10 Δεκεμβρίου, 2012

ΤΟ 5o ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ


Το πέμπτο σε σειρά Κοινωνικό Παντοπωλείο του φιλανθρωπικού οργανισμού Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών εγκαινίασε  σήμερα στις 6 το απόγευμα o Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος Β´ στην Καλλιθέα. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο με την επωνυμία «Αποστολή Αγάπης» θα έχει υπό την προστασία του και θα διανέμει τρόφιμα σε 200 οικογένειες ανασφάλιστων εμπόρων και αποτελεί το πρώτο βήμα υλοποίησης του προγράμματος στήριξης των ανασφάλιστων εμπόρων της πρωτεύουσας  και των οικογενειών τους όπως ειπώθηκε στην ανακοίνωση στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 07 Δεκεμβρίου με γνώμονα την ανακούφιση συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και η απόγνωση και η απελπισία τους έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στη διάρκεια των εγκαινίων επεσήμανε: «Μακάρι του χρόνου να μην έχουμε Κοινωνικά Παντοπωλεία να μην υπάρχουν κέντρα ενίσχυσης των αναγκών των συνανθρώπων μας αυτό θα σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλά προβλήματα και ο κόσμος δεν υποφέρει, αν αυτό όμως δεν συμβεί, εδώ είμαστε δίνουμε το παρόν προσθέτουμε στο δυναμικό μας νέες εστίες ανακούφισης να καταλαγιάσουμε τον πόνο και τις δυσκολίες ανθρώπων που ήταν νοικοκύρηδες με οργάνωση και με μια περιουσία ένα μαγαζί, ένα κατάστημα, μια επιχείρηση, που αγωνίστηκαν χρόνια για να ορθοποδήσει και να επιτύχουν και έρχεται η κρίση να σβήσει και να γκρεμίσει όλα τους τα όνειρα. Και το χειρότερο αυτό που τους μένει η περηφάνια να κινδυνεύουν να την χάσουν κι αυτή αφού δεν υπάρχουν περιθώρια αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Αυτήν την φοβερή εικόνα αποκομίζουμε στη καθημερινότητα μας και εδώ η Εκκλησία έρχεται με μια μεγάλη αγκαλιά που όλους τους χωρά να τονίσει ότι εδώ είμαστε δεν θα σας αφήσουμε μόνους θα σας στηρίξουμε να ορθοποδήσετε να δώσουμε αγώνα για την επιβίωση τη δική σας, των οικογενειών και των παιδιών σας». Ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κωνσταντίνος Ασκούνης τόνισε: «H ίδρυση και λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του δεύτερου στο χώρο του Δήμου Καλλιθέας, αποτελεί έμπρακτη απάντηση στην κοινωνική κρίση που περνάει η χώρα μας. Δεν πρόκειται για κοινότοπη φιλανθρωπία.

Συνιστά έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης, που αποσκοπεί να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και την αξιοπρέπεια του πολίτη, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την χώρα μας. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για τούτο προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.» Ο κ. Δήμτσας υπογράμμισε: «Όπως βλέπετε η Αποστολή μας έχει δρόμο να διανύσει. Σε κάθε σταθμό της σας θέλουμε κοντά μας να συνυπογράφουμε την αμοιβαία θέληση για ουσιαστικό έργο. Βάζουμε τα θεμέλια για να βαστάξουμε το ηθικό και την αξιοπρέπεια των οικονομικά ασθενέστερων και να εγγυηθούμε τη βοήθεια μας. Η αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα μας, εδώ και καιρό, τσακίζει τις καρδιές και η ανάγκη στέλνει στρατιές ανθρώπων στην απόγνωση. Σαν τυφώνας, η κρίση σαρώνει όλο και περισσότερους. Τώρα,  ο καθένας μας ας μετρήσει τη σχέση του με τον Χριστό, τη σχέση του με τον «πλησίον», μ’ αυτόν που κάθε φορά βρίσκεται δίπλα του και σηκώνει τον μικρό ή μεγάλο σταυρό του. Ας προσπαθήσει ο καθένας μας να μη χρησιμοποιεί ως άλλοθι τον προσωπικό του σταυρό και ας δει τον μεγαλύτερο σταυρό που καλούνται να σηκώσουν αμέτρητοι «πλησίον».  

