30 Σεπτεμβρίου, 2012

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ Ο ΦΤΩΧΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΛΑΜΠ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

BUSINESS ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

Εάν μιλούσαν οι τοίχοι, θα έλεγαν πολλά! Κατά το παρελθόν, ο μεγαλοεπιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης είχε κλείσει μια πολύ μεγάλη συμφωνία στην Αθηναϊκή Λέσχη και απλώς οι υπογραφές μπήκαν σε κάποιον άλλο χώρο. Το ίδιο εικάζεται ότι έχει πράξει και ο Μπάμπης Βωβός. Αυτός που δεν επισκέπτεται πλέον συχνά τη μεγάλη τραπεζαρία είναι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας. Λόγω του αξιώματος του, ο πρώτος πολίτης της χώρας δεν βρίσκει τον χρόνο για να μεταβεί στο κλαμπ.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΝΑΞΗ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ ΤΗΣ Ι.Α.Α.

Σύναξη υπευθύνων Ιερέων Νεότητας και Κατηχητών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ο Μακαριώτατος στο μήνυμά του με αφορμή την έναρξη του νέου κατηχητικού έτους αναφέρεται στις δυσκολίες της εποχής και στην ανάγκη να εξέλθουμε από την πνευματική κρίση. "Είναι καιρός, να σκεφθούμε με ποιόν τρόπο θα εξέλθουμε κυρίως από την πνευματική κρίση, η οποία είναι η ρίζα του κακού και ιδιαίτερα να οργανώσουμε και να σχεδιάσουμε το μέλλον μας" τόνισε ο Μακαριώτατος και συμπλήρωσε "Να προσφέρουμε στα παιδιά μας τη δυνατότητα να οραματίζονται, να χαίρονται και να αγαπούν τη ζωή. Να βλέπουν πέρα από τα αγαθά που συνηθίσαμε να διεκδικούμε με μεγάλες απώλειες , ψυχικές και σωματικές".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην σημασία και την αξία της κατήχησης λέγοντας "Στις κατηχητικές συνάξεις των ενοριών μας οι ιερείς και οι κατηχητές μαθαίνουν στα παιδιά μας να αγαπούν, να ευγνωμονούν το Θεό και τους ανθρώπους που είναι γύρω τους. Να βλέπουν τις αρετές τους. Να μην λυπούνται από τη φανέρωση των αδυναμιών τους, αλλά να ευγνωμονούν το Θεό, γιατί μπορούν δημιουργικά να τις υπερβούν. Να αισθάνονται χαρά, γιατί μπορούν να μεταμορφώνουν σε αφορμή ευλογίας τις δοκιμασίες που αντιμετωπίζουν. Μαθαίνουν επίσης να διψούν για αληθινή ζωή. Να έχουν κέντρο της πορείας το Χριστό. Να σέβονται τον άνθρωπο και τη μοναδική του αξία. Να γίνονται όλα προσωπικά που έχουν νόημα και όνομα", ενώ ολοκλήρωσε το μήνυμά του προσκαλώντας τους γονείς να δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία να οδηγηθούν στην αγκαλιά της ενορίας.

Ακολούθησαν τρεις εισηγήσεις υπό τον συντονισμό του Πανοσ. Αρχιμ. π. Μάξιμου Παπαγιάννη, Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Α.Α. Στην πρώτη εισήγηση ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ι.Α.Α., π. Αντώνιος Καλλιγέρης, αναφέρθηκε στην αξία της κατήχησης και στις ανησυχίες των νέων. "Οι νέοι μας ζητούν νόημα ζωής, θέτουν πολλά γιατί, αμφισβητούν έντονα, κάτι το οποίο είναι παμπάλαιο και ολότελα φυσιολογικό για εφήβους. Βλέπουν όλα γύρω τους να κλονίζονται και ζητούν σταθερότητα, στέγη για να οραματιστούν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και κυρίως γνησιότητα" τόνισε.Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ιδιομορφία της ποιμαντικής της Νεότητας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ παρουσίασε διάφορες προτάσεις και προγράμματα που απευθύνονται στους νέους.

Στη δεύτερη εισήγηση ο Διευθυντής του Ιδρύματος «Διακονία» της Ι.Α.Α., π. Συμεών Βενετσιάνος, αναφέρθηκε στην αξία του κατασκηνωτικού έργου ως ποιμαντικού μέσου, αλλά και στην ανάγκη συνεργασίας, ενότητας και θυσίας. Τόνισε πως οι εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων πρέπει να αξιοποιούνται από όλες τις ενορίες όλη τη διάρκεια του έτους με ποικίλες εκδηλώσεις εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος και δημιουργικής απασχόλησης.

