11 Δεκεμβρίου, 2012

ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Τους επωφελούμενους της Ολοκληρωμένης Μονάδας Αντιμετώπισης της Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων επισκέφθηκε χθες το βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα. Ο Μακαριώτατος ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους της δομής για το πρόγραμμα φροντίδας και τις δράσεις συνομίλησε με τους επωφελούμενους, οι οποίοι του έψαλλαν χριστουγεννιάτικους ύμνους. Στη συνέχεια παρακάθισε σε δείπνο που επιμελήθηκε η δομή και συνεχάρη το προσωπικό για τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση που έχουν επιδείξει στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Με τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο Συνοδικό Μέγαρο. Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον κ. Βρούτση και την Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων του Υπουργείου κ. Άννα Δελαπόρτα και τόνισε: "με χαρά σας υποδεχόμαστε σήμερα για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν στο υπουργείο σας", ενώ ο Υπουργός απάντησε πως "το υπουργείο με όλες του τις δομές είναι σε προσπάθεια να είναι κοντά στην κοινωνία στις δύσκολες στιγμές που περνάμε και φυσικά να σταθεί αρωγός κοντά στην Εκκλησία".

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Υπουργός Εργασίας ανέφερε πως συζητήθηκε το ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό έργο το οποίο επιτελεί η Εκκλησία μέχρι σήμερα και τόνισε ότι "το εκτιμούμε ιδιαίτερα, ειδικά κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που διαβιώνει ο Ελληνικός λαός. Ως υπουργείο εργασίας είδαμε τρόπους και διαδικασίες μέσα από τις οποίες μπορούμε να ενισχύσουμε αυτό το έργο, μέσα από κοινοτικούς πόρους, τα συσίτια για τους φτωχούς, τα κοινωνικά φαρμακεία και ιατρεία, την στέγη αστέγων. Όλα αυτά για το υπουργείο Εργασίας ανοίγουν και θα βοηθησουν την Εκκλησία να ενταχθεί σε αυτά τα προγράμματα περισσότερο ενεργητικά.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και στη βοήθεια που προσφέρει η Εκκλησία. "Έχουμε όμως ανάγκες κυρίως σε εξυπηρέτηση από πλευράς προσωπικού και χέρια εργατικά" τόνισε ο Μακαριώτατος και πρόσθεσε "πάνω σε αυτό συζητήσαμε σήμερα με τον κ. Υπουργό, ανταλλάξαμε απόψεις, προτάσεις και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω γιατί αν προχωρήσουμε με αυτόν το στόχο το έργο μας θα γίνει πολύ καλύτερο".

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το εμπορικό ωράριο τις Κυριακές ο Μακαριώτατος εξέφρασε την αντίθεσή του, τονίζοντας πως "ασχολούμαστε όλο με αριθμούς και ξεχνάμε την ψυχή μας. Πότε οι έμποροι θα δουν τα παιδιά τους, πότε θα δουν τις οικογένειές τους, πότε θα ξεκουραστούν και θα πάρουν δύναμη;"

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 21 ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ


Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 στις 8 μ.μ. – Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Ο.Α.Κ.Α Πληροφορίες στον τηλεφωνικό αριθμό: 15321

Διοργάνωση

Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και του Ο.Α.Κ.Α

Συναυλία Ζωής και Ελπίδας για τα Παιδιά με τη συμμετοχή 21 αγαπημένων και νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών διοργανώνουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 στις 8 μ.μ. στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α.

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες με σημαντική διαδρομή στο ελληνικό μουσικό πεντάγραμμα και πολλοί ακόμα νέοι ταλαντούχοι ερμηνευτές από το χώρο της μουσικής και του θεάματος, ενώνουν τις φωνές τους στη σκηνή του Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α σε μία Συναυλία για τα Παιδιά, τη Ζωή και την Ελπίδα.

Τα έσοδα θα διατεθούν για τα ανασφάλιστα και τα παιδιά με αναπηρία που στηρίζει πανελλαδικά το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Με αλφαβητική σειρά συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Γεράσιμος Ανδρέατος
Μελίνα Ασλανίδου
Χάρης Βαρθακούρης
Γλυκερία
Μιχάλης Δημητριάδης
Στέλιος Διονυσίου
Γιάννης Ζουγανέλης
Αρετή Κετιμέ
Δημήτρης Κόκοτας
Κώστας Μακεδόνας
Ευαγγελία Μουμούρη
Γρηγόρης Μπιθικώτσης
Σάκης Μπουλάς
Αλέξανδρος Μπουρδούμης
Πίτσα Παπαδοπούλου
Ζωή Παπαδοπούλου
Σοφία Παπάζογλου
Θάλεια Προκοπίου
Μαρία Σουλτάτου
Μπάμπης Τσέρτος
Μιχάλης Χατζηγιάννης

Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Συμμετέχουν η χορωδία του Σπύρου Λάμπρου και το Νεανικό Χορωδιακό Σύνολο «ΕΜΠΝΕΥΣΙΣ», η Λαϊκή Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής «ΕΜΜΕΤΡΟΝ».
 