Είναι το πέμπτο Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Αθήνα και το βάζουμε στην υπηρεσία του συνόλου των ανασφάλιστων εμπόρων και των οικογενειών τους σύμφωνα με τις εντολές του Αρχιεπισκόπου μας , ώστε να ελαφρύνουμε αυτόν το Σταύρο που σηκώνουν καθημερινά. Στην προσπάθεια αυτή δεν είμαστε μόνοι μας έχουμε υποστηρικτές, φορείς που πιστεύουν, αναγνωρίζουν το έργο μας και διακατέχονται από τα ίδια αισθήματα αλληλεγγύης, τον Δήμο Καλλιθέας που για δεύτερη φορά μας εξασφαλίζει το χώρο, το Κοινωφελές ´Ίδρυμα ΙΩΑΝΝΗ Σ. ΛΑΤΣΗ που θα στηρίζει τούτο το εγχείρημα και έχουμε την τιμή σήμερα να βρίσκονται κοντά μας στελέχη του, όλους εσάς που με την αγάπησας, μας περιβάλλεται, μας δυναμώνεται και μας πεισμώνεται για μια πιο δυναμική συνέχεια και δημιουργική ανταπόκριση.

Όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση. Σαν μια γροθιά, σαν ένας άνθρωπος θα απαντήσουμε με την αλληλεγγύη μας σε κείνους, που έγιναν από δανειστές δεινάστες. Δεν θέλω να παραλείψω τους συνεργάτες μου, τα στελέχη της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, το προσωπικό της αποθήκης που αγωνίζονται καθημερινά για τα αποτελέσματα που είδαμε χθες βλέπουμε σήμερα και συνεχίζουμε πίστα να βοηθήσουμε να αλλάξει η ζωή μας». Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) κ. Βασίλης Κορκίδης δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση εγκαινιάζω το πρώτο Κοινωνικό Παντοπωλείο σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος και ο Δήμος Καλλιθέας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έρχεται να αντιμετωπίσει την έντονη ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της χώρας.

Από τις αρχές της οικονομικής κρίσης, περίπου 68.000 έμποροι αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, ενώ σχεδόν διπλάσιοι είναι οι επιχειρηματίες οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και στερούνται, τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Οι άνεργοι επιχειρηματίες αποτελούν μία ιδιαίτερη κοινωνικά ευπαθή ομάδα, αφού πρόκειται για πολίτες οι οποίοι δεν απολαμβάνουν καμία υποτυπώδη κοινωνική μέριμνα. Επιπλέον, η ψυχολογική και οικονομική τους κατάρρευση αποτελεί μείζον ζήτημα για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους, οι οποίες δεξιώνονται την ανασφάλεια και το φόβο που φέρνει η αβέβαιη οικονομική κατάσταση.

Τα στοιχεία είναι παραπάνω από εύγλωττα: μία στις τρεις ελληνικές οικογένειες ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας- δύο στις τρεις αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα- τρεις στους δέκα γονείς σταματούν τα παιδιά τους από τους παιδικούς σταθμούς και πέντε στους δέκα αδυνατούν πληρώσουν δίδακτρα και φροντιστήρια - η οικονομική κρίση έφερε σήμερα τρεις αυτοκτονίες κάθε δύο μέρες στη χώρα μας - ενώ, τέλος, την τριετία της κρίσης και μέχρι τον Αύγουστο του 2012 είχαν καταγραφεί 3200 περίπου αυτοκτονίες.  

Οι κοινές δράσεις ΕΣΕΕ και Εκκλησίας της Ελλάδος θα περιλαμβάνουν: τη διενέργεια απογραφής των επωφελούμενων ανασφάλιστων εμπόρων από την ΕΣΕΕ και να οριστούν τα κριτήρια αξιολόγησης και κατάθεσης απαραίτητων δικαιολογητικών για την πρόσβαση στις εν λόγω υπηρεσίες - τη σύνδεση του ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής με την «Αποστολή» και την ΕΣΕΕ για παροχή βοήθειας πρωτοβάθμιας πρόληψης και φροντίδας για την υγεία για τους ανασφάλιστους εμπόρους - τη δημιουργία κοινωνικού φροντιστηρίου για τα παιδιά των ανασφάλιστων εμπόρων - την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξη λογιστών για την διαχείριση κρίσεων - και τέλος τη δημιουργία δομών ψυχολογικής υποστήριξης για όσους συναδέλφους την χρειάζονται. 

