10 Ιανουαρίου, 2013

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ


Στον ισόγειο χώρο του Συνοδικού Μεγάρου ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα οι εργασίες για την διαμόρφωση του Συνοδικού Πολιτιστικού Κέντρου. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος υποδέχθηκε το πρωί τον περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρό στο Συνοδικό Μέγαρο.

Στην αίθουσα των συνεδριάσεων της Ιεραρχίας της Ελλάδος παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και των Συνοδικών Αρχιερέων ο κ. Σγουρός ενημέρωσε τη Σύνοδο ότι οι εργασίες της στατικής ενίσχυσης και διαμόρφωσης θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, ενώ επισήμανε χαρακτηριστικά πως θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της Εκκλησίας.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την άμεση ανταπόκριση να εγκριθούν τα σχέδια του Συνοδικού Πνευματικού Κέντρου και ο προϋπολογισμός για την αποπεράτωσή του καθώς επίσης της στατικής ενίσχυσης του κτηρίου και της τροποποίησης του εσωτερικού χώρου, ώστε να διαμορφωθούν χώροι βιβλιοθήκης, ιστορικού αρχείου, Τύπου και δικαστηρίου.

Ο Μακαριώτατος είπε χαρακτηριστικά: "Αποδεικνύουμε με αυτόν τον τρόπο ότι συνεργαζόμενοι κάνουμε ένα καλό έργο που δεν εξυπηρετεί προσωπικό συμφέρον, αλλά τις ανάγκες του λαού".

Δεν υπάρχουν σχόλια: