29 Σεπτεμβρίου, 2012

ΣΥΝΑΞΗ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΤΗΣ ΙΑΑ


Σήμερα στις έξι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Σύναξη Υπευθύνων Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών - τριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η Σύναξη θα πραγματοποιηθεί στις Κατασκηνωτικές Εγκαταστάσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στη θέση Μαρσόρη του Δήμου Αυλώνος. Δείτε το πρόγραμμα.

Συντονιστής : Πανοσιολογιώτατος  Αρχιμανδρίτης  Μάξιμος Παπαγιάννης
 

Πρωτοσύγκελλος Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Προσέλευση  Υπευθύνων  Ιερέων  Νεότητος  και  Κατηχητών - Συνεργατών.
 

Μικρή ξενάγηση στους χώρους της Κατασκήνωσης.

Ø  Α’ Εισηγητής:
 

Αιδεσιμολογιώτατος  Πρωτοπρεσβύτερος  Αντώνιος  Καλλιγέρης 

Διευθυντής  Γραφείου  Νεότητος Ιεράς  Αρχιεπισκοπής  Αθηνών.
 

Θέμα Εισηγήσεως: « Προτάσεις για την Κατήχηση σήμερα».
 

Ø  Β’ Εισηγητής:
 

Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος    

Διευθυντής  Ιδρύματος «Διακονία» Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
 
Θέμα Εισηγήσεως:«Η αναγκαιότητα και ο ρόλος της Εκκλησιαστικής
 Κατασκήνωσης».

Ø  Γ’ Εισηγητής:
 

Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Αδαμάντιος Αυγουστίδης  

Γενικός Διευθυντής «Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως».
 
Θέμα Εισηγήσεως: « Προοπτικές της Ποιμαντικής της Νεότητας».
 

Ø  Πατρικές Συμβουλές  Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου 
Αθηνών κ. κ. Ι Ε Ρ Ω Ν Υ Μ Ο Υ Β’.

Ø Συζήτηση επί των εισηγήσεων:
 

Συντονιστής Πανοσιολογιώτατος  Αρχιμανδρίτης  Μάξιμος Παπαγιάννης

Πρωτοσύγκελλος Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Συμπεράσματα  -  Λήξη Σύναξης.



ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ Ι.Α.Α. ΣΤΟ ΔΗΛΕΣΙ

Μέσα στο μήνα Οκτώβριο 2012 θα λειτουργήσει κανονικά ο Παιδικός Σταθμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι επί της Λ. Δηλεσίου – Οινόης. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από 27 Σεπτεμβρίου μέχρι 26 Οκτωβρίου 2012. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του φιλανθρωπικού οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών "Αποστολή" και οι προϋποθέσεις που πρέπει να έχουν οι δικαιούχοι για να εγγράψουν τα παιδιά τους.
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Γνωστοποιούμε στους ενδιαφερόμενους ότι οι αιτήσεις εγγραφής νηπίων 2,5-6 ετών στον ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι Βοιωτίας, Λεωφόρος Δηλεσίου - Οινόης (Αγία Παρασκευή) θα πραγματοποιούνται μεταξύ 27 Σεπτεμβρίου 2012 – 26 Οκτωβρίου 2012. Ο παιδικός σταθμός θα λειτουργήσει από τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στο: ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ
 
Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-13.00 και 17.00–20.00
 
Πληροφορίες: κα Μάρθα Καλκανδή, κα Ηλιάνα Λιάπη Τηλ.: 22620 32784
 
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, ΔΗΛΕΣΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
 
Α. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
 
Δικαίωμα εγγραφής στον Παιδικό Σταθμό έχουν όλα τα παιδιά, σύμφωνα με τις ειδικές προβλέψεις που ακολουθούν, απαγορευμένης απολύτως της εγγραφής παιδιών εφόσον και για όσο διάστημα πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα. Τα εγγραφόμενα νήπια, καθώς και οι γονείς τους θα πρέπει να είναι δημότες του Δήμου Τανάγρας, όμορων Δήμων και γονείς που εργάζονται στα όρια του Δήμου Τανάγρας. Η εγγραφή μη δημοτών θα εξετάζεται, εφ' όσον υπάρχουν κενές θέσεις. Κατά την εγγραφή επιλέγονται κατά προτεραιότητα τα παιδιά εργαζόμενων γονέων.
 
