός ο κίνδυνος να εξελίσσεται σε "θερμή" κρίση με αποτέλεσμα ο χρυσός να ανεβαίνει - κρατηθείτε - στις 10.000 δολλάρια ανά ουγκιά, τιμή που δικαιολογείται μόνο μετά από πυρηνική καταστροαφή και διάλυση όλων των υφιστάμενων νομισμάτων.

Στην ανάλυσή του (θεωρείται από τους πλέον επιτυχημένους αναλυτές, να πούμε) θεωρεί ότι η Federal Reserve (η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ) τελικά "θα καταστρέψει τον κόσμο".

“Η εργασιακή μου εμπειρία κατά τα τελευταία 30 χρόνια με έχει πείσει ότι οι προσπάθειες των χαράσσοντων την πολιτική να διαχειριστούν τον οικονομικό κύκλο, στην πραγματικότητα εντείνουν τη μεταβλητότητα. Οι επανειλημμένες παρεμβάσεις τους, προς έκπληξή τους, γυρίζουν μπούμερανγκ μερικά χρόνια αργότερα”, εξηγεί ο αναλυτής.

Και προσθέτει: “Ο σημερινός γύρος τυπώματος χρήματος δεν θα είναι διαφορετικός. Έχουμε γράψει και στο παρελθόν, χρησιμοποιώντας μία φράση του (γνωστού μεγαλοεπενδυτή) Marc Faber, ότι 'η Fed θα καταστρέψει τον κόσμο, μέσω του τυπώματος χρήματος.

Σίγουρα θα έρθει ο υψηλός πληθωρισμός. Όμως, αυτό θα συμβεί αφότου πρώτα χαθεί η εμπιστοσύνη στους χαράσσοντες την πολιτική, όπως συνέβη στην Ιαπωνία, καθώς θα βυθιζόμαστε σε ύφεση και θα σημειώνονται κινήσεις αποδιάρθρωσης των αγορών”.

Και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Παγκόσμια ένοπλη σύγκρουση ή μεγάλες περιφερειακές συγκρούσεις με την εμπλοκή των ΗΠΑ, χρήση πυρηνικών όπλων, κατάρρευση των χρηματιστηρίων και το χρυσό να εκτινάσσεται στα 10.000 δολάρια ανά ουγκιά! Να πούμε ότι σήμερα ο χρυσός κυμαίνεται στα 1450 δολ. περίπου μετά από μία έντονη διόρθωση περίπου.

Και μάλιστα σημειώνει ότι "Ο χρυσός θα είναι το μοναδικό μέσο συναλλαγής στα χρόνια που έρχονται. Όλες οι άλλες αξίες θα καταρρεύσουν  μέσα σε αυτό που έρχεται για να τιμωρηθούν αυτοί πο τυπώνουν χαρτί απλά για να τυπώνουν"...

Να σημειώσουμε ότι εδώ και 1 χρόνο Κίνα, Γερμανία και Ρωσία προβαίνουν σε φερνήρεις αγορές χρυσού, ενώ η δεύτερη που όπως και η Ελλάδα διατηρούσε αποθέματα χρυσού στο εξωτερικό, τα επιστρεφει στα γερμανικά θησαυροφυλάκεια...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Γεγονότα

1821: Οι Έλληνες επαναστάτες καταλαμβάνουν την Αθήνα μετά από 366 χρόνια σκλαβιάς.

1937: Η γερμανική πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει και καταστρέφει την βασκική πόλη Guernica.

1986: Πυρηνική καταστροφή στο Chernobyl. Το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Γεννήσεις

1798: Ευγένιος Ντελακρουά, Γάλλος ρομαντικός ζωγράφος.

1889: Ludwig Wittgenstein, Αυστριακός φιλόσοφος.