02 Νοεμβρίου, 2012

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ


Θεσσαλονίκη: Στον Αη Δημήτρη. Ο Ιερώνυμος δεν κηρύττει, αλλά βγάζει αϊτό μέσα του με απλό Τρόπο τον ΚΑΗΜΟ για την Ελλάδα και την Εκκλησία. Ο Αη Δημήτρης γεμάτος. Από Αρχές και τον Άρχοντα Λαό. Γιατί, ο Λαός προηγείται από τις Αρχές που βλέπει, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ότι τον πρόδωσαν. Είναι ΕΚΕΙ. Μπροστά στην άγια ΕΙΚΟΝΑ της Παναγίας. Το Αξιον Εστί, που την έφεραν από το Περιβόλι της Παναγιάς για να γιορτάσει με την Θεσσαλονίκη τα 100 χρόνια της Λευτεριάς της Μακεδονίας.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ. Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ.

Ο Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Πολλές οι Μίτρες και οι Πατερίτσες. Ανάμεσα τους ο Άρχοντας. Ο Πρώτος μεταξύ Ίσων! Μιλάει απλά. Λες και ζεις στις Εικόνες που σου μεταφέρει... Μιλάει για την σύγχρονη Βαβυλωνία. Για την Ιεραρχία που πρέπει να έχει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ απέναντι της Πολιτείας. Για όσα πέρασαν. Και για όσα υπάρχουν. Πρέπει να δυναμώσουμε τις ψυχές μας, διαφορετικά θα είμαστε χρεοκοπημένοι.

Δυστυχώς οι Εταίροι μας ζητούν λιγότερα Έξοδα και περισσότερα Κέρδη. Ο Καθένας μας είναι Μοναδικός. Έχει την δική του Προσωπικότητα. Αυτό τον Άνθρωπο πρέπει να σεβαστούμε... 5.000 παιδιά είναι χωρίς εμβόλια. Χιλιάδες παιδιά τρέχουν για ένα πιάτο φαγητό. Η Εκκλησία είναι παρούσα. Αλλά πρέπει να είμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Η Πολιτεία έχει τα δικαιώματα της αλλά και τις ευθύνες της. Τις υποχρεώσεις της. ΠΟΛΛΟΙ Άρχοντες στον Αη Δημήτρη. Το κατά πόσο στην ουσία Άρχοντες πέρα από τα γαλόνια, τις δάφνες, τους τίτλους και τα Εγκόλπια θέλει έρευνα. Ο Αρχιεπίσκοπος γνωρίζει... Ο Αρβανίτης ξέρει να ζυγιάζει. Να μετράει. Να δέχεται και να απορρίπτει.

Είναι ο Αρχιεπίσκοπος!

Τον τελευταίο καιρό, αυτός ο κατηγορηθείς από τους... καλούς Χριστιανούς και Χριστιανές, τους μουστακοφόρους με κουμπωμένο το πουκάμισο μέχρι τον λαιμό και τις ποικίλες τριχωτές Θεούσες με την φούστα μέχρι τον αστράγαλο, δίνει, με τον ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ, την απάντηση για την ΑΦΩΝΙΑ αλλά και την ΑΠΡΑΓΙΑ! Μπροστά! Στην φιλανθρωπία. Στα παιδιά. Στους γιατρούς και τα φάρμακα. ΜΠΡΟΣΤΑ με την ΑΝΑΓΚΗ.

Χωρίς σάλπιγγες και τύμπανα. Με απλό τρόπο! Και πιο κάτω: Με τα δικά του ΟΧΙ. Όπως Αυτός έχει την ΤΙΜΗ και την ΕΥΘΥΝΗ. Όπως Αυτός ξέρει. Ο Αρχιεπίσκοπος που γνωρίζει ότι απέναντί του έχει και Εκείνους που δεν αρέσει το Έργο του. Που δεν αρέσει ο Τρόπος που βγάζει προς τα Έξω το πρόγραμμα του! 

 Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ που στον Αη Δημήτρη με την ομιλία του πάγωσε πολλές Συνειδήσεις. Μίλησε ως ΗΓΕΤΗΣ της ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ και ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. Μίλησε για την προσφορά της Εκκλησίας δεκάδες χρόνια. Μίλησε και ζήτησε να πάνε αντάμα ΕΚΚΛΗΣΙΑ και ΠΟΛΙΤΕΙΑ προς τον δρόμο της Ελλάδας, γιατί οι ΚΑΙΡΟΙ είναι ΔΥΣΚΟΛΟΙ και τα φίδια πολλά και Δικέφαλα! Και στα σίγουρα η Παναγία άκουγε. Και ευλογούσε. ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. Μακαριώτατε, γράψατε Ιστορία στον Αη Δημήτρη στην Θεσσαλονίκη. 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Σταθμός για την Εκκλησία.

ΓΡΗΓ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορούν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να εκτυπώνουν τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 από το Taxisnet. Όπως είπε στον Βήμα 99,5 ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης, οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το Taxisnet είτε με το ΑΦΜ τους, θα μπορούν να μπαίνουν στο Διαδίκτυο για να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής. Ακολούθως, θα το εκτυπώνουν και θα πηγαίνουν σε τράπεζες, ταχυδρομεία ή εφορίες για την πληρωμή του τέλους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.
   
Αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στους δρόμους του Λεκανοπεδίου, καθώς λόγω της 24ωρης απεργίας σε Μετρό και Ηλεκτρικό, πολλοί προτίμησαν το Ι.Χ. για τις μετακινήσεις τους. Η απεργία στα δύο μέσα σταθερής τροχιάς πραγματοποιείται από τους μηχανοδηγούς της ΣΤΑΣΥ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ.
   
Ένα 24ωρο μετά την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επιρρίπτει μεγάλες ευθύνες στην ηγεσία του κόμματος, το οποίο χαρακτηρίζει «παράρτημα ευρύτερης κεντροδεξιάς». «Το ΠΑΣΟΚ το πονάω. Το ΠΑΣΟΚ που έφυγα δεν είναι το ΠΑΣΟΚ για το οποίο έχω αγωνιστεί και έχω παλέψει τόσα χρόνια» δήλωσε χαρακτηριστικά.
   
Tρόπους να ξεπεραστεί η κυβερνητική κρίση αναζητά το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώθηκαν στο ΠΑΣΟΚ, τη σταθερή άρνηση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει τα εργασιακά, αλλά και τη «γκρίνια» στο εσωτερικό της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συγκληθεί η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, ενώ δεν αποκλείεται και νέα σύσκεψη των «3», προκειμένου ο κάθε εταίρος να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

 Αποφασισμένος να περάσει με κάθε τρόπο τις διατάξεις που καταψηφίστηκαν κατά την ονομαστική ψηφοφορία της Τετάρτης εμφανίζεται ο Γιάννης Στουρνάρας. Ο υπουργός Οικονομικών θα επαναφέρει τις συγκεκριμένες διατάξεις, μεταξύ των οποίων και την τροπολογία για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, στο πακέτο των μέτρων που θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα για να τεθεί προς ψήφιση την Τετάρτη. Σε ΣτΕ έχουν προσφύγει τραπεζικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί για να «παγώσουν» την κυβερνητική προσπάθεια να τους εντάξει στον ΕΟΠΥΥ.

