02 Ιανουαρίου, 2013

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟ 2013

Του Σεβ. Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε Σεραφείμ Κυκκώτη για το Amen.gr.

Ενώνουμε όλοι μας τις προσευχές μας μαζί με τους Ορθόδοξους Προκαθήμενους των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών με την ανατολή του νέου έτους να επικρατήσει στο κόσμο η ειρήνη του σύμπαντος κόσμου, να τερματισθεί ο εμφύλιος πόλεμος στην Συρία κι όπου,

Για να διαβάσετε όλο το κείμενο πατήστε εδώ

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΡΩΣΙΩΝ Κ.κ. ΚΥΡΙΛΛΟΣ

Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος αναμένεται να επισκεφτεί την Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2013, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής Εκκλησίας, σχεδιάζει να βρεθεί στο Άγιο Όρος, πιθανότατα τον Ιούνιο. Η επίσκεψη του επικεφαλής της Εκκλησίας της Ρωσίας στην Ελλάδα, θα αποτελεί ουσιαστικά ανταπόδοση της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει στη Μόσχα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερώνυμος, και θα περιλαμβάνει προσκύνημα στο Άγιο Όρος.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΛΑΟ! (VIDEO)

Στο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί καθημερινά η Εκκλησία με τα συσσίτια, αναφέρθηκε με ρεπορτάζ το τηλεοπτικό κανάλι "MEGA ". Συγκλονιστικές μαρτυρίες από ιερείς ακούγονται, ενώ οι ίδιοι γίνονται και μάγειρες για να εξυπηρετήσουν τους νηστικούς συμπολίτες μας και να τους προσφέρουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό! 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΜΠΑΓΙΣ. «ΕΑΝ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ»!


Σε πρωτοφανείς δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης Εγκεμέν Μπαγίς, απειλώντας Κύπρο αλλά και Ευρώπη, εάν τολμήσουν να δοκιμάσουν την ισχύ του τουρκικού Στρατού. Σύμφωνα με το newsit Κύπρου ο  Μπαγις, δεν δίστασε να απειλήσει ανοικτά τον και τον πρεσβευτή της Κύπρου ενώπιων της Ιρλανδικής Βουλής.

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, επικεφαλής των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, είπε ότι κανείς «δεν πρέπει να προκαλεί τις στρατιωτικές δυνατότητες της Τουρκίας απομακρύνοντας την από την ΕΕ» και ότι «αν προκληθεί η στρατιωτική δύναμη της Τουρκίας, θα μετανιώσει και η Κύπρος και η Ευρώπη».

Αναφερόμενος στο κυπριακό ,συνέχισε από εκεί που δεν σταμάτησε ποτέ, κάνοντας λόγο για οποιαδήποτε λύση επιτευχθεί , η οποία όμως, να στηρίζεται σε "πολιτική ισότητα" ενώ, συμπλήρωσε, ότι το Κυπριακό δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προσθέτοντας, ότι η επίλυσή του, δεν αποτέλεσε εμπόδιο για την ένταξη της Κύπρου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

Στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οδηγούνται στις 11 το πρωί της Τετάρτης οι 27 από τους συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή στο μεγάλο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε πριν από λίγες ημέρες από τις αστυνομικές αρχές. Ανάμεσα σ' αυτούς είναι οι τρεις αστυνομικοί, ένας αξιωματικός και δύο αρχιφύλακες, καθώς και οι δύο Αλβανοί υπήκοοι που φέρονται ως εγκέφαλοι του κυκλώματος.
   
Ανατροπές για πάνω από 100.000 υποψηφίους που θα συµµετάσχουν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις φέρνει το υπουργείο Παιδείας. Οι επικείµενες συγχωνεύσεις σε δεκάδες τµήµατα, αλλά και η επαναφορά της βάσης του δέκα, ως προαπαιτούµενου για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση, αλλάζουν τον «χάρτη» σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.
  
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Τετάρτη, τα εμπορικά καταστήματα, λόγω της λειτουργίας τους την τελευταία Κυριακή του χρόνου. Το ωράριο των καταστημάτων θα επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς αύριο, Πέμπτη.
  
Με πρόγραμμα Σαββάτου θα εκτελούνται σήμερα, Τετάρτη, τα δρομολόγια σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Για τα μέσα σταθερής τροχιά, η μέση συχνότητα δρομολογίων για τον ΗΣΑΠ θα είναι ανά 6 λεπτά, για τις γραμμές 2 και 3 του Μετρό ανά 5 λεπτά και για τις γραμμές του Τραμ ανά 20 λεπτά.
   
Με διαδικασίες-εξπρές αναμένεται να κινηθεί η διαδικασία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει ενεχόμενες ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη διαγραφή από τη λίστα Λαγκάρντ ονομάτων τριών συγγενικών του προσώπων. Πάντως, η πρόταση παραπομπής είναι διατυπωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε δείχνει στον πρώην υπουργό το δρόμο προς το εδώλιο είτε του ειδικού είτε του τακτικού δικαστηρίου. Σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να αποσαφηνίσει τη στάση του ο ΣΥΡΙΖΑ που εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο κατάθεσης δικής του πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Κόσμος

Τέσσερις ενήλικες και ένα παιδί έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε εξαώροφη πολυκατοικία στην Ζενεβιλιέ, προάστιο βόρεια του Παρισιού, σύμφωνα με την γαλλική Πυροσβεστική. Εξαιτίας της πυρκαγιάς τραυαματίστηκαν 13 άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο πυροσβεστών.
   