Στη τρίτη εισήγηση ο Γενικός Διευθυντής του «Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως», π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, έκανε λόγο για τις προοπτικές της Ποιμαντικής της Νεότητας. Αναφέρθηκε, επίσης, στο ρόλο της οικογένειας και του σχολείου όσον αφορά στην επαφή των παιδιών με την πίστη.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος υπογράμμισε πως το σημαντικότερο εργαλείο είναι η ενορία, που αποτελεί το θυσιαστήριο, τον αγώνα. "Το θέμα της Νεότητας είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για την ενορία, αλλά γενικότερα" συμπλήρωσε. Και πρόσθεσε: "Οι εγκαταστάσεις αυτές είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν όχι μόνο τα κατασκηνωτικά προγράμματα, αλλά θα λειτουργούν ως ένα κέντρο εκκλησιαστικό, ένα κέντρο παιδείας και πολιτισμού. Παιδεία, άλλωστε δεν είναι μόνο οι γνώσεις, είναι η προσπάθεια που δεν υπάρχει πια, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να ευτελίζεται, να γίνεται εμπορεύσιμος. Ο χώρος αυτός θα μπορέσει να δώσει στα παιδιά την ελπίδα, να διώξει τη μοναξιά".

Ο Μακαριώτατος ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι "υπάρχει ένα όραμα για αυτόν τον χώρο, γιατί η πατρίδα μας έχει ανάγκη για παιδεία και πολιτισμό. Η συνάντησή μας αυτή σήμερα, αποβλέπει να ενώσουμε τα χέρια και μέσα από τις δυσκολίες να πορευτούμε όλοι μαζί, με αισιοδοξία και ελπίδα".

Αμέσως μετά ακολούθησε συζήτηση επί των εισηγήσεων.

ΠΩΣ ΑΠΕΤΡΑΠΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Ενα δημοσίευμα το οποίο αναμένεται να συζητηθεί και να προκαλέσει σεισμό θα φιλοξενήσει αύριο η εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής, όπως προαναγγέλλεται σήμερα σε ολοσέλιδη καταχώριση στην εφημερίδα «Τα Νέα». Σύμφωνα με την προαναγγελία της εφημερίδας που έχει τίτλο «Το πραξικόπημα που δεν έγινε» πέρυσι τον Οκτώβριο η κυβέρνηση Παπανδρέου ουσιαστικά απέτρεψε, λίγο πριν παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και παραδώσει τη θέση του στον Λουκά Παπαδήμο, στρατιωτικό πραξικόπημα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα τα στοιχεία του ρεπορτάζ είναι τα εξής:
  • Η περσινή στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη που ματαιώθηκε έπειτα από εισβολή δεκάδων πολιτών στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
  • Οι έντονες αποδοκιμασίες κατά του προέδρου της Δημοκρατίας και η απόπειρα τμήματος των Ευέλπιδων να παρελάσουν παρά τις αντίθετες εντολές των ανωτέρων τους
  • Είχαν προηγηθεί δύο μέρες νωρίτερα,πάλι στη συμπρωτεύουσα αποδοκιμασίες και προπηλακισμοί υπουργών της τότε κυβέρνησης
  • Λίγες ημέρες αργότερα, την 1η Νοεμβρίου, το ΚΥΣΕΑ προχωρά σε μαζικές αποστρατείες αξιωματικών και των τριών Οπλων.
  • Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν εξήγησε ποτέ πειστικά εκείνες τις μαζικές αποστρατείες αλλά πολλές ήταν οι συζητήσεις της περιόδου ότι με αυτές απετράπησαν κινήσεις πολιτικής αποσταθεροποίησης
  • Ποιος ήταν ο ρόλος του τότε αρχηγού ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου
  • Σχεδόν ένα χρόνο μετά θρυλείται ότι πολιτικό πρόσωπο προερχόμενο από τον εθνικιστικό χώρο βολιδοσκοπήθηκε από ομάδα αξιωματικών αν θα ήθελε να συμμετάσχει σε στρατιωτική κυβέρνηση που θα αναλάμβανε να αποκαταστήσει την τάξη και την κοινωνική ειρήνη στη χώρα
Και το κείμενο της προαναγγελίας καταλήγει υποστηρίζοντας ότι «η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει ότι εκείνες οι αποστρατείες μπορούν σήμερα να αποτιμηθούν ως το τέλος ενός πραξικοπήματος που δεν έγινε... Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο δημοσίευμα από τη συγκεκριμένη εφημερίδα θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις και θα δημιουργήσει μείζον θέμα. 

Πολύ περισσότερο μάλιστα που σήμερα το πολιτικό σκηνικό της χώρας μοιάζει αποσταθεροποιημένο για μια ακόμη φορά με τη σκανδαλολογία να κυριαρχεί και τις λίστες πραγματικές ή όχι να κυριαρχούν στο δημόσιο διάλογο.

Πηγή: ΒΗΜΑ