Κόσμος

Τους 98 έφτασε σε όλες τις ΗΠΑ ο αριθμός των νεκρών από το πέρασμα της Σάντι -οι 40 από αυτούς μόνο στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό- ενώ οι ανατολικές ακτές των ΗΠΑ αρχίζουν σταδιακά να επιστρέφουν στην καθημερινότητα χωρίς τα προβλήματα να έχουν εξαφανιστεί. Το πώς η Σάντι θα επηρεάσει τις επικείμενες προεδρικές είναι θολό, αλλά τη σημασία της καταστροφής δείχνει η διακήρυξη του δημάρχου της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμμπεργκ, μετά το χτύπημα της καταιγίδας, πως θα ψηφίσει Ομπάμα (και) για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
   
Σε φυλάκιση 17 ετών καταδικάστηκε Αμερικανός που ήθελε να επιτεθεί στο Πεντάγωνο και το Κογκρέσο στην Ουάσιγκτον με τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια «παγιδευμένα» με εκρηκτικά. Ο 27χρονος Ρεζουάν Φερντάους συνελήφθη αφού ήρθαν σε επαφή μαζί του άνδρες του FBI που εμφανίστηκαν δήθεν ως μέλη της Αλ Κάιντα, παραδίδοντάς του ψεύτικα εκρηκτικά.
   
Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε τον 69χρονο ηθοποιό Φρέντι Σταρ στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει με αφορμή την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών από τον πρώην παρουσιαστή του BBC Τζίμι Σάβιλ. Το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει για τις καταγγελίες κατά του Σάβιλ έχει προκαλέσει κρίση στο BBC το οποίο κατηγορήθηκε ότι συγκάλυψε την υπόθεση.
   
Υπέρ της επανεκλογής του Μπαράκ Ομπάμα τάσσεται ο Economist στο τεύχος που κυκλοφορεί λίγο πριν από την εκλογική αναμέτρηση της Τρίτης, επισημαίνοντας πάντως ότι τόσο η θητεία του προέδρου όσο και οι υποσχέσεις του Μιτ Ρόμνεϊ έχουν ενθαρρυντικά σημεία αλλά και σοβαρά μειονεκτήματα. Κατά την κρίση της εφημερίδας, έστω και με μικρή διαφορά, ο Ομπάμα υπερέχει. Πριν από τέσσερα χρόνια, ο Economist υποστήριξε με ενθουσιασμό τον Μπαράκ Ομπάμα.
   
Δεκάδες ένοπλοι συνέρρευσαν στο κοινοβούλιο της Λιβύης και το απέκλεισαν σε διαμαρτυρία για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στην οποία, όπως λένε, υπάρχουν υπουργοί που σχετίζονται με το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι. Έξω από το κτίριο είναι συγκεντρωμένοι άνδρες από τη Μισράτα και την Τρίπολη αλλά και αρκετά φορτηγάκια με αντιαεροπορικά όπλα στις καρότσες τους, ένα συνηθισμένο ακόμα και σήμερα κατάλοιπο του περσινού εμφυλίου.

Οικονομία

Η χρεοκοπία του 2001 εξακολουθεί να κυνηγά την Αργεντινή, δέκα χρόνια μετά. Το Εφετείο των ΗΠΑ καλεί την κυβέρνηση να πληρώσει στο ακέραιο όσους κατόχους ομολόγων (κυρίως αμερικανικά hedge funds) δεν δέχθηκαν την αναδιάρθρωση του χρέους, το 2005 και το 2010. «Θα πληρώσουμε τα χρέη μας και σε δολάρια, γιατί έχουμε αποθέματα» δήλωσε η πρόεδρος της χώρας, Κριστίνα Φερνάντες, η οποία πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας: «μας δυσφημούν για να μην ακολουθήσουν και άλλες χώρες το παράδειγμά μας στην αναδιάρθρωση».
   
Σε θετικό κλίμα έγιναν την Πέμπτη οι συναλλαγές στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ με τους δείκτες να καταγράφουν αξιόλογα κέρδη.
   
Ο προαλειφόμενος για νέος υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γέρουν Ντέισελμπλουμ, σε αντικατάσταση του Γιαν Κις ντε Γιάχερ, δήλωσε ότι θα ασκήσει πιέσεις για μεγαλύτερες περικοπές στα οικονομικά της χώρας του και ότι θα υιοθετήσει σκληρή γραμμή όσον αφορά την κρίση στην ευρωζώνη, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει την ήδη υπάρχουσα πολιτική γραμμή.

