15 Οκτωβρίου, 2012

"Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟΝ Γ'Π.Π."! - ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ 2 ΩΡΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Έτοιμη "να διαβεί τον Ρουβίκωνα" είναι η Τουρκία και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά Ρώσος αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών με τον οποίο επικοινώνησε το defencenet.gr, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του: "Η Τουρκία επειδή δεν συμμετείχε στον Β'Π.Π., φαίνεται ότι βιάζεται να ξεκινήσει τον Γ'Π.Π."!

Πληροφορίες που τέθηκαν υπ'όψιν της Διακλαδικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ότι πριν τρεις ώρες ολοκληρώθηκε σύσκεψη που είχε ξεκινήσει από το πρωί μεταξύ Τούρκων αξιωματικών του Γενικού Επιτελείου και αρχηγών των ισλαμιστών ανταρτών στην πλευρά των τούρκικων συνόρων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τουρκικές δυνάμεις ετοιμαζουν επίθεση σε τρεις κύριους άξονες με την χρήση κυρίως τεθωρακισμένων ταξιαρχιών, των οποίων η προέλαση θα καλύπτεται από μονάδες των ανταρτών οι οποίοι θα ακολουθούν τις φάλαγγες για να αναλαμβάνουν την εξουδετέρωση αντιαρματικών όπλων κλπ.

Από αέρος θα υπάρχει πλήρη κάλυψη αλλά και απολυτη συνεργασία με το ραντάρ του NATO που σκοπό έχει να δίνει στόχους στην αντιπυραυλική "ομπρέλα", τώρα  θα δίνει πληροφορίες στα τουρκικά αφη στην αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ και θα κατευθύνει τους στόχους εναντίον της συριακής αεράμυνας. Μεγάλη η κίνηση στο λιμάνι της Μερσίνας από οχήματα και πολεμικά σκάφη.

Το προσωπικό των τεθωρακισμένων ταξιαρχιών βρίσκεται "επάνω στα άρματα" με ετοιμότητα αναχώρησης δύο ωρών. Κέντρο συγκέντρωσης των περισσότερων δυνάμεων είναι η πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας Mürşitpın.

Η όλη εικόνα σε ότι αφορά την συγκέντρωση χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων δείχνει ότι οι επόμενες 72 ώρες θα είναι οι σημαντικότερες στην περιοχή, τουλάχιστον από την εποχή της προσάρτησης της Αλεξανδρέττας στην Τουρκία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

Απόλυτα διασφαλισμένο είναι πλέον το σύστημα του ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν διπλοεγγεγραμμένοι, δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο διοικητής του Οργανισμού, Ηλίας Κικίλιας. «Μέχρι πρότινος δεν υπήρχε ενιαίο μητρώο. Τώρα που υπάρχει δεν έχουμε πλέον διπλοεγγεγραμμένους» είπε.
     
Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν το πρωί της Δευτέρας έξω από το Κτήριο 9 στα δικαστήρια στην πρώην σχολή Ευελπίδων, όταν μία γυναίκα άρχισε να πυροβολεί. Η γυναίκα συνελήφθη, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει το χώρο. Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ αθιγγάνων και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για πράξη αυτοδικίας.
     
Η δεύτερη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου με στόχο την επίτευξη συμφωνίας επί του πακέτου των κυβερνητικών αντιπροτάσεων δημοσιονομικής εξυγίανσης που θα συζητηθούν με την τρόικα πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα. Η συνάντηση διεξάγεται μετά από τις χωριστές συναντήσεις που είχε την Παρασκευή ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών της Κυπρου με τα οικονομικά επιτελεία των κομμάτων, προκειμένου τα τελευταία να έχουν καλύτερη εικόνα του κυβερνητικού πακέτου.
    
 Στα ύψη έχουν φτάσει οι τιμές βασικών προϊόντων στα ράφια των σουπερμάρκετ, καθώς τα καρτέλ της ακρίβειας δρουν ανεξέλεγκτα, την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά βιώνουν έντονα την οικονομική κρίση. Την τελευταία διετία έχουν σημειωθεί αυξήσεις έως και 27,6% σε βασικά προϊόντα στο καλάθι της νοικοκυράς, ενώ ο πληθωρισμός την ίδια περίοδο ήταν 5%. Χαρακτηριστικό της ακρίβειας στην Ελλάδα είναι αυτό που συμβαίνει με τα γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα ακρίβειας της Eurostat σε αυτά τα είδη.
     