Θα εξεταστούν ευνοϊκά οικονομικά αδύναμες οικογένειες, προτιμούμενων των παιδιών που έχουν ανάγκη φροντίδας από διάφορα κοινωνικά αίτια (όπως π.χ. παιδιά ορφανά από δύο ή ένα γονέα, παιδιά άγαμων μητέρων, διαζευγμένων ή σε διάσταση γονέων, παιδιά που προέρχονται από γονείς με σωματική ή πνευματική αναπηρία, πολύτεκνων οικογενειών, επίσης παιδιά στρατευμένων και φοιτητών κλπ.)
 
Β. ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
 
Ληξιαρχική πράξη γέννησης παιδιού ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το οποίο να προκύπτει η ηλικία του παιδιού Πιστοποιητικό υγείας παιδιού (συμπλήρωση του ατομικού δελτίου υγείας από τον παιδίατρο του νηπίου) Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου γονέων και Άδεια Διαμονής σε ισχύ εάν είναι αλλοδαποί Εκκαθαριστικό εφορίας τρέχοντος φορολογικού έτους, Ε1 και Ε9
 
Βεβαιώσεις εργασίας, όπως περιγράφονται αναλυτικά στην ακόλουθη ενότητα Δικαιολογητικά Απασχόλησης Γονέων Για γονείς διαζευγμένους ή σε διάσταση να υπάρχει βεβαίωση από δικαστήριο ή δικηγόρο, όπου θα αναφέρεται ευκρινώς ποιος γονέας έχει την επιμέλεια του παιδιού Όλα τα δικαιολογητικά εγγραφής θα πρέπει να είναι πρωτότυπα ή αντίγραφα επικυρωμένα.
 
Γ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ
 
Εάν οι ενδιαφερόμενοι γονείς είναι μισθωτοί, απαιτείται:
 
Βεβαίωση εργοδότη, από την οποία να προκύπτει η συνέχιση της απασχόλησης, καθώς και το είδος απασχόλησης (πλήρης ή μερική απασχόληση, αορίστου ή ορισμένου χρόνου) στη θέση εξαρτημένης εργασίας που η ενδιαφερόμενη κατέχει, ή μηχανογραφημένο δελτίο ενημερότητας ενσήμων του δευτέρου τριμήνου του τρέχοντος έτους
 
Εάν οι ενδιαφερόμενοι είναι αυτοαπασχολούμενοι, απαιτείται:
 
Αντίγραφο της Δήλωσης Ενάρξεως Επιτηδεύματος στην Δ.Ο.Υ. ή βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι έχουν καταβληθεί εισφορές, και Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 περί μη διακοπής της άσκησης του επιτηδεύματος. Εάν οι ενδιαφερόμενοι είναι αυτοαπασχολούμενοι στον πρωτογενή τομέα, απαιτείται: Βεβαίωση ασφαλίσεως από τον Ο.Γ.Α., ή Βεβαίωση από τον Ο.Γ.Α ότι έχουν καταβληθεί οι ασφαλιστικές εισφορές .
 
Εάν οι ενδιαφερόμενοι είναι άνεργοι ή εργάζονται ανασφάλιστοι, απαιτείται: Αντίγραφο Δελτίου Ανεργίας σε ισχύ, έως την 15/9/12. Εάν οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν ή έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ, και παραμένουν άνεργοι, απαιτείται: αντίγραφο της εγκριτικής απόφασης επιδότησης του Ο.Α.Ε.Δ. Εάν ο ενδιαφερόμενοι είναι μακροχρόνια άνεργοι, απαιτείται: βεβαίωση από τον Ο.Α.Ε.Δ. ότι είναι άνεργοι κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι που εργάζονται είτε σε οικογενειακές επιχειρήσεις είτε σε τρίτους και δεν διαθέτουν ένσημα, όπως γραφτούν στα μητρώα του ΟΑΕΔ έως την 26η Οκτωβρίου 2012 και προσκομίσουν αντίγραφο Δελτίου Ανεργίας.
 
Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
 
Οικογενειακό Εισόδημα ανά έτος έως 12.000€......................................0€
Οικογενειακό Εισόδημα ανά έτος 12.000€ - 20.000€...............50€ μηνιαίως
Οικογενειακό Εισόδημα ανά έτος 20.000€ +........................100€/μηνιαίως

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

 Η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει υπόψη της την αυξανόμενη κοινωνική ένταση που σαρώνει την Ευρώπη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The New York Times. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στην ΕΕ μιλώντας για την Ελλάδα: «Εμείς αλλάζουμε, αλλά την ίδια στιγμή εσείς πρέπει να μας βοηθήσετε, πρέπει να βοηθήσετε την κατάσταση». Εναλλακτικό σενάριο, πρόσθεσε, θα μπορούσε να είναι «το τέλος της Ελλάδας».
   
Νέος γύρος δύσκολων διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το πακέτο των επώδυνων μέτρων ξεκινά από τη Δευτέρα, την ώρα που το πρωθυπουργικό επιτελείο καλείται να διαχειριστεί ένα εσωτερικό μέτωπο που δημιουργούν οι αντιδράσεις τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία για τα νέα μέτρα, αλλά και το σκηνικό της σκανδαλολογίας που στήθηκε την πιο κρίσιμη στιγμή. Σε αγκάθι κατά τον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα είναι πιθανό να εξελιχθεί το φορολογικό.
   
«Το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος διεξάγεται σε μία εποχή καθοριστική για το μέλλον της Ευρώπης», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τόνισε ότι είναι υποχρέωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών «να προτείνουμε μία ολοκληρωμένη πολιτική που δεν περιλαμβάνει μόνο δημοσιονομική σταθερότητα και πειθαρχία αλλά το νέο μοντέλο ανάπτυξης».
   
Το πακέτο νέων μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, οι κοινωνικές αντιδράσεις, αλλά και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση, ήταν τα βασικά θέματα κατά την διάρκεια της συνάντησης του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με την ηγετική ομάδα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), Γκρέγκορ Γκίζι, Βόλφγκανγκ Γκέρκε και Ντίτερ Ντεμ, στο Βερολίνο.
  
 Ζωή σε ένα κοριτσάκι 17 μηνών στο Μιλάνο χάρισε μέσα από το θάνατό του ένα άλλο κοριτσάκι 8 μηνών από την Αθήνα. Ήταν η πρώτη δωρεά καρδιάς στην Ελλάδα από τόσο μικρό ηλικιακά δότη.

Κόσμος

 Η δίκη του πρώην μπάτλερ του Πάπα Βενέδικτου, Πάουλο Γκαμπριέλε, αναμένεται να ξεκινήσει το Σάββατο, σε ένα από τα πιο δυσάρεστα περιστατικά στην πρόσφατη ιστορία του Βατικανού. Ο 46χρονος άντρας κατηγορείται για κλοπή προσωπικών απόρρητων εγγράφων του ποντίφικα, τα οποία στη συνέχεια προωθούσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
   
Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων που έχουν πλήξει τις νότιες περιοχές της Ισπανίας, ιδιαίτερα την Ανδαλουσία και τη Μούρθια. Πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει, ενώ μεγάλος αριθμός των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς έχει διακοπεί λόγω των πλημμυρών.
   
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, είναι το μοναδικό πρόσωπο που θα μπορούσε να είχε μεταπείσει τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, σχετικά με την εισβολή στο Ιράκ το 2003, δήλωσε ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Times. Γενικός γραμματέας εκείνη την εποχή, ο Κόφι Ανάν προσθέτει ότι συχνά σκεφτόταν τι θα συνέβαινε αν ο Τόνι Μπλερ είχε πει στον Μπους: «Εδώ οι δρόμοι μας χωρίζουν. Βγάλτα πέρα μόνος σου».
   
Κάτοικοι μιας φτωχής συνοικίας της Μασσαλίας εκδίωξαν Ρομά από τον καταυλισμό τους και στη συνέχεια τον πυρπόλησαν, ενέργεια που γαλλικές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων φοβούνται ότι ενδέχεται να επαναληφθεί. Οργισμένοι για την αύξηση των κλοπών και των ληστειών για τις οποίες κατηγορούν τους Ρομά και καθώς δεν ήθελαν να περιμένουν μέχρι την επίσημη απόφαση για την εκδίωξή τους, οι κάτοικοι της συνοικίας περικύκλωσαν τον καταυλισμό και ζήτησαν από τους 40 ανθρώπους που ζούσαν εκεί να φύγουν...
   