Αθλητισμός

Προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στην Εσπανιόλ απέκτησε η Σεβίλη που το βράδυ της Πέμπτης νίκησε με 3-1 με τον πρώην άσο της ΑΕΚ, Χουάν Κάλα να σκοράρει! Η ομάδα της Ανδαλουσίας απέκτησε το πάνω χέρι για την πρόκριση στους «16» με τον Φάτσιο να ανοίγει το σκορ στο 4' και τους Καταλανούς να ισοφαρίζουν με τον Αλφόνσο στο 69'. Ο Κάλα έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του στο 83' για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα από τον Νεγρέδο στο 90+4'!
   
Το αήττητο που έχει εκτός έδρας διατήρησε η Φιορεντίνα, η οποία στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 10ης αγωνιστικής του Campionato, επικράτησε 1-0 της Τζένοα στη Γένοβα (3η νίκη σε 5 ματς μακριά από την Φλωρεντία). Για τους γηπεδούχους, στον πάγκο των οποίων έμεινε σε ένα ακόμη ματς ο Αλέξανδρος Τζόρβας ήταν η 5η ήττα σε 10 αγώνες.
   
Η Καβάλα θα αποτελέσει την αντίπαλο της ΑΕΚ στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, με τις δύο ομάδες να κοντράρονται σε διπλούς αγώνες, έπειτα από τη νίκη της ομάδας του Κώστα Βασιλακάκη κόντρα στον Παναιγιάλειο με σκορ 2-0. Στον άλλο αγώνα της ημέρας, ο Φωστήρας εξασφάλισε την πρόκριση στην 3η, καθώς επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι 5-4 των Χανίων (κανονικός αγώνας & παράταση 0-0) και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει σε διπλή αναμέτρηση τον Πανιώνιο.



JP MORGAN: ΕΩΣ ΚΑΙ 15% ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Μία σειρά από ερωτήματα σχετικά με το πόσο στηρίζεται πραγματικά η Ελλάδα από τους εταίρους της διατυπώνει η JP Morgan στην τελευταία της έκθεση. Ως «εξαιρετικά κρίσιμη» χαρακτηρίζει ο αμερικανικός οίκος την περίοδο που διανύει η χώρα μας κάνοντας μάλιστα λόγο για έναν «καυτό» μήνα καθώς το ζητούμενο είναι να εγκριθούν τα επώδυνα μέτρα και να δοθεί το πράσινο φως από το Eurogroup για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.



Σχετικά με το ερώτημα αν περάσουν ή όχι τα μέτρα από την Βουλή η JP Morgan δίνει ένα 10%-15% σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Κάτι τέτοιο σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου μπορεί να δοκιμάσει την συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης αλλά δεν πρόκειται να την διασπάσει.

Στην έκθεση διατυπώνονται τρία βασικά ερωτήματα:

  • Κατά πόσο η κυβέρνηση θα μείνει αρραγής μετά την συμφωνία με την Τρόικα
  • Κατά πόσο μπορεί να εξασφαλιστεί πως τα μέτρα θα περάσουν από την Βουλή
  • Κατά πόσο η Τρόικα παράσχει αρκετή στήριξη στην Ελλάδα προκειμένου να κλείσει μία μακροπρόθεσμη δημοσιονομική «τρύπα» για να εγκριθεί η δόση

Σχετικά με τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, οι αναλυτές απαντούν - με επιφύλαξη πάντως - «ναι».