Νέες υποθέσεις δωροδοκιών Ελλήνων δημοσίων λειτουργών και αξιωματούχων από αμερικανικές πολυεθνικές εταιρίες, την περίοδο 1997 - 2008, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που ο γγ Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γ.Σούρλας έχει διαβιβάσει στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρ.Πεπόνη και Σπ.Μουζακίτη, οι μίζες ξεπερνούν τα 26,4 εκατ. δολάρια. Οι μίζες δίνονταν από πέντε πολυεθνικές εταιρίες, με στοχο να κερδίσουν συμβάσεις για την προώθηση των προϊόντων τους στην εγχώρια αγορά.

Κόσμος

Νεαρός στη γαλλική Μπεζανσόν καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση για την απαγωγή σκυλίτσας Γιόρκσαϊρ, που ζητούσε λύτρα 30.000 ευρώ για να την επιστρέψει στην ιδιοκτήτριά της. «Τα λεφτά ή η Κικί θα πεθάνει!» ήταν το μήνυμα που είχε αφήσει το Μαρτιο ο 29χρονος στην ιδιοκτήτρια, ζητώντας της να αφήσει τα χρήματα σε σκουπιδοτενεκέ σε στάση λεωφορείου.
     
Τη συμφωνία Λονδίνου και Εδιμβούργου που ανοίγει το δρόμο για τη διενέργεια δημοψηφίσματος το 2014 για την ανεξαρτησία της Σκωτίας σφραγίζει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον με τον Σκωτσέζο «πρώτο υπουργό» Άλεξ Σάλμοντ. Οι διαβουλεύσεις των τελευταίων εβδομάδων έγιναν με παραχωρήσεις και από τις δύο πλευρές για την τελική συμφωνία περί του δημοψηφίσματος την στιγμή πάντως που οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν την πλειονότητα των Σκωτσέζων να τάσσονται υπέρ της «απόσχισης» από το Ηνωμένο Βασίλειο.
    
 Στην ηλικία των 89 ετών πέθανε ο πρώην βασιλιάς της Καμπότζης, και εμβληματική φιγούρα για την Πνομ Πενχ, Νοροντόμ Σιχανούκ, μετά από καρδιακή προσβολή. O Σιναχούκ, ηγέτης της χώρας κατά μισό αιώνα με πόλεμο, γενοκτονία και κοινωνικές αναταραχές, είχε εγκαταλείψει το θρόνο το 2004 εξαιτίας προβλημάτων υγείας.
     
Για «τεράστιες», όπως είπε, φορολογικές αυξήσεις έχει προϊδεάσει τους Πορτογάλους ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βίτορ Γκασπάρ εν όψει του προϋπολογισμού της χώρας για το 2013 που αναμένεται να παρουσιαστεί τη Δευτέρα, την στιγμή που η οικονομία παλεύει ήδη με ύφεση και αυξανόμενη ανεργία. Μέσα στο Σαββατοκύριακο, η συζήτηση στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος ήταν έντονη για το τελικό μείγμα των μέτρων -ενδεικτικό των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Κοέλιου- ενώ και το μικρότερο κόμμα CDS, που στηρίζει τα κυβερνητικά νομοσχέδια στη Βουλή, έχει δείξει ότι η συμφωνία του δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
    
 Στη Βρετανία μεταφέρεται για θεραπεία η 14χρονη ακτιβίστρια από το Πακιστάν που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν. Η Μαλαλά Γιουσουφζάι θα χρειαστεί μακροχρόνια θεραπεία για να αναρρώσει τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, διευκρίνισε εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού. Η 14χρονη μεταφέρεται στη Βρετανία με αεροσκάφος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που αναχώρησε από το Ισλαμαμπάντ.

Οικονομία

  Μάχη με το χρόνο ώστε να μην παραγραφούν αξιόποινες πράξεις, δίνουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να ρίξουν φως σε184 υπεράκτιες εταιρείες (offshore) που εμφανίζονται να έχουν έδρα τη Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου. Σε πολλές περιπτώσεις στο Κρανίδι φορολογούμενοι με εισόδημα της τάξεως των 10.000 και 15.000 ευρώ εμφανίζονται διαχειριστές 10 - 12 υπεράκτιων εταιρειών ακινήτων αξίας πολλών εκατομμυρίων.
    
 Μόλις 19 εκατ. ευρώ κατάφερε να εισπράξει μέχρι σήμερα το υπουργείο Οικονομικών από τους 1.500 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου έναντι συνολικής ληξιπρόθεσμης οφειλής 13 δισ. ευρώ σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη αναφορικά με την πορεία είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε απευθύνει στο υπουργείο ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης.
     
Οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης εξετάστηκαν το βράδυ της Κυριακής στη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών Γιάννη με τους επικεφαλής της τρόικας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε ότι η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί ώς το τέλος Απριλίου 2013. Στο πλαίσιο αυτό η Τράπεζα της Ελλάδος θα δημοσιεύσει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου την έκθεση σχετικά με τις κεφαλαιακές ανάγκες της κάθε τράπεζας προσδιορίζοντας τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης. Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2012 το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα παράσχει με την μορφή δανείου - γέφυρα επαρκή κεφάλαια για να αυξήσει στο 9% τα βασικά ίδια κεφάλαια των τραπεζών.

Αθλητισμός

 Μέχρι και τρεις μήνες εκτός δράσης ίσως μείνει ο Βραζιλιάνος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης Μαρτσέλο, ο οποίος γύρισε τον αστράγαλό του στην προπόνηση της Σελεσάο και απομένει να φανεί πόσο σοβαρή ζημιά έχει υποστεί.
   
Με τέρμα του Ολίσε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα, η Παναχαϊκή κατέκτησε το πρώτο εφετινό «τρίποντο» στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας (Football League). Το αχαϊκό συγκρότημα, σε αγώνα της 5ης ημέρας, επικράτησε 2-1 του Βύζαντα Μεγάρων, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα. Πιερικός και Εργοτέλης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στην Κατερίνη, στο άλλο ματς της ημέρας.
     
Ο Βασίλης Τοροσίδης δεν ανησυχεί από την ισοπαλία της εθνικής απέναντι στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, καθώς με δηλώσεις στην προπόνηση της Κυριακής, υπενθύμισε ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί στο ξεκίνημα της προκριματικής φάσης του Euro 2012. Μάλιστα, τόνισε ότι η Εθνική έχει βάθος και θα τα καταφέρει. Γκέκας: «Δεν χάνονται τέτοια γκολ».



ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ: ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΠΑΙΡΝΕ 12 ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ!

Μέχρι και υπάλληλοι εμπλέκονται στο φαγοπότι του ΟΑΕΔ...

Πλοκάμια στον ΟΑΕΔ έχουν απλώσει οι επιτήδειοι που με πλαστά δικαιολογητικά έπαιρναν παρανόμως επιδόματα ανεργίας και μία σειρά άλλων παροχών.

Τον δρόμο της δικαιοσύνης έχουν πάρει ήδη 23 υποθέσεις, που έχουν κοστίσει στον ΟΑΕΔ πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να αναφέρουμε πως σε μόνο μία υπόθεση - στην οποία εμπλεκόταν υπάλληλος του οργανισμού - η ζημιά είναι 1,4 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος Της Κυριακής», οι πειθαρχικές υποθέσεις που έχουν διαβιβαστεί στην εισαγγελία 21.

Οι 13 αφορούν την Αττική και οι υπόλοιπες εντοπίζονται στη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, την Κω, το Ηράκλειο και τη Ζάκυνθο.

Κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

- Επίδομα ανεργίας από 12 συνολικά υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έπαιρνε ταυτόχρονα κάτοικος της Αττικής. Το κόστος φτάνει τα 58.277 ευρώ και έχει διαβιβαστεί πράξη βεβαίωσης οφειλής στη Δ.Ο.Υ.

- Υπάλληλος του ΟΑΕΔ καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια. Είχε προχωρήσει σε πλαστογραφία με αποτέλεσμα η ζημιά για το ταμείο να φτάνει σχεδόν το 1,5 εκατ. ευρώ.

- Πρώην αστυνομικός έπαιρνε παροχές ανεργίας και οικογενειακό επίδομα με πλαστά δικαιολογητικά, δηλώνοντας μάλιστα ότι έχει 19 παιδιά.

- Γυναίκα εργαζόταν ως μισθωτή και παράλληλα έπαιρνε την επιδότηση για το πρόγραμμα νέων ελεύθερων επαγγελματιών (ποσό 15.000 ευρώ), το οποίο απευθύνεται σε εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ ανέργους που θέλουν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση.

«ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ-ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Οι διαπραγματεύσεις της Ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα πραγματοποιήθηκαν σε εντατικούς ρυθμούς μέσα στο Σαββατοκύριακο και αναμένεται να ολοκληρωθούν με το τετ α τετ των δανειστών με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες στο σημερινό ραντεβού του υπουργού Εργασίας με την Τρόικα «έκλεισαν» οι επώδυνες αλλαγές στα εργασιακά.

