02 Δεκεμβρίου, 2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ

 Περιστερίου Χρυσόστομος: 
Παρακαλώ όποιον έχει στοιχεία να τα καταθέσει 
στο ΣΔΟΕ

Με γραπτή δήλωσή του ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος, τον οποίο δημοσιεύματα εμφάνισαν να ελέγχεται από το ΣΔΟΕ, καλεί οποιονδήποτε έχει στοιχεία να τα καταθέσει στις Αρχές προκειμένου να γίνει οποιαδήποτε έρευνα.

Ακολουθεί η δήλωση του Μητροπολίτη Περιστερίου:

Επειδή εσχάτως γίνεται πολύς λόγος περί υπάρξεως εκατομμυρίων ΕΥΡΩ εις τους προσωπικούς μου λογαριασμούς παρακαλώ όπως οιοσδήποτε Κληρικός η λαϊκός έχει στοιχεία  να τα καταθέση επωνύμως εις την ΣΔΟΕ προς περαιτέρω έρευναν. Επιφυλάσσομαι να ασκήσω παν νόμιμον δικαίωμα προς προστασίαν της προσωπικότητός μου και την αποκατάστασιν της υστεροφημίας μου.

+ Ο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

 Θεσσαλιώτιδος Κύριλλος: 
 Ουδέποτε οχλήθην από το ΣΔΟΕ για οποιοδήποτε ζήτημα

Εξ αιτίας της παρατηρουμένης εμμονής ορισμένων εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών, τοπικής και πανελληνίου εμβελείας, στο κατάφωρο και αδικαιολόγητο ψεύδος, περί δήθεν ελέγχου μου από το ΣΔΟΕ και περί δήθεν υπάρξεως αμυθήτου περιουσίας μου, σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και στην αλλοδαπή, και προκειμένου να παύσει ο δεινός σκανδαλισμός των πιστών, τόσον της Επαρχίας μου, την άμεση ευθύνη των οποίων και έχω ως ποιμενάρχης αυτών, αλλά και της καθόλου Εκκλησίας, η οποία ατυχώς γίνεται στόχος ορισμένων μέσων γενικής ενημερώσεως, είμαι αναγκασμένος μετ’ αγανακτήσεως να επανέλθω εκ νέου (μετά και την από 25ην Νοεμβρίου 2012 έγγραφον διάψευσίν μου) και να δηλώσω ρητώς και κατηγορηματικώς προς πάντα καλοπροαίρετον, ότι:

α) Ουδέποτε οχλήθην από το ΣΔΟΕ για οποιοδήποτε ζήτημα.

β)Το σύνολο των χρημάτων που διαθέτω, όπως εμφαίνεται στις τηρούμενες καρτέλες των Τραπεζών, τις οποίες και εζήτησα με έγγραφό μου την 27ην Νοεμβρίου 2012, άμα τη δημοσιοποιήσει του όλου θέματος εις τον έντυπο τύπο, στη μεν Εθνική Τράπεζα το ποσό των 35.519,00 ευρώ (προϊόν εκ του ληφθέντος εφάπαξ ως εκπαιδευτικού στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση), στην Αγροτική Τράπεζα το ποσόν των 122 ευρώ και στην Τράπεζα Πειραιώς το ποσόν των 50 ευρώ.

γ) Παρέχω την δυνατότητα και εξουσιοδοτώ εν λευκώ τον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να ελέγξει την αλήθεια των ενταύθα δηλουμένων μου.

δ) Κατά των συκοφαντών μου, επιφυλάσσομαι παντός δικαιώματός μου για την ένδικη προστασία τόσον του κύρους της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, την οποίαν, χάριτι Θεού, διαποιμαίνω, αλλά και του ταπεινού μου προσώπου.

