01 Οκτωβρίου, 2012

ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Συνέρχεται αύριο Τρίτη 2 έως και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 στην Tακτική Tης Συνέλευση η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1, Αθήνα).

Το πρωί της Τρίτης, 2 Οκτωβρίου, από ώρας 6:30 - έως 8:30 θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της  Ιερας Μονής Πετράκη. Στις 9:00 θα αρχίσουν οι εργασίες των Συνεδριάσεων με Εναρκτήρια  Ιερά Ακολουθία στο Μέγα Συνοδικό.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της  Iεράς Συνόδου της  Ιεραρχίας, θα  προσφωνήσει τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους και θα αντιφωνήσει ο πρώτος τη τάξει Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, εκ των μελών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Θα ακολουθήσει η εκλογή της εξ Αρχιερέων Επιτροπής για τις ανακοινώσεις στον Τύπο.

Κατόπιν θα παρουσιασθούν οι Εκθέσεις Πεπραγμένων των Συνοδικών Επιτροπών για το εκκλησιαστικό έτος 2011-2012 από τους Σεβασμιωτάτους Προέδρους τους και αμέσως μετά θα ακολουθήσει συζήτηση.

Την επομένη, Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, ώρα 9:00  θα  γίνει η  ανάγνωσις και Επικύρωσις των Πρακτικών της προηγουμένης Συνεδρίας, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επεξεργασία του Κεντρικού Θέματος της Τακτικής Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας υπό τον γενικό τίτλο: «Η ποιμαντική διακονία της Εκκλησίας εις μίαν κοινωνίαν πτωχείας, ανεργίας και συγχρόνου πνευματικής συγχύσεως» και θα παρουσιασθούν οι ακόλουθες Εισηγήσεις:

α) του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου με θέμα: «Η ποιμαντική της Εκκλησίας την εποχή των μνημονίων», και

β) του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Βασιλείου με θέμα: «Δυσκολίαι της Εκκλησίας κατά την άσκησιν της ποιμαντικής Της». Θα ακολουθήσει συζήτηση επί των Εισηγήσεων.

Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, ώρα 9:00, θα  γίνει η  ανάγνωσις και Επικύρωσις των Πρακτικών της προηγουμένης Συνεδρίας και θα συνέχισθεί η επεξεργασία του Κεντρικού Θέματος της Τακτικής Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας με γενικό τίτλο: «Η ποιμαντική διακονία της Εκκλησίας εις μίαν κοινωνίαν πτωχείας, ανεργίας και συγχρόνου πνευματικής συγχύσεως» με την παρουσίαση της Εισηγήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου με θέμα: «Εκκλησία, νέες αντιλήψεις και νέες τεχνολογίες», και θα ακολουθήσει συζήτηση επί της Εισηγήσεως.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η Εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου με θέμα: «Επικαιροποίησις του Κανονισμού περί Εφημερίων και Διακόνων», και θα ακολουθήσει   συζήτηση επί της Εισηγήσεως.

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου θα  γίνει η  ανάγνωσις και Επικύρωσις των Πρακτικών της προηγουμένης Συνεδρίας και θα ακολουθήσει η Εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ με θέμα: «Κανονισμός περί διοικήσεως, διαχειρίσεως και της εν γένει αξιοποιήσεως της Εκκλησιαστικής Περιουσίας» και θα ακολουθήσει   συζήτηση επί της Εισηγήσεως.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η Συμπλήρωση του Καταλόγου των προς Αρχιερατείαν  Εκλογίμων και η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης και τυχόν κενωθησομένων Ιερών Μητροπόλεων.

Τέλος θα προβεί στην ψήφιση Κανονισμών και θα ασχοληθεί με τρέχοντα Υπηρεσιακά θέματα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Ελλάδα

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την σύλληψη παράνομων μεταναστών ξεκίνησε λίγο πριν τις 7 το πρωί της Δευτέρας σε περιοχές γύρω από το νέο λιμάνι της Πάτρας. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έλεγχοι σε 63 εγκαταλελειμμένα οικήματα και έχουν προσαχθεί 150 άτομα. Για την υλοποίηση της επιχείρησης έφτασαν στην Πάτρα δυνάμεις της Αστυνομίας από άλλες περιοχές, καθώς και λεωφορεία για τη μεταφορά όσων μεταναστών χρειαστεί να οδηγηθούν σε κέντρα κράτησης.
  
