16 Ιανουαρίου, 2013

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Στη ζωή και στο έργο του Αγίου Αντωνίου αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στην ομιλία του από τον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων όπου χοροστάτησε στον εσπερινό.Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό στις 18:30 συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελλο της Ι.Α.Α. Αρχιμ. Μάξιμο Παπαγιάννη και τον Διευθυντή του ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιμ. Χρυσόστομο Παπαθανασίου, ενώ τον υποδέχθηκε ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Ειρηναίος Καλογήρου, κληρικοί της Αρχιεπισκοπής και πιστοί της περιοχής.

Ο Μακαριώτατος μίλησε, επίσης, για την αξία και τη σημασία του μοναχισμού τονίζοντας πως σημασία έχει ο τρόπος που ζει ο καθένας είτε είναι μοναχός είτε ζει κοσμικά με την οικογένεια του. "Να αγαπάμε τους συνανθρώπους μας" τόνισε ο αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε "σήμερα που βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση, όλοι σαν μια οικογένεια, ενωμένοι θα ξεπεράσουμε την κρίση". Υπογράμμισε, άλλωστε, ο Αρχιεπίσκοπος πως είναι πολύ σημαντικό το έργο που επιτελείται στην Αρχιεπισκοπή με τα συσσίτια και καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σαν να είναι δικοί μας άνθρωποι, μέλη της οικογένειάς μας.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ειρηναίος Καλογήρου αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής και απευθυνόμενος στον Μακαριώτατο τόνισε "με τις ενέργειές σας ανοίξατε την αγκαλιά της Εκκλησίας και δώσατε το μήνυμα της αισιοδοξίας, ότι όσο δεν κλείνεται ο άνθρωπος στον εαυτόν του, αλλά βλέπει τι γίνεται γύρω του, ο δρόμος προς το αδιέξοδο μικραίνει".

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΑΡ

Με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. 

"Συζητήσαμε ζητήματα της Εκκλησίας με άμεση την αντανάκλαση στην κοινωνία" τόνισε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε "η συνεργασία μας αυτή θα συνεχιστεί προκειμένου να αντιμετωπίζονται προβλήματα και να προωθούνται λύσεις και αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό και την κοινωνία, η οποία βρίσκεται σε προτεραιότητα στις σκέψεις και στις επιλογές της Εκκλησίας". 

"Η συζήτησή μας ήταν ουσιαστική", επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος και σημείωσε "η Ελλάδα έχει ανάγκη από συνεργασία σε όλους τους φορείς. Είναι απαραίτητη, άλλωστε, για να αντιμετωπίζουμε οποιοδήποτε θέμα με φρόνηση και σύνεση, πάντα με στόχο το καλό του λαού μας".

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν χθες το πρωί ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν σχετικής απόφασης της Ιεράς Συνόδου και η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη Υπουργός Τουρισμού.

Τον Μητροπολίτη Δωδώνης συνόδευσαν στο Υπουργείο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου, ο κ. Γεώργιος Κούρτης, αντιπρ. της Επιτροπής προσκυνηματικών περιηγήσεων, οι κ. Θεόδωρος Γεωργάκης και Βασίλειος Τζέρπος, μέλη της επιτροπής και ο κ. Χρήστος Πετρέας, ειδικός συνεργάτης του Συνοδικού Γραφείου, ενώ στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο γεν. γραμμ. του Υπουργείου κ. Αναστάσιος Λιάσκος.

"Στόχος μας είναι να αναπτυχθεί ο τουρισμός, για να δουλέψουν περισσότεροι άνθρωποι και να ανακουφιστούν λίγο από τα οικονομικά προβλήματα" τόνισε ο Μητροπολίτης Δωδώνης και συμπλήρωσε "Το σύμφωνο αυτό επιβεβαιώνει τη διάθεση Εκκλησίας και Πολιτείας να συνεργαστούν σε ένα ευαίσθητο τομέα, όπως είναι ο τουριστικός. Παρατηρείται, ότι ενώ ο κοσμικός τουρισμός έχει μία κάμψη, ο θρησκευτικός μεγαλώνει" και συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος "η Εκκλησία της Ελλάδος μου έχει εμπιστευθεί να είμαι πρόεδρος στο Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και αποβλέπει να ενισχύσει την προσπάθεια της Κυβέρνησης να αυξήσουμε την προσέλευση τουριστών, δεδομένου ότι αυτό θα λύσει κάποια προβλήματα. 

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Δωδώνης έκανε λόγο για καλή συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, με αποτέλεσμα να υπερβαίνεται κάθε δυσκολία."Ο Προσκυνηματικός και γενικότερα ο Θρησκευτικός τουρισμός είναι η πιο σημαντική και πιο δυναμική μορφή ειδικού τουρισμού" ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη, ενώ πρόσθεσε "μας ενδιαφέρει να δώσουμε βαρύτητα γιατί ξέρουμε ότι μπορούμε να επεκτείνουμε τις τουριστικές περιόδους, αλλά και να δώσουμε θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια. 

