16 Δεκεμβρίου, 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ Η ΜΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ Η ΜΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Την Συνέντευξη του π. Γεωργίου Μεταλληνού
προς τον κ. Άγγελο Π. Σακκέτο για την ελληνικότητα
ή μη του Ιησού Χριστού, θα την παρουσιάσουμε
σε 5 μέρη από σήμερα μέχρι και τις 20 του μηνός.

Α.Σ. Πατέρα Γεώργιε, αν και ονομάζομαι «Άγγελος» ας μου επιτραπεί να κάνω «τον συνήγορο του διαβόλου» και να σας κάνω μια ερωτησούλα: Γιατί πιστεύετε ότι ο άνθρωπος Ιησούς γεννήθηκε στην Εγγύς Ανατολή με λίγα λόγια εκεί που βρίσκονται σήμερα οι Ιουδαίοι; Πως το σχολιάζετε αυτό;

π.Γ.Μ.Δεν είμαι ειδικός παλαιοδιαθηκολόγος ούτε ειδικός καινοδιαθηκολόγος, αλλά επειδή ασχολούμεθα, θέλοντας και μη, με το έργο της Απολογητικής, με την έννοια όχι ενός ξηρού απολογητισμού, αλλά στην προσπάθεια «δούναι λόγον παντί τω αιτούντι», μελετώ και εγώ συχνά – πυκνά τα θέματα αυτά και θα ήθελα ευθύς εξ’ αρχής να παραπέμψω σε ένα καταπληκτικό βιβλίο, το οποίο μελετά με πολλή επιστημοσύνη τα προβλήματα. Αυτό, γιατί είπατε ότι «δεν λαμβάνουμε εμείς οι θεολόγοι υπόψη» αφού υπάρχουν και θεολόγοι, οι οποίοι λαμβάνουν υπόψη, τα δεδομένα των άλλων επιστημών.

Α.Σ. – Υπάρχουν, βέβαια, εξαιρέσεις στον κανόνα.

π. Γ. Μ. – Αναφέρομαι επ’ αυτού στο βιβλίο του Νικολάου Βαμβακίδη για την Αρχαιολογία της Παλαιάς Διαθήκης, ένα ογκώδες βιβλίο με σαφείς απαντήσεις τεκμηριωμένες επιστημονικά. Από ότι ξέρω, αν και ένας παλαιοδιαθηκολόγος θα χειριζόταν καλύτερα το θέμα, όταν λέμε ότι η ζωή ενεφανίσθη και, οι πρώτες ανθρώπινες κοινωνίες αναπτύχθηκαν στη Μέση Ανατολή, δεν εννοούμε συγκεκριμένα τον χώρο του Ισραήλ ή τον χώρο των Εβραίων. Οι Εβραίοι έχουν και αυτοί την ιστορία τους. Ξεκινούν κάποια στιγμή από την πόλη Ουρ της Μεσοποταμίας, αλλά δεν είναι ο μοναδικός λαός που μπορεί να διεκδικήσει τα δεδομένα αυτά.

Α.Σ. – Εδώ μας λένε ότι ο κόσμος έχει ζωή 5.759 ετών, κάποιοι σε περιοδικά τους, που γνωρίζετε πατέρα Γεώργιε, και δεν ξέρω αν συμφωνείτε μαζί τους όταν λέγουν ο κόσμος έχει ζωή 5.759 ετών.

π.Γ.Μ. – Κοιτάξτε στην αρχαία πατερική γραμματεία οι υπολογισμοί που γίνονται βάσει του κειμένου της Μεταφράσεως των εβδομήκοντα, του ελληνικού, δηλαδή, κειμένου της Παλαιάς Διαθήκης, για την γέννηση του Χριστού μας δίνουν το έτος 5508 από κτίσεως κόσμου. Αυτά όμως όλα είναι συμβατικά και όχι αυστηρά επιστημονικά.

Α.Σ. – Μάλιστα, συμβατικά.

π. Γ.Μ. – Οι Εβραίοι στο εβραϊκό κείμενο δέχονται 4.000 τόσα χρόνια, αλλά εγώ απλώς επαναλαμβάνω: Αυτό έχει συμβατικό μόνο χαρακτήρα.

Α.Σ – Αυτά όλα γιατί ξέρουμε ότι ο Αδάμ έζησε 930 χρόνια και στην αρχή της Βίβλου, στην Γένεση, βλέπουμε ότι ο Θεός κάνει πρώτα δύο ανθρώπους, τον Αδάμ και την Εύα και μετά τους τοποθετεί στον Παράδεισο. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αυτά τα 930 χρόνια είναι μια χιλιετία, πατέρα Γεώργιε, πάντοτε με βάση την Βίβλο, δεν ξέρουμε από πού έφυγε τελικά ο Αδάμ και αν πήγε στον Παράδεισο αυτόν που εννοούν οι Εβραίοι ή αυτά που εννοούν οι θεολόγοι μέσα στα βιβλικά κείμενα.