Στην τελική ευθεία εισέρχονται από τη Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας, που επιστρέφουν στην Αθήνα, για το πακέτο των επώδυνων μέτρων, η ψήφιση των οποίων θεωρείται προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το δάνειο στήριξης. Στο οικονομικό επιτελείο επικρατεί προβληματισμός για το ενδεχόμενο η τρόικα να απορρίψει κάποια από τα μέτρα -ίσως και τμήμα των βασικών αξόνων- της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.Η τρόικα θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα στις 14:00 και στις 18:00 με τον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά.
   
Ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου βρίσκονται σήμερα, Δευτέρα, οι δύο επιχειρηματίες που καταγγέλλουν για ξέπλυμα χρήματος τον πρόεδρο της Βουλής Ευ.Μεϊμαράκη και τους πρώην υπουργούς Γ.Βουλγαράκη και Μ.Λιάπη. Η εισαγγελέας θα ζητήσει συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με τις καταγγελίες τους.
   
Με σαφή κατεύθυνση από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, στο μικροσκόπιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπαίνουν οι υπό συγχώνευση ή κατάργηση φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτούς πιθανότατα θα αποτελέσουν και τη δεξαμενή για τις 15.000 αποχωρήσεις μέσω διαθεσιμότητας κατά την επόμενη διετία.
   
Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρωί της Δευτέρας μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών που απέδρασαν τα ξημερώματα από τα κρατητήρια στην Ηγουμενίτσα. Συνολικά, επιχείρησαν να διαφύγουν 17 άτομα και προς το παρόν έχουν εντοπιστεί και κρατούνται ξανά τα 11 εξ αυτών.

Κόσμος

Για την πρώτη από τις τρεις τηλεμαχίες Ομπάμα και Ρόμνεϊ την Τετάρτη ετοιμάζονται πυρετωδώς τα επιτελεία των δύο υποψηφίων για το Λευκό Οίκο, με το στρατόπεδο των Δημοκρατικών να φοβάται μόνο τον εφησυχασμό και τους Ρεπουμπλικανούς να ελπίζουν ότι θα αξιοποιήσουν την τελευταία τους ευκαιρία να αντιστρέψουν το κλίμα στις κρίσιμες «αμφίρροπες» πολιτείες. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν αρκετά κοντά τους δύο υποψηφίους αλλά εμφανίζουν τον Ομπάμα να κερδίζει έδαφος στις πολιτείες που βαρύνουν περισσότερο στο τελικό αποτέλεσμα.
   
Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ θα καταθέσει εντός της εβδομάδας το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), καταγγέλοντας ότι αυτό που ενώνει τα δύο μεγάλα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού είναι «η διαφθορά και η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος». Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχηγός του κόμματος, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι κατήγγειλε τα κόμματα των Γκρούεφσκι και Αχμέτι ότι «στήνουν» διαγωνισμούς για δημόσια έργα και αποκομίζουν τεράστια υλικά οφέλη.
   
«Η Τζούλια Γκίλαρντ είναι μία ψεύτρα. Ο γέρος της πέθανε πριν μερικές εβδομάδες από ντροπή, γνωρίζοντας ότι η κόρη του κάθε φορά που μιλά στο Κοινοβούλιο ξεστομίζει ψέματα». Με αυτά τα λόγια «στόλισε» την πρωθυπουργό της Αυστραλίας ένας δημοσιογράφος, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων που τον ανάγκασαν τελικά να ζητήσει συγνώμη.
   
