22 Δεκεμβρίου, 2012

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΠΙΔΑ

Το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη - Ελπίδα επισκέφθηκε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ι.Α.Α. ΑΠΟΣΤΟΛΗ κ. Κων/νο Δήμτσα. Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκε η πρ. του συλλόγου Ελπίδα κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μανόλης Παπασάββας, μέλη του διοικητικού συμβουλίου, μέλη του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά και παιδιά που νοσηλέυονται. Η κ. Βαρδινογιάννη ζήτησε από τον Μακαριώτατο να γράψει τη δική του ευχή, για να την κρεμάσουν στο "Δέντρο των Ευχών" που βρίσκεται στην είσοδο του νοσοκομείου. Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε υγεία και χρόνια πολλά στα παιδιά που νοσηλεύονται. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο αμφιθέατρο, όπου η κ. Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη στήριξή του και αναφέρθηκε στο σημαντικό φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής.Ο Μακαριώτατος συνεχάρη την πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου "Ελπίδα" και τόνισε "Τα Χριστούγεννα είναι κυρίως γιορτή της αγάπης. 

Ο Θεός γίνεται άνθρωπος, για να μπορέσει ο άνθρωπος να ανέβει προς τον ουρανό και η κορυφή αυτής της προσφοράς είναι η αγάπη προς τα παιδιά μας" και συμπλήρωσε πως "τα παιδιά μας, ιδιαίτερα αυτά που περνούν μερικές δυσκολίες έχουν ανάγκη αυτήν την αγάπη περισσότερο από τους άλλους ανθρώπους". Αναφέρθηκε στη συνέχεια ο Μακαριώτατος στο σημαντικό έργο του συλλόγου Ελπίδα τονίζοντας ότι "χάρη στη δική σας φροντίδα, αυτά τα παιδιά έχουν ελπίδα και είναι ελπίδα για την πατρίδα μας". Μιλώντας για την κρίση που περνά ο τόπος μας ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε πως "για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες χρειάζεται πνευματική ανάταση και ανάσταση", ενώ ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα και γρήγορα τα παιδιά να γίνουν καλά και να επιστρέψουν σπίτι τους.Αμέσως μετά τα μέλη του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης με επικεφαλής τον πρόεδρό τους κ. Στέλιο Καγιαδάκη, ευχήθηκαν χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα, είπαν τα κάλαντα και χόρεψαν παραδοσιακούς κρητικούς χορούς, ενώ στη συνέχεια μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά από την Αποστολή.



O ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τις πολύτεκνες οικογένειες πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων από το φιλανθρωπικό οργανισμό της Ι.Α.Α. ΑΠΟΣΤΟΛΗ και το Υπ. Εθνικής Άμυνας παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. "Σήμερα έχουμε μια γιορτή μέσα στην καρδιά μας. Είναι μια απλή γιορτή και αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας Εκκλησίας και Στρατού" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε πως τα παιδιά περιμένουν αυτές τις γιορτινές μέρες με χαρά, γι' αυτό και πήραν την απόφαση να διοργανώσουν αυτήν την εκδήλωση.

"Η κρίση έχει χτυπήσει την ελληνική οικογένεια" πρόσθεσε ο Μακαριώτατος και επισήμανε "αυτή η εορτή έχει έναν συμβολισμό συμπαράστασης στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών", ενώ ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή της "Αποστολής" για το έργο που επιτελεί, αλλά και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τη συνεργασία αυτή. Ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας "τα παιδιά είναι ευλογία και χαρά, είναι η ελπίδα και το μέλλον της Ελλάδος. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ συγχαίρω τις οικογένειες για τον αγώνα στην καθημερινή σκληρή πραγματικότητα της ζωής. Δεν είστε μόνοι, οι οικογένειες σας μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο είμαστε κοντά σας. Άλλωστε η οικογένεια της Εκκλησίας είναι μια πολύτεκνη οικογένεια.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε "με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου οργανώσαμε εδώ στη Στρατιωτική Λέσχη μια λιτή εκδήλωση αγάπης και τιμής για δεκάδες πολύτεκνες οικογένειες, για να στείλουμε ένα μήνυμα στήριξης της ελληνικής οικογένειας που δοκιμάζεται αυτή την περίοδο και ιδιαίτερα της ελληνικής οικογένειας που έχει πολλά παιδιά, τους αυριανούς φαντάρους του Στρατού μας". Ευχαρίστησε στη συνέχεια τον Αρχιεπίσκοπο και τον κ. Δήμτσα για την συνεργασία "η οποία", όπως τόνισε "αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, που είναι εκλεκτό κομμάτι του Ελληνικού λαού, αφουγκράζονται τους καημούς του και τις ανάγκες του και προσπαθούν να ανταποκριθούν".

Ο κ. Δήμτσας, αναφέρθηκε στην συνεργασία με τον Στρατό και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ τόνισε "σήμερα βρισκόμαστε εδώ για τα παιδιά μας. Αποστολή μας η χαρά τους και σκοπός μας η κάλυψη των αναγκών των πολυτέκνων οικογενειών. Διοργανώσαμε μια εκδήλωση για να δώσουμε ένα μήνυμα στήριξης στις οικογένειες των πολυτέκνων, για να δώσουμε χαρά σε ότι σημαντικότερο υπάρχει που δίνει ελπίδα και ζωή, τα παιδιά μας, η συνέχεια της ζωής, η ψυχή της δική μας αποστολής".

Μετά το δείπνο, ο Αρχιεπίσκοπος με τον Γενικό Διευθυντή της Αποστολής και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συζήτησαν με τους πολύτεκνους και μοίρασαν δώρα στα παιδιά.