Ο Ούγκο Τσάβες, που εγχειρίστηκε για τέταρτη φορά για αφαίρεση όγκου, «έχει επίγνωση» της σοβαρότητας της κατάστασής του, όπως ανέφερε οι αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας. Εν μέσω φημών για την υγεία του προέδρου και τις επιπλοκές που έχει παρουσιάσει από την εγχείριση, ο αντιπρόεδρος της χώρας τόνισε ότι έχει συναντήσει δύο φορές τον Τσάβες το τελευταίο διήμερο.
   
Στα 86 του χρόνια ντύθηκε γαμπρός για τρίτη φορά ο ιδρυτής του Playboy, Χιου Χέφνερ. Νύφη η κατά 60 χρόνια μικρότερή του playmate Κρίσταλ Χάρις. Ο γάμος τους έγινε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. «Ευτυχισμένο το νέο έτος από τον κύριο και την κυρία Χιου Χέφνερ» έγραψε στο Twitter του την Τρίτη. Η 26χρονη νύφη το είχε σκάσει από την αγκαλιά του πολυεκατομμυριούχου την παραμονή του γάμου τους το 2011, αλλά επέστρεψε και πάλι.
   
Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 120 τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα της Ανγκόλα, Λουάντα, στην προσπάθειά τους να μπουν σε γεμάτο από κόσμο γήπεδο για ολονυκτία που είχε διοργανώσει η Πεντηκοστιανή Εκκλησία.
   
Το Κογκρέσο έβαλε τη σφραγίδα του στη συμβιβαστική συμφωνία για την υπέρβαση του δημοσιονομικού γκρεμού με την έγκρισή της και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων τα ξημερώματα της Τετάρτης, μετά τις εντατικές διαβουλεύσεις και τις απειλές για μπλόκο έως την τελευταία στιγμή. Το μείγμα μέτρων που ψηφίστηκαν γλιτώνει την αμερικανική οικονομία από το ξαφνικό «σοκ» φορολογικών αυξήσεων και περικοπών δαπανών 600 δισ. ευρώ, και τώρα η Βουλή και η Γερουσία θα πάρουν μία μικρή ανάσα πριν ξεκινήσει η μάχη για το όριο δανεισμού.

Οικονομία

Σε τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια δουλειάς υποχρεώνεται η πλειονότητα των ασφαλισμένων, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2013 θα ισχύσουν οι αλλαγές του μνημονίου ΙΙΙ στο ασφαλιστικό σύστημα, οι οποίες επιφέρουν αύξηση στο γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων.
   
Αλλαγές θα υπάρξουν από το νέο έτος στο ύψος των εφάπαξ, τα οποία περικόπτονται έως 83%, σε 20 Τομείς Πρόνοιας που παρουσίασαν ελλείμματα. Το μέτρο αφορά, όσους υπέβαλλαν αίτηση χορήγησης εφάπαξ, από την 1η Αυγούστου 2010 και μετά.
   
Στα 112,11 δολάρια το βαρέλι διαπραγματεύεται η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ σήμερα Τετάρτη με τη συμφωνία για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού» στις ΗΠΑ να ωθεί το πετρέλαιο στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Δεκεμβρίου. Η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού ενισχύεται ατά 95 σεντς στα 92,59 δολάρια το βαρέλι.

Αθλητισμός

 Μία δυσάρεστη και μία ευχάριστη είδηση περιελάμβανε η πρώτη προπόνηση της ΑΕΚ για το 2013. Το άσχημο για την Ένωση ήταν ότι ο Γιώργος Κατίδης δεν κατέστη δυνατό να προπονηθεί ούτε σήμερα, καθώς δεν έχει ξεπεράσει ακόμη την ίωση που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες ημέρες.
   
Το πρώτο μήνυμα του 2013 από τον Γιάννη Αλαφούζο έγινε και πάλι μέσω twitter, κάνοντας λόγο για έναν νέο τιμωρό Παναθηναϊκό που θα κυριαρχήσει.
   
Νικηφόρα μπήκαν στη νέα χρονιά οι πρωτοπόροι της premier league. Για την 21η αγωνιστική, η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ πέρασε με τρόπο εντυπωσιακό (4-0) από την έδρα της Γουίγκαν, ενώ η Μάντσετερ Σίτι «φιλοδώρησε» με τρία τέρματα (3-0) τη Στόουκ Σίτι. H Φούλαμ με τον Καραγκούνη βασικό πήρε σπουδαίο εκτός έδρας 2-1 από τη Γουέστ Μπρομ. Διακόπηκε το νικηφόρο σερί της Αρσεναλ...