Δικαστήριο της Μόσχας εκδικάζει τη Δευτέρα την έφεση των Pussy Riot, των τριών μελών συγκροτήματος που καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια κάθειρξη για «πανκ προσευχή» κατά του Πούτιν στον καθεδρικό ναό της Μόσχας. Από την απόφαση, που πιθανώς δεν θα ανακοινωθεί την ίδια ημέρα, η υπεράσπιση ελπίζει μόνο σε μείωση της ποινής ενώ η Εκκλησία υποστήριξε πως εάν οι τρεις γυναίκες «εκφράσουν μετάνοια» -κάτι που οι ίδιες αποκλείουν- το δικαστήριο θα έπρεπε να το λάβει υπόψιν.
   
Χιλιάδες υποστηρικτών του κινητοποίησε ο Ενρίκε Καπρίλες στη μεγαλύτερη προεκλογική του συγκέντρωση στο Καράκας, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές στις οποίες θα διεκδικήσει την προεδρία της Βενεζουέλας απέναντι στον Ούγκο Τσάβες. Η συγκέντρωση έγινε υπό την σκιά αιματηρής συμπλοκής οπαδών των δύο «στρατοπέδων» το Σάββατο, με τον Καπρίλες να καλεί τους πολίτες της χώρας αφήσουν την κατάσταση να κλιμακωθεί και τον Τσάβες να υπογραμμίζει ότι «η μάχη δεν δίνεται με τη βία, αλλά με την ψήφο».

Οικονομία

 Το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2013 παρουσιάζει η κυβέρνηση τη Δευτέρα. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται περαιτέρω περικοπές δαπανών, κυρίως από τις νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσχέδιο προϋπολογισμού θα προβλέπει πως οι δαπάνες θα διαμορφωθούν το 2013 κοντά στα 62,5 δισ. ευρώ, έναντι 70 δισ. ευρώ το 2012. Τα έσοδα θα τοποθετούνται κοντά στα 56,5 δισ. ευρώ, δηλαδή στα εφετινά επίπεδα. Η ύφεση θα εκτιμάται στο 3,5% του ΑΕΠ.
  
 Σε τροχιά συρρίκνωσης εισέρχεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η κινεζική μεταποίηση. Ειδικότερα, ο Δείκτης ΡΜΙ σημείωσε άνοδο στις 49,8 μονάδες το Σεπτέμβριο σε σχέση με τις 49,2 μονάδες τον Αύγουστο, εξέλιξη που είχε επίπτωση στις ασιατικές αγορές οι οποίες έκλεισαν σήμερα Δευτέρα με απώλειες. Σημειώνεται ότι μέτρηση κάτω από τις 50 μονάδες δείχνει συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας.
  
 Η Credit Agricole S.A. ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει εισέλθει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Alpha Bank για την απόκτηση από την Alpha Bank του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας. Η Credit Agricole S.A. και η Alpha Bank στοχεύουν στην ολοκλήρωση της μεταβίβασης στις 31 Δεκεμβρίου 2012 υπό την αίρεση των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές και σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες των εργασιακών συμβουλίων. Η Credit Agricole S.A. ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει εισέλθει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Alpha Bank για την απόκτηση από την Alpha Bank του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας.

Η Credit Agricole S.A. και η Alpha Bank στοχεύουν στην ολοκλήρωση της μεταβίβασης στις 31 Δεκεμβρίου 2012 υπό την αίρεση των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές και σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες των εργασιακών συμβουλίων. Η Alpha Bank ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι θα προχωρήσει στην ενοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας και θα ολοκληρώσει το σχέδιο αναδιοργανώσεως που είχε ξεκινήσει η Credit Agricole. Σύμφωνα με την ελληνική τράπεζα η ενοποίηση των εργασιών αναμένεται να έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη, με το πλήρες όφελος των συνεργειών λειτουργικού κόστους να εκτιμάται σε 150 εκατ. ευρώ ετησίως, λόγω σημαντικών οικονομιών κλίμακας.