Αξίζει να σημειωθεί" επισήμανε η Υπουργός "ότι ενδιαφέρον για το θρησκευτικό τουρισμό στην Ελλάδα δεν έχουν δείξει μόνο οι ομόθρησκοι, αλλά και άνθρωποι από άλλες θρησκείες και δόγματα".

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΟΥ ΚΕΛΙΟΥ ΤΟΥ

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος ως γνωστόν, απώλεσε τον θρόνο του με τις γνωστές διαδικασίες και με ανάμιξη των μυστικών υπηρεσιών! Από τότε βρίσκεται φυλακισμένος 7 χρόνια τώρα - στο διαμέρισμά του στο Πατριαρχείο! Η μόνη " έξοδος" του έγκλειστου Πατριάρχη από αυτή τη φυλακή, είναι οι επισκέψεις που του κάνουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, όχι μέσα στο κελί του αλλά στο.. παράθυρο της φυλακής του!

Από μία τέτοια επίσκεψη προέκυψε το βιντεάκι αυτό, που ανέβηκε στο
YouTube ..

Κάτω από το βίντεο γράφονται στα Ρωσικά τα εξής:

"Συνέντευξη - Οκτώβριος 2012- από τον Ρώσο Δημοσιογράφο Alexey
Dobichi.

Ακολουθεί μία ταινία με τίτλο: " Με σιωπή προδίδεται ο Θεός".

 Και το βίντεο περί τον Πατριάρχη Ειρηναίο ενσωματώνεται".

Οι λεζάντες που δείχνει κατά την παρουσίαση γράφουν:

(Για τον Πατριάρχη Ειρηναίο)

"Ο μοναδικός Ορθόδοξος Πατριάρχης που είναι αντι οικουμενιστής και βρίσκεται για 7 χρόνια φυλακή στο δικό του κελί που είναι κλεισμένο απ' έξω".

"Είναι στην φυλακή 7 χρόνια. Την πόρτα (εξωτερική) κλειδώνουν και ο
Πατριάρχης δεν έχει τα κλειδιά".

(Για τον Θεόφιλο)

"Αυτός που αντικατέστησε από τον Θρόνο τον δάσκαλό του, ο Επίσκοπος "Πατριάρχης" Θεόφιλος".

"Ο συνωμότης Θεόφιλος, είναι στον Πατριαρχικό Θρόνο ενώ ο νόμιμος Πατριάρχης Ειρηναίος κλειδωμένος πίσω από την πόρτα".

Ο διάλογος μεταξύ Πατριάρχη Ειρηναίου, Δημοσιογράφου και π. Ρωμανού (άραβας ιερέας του Πατρ. Ιεροσολύμων):

-Δημοσιογράφος "Δόξα τω Θεώ που επικοινωνούμε μαζί Σας έστω και με αυτό τον τρόπο για να μάθουμε τί συμβαίνει γιατί στην Ρωσία δεν καταλαβαίνουμε τί ακριβώς έγινε".

-Πατριάρχης (εξηγεί τί έγινε στο Πατριαρχείο) "Πότέ δεν έγινε στην ιστορία αυτό που έγινε στο Πατριαρχείο. Σπιούνοι δημιούργησαν αυτή την κατάσταση πού ήθελαν να καταστρέψουν την Εκκλησία και έκαναν αυτό που έκαναν εδώ.

Ο κανόνας και ο νόμος είναι για να γίνουν εκλογές Πατριάρχου είτε η χηρεία του θρόνου είτε η παραίτηση του Πατριάρχη. Δόξα τω Θεώ, δεν έγινε ούτε το ένα ούτε το άλλο, και ζωντανός είμαι και δεν παραιτήθηκα, ούτε έφυγα.

Όλα, όσα έγιναν εδώ, είναι παράνομα και αντικανονικά. Δεν αφήνουν να με επισκέπτονται διότι γνωρίζουν ότι θα τύχω της συμπάθειας των ανθρώπων, οι οποίοι θα μάθουν την αλήθεια και έτσι θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Γι αυτό δεν αφήνουν".

-Δημοσιογράφος "Κι εγώ προσωπικά το είδα αυτό, ότι είναι αδύνατον να
σας επισκεφθεί κανείς. Ακόμα και τα παράθυρα παρακολουθούν".

-π. Ρωμανός "Φοβούνται, λένε ότι δεν υπάρχει ο Πατριάρχης Ειρηναίος, ότι
πέθανε".

-Πατριάρχης "Δεν έκανα κάτι μεμπτό για να γίνουν όλα έτσι. Όλα, όπως
είναι γύρω, αυτοί που τα έκαναν είναι μία μαφία".

Σημείωση: Μόνο ό,τι έχουμε στα εισαγωγικά, είναι από τα κείμενα και τα
λόγια τους.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου μίλησε σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Κάθε Μέρα Νέα Μέρα», του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας 89,5 FM και στους δημοσιογράφους Κατερίνα Χουζούρη και Κώστα Παππά, για το σύστημα αξιολόγησης της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση.