Οι δανειστές ζήτησαν επιτακτικά την κατάργηση των δώρων στο Δημόσιο ενώ έχουν κλειδώσει κλιμακωτές μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις άνω των 1000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας σώζονται οριστικά ο 13ος και 14ος μισθός στο ιδιωτικό τομέα ενώ ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει στα 586 ευρώ.

Στο τραπέζι έπεσε το θέμα της μείωσης των αποζημιώσεων μέσω του μη συνυπολογισμού των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων σε αυτήν και του δραστικού περιορισμού του χρόνου προειδοποίησης. Επίσης τίθεται θέμα της αντικατάστασης της ποσοστιαίας αύξησης των τριετιών από την χορήγηση ενός συγκεκριμένου ποσού. Παράλληλα οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν την ανάγκη μεγαλύτερης ευελιξίας στα ωράρια εργασίας και της αύξησης των εργασίμων ημερών.

Στο τετ α τετ με τον Γιαννη Στουρνάρα τέθηκαν τα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα που ζητούν οι δανειστές ενώ για τη βιωσιμότητα του χρέους και τη χρηματοδότηση της επιμήκυνσης οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν αυτή τη βδομάδα, αλλά μάλλον δεν θα καταλήξουν μέχρι τη Σύνοδο.

Το φορολογικό μπαίνει ως prior action και πρέπει να έχει ψηφιστεί πριν από την εκταμίευση της δόσης ενώ οι περικοπές στις φοροαπαλλαγές θα ισχύσουν από τα εφετινά εισοδήματα.

Από σήμερα κιόλας ο φάκελος με τα αποτελέσματα των συζητήσεων και των τυχών συμφωνιών θα παραδοθεί στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο οποίος αναμένεται αρχές της εβδομάδας να καλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για να καθοριστεί και η γραμμή που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.

Τα αγκάθια όμως ξεκινούν από το εσωτερικό καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία οι αντιδράσεις που θα προκαλέσουν σε βουλευτές όλων των κομμάτων τα νέα σκληρά μέτρα.

Στο Μαξίμου ξεκινούν άμεσα επαφές ε κορυφαία στελέχη του κόμματος για να περιοριστούν οι όποιες αντιδράσεις και να μην υπάρχουν «απώλειες» όταν τα μέτρα θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή.

Πάντως ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε αλλαγές υπουργών μετά τη συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης, την επιμήκυνση και την ψήφιση των μέτρων.

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του ετοιμάζεται να δώσει μάχη επιβίωσης κατά την ψηφοφορία των νεων μέτρων. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίζεται αποδυναμωμένος μετά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και η Κοινοβουλευτική ομάδα έχει σπάσει σε κομμάτια.

Αυτά τα κομμάτια του παζλ θα μπορέσει να ενώσει ξανά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Είναι ένα ερώτημα που θα κυριαρχήσει τις επόμενες ημέρες και φυσικά θα κορυφωθεί με τη στάση που θα κρατήσει ο Βενιζέλος για την ψήφιση των μέτρων στην Βουλή.

Υπάρχουν ομάδες που κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν θα πούν «ναι» στα νέα μέτρα με κύριο εκφραστή αυτής της άποψης, τον Κώστα Σκανδαλίδη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews. Συζητά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά εμφανίζεται ως εκφραστής του «λαικού» ΠΑΣΟΚ.

Στην ίδια «γραμμή» κινούνται οι Γιάννης Κουτσούκος και ο Μιχάλης Κασσής ενώ παρόμοιες απόψεις μοιράζονται και οι λεγόμενοι «παπανδρεϊκοί» , Μάρκος Μπόλαρης, Θεοδώρα Τζάγκρη, και Γιάννης Δριβελέγκας. Η λίστα των «διαφωνούντων» όμως μεγαλώνει με τα ονόματα των Κεγκέρογλου, Κρεμαστινού, Παρασταρίδη, Γκερέκου και Μωραίτης.

Ενδιαφέρον όμως θα έχει και η στάση που θα κρατήσουν οι 17 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.

Οι διαφωνούντες έχουν ήδη προκαλέσει πονοκέφαλο στον Φώτη Κουβέλη, με τους Βουλευτές με το «πράσινο βιογραφικό» να είναι ένα ερωτηματικό.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η αρνητική ψήφος του Γιάννη Μιχελογιαννάκη. Πολλοι επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι Γιάννης Πανούσης και Δημήτρης Αναγνωστάκης καθώς και ο Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η στάση της Βουλευτού Κατερίνας Μάρκου.