Εξυπακούεται ότι οι παραπάνω ενέργειες δεν θα περιοριστούν στην Αθήνα, αλλά θα επεκταθούν και  προς το τοπικό επίπεδο, όπου οι κατά τόπους Μητροπόλεις σε συνεργασία με τους οικείους Εμπορικούς Συλλόγους θα αναλάβουν να τις εξειδικεύσουν στις ανάγκες και τα προβλήματα κάθε περιοχής.  Τη δραματική πτυχή του αδιεξόδου που βιώνουν σήμερα χιλιάδες συμπολίτες μας προσπαθεί με θαλπωρή και αλληλεγγύη να θεραπεύσει η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. 

Η ελληνική κοινωνία σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται την Αγάπη, τη Θαλπωρή και την Αλληλεγγύη της Χριστιανικής μας Θρησκείας. Η στήριξη του Αρχιεπισκόπου μέσω της «Αποστολής» και της ΕΣΕΕ σε άνεργους εμπόρους και τις οικογένειές τους, δίνει το μήνυμα ότι διαθέτουμε τη δύναμη να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτήν την περίοδο δοκιμασίας. Ο ζεστός και ανθρώπινος λόγος της Εκκλησίας γίνεται σήμερα πράξη και βοηθά τους συνανθρώπους μας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας να τη νιώσουν στο πλευρό τους και να κάνουν μια νέα αρχή».

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου,  Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης, ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  κ. Αθανάσιος  Σκορδάς, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας , στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ.Ι.Σ.




Συνήλθε σήμερα Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Δεκέμβριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος, ενημέρωσε τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ότι, κατόπιν του παρατεταμένου δημοσιογραφικού θορύβου, περί των ελέγχων του Σ.Δ.Ο.Ε. για φορολογικώς αδικαιολόγητο πλουτισμό εκκλησιαστικών προσώπων, απέστειλε Επιστολή προς τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, για το αν υπάρχουν σε εξέλιξη ελεγκτικές διαδικασίες για το θέμα αυτό και σε θετική περίπτωση, να χορηγηθούν αντίγραφα των πορισμάτων προς την Ιερά Σύνοδο, ώστε να γίνουν οι σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες και τους Νόμους ενέργειες.

Με την από 5.12.2012 απαντητική Επιστολή του, ο Ειδικός Γραμματεύς του Σ.Δ.Ο.Ε. κ. Στυλιανός Στασινόπουλος ενημέρωσε τον Μακαριώτατο, ότι μέχρι σήμερα δεν διακριβώθηκε η βασιμότητα των καταγγελιών και ότι εφ όσον, από την επεξεργασία του συνόλου των στοιχείων προκύψει μη αιτιολογημένη, από τα δηλωθέντα εισοδήματα, περιουσιακή κατάσταση, θα κληθεί ο ελεγχόμενος για να ενημερώσει περί αυτών.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε τις ενέργειες του Μακαριωτάτου και αναμένει την σχετική ενημέρωση από το Σ.Δ.Ο.Ε.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, ενημέρωσε σχετικά με τις ενέργειες για την εκκαθάριση της Μ.Κ.Ο. «ΑΓΑΠΗ». Ομοίως εκ μέρους της εκκαθαριστικής Επιτροπής της Εταιρείας, έδωσε διευκρινήσεις επί θεμάτων αρμοδιότητός του, ο κ. Χαράλαμπος Αποστολόπουλος.

Κατόπιν ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου περί της επισκέψεως στην Εκκλησία μας του Γενικού Γραμματέως του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών Δρος Olav Fykse Tveit και του Γενικού Γραμματέως του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών Δρος Guy Liagre, τους οποίους συνόδευαν και άλλα υπηρεσιακά πρόσωπα των δύο Συμβουλίων. Οι δύο Γραμματείς ενημερώθηκαν από τον Μακαριώτατο και από υπηρεσιακά πρόσωπα της Ελληνικής Πολιτείας σχετικά με την κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Με την ευκαιρία δε της απονομής στην Ευρωπαϊκή Ένωση του Βραβείου «Νόμπελ» για την Ειρήνη, απηύθηναν ανοικτή επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επίλυση της χρηματοπιστωτικής κρίσεως τονίζοντας τα εξής :

«Ο λαός της Ελλάδος κατηγορείται δια την κρίσιν ταύτην ανά την Ευρώπην. Η ευθύνη δια την κατάστασιν ταύτην βαρύνει και την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκήν Ένωσιν, τόσον τους δανειστάς, όσον και τους δανειολήπτας. Απευθύνομεν έκκλησιν προς την Ευρωπαϊκήν Ένωσιν να αντιμετωπίση ταύτην ουχί μόνον ως κρίσιν ελληνικήν, αλλ ως κρίσιν ευρωπαϊκήν. Έκαστος υπέχει ευθύνας δια τον ρόλον, τον οποίον διεδραμάτισεν και δια την ανταπόκρισιν την οποίαν προσφέρει.

ευρωπαϊκή ιστορία μας διδάσκει ότι αι χρηματοοικονομικαί κρίσεις έχουσι πάντοτε μίαν ανθρωπιστικήν και κοινωνικήν διάστασιν, η οποία είναι δυνατόν να οδηγήση εις πολιτικήν κρίσιν. Από κοινού μετά της Εκκλησίας της Ελλάδος λαμβάνομεν επίσης σοβαρώς υπ όψει τας πολιτικάς και κοινωνικάς επιπτώσεις του διογκουμένου ρατσισμού και εξτρεμισμού εν Ελλάδι. Νέφη καταιγίδος συγκεντρώνονται εις τον ορίζοντα και δεν είναι δυνατόν ούτε να αγνοηθούν ούτε να εξορκισθούν.

Το Παγκόσμιον Συμβούλιον Εκκλησιών και το Συμβούλιον Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, συμπαρίστανται εις την Ευρωπαϊκήν Ένωσιν και τον λαόν της Ελλάδος, ώστε από κοινού να είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν την κρίσιν ταύτην επί παντός επιπέδου: χρηματοπιστωτικού, ανθρωπιστικού, ηθικού, πολιτικού και πνευματικού».

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 12.000 ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Μ.Κ.Ο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ


"Υποσχεθήκαμε ότι θα είμαστε κοντά σας και θα το πράξουμε με όλες μας τις δυνάμεις" είναι το διαχρονικό μήνυμα που αποστέλλουν ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης και ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Δήμτσας από κάθε σταθμό του Οδοιπορικού Υγείας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στους κατοίκους των ακριτικών νησιών και στους ανασφάλιστους νησιώτες του Αιγαίου, υιοθετώντας τα υγειονομικά προβλήματα των ακρίτων και στηρίζοντας δήμους, μητροπόλεις και ιδρύματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που κάνει έκκληση για βοήθεια. 

Για τις ανάγκες 7 προορισμών των Οδοιπορικών Υγείας ετοιμάστηκαν, σύμφωνα με τις δηλωθείσες κατά τόπους ανάγκες 130 κιβώτια με 12.000 φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό και αποστάλθηκαν σε Αγαθονήσι, Καστελόριζο, Νίσυρο, Σίφνο, Σαντορίνη, Σύρο και Κίσσαμο Χανίων για τις ανάγκες των αναξιοπαθούντων κατοίκων των περιοχών αυτών. Δώρο ζωής χαρακτήρισαν οι Μητροπολίτες και οι Δήμαρχοι την φαρμακευτική προσφορά που έφυγε χθες για τους ανωτέρω προορισμούς, λόγω των τεράστιων αναγκών που προκύπτουν όταν εβδομάδες ολόκληρες, είναι αποκλεισμένοι χωρίς γιατρό και φάρμακα.

Είναι δε σημαντικό να σημειωθεί, ότι τα οι περισσότεροι σταθμοί του Οδοιπορικού Υγείας που στηρίζει με φαρμακευτικό υλικό το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, δεν έχουν καν φαρμακείο... Από το νοτιοανατολικότερο άκρο της Ευρώπης, το ακριτικό Καστελόριζο ως την Ορεστιάδα του Έβρου, μέσα από τα Παραρτήματα του, μέσα από τη στήριξη σε φαρμακευτικό υλικό, μέσα από τις πρωτοβουλίες του σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, είναι δίπλα στους νησιώτες, στους ακρίτες, σε όλους τους άπορους και ανασφάλιστους πολίτες  που τους χειμερινούς μήνες, μένουν αποκλεισμένοι από γιατρό και φάρμακα.

"Σε κάθε μας βήμα είμαστε δίπλα σε κάθε ανασφάλιστο, σε κάθε αναξιοπαθούντα σε κάθε ακρίτα του Αιγαίου. Στέλνουμε σήμερα 12.000 φάρμακα για τις ανάγκες των αρρώστων σε κάθε απομακρυσμένο σημείο της χώρας. Δεν ξεχνούμε. Δημιουργούμε, κάθε μέρα και κάτι παραπάνω για τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη. Υιοθετούμε τους ανασφάλιστους χρονίως πάσχοντες και υποσχόμαστε να έχουν κάθε μήνα τα φάρμακά τους. Για αυτή την Ελλάδα και για κάθε πολίτη που την κατοικεί στο Αιγαίο, κάνουμε την υπόσχεση πράξη με αίσθημα ευθύνης, συνέχειας και συνέπειας. 

Σε ένα κράτος που δε μπορεί, είμαστε παρόντες να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε, κάθε πολίτη που μας έχει ανάγκη, κάθε ασθενή που μας απλώνει το χέρι, κάθε παιδί που πρέπει να χαμογελά, ώσπου να μπορέσει το κράτος μας να δώσει σε κάθε πολίτη που κατοικεί σε αυτό το χαμόγελο που αξίζει στη ζωή." τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γιώργος Πατούλης κατά την ετοιμασία των φαρμάκων για τις άγονες γραμμές μας. "Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου - κανείς ασθενής χωρίς γιατρό και φάρμακα - το κάνουμε πράξη για τον κάθε συνάνθρωπό μας. Δώσαμε μια υπόσχεση: ότι θα είμαστε κοντά σε κάθε ακρίτα της Ελλάδας, σε κάθε ανασφάλιστο και άπορο νησιώτη, σε κάθε άρρωστο που έχει ανάγκη το φάρμακό του και δε μπορεί να το πληρώσει.

Ο "πλησίον" είναι σε κάθε νησί που επισκεφθήκαμε, είναι σε κάθε νησιώτη που υποσχεθήκαμε, είναι σε κάθε μητρόπολη και δήμο που στηρίξαμε. Αυτή η στήριξη είναι για μας η απάντηση της ανθρωπιάς στην σκληρότητα της φτωχοποίησης μιας Ελλάδας, που χωρίς την προσπάθεια όλων, θα θρηνούσε τα παιδιά της. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί. Για κάθε κουτί φάρμακου που συλλέγουμε, για κάθε παιδί που εμβολιάζουμε, για κάθε ξεχασμένο έλληνα που μας περιμένει. Είμαστε κοντά του." δήλωσε ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Δήμτσας κατά την αποστολή των φαρμάκων.

Από τον Ιανουάριο 2013 ξεκινά η συλλογή όσο το δυνατό μεγαλύτερων ποσοτήτων των απαιτούμενων φαρμάκων και η χορήγηση τους προς τον ανασφάλιστο ασθενή που τα έχει ανάγκη, εντελώς δωρεάν και χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε υπόνοια κέρδους ή οποιασδήποτε άλλης διακίνησης τόσο στην Αττική όσο και στις περιοχές του Οδοιπορικού Υγείας που πραγματοποιεί το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Ευχαριστούμε για την εθελοντική τους συμμετοχή στη διαλογή και αποστολή φαρμάκων τους φαρμακοποιούς κο Παυλογιαννόπουλο και κο Τσαντάκη, τους εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής κα Δασκαλοπούλου, κο Κουρνούτο, κο Καλλιγέρη, καθως και τον εθελοντή κο Γιάννη Κοντό.