Οι πιθανότητες να περάσουν τα μέτρα

10%-15% δίνει ο οίκος στο να μην περάσουν τα μέτρα, αυτό το ποσοστό βέβαια εξαρτάται και από ο εάν τα μέτρα θα κατατεθούν σε ένα ή περισσότερα πακέτα με τα εργασιακά να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος. Η JP Morgan επισημαίνει πως ακόμη και εάν δεν ψηφιστούν τα μέτρα από την ΔΗΜΑΡ τότε η κυβέρνηση έχει ένα περιθώριο 10 εδρών στο οποίο μπορεί να στηριχθεί προκειμένου να διαμορφωθεί η πλειοψηφία για να ψηφιστεί το πακέτο. Εάν υποθέσουμε πως τα μέτρα περάσουν, τότε το επόμενο βήμα είναι η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Νωρίς ακόμη για αναδιάρθρωση

Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, είναι νωρίς ακόμη να ξεκινήσει συζήτηση για το εάν πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με συμμετοχή του κρατικού τομέα (OSI). Εναλλακτικό σενάριο είναι η μείωση των επιτοκίων των υφιστάμενων δανείων ή ακόμα και ένα «πάγωμα» στην καταβολή των τόκων, αλλαγές στο πακέτο στήριξης των τραπεζών ή επαναγορά βραχυπρόθεσμων ομολογιακών εκδόσεων και εντόκων.

Σχετικά με την επιμήκυνση, η JP Morgan θεωρεί πως το κενό που μπορεί να δημιουργηθεί θα ανεβάσει τις ανάγκες της Ελλάδας στα 25 δισ. ευρώ το οποίο θα μπορέσει αν καλυφθεί μέσω ενός συνδυασμού μέτρων.


«ΑΣΠΙΔΑ» ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΕΑ


Κεντρικό θέμα των Κυπριακών εφημερίδων είναι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για καταρχήν χορήγηση άδειας για τέσσερα τεμάχια στην κυπριακή ΑΟΖ σε ξένες κοινοπραξίες. Πιο συγκεκριμένα:

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Γαλλία - Ιταλία στα οικόπεδα», αναφέρει ότι δύο «οικόπεδα» στη γαλλική Total, το ένα με ρωσική συμμετοχή και δύο «οικόπεδα» στην ιταλική Eni, σε συνεργασία με την κορεατική KoGas, αποφάσισε να παραχωρήσει το Υπουργικό Συμβούλιο, ξεκινώντας ουσιαστικά διαπραγματεύσεις με αυτές για τις συμφωνίες ανάθεσης έρευνας εξόρυξης και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων, όπως και του ιδιαίτερα σημαντικού «φιλοδωρήματος» για την υπογραφή συμβολαίων. Η απόφαση του Υπουργικού, είχε καθαρό γεωπολιτικό ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Η «Αλήθεια» στο κύριό της θέμα με τίτλο «4 οικόπεδα σε TOTAL – ENI» αναφέρει πως δόθηκαν τα πιο δημοφιλή, μη αμφισβητούμενα τεμάχια 2,3, 9 και 11 της ΑΟΖ, με τη διαπραγμάτευση να ολοκληρώνεται εντός του 2013.

«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Καρέ αδειών στην κυπριακή ΑΟΖ» αναφέρει πως στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής φαίνεται να εδραιώνεται για τα καλά η Κύπρος αφού το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την κατ' αρχήν χορήγηση άδειας για τέσσερα θαλάσσια τεμάχια της Κυπριακής ΑΟΖ και για τα οποία σύντομα θα αρχίσει διαπραγμάτευση.

Η "Cyprus Mail" με κύριο τίτλο «Δόθηκαν άδειες για το φυσικό αέριο σε τέσσερις εταιρείες» αναφέρει πως η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες τη χορήγηση τεσσάρων αδειών για έρευνες σε τέσσερα οικόπεδα στην ΑΟΖ της Κύπρου για φυσικό αέριο, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου αδειοδότησης.

Η «Χαραυγή» αναφέρεται στις επαφές του ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού στη Μόσχα, σημειώνοντας πως Ρώσοι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν σημαντικές επιτυχίες την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ και τα θέματα που αφορούν στην κυπριακή ΑΟΖ.