π. Γ. Μ.- Την ημέρα της Τυρινής, έχουμε την μνήμη της εξώσεως από τον Παράδεισο και αυτό που παρουσιάζουμε είναι: Το ζεύγος των Πρωτοπλάστων να θρηνεί έξω από του Παραδείσου. Πάντως δεν είναι της παρούσης στιγμής να εξετάσουμε τι είναι παράδεισος, δηλαδή κάποιος τόπος. Είναι τρόπος ζωής.

Α.Σ. – Δεν ξέρουμε όμως από πού έφυγε ο πρώτος άνθρωπος και αν πήγε σ’ αυτόν τον Παράδεισο ή τουλάχιστον αν γεννήθηκε μέσα στη γη του Ισραήλ. Γιατί το λέγω αυτό; Υπάρχουν ανθρωπολόγοι, υπάρχουν παλαιοντολόγοι, υπάρχουν αρχαιολόγοι, με λίγα λόγια υπάρχει η αρχαιολογική σκαπάνη και ας αναφερθούμε μόνον στον Άρη Πουλιανό που μας έχει μιλήσει για τον άνθρωπο της Τρίγλιας Χαλκιδικής ηλικίας 750.000 χρόνων ή 250.000 κατ’ άλλους επιστήμονες, όχι όμως και 5.000 χρόνων, που μας λένε οι Εβραίοι.

π.Γ.Μ. – Μα σας είπα για τα επιστημονικά θέματα είναι συμβατικό βιβλίο η Αγία Γραφή.

Α.Σ. – Αλλού θέλω να καταλήξω, πατέρα Γεώργιε… σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κάποιοι λέγουν, ότι κάπου αλλού γεννήθηκε ο πρώτος άνθρωπος, σας παραθέτω ένα έντυπο που μόλις προχθές έλαβα από την κοινότητα Κάψια, κοντά στην Τρίπολη, όπου βρέθηκε και σπήλαιο με δείγματα ανθρώπινης παρουσίας και το Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοίνωσε ότι θα μελετηθεί, θα ερευνηθεί, για να δούμε τι συμβαίνει εκεί συγκεκριμένα…

π. Γ. Μ. – Ευλογία Θεού!

ΤΕΛΟΣ Α’ ΜΕΡΟΥΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

Στους 20 ανέρχονται οι μετανάστες που εντοπίστηκαν νεκροί ανοιχτά της Θερμής, στη Λέσβο, έπειτα από τη βύθιση - όπως προκύπτει από τα στοιχεία- της λέμβου στην οποία επέβαιναν. Οι έρευνες του Λιμενικού, σε συνεργασία με δυνάμεις της FRONTEX, για την ανεύρεση επιζώντων συνεχίζονται. Σύμφωνα με μαρτυρία διασωθέντα, σκάφος με 28 συνολικά μετανάστες ξεκίνησε την Παρασκευή από την Τουρκία με στόχο να προσεγγίσει τις ελληνικές ακτές, αλλά λόγω υπερφόρτωσης ανατράπηκε
   
Ημερίδα για την «Αγροτική και Περιφερειακή Πολιτικής της ΕΕ-Εναλλακτικός Τουρισμός-Προοπτικές Ανάπτυξης της Κοιλάδας του Αχελώου» θα πραγματοποιήσει την Κυριακή (13:00-15:00) η ομάδα των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
   
Στον Ευαγγελισμό επέστρεψε το μεσημέρι του Σαββάτου ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης καθώς επικαλέστηκε καρδιολογικά προβλήματα. Ο επιχειρηματίας απολογήθηκε στην ανακρίτρια και κρίθηκε προφυλακιστέος αργά το βράδυ της Παρασκευής.
   
Στη γενναιότητα της ομογενούς βιβλιοθηκάριου του σχολείου όπου έγινε η σφαγή των νηπίων στο Κονέκτικατ αναφέρεται ο ιερέας της ελληνορθόδοξης εκκλησίας της περιοχής. Παράλληλα, επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα άτομο ελληνικής καταγωγής ανάμεσα στα 27 θύματα.
   
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν και θα εξακολουθήσουν να είναι ο μεγάλος εγγυητής για την εθνική ασφάλεια, την εθνική κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την ακεραιότητα της χώρας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες». Το μήνυμα αυτό μετέφερε στο Καστελλόριζο, τη Ρω και τη Στρογγύλη και ο υπουργός Εθνικής Αμυνα, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος επισκέπτεται στρατιωτικές μονάδες στο ανατολικότερο σημείο της χώρας.

Κόσμος

 Νέα στοιχεία για τα κίνητρα που οδήγησαν τον Άνταμ Λάντζα να εισβάλλει σε δημοτικό σχολείο και να δολοφονήσει 20 παιδιά και έξι ενήλικους παγώνοντας τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο για την αποτρόπαια πράξη του αναφέρουν ότι έχουν οι Αρχές στο Κονέκτικατ, χωρίς για την ώρα να προβούν σε ανακοινώσεις. Μετά όμως το σοκ από τις δολοφονίες και την συγκινητικά αλλά και πολιτικά βαρύνουσα παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα σημαντικά ερωτήματα άνοιξαν και κυριαρχούν στο δημόσιο διάλογο στις ΗΠΑ...
   
Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε ένα νοσοκομείο της πόλης Μπέρμιγχαμ, στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ και τραυμάτισε τρία άτομα προτού πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικού που βρισκόταν στο χώρο. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, υπάλληλοι του νοσοκομείου Σεντ Βίνσεντ κάλεσαν την αστυνομία γιατί ένας ένοπλος κινούνταν μέσα στο χώρο.
   
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον υπέστη διάσειση καθώς λιποθύμησε και έπεσε ενώ ήταν άρρωστη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Θα εργάζεται από το σπίτι της την επόμενη εβδομάδα, κατά σύσταση των γιατρών», πρόσθεσε. Μέσα στην εβδομάδα, στις 20 Δεκεμβρίου, θα κατέθετε στην επιτροπή του Κογκρέσου σχετικά με την επίθεση στο προξενείο της Βεγγάζης. Τα προβλήματα υγείας της υπουργού μάλλον θα ακυρώσουν την παρουσία της στην επιτροπή.
   
Μετά από μία προεκλογική αντιπαράθεση στην οποία κυριάρχησε η κατάσταση της οικονομίας και η χρόνια στασιμότητα της, οι Ιάπωνες προσέρχονται αναποφάσιστοι σε μεγάλο μέρος τους την Κυριακή στις κάλπες για την εκλογή νέας Βουλής. Βασικοί διεκδικητές είναι το κυβερνών από το 2009 Δημοκρατικό Κόμμα από το οποίο είναι ο νυν πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα και το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, του οποίου ηγείται ο πρώην πρωθυπουργός Σίντσο Άμπε.
   
Οι Γερμανοί θα πρέπει να ντρέπονται για τα κρούσματα ξενοφοβίας και αντισημιτισμού που εξακολουθούν να υπάρχουν στη χώρα, επισήμανε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στο εβδομαδιαίο διαδικτυακό της διάγγελμα. Αναφερόμενη στις δολοφονίες εννέα μεταναστών από το 2000 ως το 2007 που αποδίδονται σε μέλη νεοναζιστικής συμμορίας, η Μέρκελ έκανε έκκληση στους Γερμανούς να αντισταθούν στον ρατσισμό.

Οικονομία

 Το πρωί της Τετάρτης θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Από τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2013 καθιερώνονται δύο διαφορετικές κλίμακες φορολογίας εισοδήματος, μία για μισθωτούς και συνταξιούχους και μία για ελεύθερους επαγγελματίες.
   
Περί τα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται να έχουν εγκατασταθεί στις τράπεζες τα στελέχη των ελεγκτικών εταιρειών που θα έχουν υπερεξουσίες. Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, κάθε τράπεζα θα υπογράψει ένα μνημόνιο, μέσω του οποίου θα δεσμεύεται για το επίπεδο της εταιρικής διακυβέρνησης και τις εμπορικές του πολιτικές. Θα τίθενται σαφή όρια για το δανεισμό επειχειρήσεων και νοικοκυριών, ενώ σαφείς υποχρεώσεις θα ορίζονται και ως προς το ύψος των επιτοκίων στις καταθέσεις.
   
Στις αποκρατικοποιήσεις στρέφει πλέον το ενδιαφέρον της η κυβέρνηση, ανεβάζοντας μάλιστα τον πήχη των εσόδων στα 25 δισ. ευρώ έως το 2016. Η ηγεσία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων βρίσκεται ήδη στο Κατάρ για το Ελληνικό, ενώ την επόμενη εβδομάδα προκηρύσσεται και επισήμως ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ. Σε πρώτο χρόνο το οικονομικό επιτελείο προσδοκά σε έσοδα 5 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2013.

Αθλητισμός

Σημεία ανάκαμψης εμφανίζει η Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία επικράτησε 1-0 της Μαγιόρκα με γκολ του Αντούριθ στο 11ο λεπτό. Χετάφε και Οσασούνα αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1
   
Το γκολ του Ζινιάκ στο 68ο λεπτό, στάθηκε αρκετό στην Μαρσέιγ, προκειμένου να περάσει νικηφόρα από την έδρα της Τουλούζ με 1-0 και να βρεθεί στην κορυφή του σαμπιονά, περιμένοντας το κυριακάτικο ντέρμπι ΠΣΖ-Λιόν.«Εκρηκτική» η Μονπελιέ...
   
Με γκολ του Κλόζε στο 82ο λεπτό, η Λάτσιο έκαμψε την αντίσταση της Ίντερ στο «Ολίμπικο» και έφτασε τη Νάπολι (παίζει την Κυριακή με την Μπολόνια) στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ενώ απέχει μόλις ένα βαθμό από τους δεύτερους «νερατζούρι».