Τη μουσική επιμέλεια έχει ο Μανώλης Γεροστάθης.

Η συναυλία υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α).

Χορηγοί επικοινωνίας:

οι τηλεοπτικοί σταθμοί: ΕΡΤ, ΣΚΑΪ, EXTRA 3, Kontra Channel και MAD
οι ραδιοφωνικοί σταθμοί: Realfm97.8, ΣΚΑΪ 100,3, Μελωδία 99.2, Love Radio 97.5, Kiss929, novaΣΠΟΡ FM 94,6
οι εφημερίδες: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, SportDay
το portal προσφορών: GOLDEN DEALS

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) χορηγεί την απαίτηση των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών για τη συγκεκριμένη συναυλία.

Προπώληση εισιτηρίων στα σημεία:

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (Σεβαστουπόλεως 113, Αμπελόκηποι)
Μ.Κ.Ο Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» (Ήρας 8 και Δέσπως Σέχου, Νέος Κόσμος)
Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Αθηνών – Πειραιώς (Ε.Ι.Ν.Α.Π.) (Θεμιστοκλέους 34 & Ακαδημίας, Αθήνα)
Δήμος Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9, Μαρούσι)
Εμπορικό Κέντρο Avenue (Λεωφ. Κηφισίας 41, Μαρούσι)
Κατάστημα Public στο the Mall Athens
Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24, Αθήνα)
Γενική είσοδος για το κοινό: 5 €

ΟΟΣΑ: Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ


Σε χαμηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθεί η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τους δείκτες του ΟΟΣΑ, με την Ελλάδα, όμως, να φαίνεται ότι σταθεροποιείται στον δικό της βηματισμό για την ανάπτυξη. Οι δείκτες αυτοί (indicateurs composites) που έχουν σχεδιασθεί για την πρόβλεψη των σημείων καμπής (ύψιστο και κατώτατο) της οικονομικής δραστηριότητας σε σχέση με την τάση της, υποδεικνύουν διαφορές ανάμεσα στις μεγάλες οικονομίες.

Για την Eυρωζώνη στο σύνολό της, αλλά και ειδικότερα για τη Γερμανία και τη Γαλλία συνεχίζουν να παρουσιάζουν χαμηλή ανάπτυξη, κάτω από τον δείκτη 100, που θεωρείται το κατώτατο όριο για την τάση της οικονομικής δραστηριότητας μακροπρόθεσμα. Τον Οκτώβριο ο δείκτης της Eυρωζώνης έφθασε με πτωτική τάση στο 99.3. Η Γερμανία που είναι 98.7, υποχώρησε κατά 0.1 σημεία σε σύγκριση με αυτόν του Σεπτεμβρίου, το ίδιο και η Γαλλία που κατέβηκε στο 99.4.

Στο συγκριτικό χάρτη των δεικτών, η Ελλάδα μπορεί να έχει την ικανοποίηση ότι οι δείκτες της ύστερα από μια σχετική πτώση τον Ιούνιο (99.2) κερδίζουν συνεχώς σημεία, έχοντας φθάσει το όριο των 100 τον Σεπτέμβριο και ένα ενθαρρυντικό 100.3 τον Οκτώβριο.



ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΝΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ Η ΔΕΗ

Επιστολή από το υπουργείο Οικονομικών που θα αναιρεί την εφαρμογή της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) αναμένει η ΔΕΗ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από 4 μέρες η Διοίκηση της ΔΕΗ είχε ενημερώσει τα κατά τόπους υποκαταστήματα της ότι με βάση την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών μπορούν να δέχονται την πληρωμή λογαριασμών χωρίς την επιβάρυνση από το τέλος ακινήτων, για όσους καταναλωτές το επιθυμούν.

Ωστόσο, η κυβερνητική εντολή για τη μη υιοθέτηση της δικαστικής απόφασης αφήνει εκτεθειμένη τη Διοίκηση της επιχείρησης η οποία έχει ζητήσει να υπάρξει νομική κατοχύρωση μέσω επίσημου αιτήματος από το Δημόσιο. Από τη στιγμή που λάβει το αίτημα – επιστολή από το Δημόσιο η Διοίκηση της ΔΕΗ θα δώσει εντολή στην αρμόδια υπηρεσία για συνέχιση της έκδοσης των λογαριασμών στους οποίους συμπεριλαμβάνεται το ειδικό τέλος ακινήτων.

Στελέχη της Διοίκησης της ΔΕΗ εκτιμούν πως η συνέχιση της έκδοσης λογαριασμών με EETHΔE από τη στιγμή που η απόφαση του Πρωτοδικείου είναι άμεσα εκτελεστή μπορεί να εγείρει αγωγές από καταναλωτές. Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης και παράλληλα αίτημα αναίρεσής της στον Άρειο Πάγο.