«Αξιολόγηση», είπε ο κ. Υφυπουργός, «με τη σύγχρονη μορφή της λέξης, δεν υπήρξε τα τελευταία χρόνια. Η αξιολόγηση έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια. Είναι μία διαδικασία σε όλες τις περιοχές της δημόσιας διοίκησης, που είναι αναγκαία και υπό αυτήν την έννοια κρίνεται περισσότερο αναγκαία στα σχολεία, διότι εδώ έχουμε να κάνουμε με τη μαθησιακή διαδικασία, τη μετάδοση γνώσης στα παιδιά, επομένως όσο περισσότερο διασφαλίζεται η ποιότητα αυτής της γνώσης αλλά και των εργαλείων των μέσων της γνώσης και των υποδομών και των διαδικασιών στο εκπαιδευτικό σύστημα, τόσο αυτό είναι επ’ ωφελεία του μαθητή και του εκπαιδευτικού.

Η αξιολόγηση είναι αξιολόγηση δομών και διαδικασιών του εκπαιδευτικού συστήματος αλλά και του εκπαιδευτικού έργου. Το εκπαιδευτικό έργο έχει να κάνει με τον εκπαιδευτικό. Δεν περιορίζεται ή δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν μόνον η ποιότητα της παροχής γνώσης από τον εκπαιδευτικό αλλά και σε ποιες συνθήκες, σε ποιο περιβάλλον παρέχει τη συγκεκριμένη γνώση. Θεωρώ ότι είναι ένα τρίπτυχο, από τη μία πλευρά οι δομές του εκπαιδευτικού συστήματος, οι διαδικασίες και τα μέσα τα οποία δίνονται για να επιτευχθούν οι στόχοι του εκπαιδευτικού έργου και το ίδιο το εκπαιδευτικό έργο δηλαδή ο εκπαιδευτικός μέσα στο σχολείο».

Ο Υφυπουργός Παιδείας, σε άλλη ερώτηση, έκανε λόγο για διαφανείς διαδικασίες στο ζήτημα της αξιολόγησης, καθώς και για την ανάγκη αποδραματοποίησης της διαδικασίας, επισημαίνοντας ότι: «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ξαναδούμε σ’ ένα ασφαλές και ποιοτικό εκπαιδευτικό περιβάλλον, την παρέμβαση και τη δουλειά του εκπαιδευτικού. Θα δοθεί σε διαβούλευση, αφού συζητηθεί και με τα κόμματα ένα σχέδιο προεδρικού διατάγματος που θα προσδιορίζει ποιοι θα είναι οι φορείς που αναλάβουν την αξιολόγηση.

Το πρώτιστο είναι να διασφαλιστούν οι διαδικασίες με διαφάνεια, ώστε ο κάθε εκπαιδευτικός να γνωρίζει ποιοι είναι οι φορείς, η διαδικασία και ποιες εγγυήσεις έχει, έτσι ώστε να αποφεύγονται καταστρατηγήσεις αλλά και αυθαιρεσίες από τους φορείς που θα αναλάβουν την αξιολόγηση. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να αποδραματοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία, αν η αξιολόγηση είναι τιμωρητική ή όχι. Σαφώς και δεν είναι. Αυτό που θέλουμε να εμπεδώσουμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς είναι ότι η αξιολόγηση, ως μία διαδικασία κανονικότητας από δω και πέρα, θα πρέπει να είναι ένα συστατικό στοιχείο της εκπαίδευσης».

Ο κ. Παπαθεοδώρου διευκρίνισε, ακόμα, ότι «θα ελέγχονται και οι φορείς που θα διενεργούν την αξιολόγηση και θα υπάρχουν όλες οι εγγυήσεις που θα δίνουν τη δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο, αν θεωρεί ότι αδικήθηκε, να επαναξιολογείται ή να προσπαθεί να βρει το δίκιο του μέσα από συγκεκριμένες και διαφανείς διαδικασίες» και υπεραμύνθηκε της άποψης ότι «η αξιολόγηση είναι η διαδικασία που θα μας οδηγήσει στην επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης». «Άλλωστε» όπως είπε, «η αξιολόγηση είναι κοινός τόπος για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες».

Καταλήγοντας ο κ. Υφυπουργός, είπε ότι «οι προθέσεις του υπουργείου είναι προθέσεις διαλόγου και ο στόχος είναι να μπολιαστεί η εκπαιδευτική διαδικασία, γιατί η κοινότητα το έχει ήδη ενστερνιστεί, με νέα εργαλεία, μεθόδους και τη διάθεση να αξιοποιηθούν οι στόχοι και να μπορούν να αναπροσαρμόζονται. Η αξιολόγηση έτσι δεν είναι απλώς αναγκαία. Είναι μια φυσική διαδικασία».