Αθλητισμός

Μέχρι και χθες ο Ζεσουάλδο Φερέιρα απολάμβανε την απόλυτη στήριξη του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζο αλλά και μεγάλης μερίδας των «πράσινων» φιλάθλων. Η ισοπαλία όμως με τον Αστέρα Τρίπολης και η κίνηση του πορτογάλου τεχνικού να χειροκροτήσει όταν αποδοκιμάζονταν, άλλαξαν το κλίμα ειδικά σε ότι αφορά τα συναισθήματα του κόσμου του «τριφυλλιού». Οι πιέσεις προς τον Αλαφούζο για αντικατάσταση του Φερέιρα είναι μεγάλες, ωστόσο ο αγώνας με την Τότεναμ απέχει μόλις τρεις ημέρες...

Απίστευτη επιτυχία της Βαλανσιέν, που συνέτριψε 4-1 τη Μαρσέιγ για την 7η αγωνιστική του Championnat. Η ομάδα της Μασαλίας ταξίδεψε στο βόρειο άκρο της Γαλλίας ως πρωτοπόρος και με απόλυτο ρεκόρ έξι νικών. Όμως, καθηλώθηκε από τα ατομικά λάθη των παικτών της και ειδικά του Στιβ Μανταντά που ήταν σε κακή μέρα. Έτσι, οι γηπεδούχοι έφτασαν στην εντυπωσιακή νίκη με δύο γκολ του Αντονί Λε Ταγέκ (34',63') και από ένα των Ντανίκ (16'), Καντίρ (39'), ενώ μείωσε στις καθυστερήσεις ο Ζορντάν Αγιού.
   
Τα νεύρα παρέμειναν τεντωμένα μετά τη λήξη του ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ με τον Άρη και η ένταση μεταφέρθηκε στη φυσούνα. Ο Νίκος Αγγελούδης στις δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ υποστήριξε ότι «σεκιουριτάδες χτύπησαν τους Παπαστεριανό και Νταμαρλή».

         
         
         


ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ 60.000 ΕΠΙΛΕΚΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ASSAD

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το σχέδιο του Assad  για τον επανεξοπλισμό και την αναδιοργάνωση των ειδικών δυνάμεων της στρατιωτικής του μηχανής με την βοήθεια επίλεκτων αξιωματικών της ιρανικής Ταξιαρχίας Al Qods των Φρουρών της Επανάστασης. Πιο συγκεκριμένα το τελευταίο χρονικό διάστημα 2200 Ιρανοί αξιωματικοί και εκπαιδευτές της Ταξιαρχίας Al Qods έχουν σταλεί στην Συρία με αντικείμενο την εκπαίδευση της επίλεκτης Αλαουίτικης παραστρατιωτικής δύναμης Shabbiha και του συντονισμού της δράσης της.

Η παραστρατιωτική δύναμη Shabbiha αποτελείται από 60.000 αλαουίτες πιστούς στον Assad και έχει φέρει σε πέρας τις πιο δύσκολες αποστολές στους 18 μήνες του πολέμου. Εδώ και αρκετούς μήνες Ιρανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι με μεγάλη εμπειρία από τον πόλεμο του 2006 στο Λίβανο εκπαιδεύουν και εξοπλίζουν την παραστρατιωτική αυτή δύναμη συγκροτώντας το μεγαλύτερο σχηματισμό ειδικών δυνάμεων στην Μέση Ανατολή. Ιρανικά μεταγωγικά αεροσκάφη μεταφέρουν κάθε μέρα μέσω του ιρακινού εναέριου χώρου όπλα, πυρομαχικά και υλικά για τον εξοπλισμό της Shabbiha ώστε η δύναμη αυτή των 60.000 ανδρών να είναι έτοιμη για την τελική επίθεση του Assad κατά των ανταρτών και των ισλαμιστών τρομοκρατών που δρουν στην χώρα.