Καρδίτσα, 30 Νοεμβρίου 2012
† Ο Μητροπολίτης
Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλος Β’



ΜΕΣΩ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ


Στα γερμανικά... μετέφρασε ο σκληρός υπουργός της Ανγκελα Μέρκελ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την απόφαση του Eurogroup. Μέσω Γερμανίας και από το διαγγελματικό ύφος του κ. Σόιμπλε στην Ολομέλεια του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου η Αθήνα πληροφορήθηκε πώς ερμηνεύει το Δ΄ Ράιχ την επόμενη μέρα για την Ελλάδα: μια... μπότα διαρκείας στον σβέρκο των Ελλήνων, αφού πρέπει όχι μόνο να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας με συνέπεια βήμα βήμα, αλλά, προαναγγέλλοντας νέες πολύ επώδυνες μεταρρυθμίσεις, προειδοποίησε ότι δεν μπορούμε πλέον να ζούμε σε μια πλασματική ευημερία.

Ο κ. Σόιμπλε τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της άσκησης πολιτικής πίεσης στη χώρα μας που πρέπει, κατά τον ίδιο, να συνεχίσει τον αναγκαίο και πικρό δύσκολο δρόμο. «Ξεκινούν τα πρώτα βήματα προόδου, αλλά ο δρόμος για τους Ελληνες είναι ακόμη μακρύς» υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός. Αποκρυπτογραφώντας την ουσία των λεγομένων του κ. Σόιμπλε, επί της ουσίας οι Γερμανοί επιβεβαιώνουν ότι σκοπεύουν να υλοποιήσουν μέχρι κεραίας το αρχικό τους σχέδιο και να επαναφέρουν άμεσα τις απαιτήσεις τους για:

- Απόλυτο έλεγχο των φορολογικών εσόδων, ακόμα και με την εμπλοκή ιδιωτικών εισπρακτικών εταιριών.

 - Νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, και ειδικές Οικονομικές Ζώνες στις οποίες θα μπορούν να απασχοληθούν παράνομοι οικονομικοί μετανάστες, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και με χαμηλές αμοιβές, και με ειδικό φορολογικό καθεστώς για τις επιχειρήσεις.

- Πλήρη κατάλυση του κοινωνικού κράτους. Το ασφαλιστικό σύστημα να περιοριστεί μόνο στην καταβολή συντάξεων.

 - Απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακινήτων. Παίρνοντας υπό τον έλεγχό τους τις τράπεζες, θα προχωρήσουν στη μεγαλύτερη αναδιανομή ακινήτων που έγινε ποτέ στην Ιστορία.

Ιδιωτικοποιήσεις με διαδικασίες-εξπρές. Οι Γερμανοί θέλουν τους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού.

Απολύσεις στο Δημόσιο.

 Δεν είναι τυχαίο ότι η μοναδική στιγμή που... γέλασε το χειλάκι του κ. Σόιμπλε ήταν αυτή που επαινούσε την Ελλάδα για την «πρόοδο» που έχει, κατά τη γνώμη του, πετύχει. Και ποια ήταν κατά τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας η πρόοδος; Η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη, η μείωση του κατώτατου μισθού και οι περικοπές των δαπανών για την υγεία.

 Ο κ. Σόιμπλε περιέγραψε την κατάσταση στην Ελλάδα με αναφορές στις χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης και έκανε λόγο για «πλασματική ευημερία» λέγοντας: «Οι εξελίξεις στην Ελλάδα δεν μπορούν να περιγραφούν με συνηθισμένες λέξεις, όπως άνοδος ή κάθοδος. Πολύ περισσότερο, παρακολουθεί κάνεις την κατάρρευση μιας πλασματικής ευημερίας, η οποία χρηματοδοτούνταν με δανεικά. Περισσότερο θα μπορούσε κάνεις να συγκρίνει τις εξελίξεις με την κατάσταση στις ανατολικές χώρες της Ευρώπης, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης. 

Γι’ αυτό χρειάζονται οπωσδήποτε διαρθρωτικές αλλαγές». Ο εκλεκτός της κυρίας Μέρκελ επανέλαβε την αντίθεσή του στο «κούρεμα» του χρέους και διευκρίνισε ότι η βοήθεια συνδέεται με εφαρμογή των υποχρεώσεων από την πλευρά της Ελλάδας. «Δεν επιτρέπεται να δίνουμε λάθος κίνητρα, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μείωση των προσπαθειών» είπε. «Εάν διαγράφαμε χρέος, θα σήμαινε σίγουρα το λάθος κίνητρο για λιτότητα».

 Τέλος, ο κ. Σόιμπλε ομολόγησε ότι η Γερμανία έχει επωφεληθεί όσο κανείς από το ευρώ και, επομένως, έχει να χάσει τα περισσότερα από ενδεχόμενη κατάρρευση της ευρωζώνης. «Ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας ίσως οδηγούσε και στη διάλυση της ευρωζώνης».




ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

 Άγνωστοι πυρπόλησαν αυτοκίνητα στην οδό Α.Μεταξά στα Εξάρχεια, αφού τα περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς τέσσερα οχήματα και να υποστούν ζημιές αρκετά άλλα. Επίσης από τους καπνούς υπέστη ζημιές η πρόσοψη της πολυκατοικίας στον αριθμό 7 της Α.Μεταξά, μπροστά από την οποία ήταν παρκαρισμένα τα αυτοκίνητα, και πήρε φωτιά το υπόγειο της ίδιας πολυκατοικίας.
  
 Με τη Συνδιάσκεψη ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα βήμα μπροστά για τη συγκρότηση της Αριστεράς του 21ου αιώνα, για σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία, τόνισε στην τοποθέτησή του, στο πλαίσιο των εργασιών της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του κόμματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε στην ατζέντα το μείζον θέμα της διακυβέρνησης, λέγοντας: «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη ευθύνη. Σαν έτοιμοι από καιρό».
   
Την αντίδραση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχει προκαλέσει η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χ.Αθανασίου για αναστολή της διαδικασίας απονομής ιθαγένειας. Την αντίθεσή του εξέφρασε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος είπε ότι ο Δήμος θα εξακολουθήσει να εφαρμόζει κανονικά τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου περί παροχής ιθαγένειας.Δεξιά έως ακροδεξιά, χαρακτήρισε την πρόταση της ΝΔ για την παροχή ελληνικής ιθαγένεια στα 18, των παιδιών των μεταναστών που ζουν νόμιμα στη χώρα μας ο Γιάννης Ραγκούσης, πρωτεργάτης του νόμου που ισχύει σήμερα.
   
Δύο καταθέσεις υψηλόβαθμων στελεχών του ΣΔΟΕ που δόθηκαν στους οικονομικούς εισαγγελείς φέρονται να εμπλέκουν και τη Μαργαρίτα Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής. Κατά το δημοσίευμα, η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού αναφέρεται ως δικαιούχος της μεγαλύτερης κατάθεσης των 550 εκατ. δολαρίων.
   
Από την τσέπη τους θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, αφού οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν συνέχιση της αναστολής εκτέλεσης συνταγών του Οργανισμού. Ο Θ.Αμπατζόγλου ενημέρωσε τους φαρμακοποιούς ότι από τα χρήματα της δόσης, 2,6 δισ. θα δοθεί για τις υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο, μέχρι να εισρεύσουν τα πρώτα χρήματα που είναι απαιτητά από τους φαρμακοποιούς, ο κ. Αμπατζόγλου πρότεινε συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Κόσμος

Η αμερικανική βάση στο Τζαλαλαμπάντ στο Αφγανιστάν έγινε στόχος επίθεσης αυτοκτονίας με εκρηκτικά, πυροβολισμούς και ρουκέτες το πρωί της Κυριακής. Τουλάχιστον ένα μέλος των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης ενώ έχουν τραυματιστεί μέλη της ΝΑΤΟϊκής δύναμης. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.
   
Επτά άνθρωποι αγνοούνται και τουλάχιστον δύο τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε τμήμα της οροφής σήραγγας σε αυτοκινητόδρομο, περίπου 80 χιλιόμετρα δυτικά του Τόκιο, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ανακοίνωσαν οι Υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών και η Πυροσβεστική.
   
Η φωτογραφία ενός αστυνομικού της Νέας Υόρκης που προσφέρει ένα ζευγάρι μπότες σε έναν άστεγο ζητιάνο, ο οποίος ήταν ξυπόλυτος μέσα στο κρύο, προκάλεσε αίσθηση στα κοινωνικά δίκτυα. Μισό εκατομμύριο χρήστες δήλωσαν ότι «τους αρέσει» η φωτογραφία, η οποία δημοσιεύτηκε στη σελίδα της αστυνομίας της Νέας Υόρκης στο Facebook.
   
Στις φυλακές του Μιλάνου Σαν Βιττόρε οδηγήθηκε για λίγο το μεσημέρι του Σαββάτου ο διευθυντής της εφημερίδας «Ιl Giornale», Αλεσσάντρο Σαλούστι. Ο Σαλούστι, η εφημερίδα του οποίου ανήκει στον όμιλο Μπερλουσκόνι, είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 14 μηνών, για τη δυσφήμιση -μέσω της εφημερίδας του- του δικαστικού του Τορίνο, Τζουζέπε Κοτσιλόβο. Η ποινή είχε μετατραπεί σε κατ' οίκον περιορισμό, τον οποίο «έσπασε» ο Σαλούστι, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές του Μιλάνου. Στη συνέχεια, τέθηκε πάλι σε κατ' οίκον περιορισμό.
   
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι ανακοίνωσε το Σάββατο ότι καλεί τον αιγυπτιακό λαό να αποφανθεί με δημοψήφισμα στις 15 Δεκεμβρίου για το νέο -αμφιλεγόμενο- Σύνταγμα της χώρας. Απηύθυνε, επίσης, έκκληση για σοβαρό εθνικό διάλογο που θα σηματοδοτήσει το τέλος της μεταβατικής περιόδου στην Αίγυπτο.

Οικονομία

 Η διαδικασία επαναγοράς ελληνικού χρέους είναι ένα σημαντικό βήμα στο γενικό σχέδιο, τόνισε ο Όλι Ρεν, δηλώνοντας παράλληλα πεπεισμένος ότι η επόμενη δόση θα φτάσει στην Αθήνα βάσει του χρονοδιαγράμματος. Για το θέμα του ΔΝΤ, το οποίο αναμένει τα αποτελέσματα της διαδικασίας επαναγοράς, ο Ευρωπαίος επίτροπος είπε ότι το Ταμείο «ενεργεί πάντα με αυτό τον τρόπο και το σεβόμαστε».
   
Στην υποβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕFSF) από την κατηγορία Aaa, στην Aa1 προχώρησε η Moody's. Ο οίκος συνδέει την υποβάθμιση με τους πιστωτικούς κινδύνους που παρουσιάζονται σε σχέση με ορισμένους βασικούς χρηματοδότες των δύο μηχανισμών.
   
Χωρίς σημαντικές αλλαγές έκλεισαν την Παρασκευή οι δείκτες στην Ευρώπη και στη Νέα Υόρκη. Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 13.024,66 μονάδες με άνοδο 0,02% και ο Standard & Poor’s στις 1.416,15 μονάδες με άνοδο 0,01%.

Αθλητισμός

Η Μπαρτσελόνα πραγματοποίησε επίδειξη δύναμης στο «Καμπ Νου» συντρίβοντας με 5-1 την Αθλέτικ Μπιλμπάο και έγραψε Ιστορία, καθώς με 13 νίκες και 1 ισοπαλία «έσπασαν» το ρεκόρ με το καλύτερο ξεκίνημα από ομάδα στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Η συντριβή από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ με 5-2 έφερε την απόλυση του Πελεγκρίνο από την τεχνική ηγεσία της Βαλένθια.
   
Ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τον Αρη και τον Γιώργο Κολτσίδα είναι το φύλλο αγώνος που συνέταξε μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο ο διαιτητής Δασκαλόπουλος
   
Πιο αποτελεσματικό Ολυμπιακό θέλει να βλέπει ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, όπως ο ίδιος δήλωσε μετά το 2-1 επί του Πλατανιά, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ξεκινήσει με τον Ιμπαγάσα βασικό στο ματς με την Άρσεναλ. Από την πλευρά του, ο Άγγελος Αναστασιάδης μίλησε για δίκαιη νίκη του Ολυμπιακού.