Στην ανάγκη να εμποδιστεί το Ιράν από τα αποκτήσει πυρηνικά όπλα συμφώνησαν πλήρως ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Παρασκευή, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για ένα κοινό στόχο των δύο χωρών. Το Ισραήλ είχε ζητήσει μία κατ’ίδίαν συνάντηση των δύο ηγετών, αίτημα που απέρριψε ο Λευκος Οίκος τροφοδοτώντας φημολογία και εκτιμήσεις ότι επικρατεί ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές με αφορμή την ανησυχία του Ισραήλ για το ιρανικό πρόγραμμα και την πρόθεση που εξέφρασε εμμέσως να επέμβει έστω και μονομερώς.

Οικονομία

Βραχύβια αποδείχτηκε η άνοδος των αγορών που επέστρεψαν την Παρασκευή σε αρνητικό έδαφος, με το Παρίσι να υποχωρεί ιδιαίτερα λόγω της ανακοίνωσης του σφιχτού προϋπολογισμού. Ελαφρά πτώση κατά 0,37% είχε στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones για να διαμορφωθεί στις 13.435,51 μονάδες.
   
Να προκηρύξει εκ νέου διεθνή διαγωνισμό για την πώληση των μετοχών της εταιρείας, με την επωνυμία «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ», που έχει στην κάτοχή της, προτίθεται η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, που τελεί υπό ειδική εκκαθάριση.
   
Την αναγγελία από τις κεντρικές τράπεζες -ΕΚΤ, Fed και Τράπεζα της Αγγλίας- νέων νομισματικών μέτρων για την τόνωση των οικονομιών της ευρωζώνης, των ΗΠΑ και της Βρετανίας αναμένουν πριν τελειώσει η χρονιά οι ειδικοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ρόιτερς. Μείωση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ στο ιστορικό χαμηλό 0,5% αναμένεται έως την 31η Δεκεμβρίου. Επίσης η πλειοψηφία των οικονομολόγων εκτιμά ότι μέσα στο ερχόμενο 6μηνο η Μαδρίτη «είναι πολύ πιθανό» να καταφύγει σε ευρωδιάσωση.

Αθλητισμός

Η Σάλκε πίστεψε ότι θα «καθάριζε» εύκολα τη Φορτούνα στο Ντίσελντορφ, όταν προηγήθηκε 2-0 πριν καν συμπληρωθούν 20 λέπτα. Στο β' ημίχρονο, όμως, οι γηπεδούχοι αντεπιτέθηκαν και με δύο γκολ του νεαρού, Ντάνι Σκάχιν διατήρησαν το αήττητο (2-2) μετά από αγωνιστικές στη Μπουντεσλίγκα. Βασικός ήταν ο Στέλιος Μαλεζάς με τους γηπεδούχους και βέβαια ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με τη Σάλκε, αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Νίκη της Ρεν επί της Λιλ στη Γαλλία.

Σπουδαίο ντέρμπι στην premier league καθώς η Αρσεναλ υποδέχεται την Τσέλσι το Σάββατο στις 14:45. «Επικίνδυνη έξοδο» στη Σεβίλλη περιλαμβάνει για την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στην Ισπανία. Η πρωταθλήτρια Γιουβέντους υποδέχεται στο Τορίνο τη Ρόμα, ενώ η Νάπολι αντιμετωπίζει στη Γένοβα τη Σαμπντόρια.
   
Μήνυμα στήριξης αλλά και κάλεσμα για να... ματώνουν τη φανέλα του Παναθηναϊκού απηύθυναν προς τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή οι οργανωμένοι οπαδοί του Τριφυλλιού. Αντιπροσωπεία της Θύρας 13 βρέθηκε την Παρασκευή (28/9) στις εγκαταστάσεις της Παιανίας, όπου είχε συνομιλία σε ήρεμο τόνο με τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία προκειμένου να τους «ντοπάρουν» ψυχολογικά εν όψει των επερχόμενων αγώνων, αρχής γενομένης από την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ. Αμφίβολοι Ζέκα, Σισοκό για την αναμέτρηση. Φερέιρα: «Ποτέ δεν φταίει μόνο η ψυχολογία».