Αν και οι Αμερικανοί προσπάθησαν επανειλημμένες φορές να πείσουν το πρωθυπουργό του Ιράκ Nouri al-Maliki να μην επιτρέψει την χρήση του ιρακινού εναερίου χώρου από τα ιρανικά μεταγωγικά αεροσκάφη τα οποία έχουν σχηματίσει μία αερογέφυρα μεταξύ Τεχεράνης και Δαμασκού οι αποστολές ανδρών και εξοπλισμού από το Ιράν συνεχίζονται κάθε μέρα φέροντας την ώρα της μεγάλης αντεπίθεσης των στρατευμάτων του Assad πιο κοντά.   


DER SPIEGEL: ΟΜΗΡΙΚΟΙ ΚΑΒΓΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

Εκτενές άρθρο για τον έντονο καυγά του Πολ Τόμσεν με τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος απείλησε τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ ότι θα παραιτηθεί, φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. «Αδιαφορώ» ήταν η απάντηση του κ. Τόμσεν, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό.

«Τσακώθηκαν, για μια ακόμα φορά. Οι φωνές ήταν αρκετά δυνατές – λένε – ανάμεσα στον Πωλ Τόμσεν, τον επικεφαλής απεσταλμένο του ΔΝΤ, και στον έλληνα υπουργό Οικονομικών. Ο Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να απείλησε πρώτα ότι θα παραιτηθεί και στη συνέχεια ότι θα διαλυθεί ο κυβερνητικός συνασπισμός.

«Αδιαφορώ», λέγεται ότι απάντησε ο απεσταλμένος του ΔΝΤ και έφυγε. Πριν από 10 μέρες, Παρασκευή, οι «κύριοι με τα μαύρα» - όπως τους λένε οι Έλληνες – αναχώρησαν. Η τρόικα δεν άντεχε άλλο» έτσι ξεκινάει το άρθρο του γερμανικού περιοδικού για την έκρηξη στη σχέση Στουρνάρα-Τρόικας.

Το περιοδικό αναφέρει ότι φυσικά δεν μπορεί να είναι αδιάφορο στον Τόμσεν το αν συμφωνεί με τους Έλληνες ή όχι. «Γιατί η χώρα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, πρέπει να σωθεί, με κάθε τίμημα. Και γι' αυτό οι τρεις της τρόικας επανέρχονται την Κυριακή. Θέλουν επιτέλους να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις για ένα πακέτο μέτρων λιτότητας μεγαλύτερο των 11,5 δις. ευρώ, το οποίο στην πραγματικότητα έπρεπε να είχε αποφασιστεί από τον Ιούνιο - προϋπόθεση για τη δεύτερη δανειακή σύμβαση».

Το Der Spiegel τονίζει ότι τα βάρη των περικοπών θα σηκώσουν και πάλι εκείνοι, οι οποίοι, ούτως ή άλλως, δεν κατέχουν πολλά, οι συνταξιούχοι και οι υπάλληλοι, οι άρρωστοι και οι ανάπηροι.

«Η οργή τους είναι κατανοητή, γιατί δεν είναι μόνον οι εφοπλιστές και οι μεγαλοεργολάβοι που έχουν μεταφέρει σε ασφαλή μέρη τις περιουσίες τους. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί στην Αθήνα μια λίστα με τα ονόματα 33 πολιτικών, που παραδόξως έχουν συσσωρεύσει στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους μεγάλα ποσά, την προέλευση των οποίων η εφορία δεν μπορεί να εξηγήσει. Ο πρόεδρος της Βουλής παραιτήθηκε ως ύποπτος διαφθοράς» γράφει.

Το άρθρο είναι καταπέλτης για την Ελλάδα αφού τονίζεται ότι οι Ελληνες δεν μπορούν να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις και αναφέρει ότι η έκθεση της τρόικας θα είναι «πειραγμένη» αφού έτσι αποφάσισαν οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης προκειμένου να κρατήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη.

«Κι όμως έτσι θα συνεχιστεί η κατάσταση, όπως δείχνουν και οι πρόσφατες δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ. Η διευθύντρια του ΔΝΤ, που την άνοιξη ακόμα λυπόταν περισσότερο τα παιδιά της Αφρικής παρά τους Έλληνες, μπορεί πλέον «να φανταστεί κάλλιστα μια επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής».